Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האיוניק היא לא רכב מושלם. שדה הראיה אחורה לא משהו ויש שם קומבינה קצת משונה כדי לשפר אותו.

הגולף היא רכב נמרץ יותר. הרבה יותר אפילו, בהתחשב בזה שאתם חושבים על ה150 כ"ס. היא כנראה גם רכב מרווח ונוח יותר וצביפר ציין גם שהגימור בפנים טוב יותר.

עדיין, אנשים קונים גולף בעיקר בגלל השם והסמל ואם תריץ חיפוש בפורום על תיבת ההילוכים של הגולף (DSG 7) ירד לך הרבה מהחשק...

חשבתי שהעניין עם dsg7 + tsi כבר לא רלוונטי? לא שמעתי על בעיות מ2013 בנושא הזה. לא כל כך בטוח, אולי תוכל לאמת. באייוניק שמתי לב שאין הרבה מקום לראש מאחורה, אצטרך לראות בעיניים מחר באולמות תצוגה.

הכיוון כרגע זה: אייוניק, גולף, i30, אאוריס, סיביק, הונדה ג'ז.. מתלבט מבין אלה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אם יתהפך העולם,יש כאן שני נהגים חדשים שצריכים להיכנס לביטוח.

צריך לבדוק אפשרות לביטוח על שם האבא (?) שהוא לא נהג חדש +תוספת 2 נהגים חדשים (כאילו שהנהג העיקרי לא נהג חדש) וזה הדבר היחיד שיכול להוזיל עלויות.

ככל שהרכב יקר יותר,קחו בחשבון שעלויות הביטוח גבוהות יותר.

אני כפשרה,הייתי קונה רכב בן 4-5,שספג ירידת ערך גדולה ועלות הביטוח שלו גם לשני נהגים חדשים לא תהיה בשמיים- אבל כנראה שזה רק אני.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כנראה שהמצב של הDSG היום פחות חמור ממה שהוא היה לפני 2013 אבל זה רחוק מלהיות לא רלוונטי... כל הזמן צצים פה אנשים שמתלוננים על בעיות עם הגיר גם ברכבים מהשנים האחרונות.

ואגב, ציינו את האיוניק/נירו בגלל שנשמע שהן מאוד מתאימות לתיאור הדרישות שלך אבל באמת שבסכום הזה יש לך המון אופציות נוספות ששוות הסתכלות כמו האופל אסטרה שעומדת בטופ של הקטגוריה, נחשבת מכונית נהיגה מצוינת ומגיעה עם מנוע חזק, תיבה אוטומטית רגילה וגם מספר מערכות בטיחות אקטיביות. הפיז'ו 308 שהיא גם זריזה וגם נוחה, מאזדה 3 המצוינת (שגם מגיעה עם מספר מערכות אקטיביות), הC-HR (ג'יפון היברידי מוחצן של טויוטה עם בטיחות גבוהה מאוד וסט מערכות אקטיביות בדיומה לאיוניק) ועוד... תעשו סיבוב סוכניות, תפסלו את מה שלא נראה מתאים, תקחו נסיעת מבחן על רכבים שבאים בחשבון ותראו מה הכי מתאים לכם.

פורסם

אם יהיה לכם צפוף באיוניק ( לי לא היה ואני 1.84 ) אז לקיה נירו יש את אותן מערכות הנעה ובטיחות אך היא בצורת ג'יפון ולא חסר מקום לראש מאחור

פורסם
כרגע אמא שלי באולם תצוגה, אהבה את הליאון החדשה. מה אתם אומרים עליה?

זו גולף זולה, עם ניחוחות ספורטיביים רק פחות מרווחת ופחות נעימה.

המכונית מאוד פופולארית בארץ בגלל התמורה הטובה יחסית למחיר וגם שמירת הערך שלה טובה אבל היא לא אמינה (אותו שילוב של DSG/TSI), מגיעה עם אחריות מגוחכת של שנתיים ויבואן גרוע במיוחד. השילוב של אחריות מביכה, יבואן מזעזע ורכבים לא אמינים הוא משהו שאותי אישית מרחיק מהם כמו מאש (אחרי שנכוויתי מהם פעמיים ברותחין).

פורסם
זו גולף זולה, עם ניחוחות ספורטיביים רק פחות מרווחת ופחות נעימה.

המכונית מאוד פופולארית בארץ בגלל התמורה הטובה יחסית למחיר וגם שמירת הערך שלה טובה אבל היא לא אמינה (אותו שילוב של DSG/TSI), מגיעה עם אחריות מגוחכת של שנתיים ויבואן גרוע במיוחד. השילוב של אחריות מביכה, יבואן מזעזע ורכבים לא אמינים הוא משהו שאותי אישית מרחיק מהם כמו מאש (אחרי שנכוויתי מהם פעמיים ברותחין).

הבנתי, תודה. כרגע צמצמנו את הבחירה לגולף החדשה, אופל אסטרה וסיביק. כרגע אני גם בדרך לאולמות תצוגה לראות מה מתאים הכי הרבה. לא כל כך דיברו על האסטרה החדשה, מה אתה חושב?

פורסם

ESCRE,

לא צריך להגזים, הלאון נותנת תמורה מצויינת למחיר כחדשה. בעיקר במבצעים.

שווה באמת לשלם עוד 20 אלף כדי לקבל גולף? (אכן טובה יותר במספר אספקטים + עוד שנה אחריות).

היבואן טעון שיפור ללא ספק אבל העוגמת נפש שאתה מתאר מתרחשת באחוז מסויים מהטיפול בתקלות (בעיקר גיר).

לי אישית היה פעמיים איביזה, רק דברים טובים יש לי להגיד - מהשירות באולם התצוגה עד המוסכים (אולי רק על מחיר הטיפול השגרתי אבל לא צריך להיות קטנוני).

MUTEZ,

הסיוויק הנוכחית לא תתן לך שום ערך מוסף על המתחרות.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
ESCRE,

לא צריך להגזים, הלאון נותנת תמורה מצויינת למחיר כחדשה. בעיקר במבצעים.

שווה באמת לשלם עוד 20 אלף כדי לקבל גולף? (אכן טובה יותר במספר אספקטים + עוד שנה אחריות).

היבואן טעון שיפור ללא ספק אבל העוגמת נפש שאתה מתאר מתרחשת באחוז מסויים מהטיפול בתקלות (בעיקר גיר).

לי אישית היה פעמיים איביזה, רק דברים טובים יש לי להגיד - מהשירות באולם התצוגה עד המוסכים (אולי רק על מחיר הטיפול השגרתי אבל לא צריך להיות קטנוני).

MUTEZ,

הסיוויק הנוכחית לא תתן לך שום ערך מוסף על המתחרות.

בליאון אין מערכות בטיחות אפקטיביות, בהתחשב בזה ששנינו נהגים חדשיפ אני מעדיף שיהיה. מה אתה אומר - אסטרה או הגולף החדשה 150 כ"ס? אני עוד עשר דקות באולם שלהם, אשווה. אשמח אם תכווינו.

פורסם (נערך)

אני כמובן הייתי הולך על האסטרה בגלל כל האמור לעיל אבל כמו שכתבתי מקודם, זה עניין מאוד אינדיבידואלי וחשוב שתראו איך אתם מתחברים לרכבים.

שחר, אתה לא בוחן שירות במקרים שבהם אתה לא זקוק לשירות. היתה לי דאצ'יה שבמהלך כל הזמן שלה איתי לא עשתה שום בעיה שהצריכה התערבות ולכן אין לי שום מושג על השירות של קרסו (שלפחות מקריאה בפורום, לא בדיוק נחשב יבואן שירותי). לעניין צ'מפיון, הרכבים לא אמינים בצורה חריגה לרעה והיבואן מזעזע, חי על שיטת מצליח ומנסה להתנער מאחריות גם במקרים שברור שהיא תקפה. בסיאט הוא עוד מנמיך ונותן רק שנתיים אחריות ללא שום אפשרות להארכה כשבחוץ הסטנדרט נע בין 3-5.

עריכה אחרונה על ידי Escre1
פורסם

צודק לחלוטין לגבי אורך האחריות אך הכל מתומחר בכסף, ראה את השאלה שלי האם שווה לשלם 20 אלף יותר כדי לקבל עוד אחריות.

אסטרה רכב נהדר! צריך לבדוק את נושא ההתאמה לכסאות, לא ישבתי או חקרתי את המושב האחורי שם מעולם אז לא יודע לענות...

גולף 150 כ"ס רכב נהדר עוד יותר! (אבל יקר יותר)

פורסם
מה לגבי יונדאי איוניק או קיה נירו? מאובזרות מאוד גם בטיחותית. חסכוניות בתוואי נסיעה עירוני ( שתיהן היברידיות) וגם נוחות . ממליץ על נסיעת מבחן

מצטרף להמלצה על הנירו, רכב נוח וסופר בטיחותי ביחס לקטגוריה עם מערכת הבלימה האוטונומית הסטיה מהנתיב וכו' ממליץ לך לבדוק אותו ולנסות לתאם נסיעת מבחן. חוץ מזה הרכב מאוד חסכוני שזה גם שיקול בנסיעות שציינת. בהצלחה

פורסם
צודק לחלוטין לגבי אורך האחריות אך הכל מתומחר בכסף, ראה את השאלה שלי האם שווה לשלם 20 אלף יותר כדי לקבל עוד אחריות.

אסטרה רכב נהדר! צריך לבדוק את נושא ההתאמה לכסאות, לא ישבתי או חקרתי את המושב האחורי שם מעולם אז לא יודע לענות...

גולף 150 כ"ס רכב נהדר עוד יותר! (אבל יקר יותר)

קניתי דאצ'יה, עלתה מעט מאוד כסף מלכתחילה, הגיעה עם 3 שנים אחריות, הוספתי 3000 שקל וקיבלתי 5 שנים אחריות.

קניתי פיאט, עלתה קצת אבל לא הרבה יותר, הגיעה עם 3 שנים אחריות, הוספתי 3000 שקל וקיבלתי 5 שנים אחריות.

אז 20,000 שקל בשביל שצ'מפיון יואילו בטובם למכור לי את הסיאט הלא אמינה שלהם עם 3 שנים במקום שנתיים? למה מי מת? ג'קי מורגנשטרן?

גולף 150 כ"ס היא לא רכב נהדר יותר מהאסטרה 150 כ"ס.

פורסם

לגבי הגולף מול האסטרה, עניין של טעם. אני חושב שאתה במיעוט. מבחינת תמורה לכסף, האסטרה לדעתי נותנת יותר אז כנראה שאצטרף אליך במיעוט.

לגבי אחריות/אמינות:

אני החזקתי 2 סיאט, יש לי 2 חברים שהם כבר עם הלאון השנייה שלהם, אחד מהם עם עוד גולף 125 כ"ס בבית, לאף אחד מאיתנו אין ולא היה בעיות.

אם מדברים על דעות קדומות, מצבן של דאצ'יה ופיאט ממש לא טוב יותר... היבואן שלהן העדיף להילחם בדעות הללו עם אחריות מורחבת בעוד שצ'מפיון החליטו שלא. זכותם. זכותך בתור לקוח לא לקנות מהם כי האחריות לא נראית לך, לגיטימי לחלוטין.

[בנושא דומה - אני אישית, לא אקנה מקרר עם שנה אחריות, רוצים אותי? שיתנו 3 לפחות.]

פורסם

באמת שאתה לא רוצה שאני אתחיל בסיפורי הVAGיות שיש לי לספר... זה לא אנקדוטלי וזה לא יהיה קצר אבל בתור מישהו שנמצא בפורום, צריך להיות מאוד קהה חושים בשביל לא להבין שיש פה בעיה מהותית.

צ'מפיון מוטורס לא מספקת לרכבים האלה של סיאט 3 שנים אחריות, באופן חריג לרעה יחסית למקובל, פשוט משום שהרכבים האלה מאוד לא אמינים. זה לא עניין של מלחמה בדעות קדומות, כי אם זה היה המצב אז דלק מוטורס לא היו נותנים אחריות ל3 שנים על מאזדה וסמל"ת לא היו נותנים אחריות ל5 שנים על סובארו כי שני המותגים נהנים ממוניטין אמינות גבוה מאוד בארץ.

• תוכן חדש...