Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוד שמש תקול .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההפסדים לסביבה לא גדלים כתוצאה מהאבנית על גוף החימום. אתה מוזמן לבדוק זאת. מה שכן, גוף החימום מגיע לטמפרטורה גבוהה יותר, ומן הסתם גם חייו מתקצרים עקב כך.

:turn-l:
פורסם (נערך)
לגבי נושא החיסכון בחשמל. דווקא יש היגיון מסויים בטענה שדוד ללא אבנית חוסך חשמל.

ועדיין אחרי תגובתך הארוכה טרם התנצלת בפני UVAK על הניסוח הקודם שלעג לדעתו.

הדיון המלומד לא לימד את פותח השרשור איך בדקות בודדות של הסתכלות בשעון החשמל הדירתי יראה שאכן הטרמוסטט מנתק אחרי זמן קצר את החימום ולכן, גם בחימום ממושך תצטבר רק כמות קטנה של מים חמים.

אני בערך האחרון שמתנגד לדיון תיאורטי ומבקר אותו אבל, תכלית קודמת לדיון.

טעיתי זה חלק מתרבות דיון. אם תעקוב תראה ש-UVAK מודה, מסביר שלא הבין הסבר מסוים וכך הלאה. לא פגשתי אותו מעולם (לפחות עד כה) אבל השיח הלא מתלהם שלו מעורר כבוד.

אז עוד לא מאוחר להתנצל בפניו. עדיפה התנצלות מצידך על כך שאצטט מהאגדה של ביאליק שנקראת 'שלמה והתור המתהלל'.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

יוסי,

מתי לעגתי ל-UVAK או לכל משתמש אחר ? אתה מלין על תרבות דיון לקויה וחוסר כבוד, ומנגד תוקף אותי על אמירות שכלל לא אמרתי.

אני מתחיל לקבל את ההרגשה שזה משהו אישי נגדי :-).

רק שהחום הגבוה לא נפלט לסביבה אלא לאבנית שמשמשת מעין אוגר חום שפולט את החום למים בתוך הדוד ולא החוצה.

אבל הכיס שנוצר יכול לכלול גם את הפלאנג' שהוא הרבה פחות מבודד, עצם היווצרות אזור מרוכז עם טמפ' גבוהה ליד הפלאנג' או אפילו דופן הדוד יגרום להפסדים גבוהים יותר.

מעבר לזה, גם אם היה מצב של "מקור חום פנימי" באזור מוקף מים כמו שאתה מתאר, עצם העובדה שכעת זמן החימום של המים למקלחת מתארך משמעותית, פירושו יותר הפסדים לסביבה.

פורסם

יוסי, תודה, אבל בעייני היחיד שחרג מתרבות הדיון פה הוא יוגב20, וגם מזה אני לא מתרגש מדי.

ועדיין אחרי תגובתך הארוכה טרם התנצלת בפני UVAK על הניסוח הקודם שלעג לדעתו.

לא יודע מהיכן אתה שואב את הידע שלך. דוד עובד? צורך חשמל,נקודה.

חבל לכתוב סתם.

tomy669 תשובה לעניין.

:turn-l:
פורסם
יוסי,

מתי לעגתי ל-UVAK או לכל משתמש אחר ? אתה מלין על תרבות דיון לקויה וחוסר כבוד, ומנגד תוקף אותי על אמירות שכלל לא אמרתי. אני מתחיל לקבל את ההרגשה שזה משהו אישי נגדי :-).

ראשית אתה צודק. טעיתי בשם הלעגן, ועמך הסליחה. כמובן שאין לי נגדך דבר וחצי דבר.

אבל שנית, אתה מתחפר בהסבר שהוא בעל חשיבות מסדר גודל שני כלומר בעל תרומה חסרת חשיבות לחימום המים, לעומת התופעה העיקרית שהיא הפסקות ברצף החימום בגלל הטרמוסטט שמתחמם ומפסיק את הזרם. גם הסברתי שהסתכלות במהירות הסיבוב של מונה החשמל הראשי (כמובן אם הוא מכני, ורובם כאלה) תבהיר זאת.

אם כבר להתייחס לאפקטים משניים (לדעתי) אז אני חושב שטמפרטורה גבוהה יותר של גוף החימום תגדיל במשהו את התנגדותו ולכן תקטין טיפה את הזרם (ובהתאמה את ההספק) שהוא צורך, וכמובן גם תאריך במעט את זמן החימום. אבל כמעט בטוח שגם אפקט זה משני לגמרי בהשוואה להפסקות בחימום או אם תרצה לשינוי במשטר העבודה (DUTY CYCLE) שתקבל כשהפלנג' סתום מאבנית וחול.

יוסי

פורסם
יוסי, תודה, אבל בעייני היחיד שחרג מתרבות הדיון פה הוא יוגב20, וגם מזה אני לא מתרגש מדי.

צודק, טעות שלי בתגובה שאינה ראויה. מתנצל.

פורסם

תודה רבה על מגוון התגובות , הדוד יבדק בימים הקרובים ואעדכן .

חבר של חבר בעל הדוד מוכר דודי שמש מנירוסטה ואמר לו שהדודים הרגילים לאחר כשנתיים שלוש הציפוי שלהם מתקלף ואז המים לא בריאים .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תוכן חדש...