Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל להבנתי מהשרשור הקודם, מדובר במיכל נוזל מסנן חלקיקים. זה לא פעולה שנהג מבצע תחזוקה שלו.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

פות"ש בלבל בין מיכל אוריאה לנוזל dpf .

המחיר במוסך מתאים לנוזל DPF אבל מהבלבול שלו

אני חושב שהתכוון לאוריאה כי הוא באמת מאחור .

הבעייה : היצרן קבע טיפול כל 20K ומיכל אוריאה מספיק לכ 17K לפעמים טיפה יותר. ככה יוצא שלא בטוח שאוטו יגיע למוסך אם התעלמת מהנורית . במיוחד בשנה הראשונה שבה הלקוח לומד על בשרו מה זה המיכל הזה....

בגלל זה המלצתי לו לטפל כל 15K ולהמנע מהבושה. בטיפול המוסכים ממלאים נוזל עד כמה שחסר .

בכל רשת יבואן יש כמה מוסכים גרועים וייתכן שהבחור נתקל באחד כזה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

כמה תיקונים להודעות אחרונות:

1. נזילה הייתה ממיכל תוסף DPF. נוזל שמשמש לרגנרציה של מסנון חלקיקים.

לפי הוראות יצרן, פעם ראשונה אמורים לבדוק מפלס בו בטיפול 150.000 ק"מ ואז כל טיפול. מילוי על ידי מוסך, לא באחריות לקוח.

2. פותח השירשור מתלונן שלא ניתן תדריך על מילוי נוזל אוריאה. זה נוזל אחר, משמש להורדת רמת זיהום. מילוי כל 20-30 אלף ק"מ על פי הודעה בלוח שעונים ובמחשב דרך, על ידי לקוח או על ידי מוסך. בהוראות יצרן אין התייחסות למילוי בטיפול.

3. מרווח טיפולים היום לכל רכבי פיז'ו דיזל בארץ - 15.000 ק"מ. זו לא המלצה אלא הנחייה מחייבת.

פורסם

כיצד יכול להיות שמוסך לא מוכן לתת הצעת מחיר בכתב?

תשאל גם את יונדאי ישראל. כי זו המדיניות של יונדאי ישראל שלא נותנים הצעות מחיר בכתב כך נאמר לי שרציתי הצעת מחיר מהמוסך בבאר שבע.

פורסם

אוריאה נצרכת כפונקציה של צריכת סולר ועומס על המנוע. לכן 25.000 זה לא נתון מדעי, אצל אחד יספיק ליותר, אצל אחר לפחות.

פורסם

בגללכם יצאתי בקור עד האוטו והבאתי את ספר הנהג של הקקטוסולר. אותו מנוע כמו ה 208 בה עוסק השרשור.

לעניין תוסף הסולר, אני מצטט מהחוברת - "ירידה למפלס המינימום במיכל התוסף מצוין על ידי SERVICE הדלקה רצופה של נורית חיווי זו, בליווי אות קולי והודעה בצג על כך שמפלס התוסף במסנן החלקיקים נמוך מדי.

הוספה - חובה להשלים במהירות את המפלס של תוסף זה מרכז שירות סיטרואן של היבואן או במוסך מוסמך"

כך במקור, מילה במילה.

לגבי ה ADBLUE היא האוריאה, יש פרק שלם, מעמוד 175 ועד 181 כולל המתייחס לתוסף, מילוי שלו, חיווי מפלס נמוך, ק"מ שניתן לנסוע מהרגע שהחיווי נדלק ועד שהרכב מסרב להניע ועוד.

לגופו של שרשור - לא יודע מה היה במוסך. ברור שמדובר כאן בעדות מצד שלא היה נוכח בשיחות עם המוסך במקרה הטוב אז אניח את זה בצד. אישית, אין לי טיפת אמון בסיפור כפי שהובא כאן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לדעתי תופעת שימוש בפלטפורמה ציבורית בחוסר תום לב פסולה ובזויה. יש הבדל תהומי בין לשפוך את הלב עם סיפור שרות רע להתקפה מהמתית בכל הערוצים על מנת להשיג דבר מה.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
אצלי מרווח הטיפולים 20K וזה דיזל.

מה שנאמר לי בעת מסירת הרכב, המחשב מכוייל לטיפול כל 20K, אבל בהתאם לתנאי האקלים בארץ צריך לטפל כל 15, וכשאכנס לטיפול ראשון יעדכנו את המחשב בהתאם.

ככשאלי את הנציג מדוע לא עשו זאת טרם מסירת הרכב הוא התחיל לגמגם, אז לא התעקשתי...

פורסם

אצלי התראת שרות מכויילת ל 25.000 ק"מ (ברלינגו אבל זה אותו מנוע בדיוק), מדינת ישראל מוגדרת אצל היצרן כאיזור עם תנאי שימוש קשים ולכן צריך לטפל לפי תוכנית לתנאים קשים, כל 15.000 ק"מ.

לחלק מהברלינגו עידכנו את התראת השרות ל 15.000.

לא ברור מדוע לא לכולם מעדכנים.

תכלס, לובינסקי, לתשומת לבכם.

מצד אחד, צריך להגיע לטיפול כל 15.000. מצד שני, התראת טיפולים בלוח שעונים אומרת משהו אחר.

פורסם (נערך)

מוזר. כשביקרתי במוסך היבואן ושאלתי מתי הטיפול הבא אז רשמו לי על דף לבוא עוד 20K . שאלתי גם במוסך צמרת וגם במוסך ג.ג.. טוב, קצת פתחנו פה דיון נפרד...

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
האם מוסך חייב לתת הצעת מחיר בכתב לפני כל טיפול?

אם אני מגיע עם הרכב למוסך, אומר שאני מעוניין לטפל ברכב, נותן הצעת מחיר בע"פ. אני אאשר ע"י המילה "בסדר". מתחילים לטפל, משלם על הסכום שסוכם בע"פ. זו לא הצעה בכתב אלא בע"פ. זה לא תקין לפי דעתך?

אם הלקוח לא ביקש הצעה בכתב אלא הסתפק בהצעה בעל פה, זה בסדר גמור. אבל:

א. מה יקרה אם בסופו של דבר בעל המוסך ידרוש יותר? אני לא מדבר אפילו על מקרה כמו בסיפור שלך בו בעל המוסך הודה בכך שההצעה המקורית היתה נמוכה יותר. או מה קורה אם הלקוח פתאום טוען שההצעה היתה נמוכה יותר? זה יכול להגיע גם ממקום של זכרון לא מדויק של אחד הצדדים או סתם חוסר הבנה. תמיד עדיף שיש תיעוד בכתב של ההצעה.

ב. אם הלקוח מבקש הצעה בכתב והמוסך מסרב לתת (כמו במקרה הנדון בשרשור), זה כבר ממש לא בסדר, במיוחד כשמדובר במוסך יבואן (אבל לא רק).

• תוכן חדש...