Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

בן 33

בני משפחתו רוצים להפתיע אותו במשהו שישמח אותו [הוא לא מפרגן לעצמו יותר מדי]

חשבתי על הרעיון המוזכר בכותרת - לתת לו להטיס בעצמו איזה צסנה [כמובן בליווי מדריך] משהו כזה

אני יודע שמילדות יש לו חיבה עזה למטוסים, מכיר בעל פה את המפרטים של שלל הדגמים של חיל האוויר וכל מיני כאלה.

בשנים האחרונות כבר לא כ"כ בעניינים, אבל אני מאמין שזה ג'וק שלא עוזב את מי שנדבק בו.

דעתכם על עצם הרעיון?

טווח מחירים?

מקומות מומלצים?

נקודות לציון?

טיפים?

תודה מראש לעונים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

גם אני דבוק בחיידק הזה.

בזמנו שהייתי יותר צעיר ההורים לקחו אותי לטיסה כזו וזה היה נחמד.

אני טסטי עם חברה/בי"ס שנקרא moonair בהרצליה.

זה נותן ממש טעם של עוד ורצון להתפתח בתחום אך זה יקר מאוד.

סתם מתוך רצון לשתף

http://cloud.tapatalk.com/s/586eaadfebd5a/VID-20161222-WA0030.mp4

פורסם

אשתי ארגנה לי הפתעה לכבוד יום ההולדת לפני אי אילו שנים - טיסה בסגנון הזה, מהשדה בהרצליה. יכול להיות שזה בדיוק מה שמופיע בקישור.

לא יודע לגבי מחירים.

לחובב תעופה זה חלום שמתגשם.

מה שנחמד הוא שמעבר לשליטה כשאתה כבר באוויר, תחת עיניו הבוחנות של הטייס,

נותנים לך אפילו להשתתף בהמראה, או לפחות למראית עין (המדריך שולט במצערת, אתה רק בהגה).

כמובן שגם טיסה קצרצרה זו גרמה לי לבחילות ברמות בינוניות, אבל זה רק אני והאוזן הפנימית הדפוקה שלי.

גם אצלי זה היה ג'וק ילדות שחלף ועבר, אבל אני עדיין ממליץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זו חוויה נחמדה מאוד בסה"כ - האם זה ישמח אותו? אי אפשר לדעת בלי להכיר אותו כיון שזה מאוד אינדיבידואלי. טיסות יש, למיטב ידיעתי, בהרצליה (מטוסים קלים) ובראשון (אולטראלייטים, אבל זהים לחלוטין למטוסים קלים לכל דבר ועניין).

אופציה נוספת - יותר זולה כנראה אבל בעיני הרבה יותר מעניינת - היא לסוע למנחת מגידו בשבתות ולעשות טיסה בדאון.

פורסם

דאון זה מפחיד, מה עושים אם הולך מנוע בדאון?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
דאון זה מפחיד, מה עושים אם הולך מנוע בדאון?

זה בדיוק העניין שלדאון לא תמיד יש מנוע וההמראה שלו מתבצעת באמצעות גורר- מטוס שמרים אותו לגובה מסויים ואח"כ משחרר ומשם ממשיך לדאות באופן אצמעי ואם יש תרמיקה הוא אף יכול לנסוק.

המבנה האוירודינמי (מוטת כנפיים ארוך) שלו מתוכנן למטרות דאיה ללא מנוע ומכאן שמו- דאון.

פורסם

טומי - אתה לא שומע ציניות?

אני התנסיתי פעם אחת בדאיה - לפני הרבה שנים, במסגרת "גדנע אויר", עד היום אני זוכר את חוויית הניתוק מהכבל עם הורדת אף מפחידה לפני שהעסק התחיל לנסוק. הייתי אמור לעשות קורס של שבועיים עם לפחות 15 המראות, אבל איזה סטרפטוקוק הכריע אותי ביום השני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
טומי - אתה לא שומע ציניות?

אני התנסיתי פעם אחת בדאיה - לפני הרבה שנים, במסגרת "גדנע אויר", עד היום אני זוכר את חוויית הניתוק מהכבל עם הורדת אף מפחידה לפני שהעסק התחיל לנסוק. הייתי אמור לעשות קורס של שבועיים עם לפחות 15 המראות, אבל איזה סטרפטוקוק הכריע אותי ביום השני.

אף פעם לא הצלחתי לשמוע ציניות דרך קריאה [emoji6]

פורסם

אשתי רכשה לי שובר ל"טייס ליום אחד" ליום ההולדת שלי.

לא התלהבתי בכלל כשגיליתי על זה. היא ביקשה לבטל ובעל המטוס שמעביר את השיעורים אמר שהוא לא מוכן לבטל לה את העסקה.

מפה לשם זה הגיע למצב שעירבנו את חברת האשראי ובסוף נעשתה הכחשת עסקה וקבלת זיכוי.

זה הניסיון שלי

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מנגד אגיד שכחובב מטוסים מגיל 0 זה רעיון מעולה - היה שווה כל שקל לפני כמה שנים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

דעתכם על עצם הרעיון? יופי של רעיון, מתנה מושלמת לחובב תעופה.

טווח מחירים? 1,200-1,300 ש"ח לשעה.

מקומות מומלצים? לעניין המקום אני מציע לברר את זה עם המדריך. ככלל ישנם אזורי אימון שהם שטחים סגורים ומוגדרים שמהם אסור למטוס לסטות, כלומר במשך שעת הטיסה אתה עושה שמיניות והקפות במתחם מוגבל ומצומצם. ניתן לארגן טיסה במסלול מאורגן אבל זה מצריך תיאום מראש ובדיקת התכנות מול המדריך או החברה.

בהצלחה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
עד היום אני זוכר את חוויית הניתוק מהכבל עם הורדת אף מפחידה לפני שהעסק התחיל לנסוק.

הורדת אף חריפה היא בגרירת מכונית - מה שהיום אף אחד לא עושה למיטב הבנתי - בגרירת מטוס מנתקים ואז המטוס פונה בחדות שמאלה והדאון פונה ימינה (אולי הפוך, לא זוכר). היתרון בדאיה זה שבניגוד לגיהוץ הלוך-חזור של שטחי האימונים של הרצליה בישרה ואופקית, טיסה בדאון היא הרבה יותר דינאמית ומעניינת, והשקט של האין-מנוע גם עושה את זה מיוחד.

פורסם

הצטרפתי פעם לדאון בשוויץ, לא פחות.

הקאתי את נשמתי אבל חוץ מזה היה מרתק

ואתם כבר מנחשים איך נראה נוף עם הרי האלפים...

מה שמעניין הוא שקצב הנסיקה כשאתה תופס טרמיקה טובה גדול יותר מקצב הנסיקה כשאתה נגרר מהמטוס. לא ייאמן כמה חזק יכול להיות זרם אוויר עולה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

לפני כמה שנים קיבלתי ליום ההולדת ״שיעור טיסה אתגרית״ (אני חושב שכך זה נקרא), חבר טוב מאוד שלי קיבל במתנה שיעור טיסה ״רגיל״. אצלו ניתן היה להביא עוד שני חברים (במטוס שלו היה ספסל מאחורה) לכן לקחנו איתנו חברה טובה ונסענו לעשות הכל ביום אחד + מסעדה אח״כ. כך שיצא שהייתי על המטוס גם בשיעור שלו.

השיעור שלי היה די אינטנסיבי, ובאמת כלל כל מיני לופים ופעלולים (אני בטוח שמתוך המטוס הם נראו אתגריים בהרבה ממה שהיו באמת) שהפכו לי את הבטן. שיעור הטיסה שלו היה רגוע בהרבה (טיסה סטנדרטית) וכלל גם קאווה ושוקולדים (ואותנו מאחור, כאמור).

בשני המקרים הטייס שחרר את ההגאים בהדרגה תוך כדי השיעור בהתאם למה שהוא קלט מהחניך. שנינו רצינו מאוד ללמוד ולכן יצא שקיבלנו יחסית הרבה זמן על ההגאים (כל אחד בשיעור שלו), אבל גם אם החניך רוצה טיסה עם חברים שכוללת קצת התנסות - הוא יקבל את זה (עם חברים - רק בטיסה הסטנדרטית).

סה״כ שתיהן היו חוויות מאוד חיוביות, גם למצטרפים בטיסה השניה. ממליץ בחום, למרות שהפעלולים (הטיסה האתגרית) באמת רק למי שממש בעניין, רק לא לאכול לפני כן! אני מאוד נהניתי.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תוכן חדש...