Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת היא שקשה לראות באאוטלאנדר משהו שמזכיר ג'יפ, אולי הגריל האגרסיבי יותר בגירסה הנוכחית, אולי משהו אחר, אבל באופן בסיסי מדובר במכונית די בנאלית למראה, משהו כמו אוטובוס קטן עם בליטה מקדימה בשביל המנוע. מצד שני אם לחבר אאוטלאנדר הוא נראה כמו ג'יפ, אז כנראה שצריך להמשיך ולחפש.

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ספציפית לגבי הנירו.

כולם חזו שהוא יהיה יותר להיט מהאיוניק.

בנתיים האיוניק מכרה פי 2 רכבים ואף עברה את האלנטרה וה-i30 במכירות.

יש כמה הסברים שיכולים להסביר על ההבדלים במכירות בין שני הדגמים הדומים האלו:

- יונדאי הצהירו שהם מייעדים את האיוניק לציי רכב, הנירו בדיוק הפוך ותמהיל המכירות הוא יותר ללקוח הפרטי.

- יונדאי היו במבצע למועדון "חבר" במהלך ינואר וחלק מפברואר, זה נותן בוסט למכירות.

- לפחות לגבי הנירו, יש חוסר במלאי וזמן המתנה של חודשיים לכל למי שהזמין החל מאמצע ינואר, זה צפוי להשתנות בחודש אפריל.

היתה פה השוואה בין הנירו לספורטג'. הנירו לא בא להתחרות בו ונותן משהו אחר עבור מי שהנסועה שלו גבוהה (או שאיכות הסביבה בראש סדר העדיפויות שלו)...אלו לקוחות שכנראה ולא היו רוכשים ספורטג'. כמובן שהנראות של הספורטג' חזקה יותר ומי שזה חשוב לו יותר הולך לכיוון הזה. עדיין עבור דגם חדש קצב שנתי שיעמוד להערכתי על 2000 רכבים זה יפה מאוד.

אהבתי לראות שאאוטלנדר ממשיך את חגיגת המכירות מ2016, עם 1833 רכבים שנמכרו.

זה מעניין מאוד בהשוואה למתחרים שלו בסגמנט 7 מקומות:

טויוטה וורסו - 309 רכבים, סיטרואן פיקאסו - 296 רכבים, יונדאי סנטה פה - 190 רכבים, קיה קרניבל - 140 רכבים, שברולט אורלנדו 51 רכבים, קיה קארנס 33 רכבים, שברולט קפטיבה 6 רכבים, רנו גראנד סניק 2 רכבים...

היחיד שהצליח איכשהו להתקרב, היה ניסן אקסטרייל עם 700 רכבים שנמכרו, אך הוא עדיין ממוקם רחוק מאוד מאחור. עם ישראל מצביע בידיים וברגליים.

השוואה מאוד מעניינת עשית, בין יונדאי לבין וולוו ואאודי. אפשר ממש לחשוב שהם באותה קטגוריה...

היונדאי נותן בדיוק מה שנותן האאוטלנדר, רק שהוא תוצאת קוריאה (לא לטעמי) ורק שהוא עולה עשרות אלפי שקלים יותר ממנו (עוד מינוס גדול). בכל היתר הוא אותו דבר, 7 מקומות ותא מטען מזערי כשכולם פתוחים.

גם בציניות אסור לכלול את הסנטה פה ואת האאודי והוולוו באותה נשימה.

לגבי תחרות של אאוטלנדר בסנטה פה ובקיה קרניבל - אתה צודק, ואני גם אסביר למה.

לגבי הסנטה פה, כבר כתבתי למעלה, ואוסיף עוד שאני בעצמי ישבתי בסנטה פה של חבר (עוד לפני שקניתי את האאוטלנדר), נכנסתי לשורה השניה, השלישית, מצטער לאכזב - המרווח ממש דומה לאאוטלנדר.

אז מה היה לנו שם?

- תוספת של עשרות אלפי שקלים (בקטנה)

- תוצרת קוריאנית (לא לטעמי, לא לצלוב)

- מרווח פנימי זהה לחלוטין

- יתרון קל של עיצוב פנימי עדיף.

ברור שהוא לא יכול להתחרות באאוטלנדר, שמגיע מתוצרת יפנית (סמל של אמינות גם אחרי 20 שנה על הכביש) ותג מחיר זול בהרבה, יחד עם עיצוב חיצוני חדשני ומוחצן...

לקיה קרניבל לא התייחסתי בתגובה הקודמת, אז הנה. מדובר בטנק מסורבל וענק, ללא פוזה של ג'יפ, מתקרב בגודל שלו לוואן, ועם זאת מבפנים הסיפור אותו סיפור - בשורה השניה מושב אמצעי מכווץ בדומה לאאוטלנדר, ובשורה השלישית פה כבר העסק רחב ויש שלושה מושבים (אם כי לא ברור אם הם בגודל מלא), אבל גם באאוטלנדר שלי הכנסתי בשורה השלישית 3 זאטוטים בכיף. בנוסף אתה מקבל תוצרת קוריאנית ותג מחיר יקר בעשרות אלפי שקלים.

אז מה היה לנו שם?

- תוספת של כמה עשרות אלפי שקלים

- שוב תוצרת קוריאנית (לא לטעמי, לא לצלוב)

- מראה של טנק ענק מבחוץ (מזכיר וואנים ענקיים כמו טויוטה סיינה)

- ללא פוזה של ג'יפ

- מרווח מבפנים כמעט זהה עם יתרון קל - מושב שמיני חוקי בשורה השלישית

ברור שגם הוא לא מתחרה באאוטלנדר... :lol:

קודם כל, אני לא התחלתי. אני בסך הכל עשיתי השוואה בין המכירות של כל רכבי 7 מקומות.

ומה שאתה כותב שהסנטה פה הוא קטגוריה מעל, מה לעשות? אני מסרב לקבל את כל הסטיגמות האוטומטיות האלה... במיוחד שאני בעצמי הלכתי לפני הקניה ובדקתי את שני הרכבים, אז אף אחד לא יכול לספר לי סיפורים. המושב האמצעי בסנטה פה - מזערי. השורה השלישית נראית אפילו יותר צפופה מהאאוטלנדר וזה מתבטא גם בביקורות רכב.

ובקטע של "7 מקומות" מה שהופך את הרכב לקטגוריה מעל הוא המרווח / המקום בתא המטען כשכל המושבים פתוחים. זה באמת נותן יתרון רציני, אתה לא יכול להשוות רכב צפוף לרכב מרווח מאוד. אבל מנוע עם טיפה יותר כח? זה מה שעושה את הרכב "קטגוריה מעל"? נו באמת.

ההשוואה שלי נעשתה על נתוני המכירות של רכבי 7 מקומות. בקטע של מכירות זה לא משנה מי מרווח ממי... אלא מי מוכר יותר ממי. כל אחד והשיקולים שלו.

לגופו של ענין, חוץ ממזגן עילי לכל נוסע לא ציינת יתרון ממשי לקרניבל. מה שגם שהילדים שלי בשורה השלישית מעולם לא התלוננו שחם להם בקיץ. המזגן הגיע אליהם.

היתרון האמיתי של הקרניבל הוא מושב שמיני חוקי בשורה השלישית, חוץ מזה הוא נראה טנק מבחוץ, ולא ממש מרווח מבפנים. מושב אמצעי קטן בשורה השניה. אין תא מטען כשכולם פתוחים (התרשמות מצפיה ביוטיוב). על מה להוסיף עוד עשרות אלפי שקלים? בתחום איכות ופינוק אין יתרונות.

נותר רק לסכם כמו שכתבתי בהודעה הראשונה: נתוני המכירות מוכיחים חד משמעית (בהפרשים מדהימים) מה הרכב הכי משתלם בסגמנט.

(ברור שאם היה לי כסף, הייתי הולך על וולוו או אאודי. אבל אין לי. לא עבור המחיר הראשוני, לא התחזוקה ולא הדלק)

שמע אדון outlander, אתה כותב יפה ורהוט אבל זה עדיין לא מסתיר את העובדה שאתה כותב כל כך הרבה דברים לא נכונים (באמת שהתאפקתי לא להגדיר את מה שאתה כותב בפה חריפה יותר) שההודעות שלך פשוט מאבדות קשר למציאות ומאבדות רלבנטיות.

המיצובישי הוא יופי של רכב ומציע משהו חריג יחסית (ג'יפון 7 מושבים במחיר נוח) בשוק הרכב הישראלי. זה לא אומר שמדובר במתנת האל לאנושות וזה לא אומר שאפשר להשוות אותו לכל רכב 7 מושבים כאשר הפרמטר היחידי שעליו אתה מבסס את עליונותו הוא המחיר והאבזור. אל תשכח גם שהאאוטלנדר נמכר בכבדות לציי רכב בניגוד לאחרים אליהם השוות שנמכרים בעיקר ללקוחות פרטיים.

אני אגלה לך משהו שלא ידעת אולי, רוב מי שקונה את האאוטלנדר לא עושה את זה בגלל שהוא צריך 7 מושבים (מבחינתי ההגדרה היא משפחה בת 5-7 נפשות) אלא בוחר ברכב והיתרון של 7 מושבים הוא בגדר nice to have שעושים בו שימוש מפעם לפעם לנסיעות קצרות (הקפצות של חברים של הילדים בתוך העיר, לקיחת סבא\סבתא לטיול פעם ב...). מי שצריך 7 מושבים רוכש רכבים אחרים (את חלקם מנית).

מי שרוכש סנטה פה או סורנטו, מחפש משהו אחר מהאאוטלנדר. לא מתכוון להפוך את השניים האחרונים לרכב יוקרה אבל עדיין מדובר במוצר ברמה גבוהה יותר מהאאוטלנדר שכבודו במקומו מונח. היחידי שניתן להשוואה היא הניסן x-trail אבל קרסו לא יכולים לתת את אותן ההנחות לציי רכב שכלמוביל יכולים בגלל ותק הדגם במקרה של האאוטלנדר (אתה זוכר שהוא הושק ב- 2011 והוא בסוף חייו, נכון?).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אז ממרכבת האלים הוא הופך למרכבת האלילים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

נדמה לי שדווקא החבר אאוטלאנדר הצליח להגיע למקום מצוין, כזה שבו בהוצאה יחסית לא גבוהה הוא לתפישתו קיבל את האוטו שהוא הכי הכי וזה יופי, כי לאחרים בשביל להגיע לאותו מקום הסולם גבוה הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

ואיך זה מסתדר עם הצורך לשכנע?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כבר מזמן למדתי שעבור חבר הפורום - outlander,

הרכב שברשותו הוא לדעתו הרכב הטוב והמשתלם ביותר

שהוא יכול היה להשיג במדינתנו במחיר המתאים לו.

לאור זאת הוא לא מפסיק לשבח את הרכב שרכש.

ללא ספק זה גם לגיטימי מצידו.

אך קוראי הפורום למדו מזמן שיש להתייחס

בערבון מוגבל מאוד לנכתב על ידו בעניין הרכב שברשותו.

אותי הוא עדיין לא הצליח לשכנע שהמיצובישי אאוטלנדר

הוא בכלל ג'יפ או ג'יפון.

כתיבתו מעל גבי הפורום לגבי הרכב הנ"ל בלבד,

איבדה כבר מזמן קשר למציאות.

בעיניי הדגמים של המיצובישי אאוטלנדר

משנות עבר דמו הרבה יותר לרכב המסווג כגי'פ

ונראו מרשימים הרבה יותר.

התייחסותי לגבי הראייה החזותית לרכב מיצובישי אאוטלנדר

עדיין ממשיכה להיות כרכב מיניוואן מוביל נוסעים בלבד,

למרות תוספת הניקלים המרשימה בחזית הרכב.

פורסם
גם כאשר ההפרש במחיר 100 אלף שקלים ההשוואה לגיטימית? וכאשר הרכב יכול להסיע 7 אנשים בוגרים בצורה מרווחת ומפנקת, עם מזגן אחורי עילי לכל נוסע בניפרד, שלל פינוקים, רמת גימור ברמה אחרת. כל מה שקובע זה 7 מושבים וזהו?

( למקרה שלא הבנת כתבתי על קיה קרניבל החדשה ).

זה כמו להשוות קורולה מול סופרב.

לדעתך זה דמגוגי ולדעתי להשוות רכבים שיש בניהם פער מחיר של 100 אלף ש"ח הוא דמגוגי ולדעת ישראל ישראלי להשוות בין רכבים שיש להם פער של 5% ברוחק הסרנים הוא דמגוגי.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4933230,00.html

עכשיו ויינט הכופרים האלה העזו לרכז השוואה מכלל המחירים והסגמנטים רק על בסיס 7 מושבים, לכו תסבירו להם כמה הם לא מבינים כלום מהחיים שלהם.

פורסם

תודה על הקישור. בדרך אגב נחשפתי בכתבה למטה על רכב 7 מקומות חדש של סאניונג, אם יתומחר היטב (170k ומטה) זאת תהיה אופציה מאוד מעניינת. בתקווה שהרכב יראה באמת כמו שהוא נראה בתמונות המקדימות...

סקודה קודיאק גם היתה אופציה מעניינת, אבל העיצוב נראה כמו פאביה סטיישן, והמחיר יהיה כנראה בשמים (והשמים אצלי מתחילים ב-200k).

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אני הראשון? אוקיי... התכוונתי סטיישן מוגבה, כמו אוקטביה סטיישן אבל מוגבה. ככה זה נראה מהפרופיל.

אבל אם אהבת, בטח תשמח לקרוא מה הגיבו חברים אחרים בפורום:

"בכל זאת שני מרכבות האלים של הפורום עד היום היו סקודה פאביה ומיצובישי אאוטלנדר. אז ראשי סקודה ישבו וחשבו, איך ליצור את מרכבת האלים המושלמת, אז החליטו לשלב בין סקודה ואאוטלנדר - ויצרו את סקודה קודיאק" (itsik170)

"אחרי שחשבתי שהאאוטלנדר מכוער, הגיע הקודיאק. הדבר הזה פשוט מגעיל, אני לא מצליח להבין מי עיצב את זה" (GOLF)

"עם איך שהדבר הזה נראה, לא צריך תמונה. ולא בגלל הפנסים הכפולים. האוטו נראה כמו שילוב בין נגמש לארון ומקומו בקטלוג של איקאה" (פריג'י)

"נראה כמו פאביה שנאנסה על ידי צ'ירוקי" (lesles)

"יש לסקודה קטע עם עיצוב מיושן שנראה כמו לפני 20 שנה" (טווינגואי)

"אני מצטער, הסקודיאק הזו פשוט זוועה מהלכת, נוראי" (Tricepz)

"מיניבוס כזה, מיניבוס קצת אחר, אותו שעמום" (falou מסכם)

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

התרגלנו לרמה אחרת

נמתין בסבלנות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמו חברי פורום רבים, גם אני מצפה לקובץ.

הבחור עושה עבודת קודש בחינם ולכן נותר לנו רק להודות לו על ההשקעה ולהמתין בסבלנות.. :lol:

פורסם

לצערי לא יהיה חודש מרץ, כי משהו נדפק :-( ואין נתונים החודש. מקווה שיהיה חודש הבא, אם זה יסתדר :evil:

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...