Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקנות רכב שני למשפחה- ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות (להכניס את הילד לגן ולנסוע לעבודה בתוך גוש דן).

ראיתי מודעה של אחת החברות לגבי סוזוקי אלטו 2013 ידנית- מציעים אותה לשלוש שנים ב-15,000 ש"ח לערך (חצי מקדמה וחצי תשלומים חודשיים). בסוף השלוש שנים הרכב חוזר לחברה.

מצד אחד רכב שחוזר לחברה מעורר אנטגוניזם אוטומטי נגד העסקה, אבל כשחשבתי על זה טיפה יותר לעומק עלתה השאלה האם 15,000 שקל זה לא ירידת ערך שבכל מקרה רכב מהסוג הזה היה סופג אם הייתי קונה אותו היום ומוכר אותו עוד 3 שנים?

אשמח לשמוע דעתכם בנוגע לעסקה הספציפית, וגם לגבי הנושא הכללי- איזה רכב יכול להתאים לי לאור הצרכים שפירטתי

תודה.

פורסם

אני מניח שהאלטו לא תרד ב-15K ב-3 שנים אבל לפחות ב-10, לא פער מאוד משמעותי, הרי גם חברת הליסינג צריכה להרוויח משהו מהעיסקה הזאת.

מצד שני, אלטו זה רכב אמין ומאוד זול לאחזקה, הייתי אפילו אומר עלויות אחזקה מינימליות, למה לא לקנות אחת מ-2010 או 2011 בלי השעון המתקתק הזה של להחזיר בעוד 3 שנים? גם ירידת הערך של רכב ישן יותר נמוכה משל חדש ואמנם קשה להתנבא אבל אני מניח שבעוד 3 שנים האלטו הזאת תהיה שווה 10K אז במקום לשלם 15K "תפסיד" רק 10K בירידת ערך ב-3 שנים.

פורסם

שלושה דברים:

1. האלטו תתאים אבל תהיה מאוד (הכי) ספרטנית. אם כל מה שאתה מחפש זה להגיע מ-א ל-ב אז היא בסדר. אני הייתי מחפש משהו מעט פחות נוראי, לפחות בשביל הבטיחות אם ילדים מעורבים בזה.

2. אם לא בא לך להתעסק במכירה זה נשמע סביר. צריך רק לנסות להבין אם ינסו להשחיל אותך בסוף החוזה (למשל בתשלום על נזקי פחחות).

3. אם הדרישה לרכב שני לא תעלם אחרי 3 שנים, נראה לי שעדיף לקנות משהו פשוט (אם יש לך את האפשרות) כדי שלא תצטרך למצוא שוב רכב בסוף התקופה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה על התגובות.

הדרישה לא תעלם אחרי שלוש שנים, אבל דווקא בגלל זה הקונספט של רכב לתקופה קבוצה יחסוך לי זמן התעסקות במכירת הרכב, כך שאצטרך להתרכז רק במציאת אחד חדש.

מבחינת הספרטניות- אין שום בעיה, וגם הבטיחות לא משחקת תפקיד משמעותי-- הנסיעות עם הילד הם בתוך יישוב קטן אל ומהמעון, לא יותר מזה.

אם כל ההבדל, כמו שאמר המגיב הראשון, זה כמה אלפים שהחברה עושה עליי, נשמע לי דיל סביר.. באותו נושא, ובהנחה שהתקציב הוא 10-15 א' - כדאי לי ללכת על משהו אחר?

פורסם

רק תוודא שהכסא של הילד נכנס בצורה סבירה ומשאיר מקום למי שיושב לפניו.

על פניו העסקה נשמעת סבירה, יש שתי נקודות שהייתי בודק לעומק:

1. כשאתה מחזיר את האוטו אחרי 3 שנים, מה קורה עם תאונות / נזקים קוסמטיים? יחייבו אותך לתקן? מי משלם ירידת ערך? מה קורה עם קצת שריטות?

2. מכיוון שהאוטו לא חדש, ולא באחריות, מה קורה כשהוא מתקלקל? אני מבין שהמחיר שציינת מכסה רק ירידת ערך (או שאני לא מבין נכון), אבל אם תקבל רכב לא תקין, ומשהו גדול יתקלקל חודש או חודשיים אחרי זה, אתה אמור לתקן אותו? אתה יכול לבחור את הרכב הספציפי שתקבל?

כמו שנאמר, אתה משלם פה כמה אלפים אקסטרה, אם מבחינתך זה שווה את זה שלא תצטרך למכור אז זו יכולה להיות עסקה לא רעה. רק תוודא שלא הולכים לדחוף לך את האלמנט בצורה עקיפה כזו או אחרת.

ועוד משהו - יש פה קצת בעיה של גמישות. אולי עוד שנתיים המשפחה תגדל ותרצה משהו גדול יותר? ברכב שלך אתה יותר גמיש. לא כזה נורא, רק צריך לתכנן מראש.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...