Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על רכב ישן בן 20 שנה ששווה כמה אלפים בודדים. באיזו דרך עדיף לדרוש את הכסף? צ'ק בנקאי, מזומן, העברה בנקאית? אני מאמין שהקונה ירצה לתת מזומן אבל אני תמיד חושש מזיופי שטרות. מה מומלץ לעשות?

בנוסף, קיבלתי בדואר לשלם על טסט שחל בעוד חודש וחצי. אם אני עושה העברת בעלות, הקונה יקבל בדואר את הטופס מחדש?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מזומן. זיוף שטרות זה לא עניין פשוט כ"כ בימינו, אתה יכול לראות והסיכוי שתיתקל בשטרות מזויפים קטן לדעתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

1. צ'ק בנקאי זוהי דרך מקובלת, לא הייתי פוסל מזומן אם אתה מפקיד בבנק לפני העברת בעלות.

2. אתה נותן לו את הטופס שקבלת בדואר והוא יוכל להשתמש בו בעת העברת הטסט (בצירוף טופס העברת הבעלות)

3. אם אין לך רכב יוצא דופן - לפני טסט הוא לא ישיג מעבר לכמה מאות שקלים כך שלא ברור לי סעיף מס' 1, ממליץ לעשות טסט ואז למכור (אלא אם כן הרכב לא יכול לעבור טסט מסיבה כלשהי - ואז שוויו זניח)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי את סעיף 3. עלות הטסט עם בדיקת בלמים ואישור רכב מיושן תגיע בערך ל 1000 שח, לכן אני מעדיף למכור לפני הטסט.

פורסם

מחיר עלות בדיקה בלמים וקבלת אישור רכב מיושן,

לא אמורה להגיע לסכום הנ"ל.

לסכום הנ"ל תגיע רק באם אתה מוסיף גם טיפול תקופתי.

פורסם
אני לא בטוח שהבנתי את סעיף 3. עלות הטסט עם בדיקת בלמים ואישור רכב מיושן תגיע בערך ל 1000 שח, לכן אני מעדיף למכור לפני הטסט.

תצטרך לרדת במחיר הרכב שיש לו טסט בעוד חודש הרבה יותר מ 1000 ש"ח, אנשים חוששים לקנות מכוניות ישנות עם טסט קרוב. למעשה אם זה לא רכב מיוחד ומבוקש (רכב שטח, רכב ספורטיבי וכו'), סיכוי שמישהו בכלל יקנה אותו בלי טסט מאוד נמוך.

לכן אם הרכב בגדול תקין ויכול לעבור טסט ללא בעיה, תעביר טסט ואז תמכור.

פורסם
תנסה למכור לפני הטסט

יש אנשים ששוכחים או לא שמים לב לפרט הזה, ואתה לא חייב לנדב מידע כזה במידה ולא שואלים, במיוחד אם המחיר נמוך

נראה לי שאתה טועה בגדול - אבל שום דבר לא מונע ממנו לנסות להציע את הרכב למכירה לפני הטסט עד מועד הטסט. אם הוא יצליח - יופי, ואם לא, הוא יעשה טסט כשיגיע המועד.

אישית אני לא מתחבר לקטע של לנסות להסתיר פרטים מהקונה. מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

יש אנשים ששוכחים או לא שמים לב לפרט הזה

זה פחות או יותר הדבר הראשון ששואלים.

פורסם

הנתון הכי חשוב לקונים רכב בסכומים הנמוכים הוא כמה זמן נשאר עד הטסט.

ברכב יקר הקונה עלול לא לשים לב, אבל ברכב זול זה הדבר הראשון שייבדק.

אם אין תקלה ברכב שתמנע ממנו לעבור טסט-תעביר.

אם יש הוצאות תיקונים מעבר לכך, תשקול אם לא עדיף לגרוט או למכור במחיר סמלי לחלוטין.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בקשר למזומן - תפקיד אותו בזמן העברת הבעלות בסניף הדואר. אפשר להפקיד לכל חשבון בנק תמורת עמלה צנועה.

מכוניות בנות 20 קשה מאוד למכור אז תמכור לראשון שיהיה מוכן לתת לך יותר ממחיר הברזל.

פורסם

תלוי אזיזה אוטו יש לו. אם זה טויוטה פרוויה או רכב שטח גדול או משהו ספורטיבי אז מחיר יכול להיות בסביבות 20.000 ואף יותר.

אם זה פיאט אונו או רנו 19 או סקודה פליסיה אז יש מצב באמת שלא תקבל את את מחיר הטסט במכירה.

לכן זה פרט שרצוי לציין.

פורסם
נראה לי שאתה טועה בגדול - אבל שום דבר לא מונע ממנו לנסות להציע את הרכב למכירה לפני הטסט עד מועד הטסט. אם הוא יצליח - יופי, ואם לא, הוא יעשה טסט כשיגיע המועד.

אישית אני לא מתחבר לקטע של לנסות להסתיר פרטים מהקונה. מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.

זאת הייתה הכוונה, שינסה למכור כמה שיותר מהר גם אם הוא יוריד מחיר, יצליח? מעולה. לא יצליח? יעביר טסט.

אני גם לא בדיעה של להסתיר תקלות, אבל אני לא אהיה צדיק יותר מהאפיפיור. האם אתה תנדב מידע מיוזמתך שיכול להיות הקלאץ' ימות בעוד 5 אלף קילומטר? או שיצטרכו לעשות טיימינג בעוד 10 אלף קילומטר?

ואני מכרתי לא מזמן רכב ב-5K ולא שאלו על הטסט בכלל. ככה שלא יודע אם זה היוצא מהכלל, אבל יש אנשים כאלה.

פורסם

טסט זה דבר שהייתי אומר, ולגבי בלאי - זה רכב בן עשרים, אדם נורמטיבי יודע שלרכב כזה יש בלאי.

יש מצב שאם היה בא קונה שלא נראה לי שמבין מה הוא קונה - הייתי אומר לו שהרכב לא בשבילו גם אם היה שם כסף על השולחן.

לא חסרים פה גולשים שקנו או מכרו רכב והקונה בא עם כל מיני סיפורים מההפטרה שזה לא מה שהוא חשב והוא רוצה את הכסף בחזרה.

הדרך הבטוחה למכור רכב היא להבהיר לקונה בדיוק מה הוא מקבל, ולוודא שיש תאום ציפיות - חבל למכור רכב ב-3K לקרציה שלא ירד ממך שבועות כי הוא בטוח שעבדת עליו. זה לא שווה את הבלאגן.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...