Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות סקודה אוקטביה שנת 2014 מיד ראשונה פרטית.

כידוע לכולם קיימת בעיית הגיר המפורסמת במנועי ה TSI.

שאלה1:האם הבעיות קיימות גם במנועי ה 1.4 באותה מידה כמו ב 1.2?

שאלה2: אמרו לי בסקודה שרכבים שעלו לכביש אחרי אפריל 14 מגיעים עם גיר משופר שלא אמור לעשות בעיות.

האם מישהו מכיר את זה? במידה ואני מוצא רכב שעלה לכביש למשל בינואר - האם זו סיבה מספיק טובה לפסול

אותו ולהעדיף רכב שעלה לכביש אחרי אפריל?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

הגיר הוא אותו גיר בין אם מדובר ב- 1.2 ל- 1.4.

להערכתי האישית המצב אולי השתפר בבציר האחרון, אולם עדיין לטעמי יש יותר מדי תלונות על הגיר.

לא הייתי קונה מכספי האישי. בליסינג תפעולי אני נוסע על אוקטביה בכיף.

פורסם

אמרו לי בסקודה שרכבים שעלו לכביש אחרי אפריל 14 מגיעים עם גיר משופר שלא אמור לעשות בעיות.

אני כל כך לא אוהב את המשפט הזה.

רכב שעלה לכביש באפריל 14 היה יכול להיות מיוצר גם באפריל 13 או לחילופין במרץ/אפריל 14. תאריך העלייה לא משקף, אלא תאריך הייצור של הרכב.

* לי יש סיאט לאון עם הגיר המדובר, ממאי 2015 ואין לי בעיה עם הגיר, עובד חלק. הרכב עבר 31,000 ק"מ.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

דיברתי עם אחד המוסכים של סקודה. היועץ שירות אמר שכל רכב שעלה לכביש לפני פברואר מקבל 5 שנים אחריות לגיר.

אחרי פברואר - אין אחריות מורחבת. הוא אמר שהגיר אותו דבר. אולי רק עשו כמה עדכוני תוכנה.

אני צריך לברר את זה בעוד מוסכים של סקודה. לדעתי העניין הזה של האחריות המורחבת לא אחיד ולא רשמי.

לכל אותם מגיבים שאמרו שהחליפו לכם מצמד - האם שילמתם על זה? אם כן אז כמה עולה הסיפור?

פורסם

היבואן סופג את ההחלפה . הבעיה הרי ידועה לכולם. יום במוסך והמצמדים חדשים. לפי הרעידות וההחלקות גיר אתה כבר תדע לבד מתי להגיע למוסך.

פורסם

שלום

ראיתי מודעה ביד2 של אוקטביה 2014 מנוע 1800 (180 כ"ס) דגם אלגנס עם 43000.

המוכר הוא יד 2 וקנה אותו מחבר שלו כשהיא הייתה 800 ק"מ. הרכב במצב שמור מאד.

באופן מפתיע למדי המחירון שלה זול ב 1000 שקל ממנוע ה 1200 אלגנס! כנראה שירידת

הערך שלו גדולה מאד ביחס לדגמים של 1200 ו 1400.

מחירון לוי יצחק משוקלל הוא 93000. אני מניח שאוכל לקנות אותה ממנו ב 90000.

האם לדעתכם כדאי לקנות רכב עם מנוע כזה? אני לא ממש צריך כזה מנוע. גם עם 1200 הייתי יכול להסתדר.

מה המשמעות ברכב עם כזה מנוע מבחינת טיפולים, תקלות, ביטוח ועוד?

האם זה כדאי לאור העובדה שאני אהיה יד3? אני מתכנן להחזיק את הרכב לפחות 4-5 שנים.

פורסם

המחירון של 1.8 נמוך מ-1.2? בטוח שזה נכון? בדקת בלוי יצחק? נשמע הזוי למדי... (במיוחד אם זוכרים שההבדל ביניהם כחדשות בערך 25K).

אם לא צריך, אל תקנה. הוא יהיה פחות חסכוני ויותר יקר לאחזקה. אם בא לך קצת להתפרע אז ה-1.4 מנוע מעולה. אבל ה-1.8 יהיה בזבזן ב~15% מה-1.2 וה-1.4 (שלהם צריכת דלק דומה), יותר כבד (באיזה 70 קילו, בגלל מנוע גדול ומתלה אחורי שונה) ולא יוסיף הרבה כוח ממה שה-1.4 מציע.

פורסם

אתה צודק במה שאתה אומר. העניין הוא שאני מתקשה למצוא 1.2 או 1.4 אלגנס עם ק"מ נמוך.

הכי טוב שמצאתי ביד2 זה 1.2 אלגנס עם 56 אלף ק"מ ברכב שרק בנובמבר יסגור 3 שנים. והמחיר שלו יהיה בערך אותו הדבר

כמו ה 1800 הזה מלבד זה שה 1.2 הוא יד1 ולא יד2.

צירפתי תמונה של המחירון של לוי יצחק. אני מקווה שלא טעיתי בשום דבר. לא ראיתי אופציה אחרת מתאימה.

האם כדאי לרכוש את הרכב הזה ב 87 אלף שקל? אם כבר להוציא כזה סכום אז לא כדאי כבר לפחות שהרכב יהיה עם מנוע חזק?

מחירון אוקטביה 1800.jpg

• תוכן חדש...