Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, shimta כתב:

נגיד הבנק הוריד את הריבית ב 0.25 אחוז. 

מוקדם מידי..  ואנחנו נשלם על זה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם

לדעתי הוריד את הריבית כדי שהממשלה לא תרדוף אותו וכאות תודה שהאריכו לו את הקדנציה.

מסכים שזה מוקדם מדי וזה יגרור רצף של העלאות מחיר.

להבדיל מהקורונה שאנשים לא בזבזו והיה להם עודף כסף, עכשיו לאנשים נהיה יקר לחיות פה ואין להם עודפים וזה עוד לפני שהממשלה שלחה יד עמוקה לכיסי האזרחים.

פורסם

עכשיו תהיה צפייה להורדות ריבית נוספות והירידות מחירים שראינו בנדלן יעצרו, ואולי גם יהיו עליות מחירים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא חושב שבפעם הבאה תהיה עוד הורדת ריבית. זה יהיה מהר מדי. לגבי עליות מחיר בנדל"ן? לדעתי גם במחירים של היום מאוד קשה לקנות דירה וכמו שאמרתי, זה עוד לפני שהממשלה נגסה בהכנסות של האזרחים ( מיסים, ביטול הטבות מס וכו') אבל כבר נוכחנו לראות שאנשים לוקחים משכנתא והלוואות מעל הפופיק ואחרי זה בוכים.

פורסם
לפני 20 דקות, פינדר כתב:

עכשיו תהיה צפייה להורדות ריבית נוספות והירידות מחירים שראינו בנדלן יעצרו, ואולי גם יהיו עליות מחירים.

כפי שהוא אמר כאן, הצפי של בנק ישראל הוא ל-4 הורדות במהלך 2024. כלומר הורדה של לפחות 1%.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הם, ולא הוא (זו וועדה. אני יודע שהתרגלו כאן במשך 15 שנים שיש קול אחד שמקבל את כל ההחלטות. למזלנו לא כך בבנק ישראל), ממהרים להוריד את הריבית כדי שיהיה "בטן" כאשר אוניית האינפלציה תגיע לחופנו, והיא תגיע מהר מהצפוי, לאחר שוך הקרבות. שסטוביץ' וסוגת הם הראשונים, אחריהם יגיעו כל השאר.

למלחמה יש מחיר יקר, והמפעלים והמשווקים לא מתכוונים להיות אלו שיממנו אותה. לעזאזל, אפילו הממשלה לא רוצה לממן אותה 😅

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 31.12.2023 בשעה 10:55, natco כתב:

ההתאחדות פנתה ועדיין פונה לממשלה בכל דרך אפשרית, גם מעל גלי התקשורת והציפה את הבעיה גם לפני שבועות רבים.

זו בעיה שאפשר לפתור ברגע. לא רוצה להכנס כאן לפוליטיקה, אבל יש כמה פתרונות, כולל כאלה שלא מחייבים "זעזוע של הקואליציה".

סתם בשביל הצחוקים בדקתי בשביל מישהו שרוצה להגיע לארץ ולעבוד בבנייה או חקלאות. 

אי אפשר כי הוא נדרש ללכת לחברות השמה שמביאות את העובדים אבל העובדים עצמם לא יכולים למצוא מעסיק ולקבל ויזה כמו כל מדינה נורמלית שמתעסקת בייבוא כוח אדם מחו"ל. אפילו מהשעמום פניתי לראש אגף מדור עובדים זרים בע"מ לראות אם היא יכולה לעזור לי למצוא אתר שיש בו את המידע הרלוונטי לעובד פונטציאלי, כלום נאדה, זרקה אותי לכלבים ושלחה אותי לחפש חברות השמה.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, redroze כתב:

כפי שהוא אמר כאן, הצפי של בנק ישראל הוא ל-4 הורדות במהלך 2024. כלומר הורדה של לפחות 1%.

נכון, אבל הוא מתנה את זה בכך שהממשלה תפעל בצורה אחראית עם התקציב וקיצוץ במשרדי ממשלה.

הוא גם מסביר שאם תהיה רק הורדת ריבית אבל הממשלה תמשיך בקו שלה, האינפלציה לא תאחר לבוא ושוב תהיה העלאת ריבית.

מישהו מאמין שהממשלה הזאת מסוגלת/יכולה/רוצה להתנהל אחרת?

לדעתי נתן להם סולם לרדת מהשטויות שעשו עד כה. הימור שלי, סמוטריץ כבבון מצוי ישאר על צמרת העץ.

פורסם

יקחו את הסולם וישתמשו בו לטפס על עץ גבוה יותר

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
לפני 12 שעות, DareDevil כתב:

בדקתי בשביל מישהו שרוצה להגיע לארץ ולעבוד בבנייה או חקלאות. 

למרות הסטיגמה הרווחת, עבודה בבניין (נראה לי שגם בחקלאות, אבל שם אני לא מתמצא) היא עבודה מקצועית לכל דבר.

אין לקבלן מה לעשות עם מישהו שהוא לא מקצועי (מלבד להכניס אותו לקבוצה שתכשיר אותו, מה שיקח זמן לא קצר, בו הוא לא יהיה רווחי).

טפסנות למשל, זו ממש עבודה "פרה-הנדסית" (על משקל פרה-רפואי). 

צריך לדעת לקרוא תכניות קונסטרוקציה (לא משהו שקריא למישהו שאינו מהתחום), כדי לדעת איזה ברזל לשים, כמה ממנו, ואיפה בתבנית למקם אותו. 

צריך לדעת לבנות תבנית שתוכל לשאת את משקל הבטון בזמן היציקה וההתייצבות שלה. איך קושרים אותה, את הברזל שבפנים...

כמה זה קריטי? תשאל את אותו קבלן מחדרה, שהברזל במרפסות שבנה מוקם לא נכון.

ספויילר- השופליסט שלו אסף את המרפסות הללו מקומת הקרקע.

ריצוף וחיפוי, גם הן עבודות מקצועיות טיח... כל עבודה דורשת מיומנות כלשהיא. לא מחפשים בבניין סתם סוחבי דליים.

כלומר, כמובן שיש כאלה, אבל הם שייכים לקבוצה כלשהיא, שמכשירה אותם במקביל לעבודה המקצועית בה היא מתמחה.

אז נכון, זו לא אותה רמת הכשרה שדרושה, נניח לניתוחי מוח, אבל זו עבודה מקצועית, יותר מנניח, איסוף פחי אשפה למשאית האיסוף.

דבר נוסף - פועלים זרים שמגיעים, מגיעים בדרך כלל כקבוצה מגובשת (עם היררכיה פנימית, ראש רבוצה וחלוקת עבודה מוסכמת), או לכל הפחות מגיעים כבודדים לקבוצה אורגנית קיימת, שחסר בה עובד שהפועל המיועד  יודע למלא את תפקידו.

• אהבתי 4

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 43 דקות, natco כתב:

כמה זה קריטי? תשאל את אותו קבלן מחדרה, שהברזל במרפסות שבנה מוקם לא נכון.

ספויילר- השופליסט שלו אסף את המרפסות הללו מקומת הקרקע.

זה די מפחיד.

איך אני יודע שאצלי במרפסת אין ברזל שמוקם לא נכון, חוץ מהעובדה שהיא מחזיקה מעמד כבר X שנים.

אין פיקוח על העבודה של הפועלים?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...