Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה נירו

roie83
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום,

אודה אם תסייעו לי בלבטים אודות רכישת רכב חדש מסוג קיה נירו.

החשש העיקרי שמונע ממני לבצע את הרכישה באופן מיידי הינו החשש שרכב זה יימכר/נמכר בהמוניו לציי ליסינג וכאשר אהיה מעוניין למכור אותו (בעוד 3 שנים) תהיה לי בעיה למכור אותו בזמן ובמחיר סביר ביחס מחירון (ואף אצטרך למכור אותו במחיר נמוך משמעותי ביחס למחירון היות ויהיה היצע רחב מליסינג).

אציין כי שני הרכבים האחרונים שלי היו טויוטה היברידיים ונמכרו תוך זמן קצר ובמחיר מחירון ואפילו כמה אלפי ש"ח מעליו לכן אני מעדיף לא להיכנס להרפתקאות מיותרות, אך התמורה שהנירו מספקת ביחס למחיר קוסמת לי, בייחוד מבחינת מרחב הפנים והיקף האבזור הבטיחותי..

האם לדעתכם החשש לי מוצדק או שמא מוקדם מדי לדעת האם הרכב הנ"ל אכן מועדף על ציי הליסינג ויהיה לי קושי בעת מכירתו?

פורסם

כול רכב שנמכר בהמונים לליסינג(ועכשיו גם לאפיק יד 1 0 קילומטר), המחיר מכירה בפועל, יסבול קשות מהמהלך.

עדיין לא יודע אם הנירו תהיה אחת מהן, אבל ככול הניראה שכן. אולי למישהו אחר יהיו תובנות אחרות.

אם אתה רוצה למכור בעתיד רכב במשהו שקרוב למחירון, אז אתה צריך לקנות רכבים שלא נמצאים בכלל בשוק הליסינג. גם אם זה יהיה יקר יותר בקנייה הראשונית(מה זה יעזור אם תחסוך בקניה אבל תצטרך להוריד והרבה במכירה?)

פורסם

את הנירו לא רואים באתרי 0 ק"מ מליסינג ומחירו לחברות הללו יקר יותר. סביר להניח שיהיה פחות נפוץ בליסינג.....כך שזה יכול לשחק לטובתך

פורסם

תודה רבה על התייחסותכם,

אני באמת שם לב שלא ראיתי את הנירו יותר מדי במודעות 0 ק"מ (כמו האיוניק למשל) ועדיין לא קיימת הצפה של הדגם בכבישים.

לדעתכם האם ישתלם לי להמתין למבצע "חבר" של קיה שממה שהבנתי ייערך ככל הנראה בחודש מאי, או שאין מה לבנות על הנחות גבוהות לדגם הנ"ל, היות והוא חדש ומתומחר בצורה אגריסיבית כם ככה ופשוט לבצע את ההזמנה?

פורסם (נערך)

אכן, נכון להיום לפחות קיה לא פונה עם הנירו לציים אלא לפרטיים. כהוכחה הם הראו לי בסוכנות הזמנה שפתחו לחברת ליסינג, שקיבלה על הנירו רק 4,000 שקל הנחה מהמחירון שזה כלום. גם להבנתי האיוניק של יונדאי היא זו שמכוונת לציים.

עוד אינדיקציה - בדקתי את המחירים של דגמי קיה השונים בקוריאה. נירו יקרה יחסית לדגמים לא היברידיים - עולה שם 90 אלף ש"ח לאבזור מקביל למפרט בארץ, מחיר דומה לדוגמא לספורטאז' 2 ליטר טורבו דיזל מאובזרת. ואם מוסיפים לזה 63% מס על רכבים היברידיים מקוריאה מגיעים לעשרת אלפים שקל מעל למחיר שלה בישראל. זה לא מדע מדויק אבל אינדיקציה שאין ליבואן מרווח תמרון גדול להנחות לציים.

אגב אני לא יכול להתאפק מלהוסיף שמפתח חכם (כניסה והתנעה ללא מפתח) לנירו עולה בקוריאה 980 שקל. בלתי נתפס בעיני שהיבואן בחר להשאיר דווקא את זה מחוץ למפרט, ולהניח למצב המגוחך של התנעת רכב היברידי עם מפתח בסוויץ'. מי לא היה מוסיף 2,000 שקל למפתח חכם? לטלקאר הפתרונים.

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• חברי המעגל הראשון
פורסם
שלום רב לחברי הפורום,

... החשש שרכב זה יימכר/נמכר בהמוניו לציי ליסינג וכאשר אהיה מעוניין למכור אותו (בעוד 3 שנים) תהיה לי בעיה למכור אותו בזמן ובמחיר סביר ביחס מחירון (ואף אצטרך למכור אותו במחיר נמוך משמעותי ביחס למחירון היות ויהיה היצע רחב מליסינג).

אציין כי שני הרכבים האחרונים שלי היו טויוטה היברידיים ונמכרו תוך זמן קצר ובמחיר מחירון ואפילו כמה אלפי ש"ח מעליו

אתה ער לזה שגם טויוטה היברידיים נמכרו/ים בהמוניהם לחברות ליסינג (אתה מוזמן לבדוק את מגרשי החנייה בחברה בה אני עובד, זו המפורסמת בזכות הקורולות הלבנות). אני מניח ששמירת הערך שלהם קשורה יותר למדבקת ה"טויוטה" עליהן מאשר לזה שנמכרו או לא לחברות ליסינג.

פורסם

היי, תודה על התייחסותך!

אני אכן ער לעובדה, וגם מנסיוני האישי במכירת שני רכבי טויוטה היברידיים מיד ראשונה (פריוס+אוריס) הנ"ל-נמכרו מאוד מהר וכמעט במחיר עליו התעקשתי לקבל, למרות שהיו בלוחות המודעות לא מעט רכבים עם נתונים דומים מציי ליסינג ובמחירים יותר נמוכים.

מה שכן- כלל לא בטוח ששמירת הערך במותג טויוטה דומה לזה הקיימת בקיה,

לכן החששות שלי, אך מדברי החברים פה עולה כי הרכב אינו נפוץ בציי הליסינג כפי שחשבתי ועל כן נראה לי שאתקדם עם הליך הרכישה...

• תוכן חדש...