Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו כולם, מעדיף שהיא תהיה יחסית אמינה, חסכונית ובטיחותית עד כמה שאפשר.

בידניות אין ממש מבחר גדול, אבל עדיין, מה הכי מומלץ? אם אין ברירה אפשר גם לבדוק את שוק האוטומטיות אבל אני ממש רגיל כבר לידני וגם בחיים לא נהגתי באוטומט :/

פורסם

איזה קטגוריה אתה מחפש?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי בודק גרנדה פונטו למרות שבתקציב שלך יהיה קשה למצוא את הגירסה המבוקשת עם מנוע 1.4,אך לנסיעות קצרות גם ה1.2 הנפוץ יהיה סביר.

עוד רכב הוא הגטס,נסה לחפש ברמות גימור הגבוהות יותר כמו GLI/GLX/GLS כי בדגם הGLF הנפוף יותר אין ABS ויש רק כרית אוויר אחת לכן לא עומד בדרישה שלך לבטיחותי כמה שניתן,למרות שגם הגרנדה עם 1.2 ללא 6 כריות אוויר כמו ה1.4.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הייתי הולך על ה"בטוח" ומנסה למצוא איזו יפנית חביבה.

אישית אני הייתי שנים על בלנו.

הרכב פשוט עושה את העבודה. טיפולים פעם בשנה וזהו.

הבעיה היחידה שהיתה אצלנו זה הרידאטור של החימום תא נוסעים. הבנתי אח"כ שזה נפוץ אצלם. החלפה שלו זה 1800 ש"ח בערך, צריך זה לפרק הרבה מבפנים.

מעבר לזה... היה אחלה אוטו. נסע עירוני וגם בינערוני. לא שותה דלק... 1/11 בירושלים.

חלפים זולים טיפולים זולים.. קלאסי לדעתי. בתקציב שלך תוכל למצוא אחת + ישור קו נאות. ולהנות ממנה הרבה (שלנו עברה את ה 300K ק"מ בקלות)

לגביי בטיחות יש את הסופר בלנו שמגיעה עם כריות אוויר וABS אבל בגדול, היא לא מצטיינת בריסוק.

תוכל למצוא כאלה אפילו יד 1 עדיין :) גם ידני וגם אוטו' לי הייתה את האוטומטית מעולם לא חוויתי בעיה. האוטו אצלנו היה מ 2011 אני חושב או 2010 משהו כזה.

עריכה אחרונה על ידי fr0sty

Alfa 159 TBi

פורסם
הייתי הולך על ה"בטוח" ומנסה למצוא איזו יפנית חביבה.

אישית אני הייתי שנים על בלנו.

הרכב פשוט עושה את העבודה. טיפולים פעם בשנה וזהו.

הבעיה היחידה שהיתה אצלנו זה הרידאטור של החימום תא נוסעים. הבנתי אח"כ שזה נפוץ אצלם. החלפה שלו זה 1800 ש"ח בערך, צריך זה לפרק הרבה מבפנים.

מעבר לזה... היה אחלה אוטו. נסע עירוני וגם בינערוני. לא שותה דלק... 1/11 בירושלים.

חלפים זולים טיפולים זולים.. קלאסי לדעתי. בתקציב שלך תוכל למצוא אחת + ישור קו נאות. ולהנות ממנה הרבה (שלנו עברה את ה 300K ק"מ בקלות)

לגביי בטיחות יש את הסופר בלנו שמגיעה עם כריות אוויר וABS אבל בגדול, היא לא מצטיינת בריסוק.

תוכל למצוא כאלה אפילו יד 1 עדיין :) גם ידני וגם אוטו' לי הייתה את האוטומטית מעולם לא חוויתי בעיה. האוטו אצלנו היה מ 2011 אני חושב או 2010 משהו כזה.

הבחור ביקש בטיחותית עד כמה שאפשרו הבלנו רחוקה מכך.

אימפרזה אמינה להפליא אבל פחות חסכונית וציונים סבירים במבחני ריסוק.

פורסם

אוטוטו חוגג 3 שנים עם קליאו B ידנית 1.4 2001 שנרכשה ב5K

במהלך ה3 שנים האלה הוחלף טיימינג צמיגים וברקסים (כמובן שמן פילטר מדי 10KKM) נקנתה ב112KKM והיום מתקרבת ל160KKM

תוכל למצוא ב2K אחת במצב סביר ועם קצת אהבה (או שקלים במוסך) תקבל תמורה גבוהה מאוד לערך הכסף

הסיבה שאני לא מציע לך מלכתחילה רכב בכל התקציב שלך אני מניח שמדובר ברכב משני בבית שלא מיועד לנסוע הרבה, חבל להשקיע 10K על רכב שיסע מעט

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

ואם אתגמש על אוטומט, יש עוד אפשרויות מעניינות בטווח המחירים הזה? אולי אפילו אעלה טיפה ל 20K אם הרכב יהיה שווה את זה.

פורסם

תשמע, מן הסתם שאם תמתח את התקציב תמצא מציאות טובות יותר - אם תישאר בגיר ידני זה ישחק רק לטובתך. אם תמתח את התקציב ותעבור לחפש גיר אוטומט - בעצם הוספת לעצמך כסף ו"הורדת" לעצמך כסף.

ידני תמיד יותר מומלץ ואתה אומר שאתה רגיל אליו - מה טוב, אתה מרוויח מכל הכיוונים. הגרנדה פונטו שהציעו לך רכב מעולה, רק רוצה לחזק את יוליאן ולהדגיש את דגם ה1.4 הבטיחותי יותר שרלוונטי אלייך - אם אתה לא חייב את הרכב בדחיפות ויש זמן וסבלנות, תשקיע אותם במציאת הרכב שתקנה - במחירים האלה כל הנתונים מאוד עוזרים ומאוד נחמדים, אבל מה שבסופו של דבר קובע זה התחזוקה השוטפת שעבר הרכב במרוצת השנים. נסה למצוא אחד עם היסטוריית טיפולים ארוכה ככל האפשר וללא טיפולים חריגים (מעיד ברוב המקרים על תקלות נוספות שטרם התגלו).

פורסם

תודה רבה לך.

דפדפתי ככה זריז ביד 2, וראיתי שם גם כמה רכבים ידניים לא שגרתיים כמו אלפא רומאו או אאודי. יכול להיות רלוונטי לדעתכם?

ועוד משהו, בעבר די הייתי לגבי רכבים עם קילומטראז' גדול, אבל בעקבות קריאה מרובה בפורום הבנתי שזה לא ממש משמעותי (=רכב תפקידו לנסוע) כל עוד הרכב היה מטופל כמו שצריך ולא היו תאונות רציניות. ועדיין, לא מפחיד קצת לקנות רכב שעבר כבר לפחות 200K?

פורסם

אתה קונה רכב ישן אז הקמ יהיה גבוה יחסית.

אבל עדיין הייתי שואף לקמ נמוך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
תודה רבה לך.

דפדפתי ככה זריז ביד 2, וראיתי שם גם כמה רכבים ידניים לא שגרתיים כמו אלפא רומאו או אאודי. יכול להיות רלוונטי לדעתכם?

ועוד משהו, בעבר די הייתי לגבי רכבים עם קילומטראז' גדול, אבל בעקבות קריאה מרובה בפורום הבנתי שזה לא ממש משמעותי (=רכב תפקידו לנסוע) כל עוד הרכב היה מטופל כמו שצריך ולא היו תאונות רציניות. ועדיין, לא מפחיד קצת לקנות רכב שעבר כבר לפחות 200K?

אל תחפש לעצמך הרפתקאות, אתה מחפש רכב ישן יחסית, ועודף חיישנים ואלקטרוניקה לא יישחק לטובתך, ביומיום זה נחמד אבל כשיש תקלות זה לא עסק זול.

ב20K אתה יכול למצוא קליאו 3 / 207 (אל תתקרב לרובוטי הוא פשוט מחורבן)

אופציה מעולה וזולה תהיה הסיריון אבל לגבי הבטיחות שלה אני לא בטוח כמה קיבלה במבחני הריסוק התחזוקה שלה זולה והיא מאוד אמינה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אני אגיד מה,

הייתה לי איביזה 2008 (דגם רפרנס הרגיל), שזה גם היה הרכב היחיד שלי עד כה והיחיד שנהגתי חוץ מרכב לימוד, עד שהשבוע הוא נרצח בתאונה ונהיה כנראה טוטאלוס (בפורום המשפטי יש פרטים למי שמעוניין). שלוש שנים וקצת אצלי, עברתי איתו 32K ק"מ (היה עם 60K ברגע הרכישה), אפס תקלות, אפס תקיעות, 100% אמינות, תענוג. בול לצרכים שלי - שזה לרוב נסיעות ליליות למקומות בילוי או נסיעות ממש קצרות ביום יום. למרות שנסעתי איתו חלק גם לירושלים ולאילת כמה פעמים.

אז זה מה שאני צריך בערך.

ראיתי בקצרה ביד 2 ואלה פחות או יותר אפשרויות (מתייחס רק לידני). אשמח אם מישהו יוכל לפרט שורה שניים על ייתרונות וחסרונות של הרכבים

פולו

פונטו גרנדה (עד כמה ההבדל בין 1.2 ל 1.4 משמעותי?)

סניק (למרות שלדעתי הוא ממש מכוער חח)

פאביה

גולף - למרות שנראה לי שהרכב עצמו קצת גדול מדי, מעדיף סופרמיני

206+

B3

C2

מגאן

מיקרה (או שזה מיני?)

נראה לי שזהו נכון להרגע.

• תוכן חדש...