Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפו האצ׳בק בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוד אוהב גיר ידני, אבל להגיד שאני מעדיף גיר ידני בפקקים על אוטומט? זה כבר להיות מזוכיסט.

אני מעדיף גיר ידני כמעט בכל מצב, אבל בפקקים ברור שלא.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאד תלוי בסוג הפקק - פקק זחילה ( כמו באיילון), אין שום בעיה עם ידני, או הילוך ראשון או שני בלי גז. בפקקים של עמידה, התקדמות חצי מטר ושוב עמידה, נהיגה בידנית מעיקה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הפיאט כרגיל מתומחרת בצורה הזוה אבל זה לא באמת משנה כי בעוד חצי שנה יאזל המלאי וחובבי המותג יודיעו לכולם שכל ההקצאות נמכרו וכל הכבוד לסמלת.

הידנית תהיה מעניינת בתור יד2, בשליש מחיר אחרי שנתיים-שלוש על הכביש, בדיוק כמו הבראבו לפניה.

לעניין הסיוויק - היא לפחות תשאיר כמה שקלים בכיס של הבעלים כשירצו למכור אותה. אז היא קצת ישנה ואטמוספרית, ביג דיל.

תסע כל יום 100 קילומטר בפקקים, ותגיד לי אחר כך כמה אתה רוצה להפעיל את רגל שמאל.

זה בערך מה שאני עושה כל יום, עם הקלאץ' של הסנדרו אין לי שום בעיה, רך כמו חמאה.

לעומת זאת בשתי הVAGיות שהיו לי הייתי סובל מדוושה הרבה יותר קשה.

למזלי דאז לא עבדתי במרכז.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מאד תלוי בסוג הפקק - פקק זחילה ( כמו באיילון), אין שום בעיה עם ידני, או הילוך ראשון או שני בלי גז. בפקקים של עמידה, התקדמות חצי מטר ושוב עמידה, נהיגה בידנית מעיקה.

מאוד תלוי גם בסוג הקלאץ' וידית תיבת הילוכים. אבל חוץ מהרגשה אישית של כיף בהעברת הילוכים, למה צריך היום ידני, כשיש גירים אוטומטיים עם העברה ידנית? שהם יותר מהירים ויעילים מ-99% נהגים על ידני.

פורסם

אני יצא לי לבלות עם DSG7 הרבה בפקקים - הגיר המהיר והיעיל הזה בפקקים לא פחות מסיוט(קפיצות רעידות התחממויות קלאצ'ים וכו') והנה חצי שנה אחרי שהייתי עם רכב ידני חזרתי לרובוטי כפול מצמדים מחוסר ברירה לצערי (הפעם EDC של רנו) וגם הוא בפקקים מתנהג פחות טוב מידני שאני נהגתי עליו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

להגיד שאין שום בעיה עם ידני בחלק מהפקקים כן אולי.

להגיד אני מעדיף ידני על אוטומטי בפקק זה הזוי וגובל במזוכיזם ולא משנה הפקק.

לגבי DSG ושאר חולות רובוטיות חד מצמידות /דו מצמדיות. אולי התחושה בהן מעצבנת, עדיין מבחינת נוחות אני מעדיף אותן בפקק. לצורך העניין נתייחס רק לתיבות אוטומטיות פלנטריות/רציפות. למה שמישהו יעדיף ידני עליהם בפקק, כל פקק?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)

אתה מתחמק. בגיר אוטומטי פלאנטרי/רציף ותקין לא תרגיש את התופעות שהרגשת בגירים רובוטיים, ויש לי נסיון הן עם רובוטי (חד מצמדי אומנם), הן עם אוטומטי פלאנטרי שנחשב אפילו ללא להיט (אופל אסטרה), והן על ידני מצויין, קקטוס דיזל.

בפקק אני יעדיף את האוטומטי תמיד, גם את החד מצמדי של פיאט אבל לצורך הוויכוח נתעלם מגירים רובוטיים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

סתם דיון חסר שחר, כל אחד מנסה לשכנע את השני למה הוא צודק והשני טועה.

מי שאוהב ידני שינהג בידני.

מי שאוהב אוטומטי, שינהג באוטומטי.

לא חייבים לשכנע אחד את השני שהוא צודק והשני טועה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה לא עניין של מי אוהב מה.

אני אוהב גיר ידני. רוב הרכבים שנהגתי בהם והשתיים שגם היו ועדיין בבעלותי הם עם גיר ידני.

נהנתי ואני עדיין מאוד נהנה מנהיגה עם גיר ידני, אבל להגיד שאני מעדיף ידני על אוטומטי בפקק זו כבר טענה מגוחכת מבחינתי.

בכל פעם שאני נתקע בפקק אם הייתה לי את האפשרות ללחוץ על כפתור ולגרום לרכב להעביר לבד הילוכים ולתפעל לבד את הקלאצ׳ עד סיום הפקק הייתי בוחר בה. כמובן שלאחר הפקק אני רוצה בחזרה את הקלאצ׳ שלי.

אני באמת לא מצליח להסביר מישהו שחושב אחרת חוץ מהתעקשות לא הגיונית.

פורסם

ואולי, רק אולי, מישהו אחר נהנה לבחוש בהילוכים גם בפקק? אולי כך הנהיגה בפקק לא משעממת אותו?

וזה שאתה לא מצליח להסביר לא אומר שזו בהכרח התעקשות לא הגיונית.

אתה מבין?

זה שאתה לא מוצא הצדקה עבורך, לא אומר שסיבות של מישהו אחר (שכן מצא הצדקה) אינן מוצדקות.

זה מה שניסה באגירה להגיד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
...להגיד שאני מעדיף ידני על אוטומטי בפקק זו כבר טענה מגוחכת מבחינתי.

...

אני באמת לא מצליח להסביר מישהו שחושב אחרת חוץ מהתעקשות לא הגיונית.

זה בגלל שאתה לא מסוגל לקבל את העובדה שיש אנשים עם העדפות שונות משלך, זה בסדר אתה הרי לא הראשון ולא האחרון...

אפשר לחשוב על כל מיני סיבות רציונליות להעדפת גיר ידני בפקק: נניח - עוזר לך להמנע מהתעפצות בגלל המעורבות בנהיגה / מפיג את השעמום.

האם זה שווה את העיסוק הזה? עבורך לא, עבור noknok כן

אני בתכלס גם הייתי מעדיף גיר אוטומטי אם הייתי ב95% תקוע בפקק (למרות שבתכלס-תכלס, לא הייתי מוכן לנסוע בתנאים האלו מלכתחילה), אבל מספיק שהאחוזים האלו יורדים לאזור ה80% ואני כבר אעדיף ידני. כל אחד והסף/העדפות שלו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

דיברתי על גיר דו מצמדי שנחשב מבחינת ביצועים כעדיף על גיר ידני - ואתה מדבר על גירים פלנטריים שעדיין ברובם פחות יעילים מתיבה ידנית.

ואני ציינתי שתיבה רובוטית דו מצמדית מתנהגת לדעתי רע בפקקים יותר ממה שאני מרגיש שאני נוהג על ידני.

כמו שאמרו - הכל עיניין של העדפה אישית, החלטת שלך זה עינוי ולי לא - וזה זכותי זה לא הופך אותי למזוכיסט.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כל עוד בועת האשראי בשוק הרכב לא תתפוצץ, הפקקים רק ילכו ויתארכו. פתרון באופק - אין. אני בין חובבי הידני אבל זה משהו שהייתי לוקח בחשבון.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

תנאי אשראי נוחים הם לא בועה ואין מה שיתפוצץ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...