Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

mx5 או STi ?

TurboR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב לכולם וסחתיין על הניצחון של ברצלונה ! :-D

בבעלותי פיג'ו 306 GTi-6 כיום, כמעט שנה וחצי.

אני סטודנט שבע"ה עומד לסיים את הלימודים בקיץ הקרוב.

אני מעוניין לשדרג לרכב ספורט חדש יותר, חזק יותר,

והעניין שאני רוצה לעבור להנעה אחורית או כפולה בלבד , וידני בלבד.

מבחינת תקציב (עדיפות עד 80-85 אלף ש"ח )

מה שראיתי שאפשר לקנות בארץ ושמעניין אותי הם -

בהנעה אחורית מאזדה מיאטה (NB או NC - עדיפות ל NCׂ)

בהנעה כפולה - סובארו wrx sti (או 03-05 או 06-07 בלבד)

(לא מעוניין בבמוו 3 קופה או משהו בסגנון, ולא באימפרזה WRX או b4 spec b).

הרכב ישמש לשימוש יום יומי, לעבודה + כיף, האוטו ישמש רק אותי.

אני יודע ששתי המכוניות הם קצוות שונים, ושהסובארו עולה באחזקה הרבה יותר מאשר המאזדה, אבל הכוח והאחיזה של הSTi מושך, ורציתי לדעת מאנשים בפורום אם יש להם ניסיון על שתי המכוניות הללו - להגיד באמת מה ההבדלים מבחינת נהיגה, והאם שווה להשקיע יותר באחזקה יקרה כמו של הסובארו אם מדובר באותם רמת מחירים.

תודה לעונים וחג פורים שמח!

(***כל המתחכמים בתשובות "אלו שתי רכבים שונים בתכלית" - אני יודע - בגלל זה אני שואל על ההבדלים. בבקשה אל תגיבו סתם אם זה לא רלוונטי לשאלה).

עריכה אחרונה על ידי TurboR
פורסם

"אני מתלבט בין לאכול המבורגר לתפוח, ולכל המתחכמים שיענו שאלה שני דברים שונים בתכלית - אני יודע".

התשובה נעוצה בכך שאלה רכבים שונים בתכלית. אי אפשר להתעלם מהעובדה הזאת.

הם נולדו למטרות שונות, באות מהשקפת עולם אחרת, ונותנות פרשנות אחרת לחלוטין למושג "מכונית ספורטיבית".

עם תא מטען, ספסל אחורי ו4 דלתות, הSTI יותר שימושית ביום יום. יש לה כוח מתפרץ - והרבה מאוד ממנו. המראה החיצוני שלה לא ישאיר עין אחת יבשה. היא בולמת הרבה פחות טוב ממה שהייתה אמורה, ההגה שלה מתקשר הרבה פחות טוב ממה שהוא היה אמור, והזנב שלה בסוף יוצא במחולות - אבל לא לפני שדרשת ממנו בכוח לעשות את זה. אם מורידים ממנה את כל הגדלת החזה/ניפוח השפתיים/הרמת הישבן המיותרות, נשארים עם מכונית שנראית כמעט משפחתית לעין בלתי מזוינת, אבל היא כנראה הדבר הכי מהיר באזור החיוג מסביב.

אם הSTI היא האישה המתוסבכת שחולמת על משפחה אבל מסיימת את הערב בשירותים המלוכלכים של מועדון חשוך, המיאטה היא הילדה הקלילה שזורמת איתך בכיף. היא לא רוצה ילדים מאחור. קניות? מקסימום AMPM. היא חלשה יותר, הכוח שלה מגיע ליניארי ורציף, היא רוקדת בשמחה כמעט בלי להתאמץ, היא קטנה וגמישה, וכל אחד שיכנס אליה יבין שזאת לא הליסינג מהעבודה. כמעט בכל מקום היא תהיה איטית מהSTI, אבל לא בטוח שפחות מהנה. עם הגה מתקשר והנעה אחורית המכונית הזאת הרבה יותר שמחה ורוקדת. היא לא באה ממסלולי ראלי עמוסי עפר ובוץ. היא לא הולכת להרעיד את השכונה. היא באה לכייף.

אם אתה שואל אותי, לפי איך שאתה מתאר את עצמך ואורחות חייך, הייתי הולך על המיאטה.

פורסם

הונדה s2000 נמכרות היום במחירים שהן יצאו חדשות מהחברה.

בתור רכב הוא אוברייטד לחלוטין במחירים האלו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

4 דלתות וחמישה מושבים, 100 כ"ס יותר , 4X4, ולמה יש אנשים שישר מבטלים את הSTi ומעדיפים את המיאטה הנחותה בכוח משמעותית?

מה ז"א שהאימפרזה לא מתקשרת? שלא ניתן להנות ממנה כמו MX5?

נשמע לי כאילו מזלזלים מידי ב-STi או שהמיאטה מוערכת מידי בארץ שלנו...

האם יש מישהו שיש לו ניסיון בנהיגה על שני הרכבים הללו ספציפית?

פורסם

כן. יש.

רוני שטרן, שם משתמש sronis.

תמצא אותו בעופטופיק עוסק בפוליטיקה אמריקאית.

תגיד לו: קוראים לך לפורום ייעוץ...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין לי נסיון נהיגה על אף אחת מהם (טוב, ממש קצת על MX5 של חבר של חבר, אבל לא משהו שיכול לספק לך תובנות), אבל אם הייתי במקומך הייתי לוקח את הרודסטר מהסיבה הפשוטה שיקח לך הרבה שנים עד שתוכל להרשות לך רכב לא פרקטי כמו המאזדה.

רכבים כמו הSTI, פוקוס ST, פיג'ו 308 GTI וכו' תוכל לקחת גם כשתהיה בעל משפחה. נצל את שנות הרווקות שלך להתפנק עם רכב לא דו מושבי.

.We apologise for the inconvenience

פורסם (נערך)

הSTI בלתי נסבלת על הכביש,קשיחה כמו קרש.

חדה מאוד אוחזת ודי פראית כשמושכים עד המנתק.

לא זורקת תחת גם כשרוצים,אלה שרוצים מאוד והוא יוצא

החוצה,אז ממש ממש נהגת מחוץ למגבלות שלה ודי סיכנת

את כולם. תכין 2500 שח בממוצע לחודש,כי היא עושה בערך

320 ק"מ למיכל דלק כשרגועים...אוכלת 6 ק"מ לליטר וקשה

למצוא אחת טובה. לא משנה אך תנהג,היא תעשה 6 קמ לליטר.

הגה טוב,קצת קשיח חד וכבד מאוד,שלדה מצוינת וכיפית לנהיגה,גיר

חמאה ,רק כשקר ראשון-שני קשים בהחלפה,אחר כך חלום של גיר

והעברות חלקות כשמתחמם. טיפולים רגילים לא נורא,החלפות דסקיות

בלמים 2500 שח לקדמיות,רפידות עוד 750 שח לפחות.

טיימינג רצוי כל 60 אלף ק"מ, ושמנים אוהב מוטול (שמן מנוע יקר).

מקבל רק דלק 98 ומצלצל מאוד כשממלאים 95 ולא עובד עגול ויפה.

מהיר מאוד מנקודה לנקודה אבל היום יש לו מלא מתחרים חדשים,אך פחות

מתקשרים ודי אילמים...פה אתה מרגיש על מסלול מרגע ההתנעה,גם ב40 קמ"ש.

מושבים חובקים וללא יכולת לזוז ואתה כמו המשפט הקודם,על המסלול אתה.

מי שלא אוהב,לא אוהב ומי שאוהב,אוהב. על המסלול אי אפשר לנהוג מנהלתית ודי

לא נעים שם...במצב הכי טוב שלה בנסיעה ארוכה,תוציא 10 ק"מ לליטר.

טיפול פעם בשנה,או 10K מה שבא קודם...רכב חוויה ואוטו של פעם.

אם נשארים באיזור ה 320 סוסים במנוע,היא אמינה מאוד כשלא נוגעים בה ולא

מעלים גדישה וסוסים. הסובארו די רגישה לשיפורים ולא אוהבת הגזמות. הגזמת

שברת.

קיצר אוטו של פעם שלא קל איתו ביום יום והפזו די מנהלתית לעומתה.

ההיגוי בפיזו יותר כיפי.

עריכה אחרונה על ידי bigmik
פורסם
כן. יש.

רוני שטרן, שם משתמש sronis.

תמצא אותו בעופטופיק עוסק בפוליטיקה אמריקאית.

תגיד לו: קוראים לך לפורום ייעוץ...

הלו, קראתם לי?

תקנה רק מוסטנג. אה, רגע, התבלבלתי עם השרשור של טראמפ.

בעלים של 306 GTI אמנם יתלהב מהכוח של ה-STI אבל ירגיש ירידה משמעותית בתחושות שלדה והיגוי, כמו גם ביכולת ההתכווננות שלה תחת עומס. STI אמנם עדיפה עשרות מונים מה-WRX האנמית, אבל היא עדיין סובלת ממחלות קלאסיות של סובארו - היגוי מעורפל, מהלך ראשוני רך מדי של המתלה תחת עומס, בלמים "עציים" ועוד כמה חוליים. זה משתנה כמובן מדגם אחד למשנהו של ה-STI, אבל אישית, לי זה הפריע בכל אחת מהן שבה נהגתי. EVO פשוט עושה את זה הרבה יותר טוב.

לענייננו - MX5 אמנם לא תתן לך שיפור בכוח לעומת הפיג'ו, אבל היא מגיעה עם יתרונות אחורים - שלדה, משקל, היגוי, הנעה אחורית, תיבת הילוכים, גג נפתח ועוד שלל דברים שמרחיבים דעתו של נהג.

אבל זה הכל דיבורים באוויר - נסה לסדר לעצמך סיבוב על שתיהן ותראה מה אתה מעדיף.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה לכולם וחג שמח!

שאלה לרוני - אם כבר נפל הפור {:-D מת על פורים} על מיאטה - האם הNC מנותקת בהרבה מאשר NB?

אני פשוט מעדיף רכב חדש באבזור פנים, השאלה אם לא "מפסידים" בתחושות בNC לעומת הקודמת?

פורסם

יש כל מיני מוזרים שטוענים שכן, אני טוען שלא מפסידים כלום. רק מרוויחים רכב יותר איכותי, יותר מודרני, יותר חזק. אם חסר לך קצת תחושות אתה תמיד יכול לשפר - מתלים, זוויות גלגלים, קפיצים וכדומה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה נושא לשירשור בפני עצמו, במועדון "רודסטר" יש כמה סוכנים ספציפיים מומלצים אז אני מניח שאני תלוי בהם...

לגבי STI -לא רלוונטי, החלטה נפלה על MX5 NC. רק למצוא אחת נורמלית במחיר סביר ויאללה שיסתיימו הלימודים בע"ה.

חג שמח ותודה!

פורסם

תכין את עצמך למסע ארוך ותשכח מהדבר שנקרא מחירון. המיאטות היחידות שמוצלחות הן אלה שעפות מהלוח אחרי 5 דקות, להתחיל ריטואל בוקר לפתוח יד 2 ולהתקשר לכל מודעה חדשה עם רכב שהוא לא 200 אלף קילומטר.

• תוכן חדש...