Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילות מים בסובארו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה..

מאז שהתחיל החורף כל פעם שיורד גשם יותר מ10 דק' יש לי שלולית מתחת לדוושות.

המים מטפטפים מהאזור שמעל הדוושות (יצא לי לראות בזמן שירד גשם והייתי בתוך האוטו).

הייתי אצל פחח שניסה לנקות את המעברים מתחת לשמשה עם לחץ אויר - אבל עדיין נכנסים מיים.

מה עושים ?

תודה יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

קונים סיליקון שחור בשפורפרת של אמריקן איגל,עולה 15 ש"ח,אתה קונה 2-3 ומקיף איתו את כל השמשה בעדינות ואין יותר נזילות.

פורסם
אז ככה..

מאז שהתחיל החורף כל פעם שיורד גשם יותר מ10 דק' יש לי שלולית מתחת לדוושות.

המים מטפטפים מהאזור שמעל הדוושות (יצא לי לראות בזמן שירד גשם והייתי בתוך האוטו).

הייתי אצל פחח שניסה לנקות את המעברים מתחת לשמשה עם לחץ אויר - אבל עדיין נכנסים מיים.

מה עושים ?

תודה יוסי.

ביום שטוף שמש מסירים את פס הניקל מסביב לשמשה הקדמית.

באמצעות מברשת קטנה ו/או כלי מתאים אחר (תאלתר), מסירים את כל הליכלוך והבוץ שקיים בין השמשה עצמה למסגרת הרכב. אם ישנם רקבונות - כנראה ששם נעוצה הבעיה.

כמו כן חשוב מאוד להקפיד על ניקוי הפינות של השמשה הקדמית, מחלה מאוד ידועה בלאונה (הזנחה של הקטע הזה והתפתחות חלודה הן הגורם לסדק בשימשה הקדמית).

לאחר ניקיון יסודי (ויבוש) יש להכניס לשקע בין השמשה למסגרת הרכב כמות נדיבה של סיליקון ולהחזיר את הפס ניקול התוחם חזרה למקומו.

כמו כן לוודא שפתחי בניקוז בשני הצדדים פתוחים (חוט ברזל מספיק).

ברוב המקרים הסיבה לנזילה הזו היא התפתחות חלודה בפינה התחתונה של השמשה (צד נהג), מה שגורם הן לנזילה והן להסדקות השמשה (שפיץ של החלודה בדופן השימשה סודק אותה)

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכל העונים..

כתבתם שהרקבון מסביב לשמשה יכול להיות הסיבה לנזילה ישנן מס' נקודות חלודה מסביב לשמשה - איך המים מגיעים מהשמשה לתוך הרכב ?דרך הדשבורד?

אם אני מוציא את פס הניקל - הוא נראה די יבש אין סכנה שהוא יתפוצץ או ישבר ?

איציק... כתבת שיש לפתוח את פתחי הניקוז - איפה בדיוק הם נמצאים ברכב ?

דרך אגב הרכב הוא DL 1600 שנת 87' 200.000 ק"מ (עשיתי לה טיפול 10K לבד לפני חודשיים עפ' ההסברים של איציק).

ויש לי שאלה שלא קשורה לעניין אבל כן לרכב...

איזה שמן מתאים ? נאמר לי שמכיוון שישי לי שסתומים הדראוליים (לא יודע למה הכוונה) אני צריך למלא 15/40W ולא 20/50W שמלאתי בזמן הטיפול.

שוב תודה לכולם,יוסי.

פורסם
תודה לכל העונים..

כתבתם שהרקבון מסביב לשמשה יכול להיות הסיבה לנזילה ישנן מס' נקודות חלודה מסביב לשמשה - איך המים מגיעים מהשמשה לתוך הרכב ?דרך הדשבורד?

אם אני מוציא את פס הניקל - הוא נראה די יבש אין סכנה שהוא יתפוצץ או ישבר ?

איציק... כתבת שיש לפתוח את פתחי הניקוז - איפה בדיוק הם נמצאים ברכב ?

דרך אגב הרכב הוא DL 1600 שנת 87' 200.000 ק"מ (עשיתי לה טיפול 10K לבד לפני חודשיים עפ' ההסברים של איציק).

ויש לי שאלה שלא קשורה לעניין אבל כן לרכב...

איזה שמן מתאים ? נאמר לי שמכיוון שישי לי שסתומים הדראוליים (לא יודע למה הכוונה) אני צריך למלא 15/40W ולא 20/50W שמלאתי בזמן הטיפול.

שוב תודה לכולם,יוסי.

ליוסי שלום רב!

מי שאמר לך את זה זה אני , בטיפול קרבורטור האחרון שעשית אצלי, אני אמרתי לך לעבור

ל10 /40 ולא ל15/40 , בגלל השסתומים ההדראולים שיש לך!

דרך אגב איך ביצועי הרכב לאחר השיפוץ הקרבורטור, מבחינת הדלקה בבוקר, תצרוכת דלק ותאוצה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אהלן צביקה...

טוב שענית כי בדיוק רציתי להחליף את השמן - אז 10/40W אמרנו.

הרכב בסדר גמור נדלקת מצויין ונוסעת כמו שדה (כל יום כביש החוף בדרך לעבודה 120 קמ"ש).

תודה על הכל.

יוסי

• תוכן חדש...