Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

השבוע ניגשתי לטסט עם הסקסו 1.1 שנת 99, בבדיקה של ברקסים אחוריים נכשלתי.

OK, עד לכאן הכל טוב ויפה..אז ככה:

שיערתי לעצמי שאלו בטח הסנדלים לקראת סוף חייהם, הרמתי את הרכב על מגבה, פתחתי גלגלים אחוריים, שלפתי את הדראמים החוצה והפלא ופלא!! הכל כמו חדש!, לסנדלים יש עוד מספיק בשר, כמו-כן, אין שום חריצים וחריטות על הדראמים....OK, אמרתי טוב, אז אולי ננקה את הכל מהאבק ונלטש קצת עם נייר זכוכית.

בדקתי שאין נזילות מהמשאבות והכל תקין ויבש, ניקיתי ליטשתי, לבסוף ניקזתי אוויר מכל הארבע גלגלים, כמובן שהוספתי שמן ברקס כדרוש...הרכבתי הכל, ויצאתי לעשות נסיעת מבחן- התוצאה:

אין הבדל בבלימה, בנוסף בבלימה חזקה הגלגלים מאחורה לא ננעלים, רק הקידמיים.(אמרתי למישהו שיסתכל כאשר אני בולם בחוזקה)

אם כך, המסקנה המתבקשת היא שזה רק כיוון ברקסים ואת זה אני לא יודע איך לעשות בסקסו,

כאן אתם נכנסים לתמונה, אז עצות, הדרכה, רעיונות וכו' יתקבלו בברכה,

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

(1)אסור לך לגעת בבלמים באם אינך יודע את המלאכה.

(2)הנך חייב לבצע זאת במוסך מורשה, אחד התנאים בעקבות פסילה בטסט, יש צורך באישור מוסך מורשה על התיקון(גם כיוון), בנוסף לאישור יש להציג כיום גם העתק חשבונית או כרטיס עבודה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

רק בשביל לחדד טיפה,

אני רושם בגוף ראשון למרות שאבא שלי הוא זה שמבצע את רוב העבודה.

מוסך מורשה? אנחנו כבר נמצאים בתוך מוסך מורשה "וולוו".

רציתי רק לדעת כיצד מכוונים את הברקסים מאחורה.

תודה לעונים.

שי.

פורסם

שלום.

אם אבא שלך מכונאי אז איך הוא לא יודע לכוון בלמים אחורים.

אגב הבעיה היא לא הכיוון הבעיה היא חוסר ידע!!!

הבלמים לא מורכבים רק מנעלים יש עוד כצת מרכיבים,

למשל משאבות אופן ,או משאבת איזון , צינורות גמשים ועוד ועוד.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תראה בני, אני לא מתכוון להתווכח וגם אל תנסה להוציא אותי או את אבא שלי מטומטים..

כמו-כן, גם אני כמו כולם מתעניין ורוצה ללמוד ואף פעם לא מזיק ללמוד, אני יודע יפה מאוד (וגם אבא שלי)

כיצד בנוי בלם אחורי, השאלה הייתה האם הם מתכווננים באופן אוטומטי, אם לא, האם יש שיניים שאפשר בעזרתן לכוון את הבלמים???

כמו- כן, אצל הצרפתים הכל בנוי בצורה שונה, למשל, איפה נשמע שצריך לפרק את הנאבה עצמה בשביל לפתוח את הדראם?

בקיצור, יש תשובה לשאלתי או לא? (כי אנשים פה שואלים שאלות יותר מטומטמות,בלי לזלזל, ומקבלים תשובות יותר רציניות).

וכן, אני לא מתכוון ללכת למוסך שישחט אותי ויחליט שצריך להחליף משאבות בלם, סנדלי בלימה וגם לחרוט מחדש את הדראמים, וכל זה למרות שצריך רק לכוון טיפה...מצטער..

שי.

פורסם

שלום.

אני חושב שאתה כצת ניסחף כי אני לא מנסה להוציע אף אחד מטומטם...

אבל אם היתם מיסתקלים היטב היתם רואים על הנעל שינן כיוון אוטומטי.

דבר שני יכול להיות שהנעלים או יבשות או שיש גלזורה אליהם וצריך להחליף אותם.

כמו כן יתכן משאבות אחוריות תפוסות או שסטום מימסר פחת דפוק.

אגב אולי אבא שלך מכונאי, אבל אתה לא מבין כלום ולמה? כי אם היתה מכונאי אז היה ברור לך שבחיים לא תקבל נעילה בבלמים מאחור גם אם תעמוד אם שתי רגליים על הבלמים!!!

כמו כן לשאלתך באיזה מכוניות צריך לפרק נבה בשביל להוציא דרם אז כך כצת דוגמאות:

כול הפיאטים, לנציה, סיאט, פזו' , רנו ,סיטרואן ,קאיה, סוזוקי , סוברו, רוצה עוד דוגמאות או שהספיק לך.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בלמים זה לא משחק ילדים

עם אין לך או לאבא שלך ידע בנושא תפנו למישהו שיודע

אני לא חושב שעם מישהו יגיד לך פה איך לעשות כיוון ברקסים זה יעזור

בבקשה בשביל השלווה הנפשית שלך תפנה למישהו שבאמת מבין בזה

פורסם

בקשר לפיאט אתה טועה, ולמה?

כי לי יש במקרה פיאט פונטו שנת 2000 ושם מספיק לפרק גלגלים, לפתוח 2 ברגים נועלים והדראם בחוץ.

אתה מוזמן לבדוק את זה.....באונו של אחותי לשעבר, אותו הסיפור...בניגוד לסקסו בפונטו כן ניתן לכוונן את הבלמים האחוריים.

אגב, שסתום ממסר פחת???!!

משאבות אחוריות במצב חדש ולא תפוסות....לא נוזלות.....ולא כלום....

אני לא אקבל נעילה בגלגלים האחוריים??? אתה באמת מוזמן לבוא ולראות כיצד הפונטו המסכנה שלי, עם דראמים מאחורה, נועלת יפה מאוד את הגלגלים האחוריים...כמו-כן, אתה מוזמן לבוא לראות כיצד הגלגלים האחוריים והקדמיים בג'יפ CJ5 שלי משנת 65' ננעלים יפה מאוד...

אולי אני לא מכונאי, אבל לא מבין כלום???

טוב בכל אופן הבנתי, תשובה רצינית אני לא אקבל פה היום אלא רק התנצחויות נוספות....

ותחסכו ממני את הקטע שבבלמים לא משחקים ושאני צריך ללכת למוסך בלבד, זה לא פורום ייעוץ פה כזכור לי ,זה פורום טכני...

תודה ולילה טוב,

שי.

פורסם

יש שסתום פרופורציה לגלגלים האחוריים שאמור להפחית את הלחץ למשאבות האחוריות, ויתכן, בחלק מהרכבים שהלחץ מספיק להביא את הגלגלים עד סף נעילה ולא לנעילה ממש, ובמקרה כזה בדיקה במכון טסטים תתן לך תשובה האם הבלמים עוצרים מספיק טוב או לא.

בכל מקרה, בלם היד לא עובר דרך המערכת הזו ולכן הוא אמור לספק לך נעילה מיידית של הגלגלים האחוריים. אם הוא לא עושה את זה, אז יש לך בעיה.

כמו כן, בדוק את הקוטר הפנימי של התופים האחוריים, והשווה לנתונים בספר, או לנתונים שמוטבעים על התוף עצמו, אם הוא גדול מדי, תקבל בלימה חלשה.

יתכן גם שהמנגנון האוטומטי של כיוונן הבלמים תפוס או לא עובד מסיבה כלשהי .

יתכן גם, שהחומר של הרפידות שיש אצלך פשוט דפוק. זה קורה בגלל חיי מדף קצרים מדי, או מסיבות אחרות, אבל השורה התחתונה היא שקורה לפעמים שמחליפים רפידות שלמות ישנות ברפידות שלמות חדשות ופתאום העסק מתחיל לעצור.

בדקת שהבוכנות בתוך המשאבות האחוריות זזות חופשי?

פורסם

ההערות השבלוניות לגבי הסכנה שבטיפול עצמי בבלמים אינן כל כך מטופשות - מהשאלות המנוסחות בצורה לא ברורה ומהפידבקים שהשואלים מחזירים עולה הרבה פעמים שהם לא מבינים הרבה ובבלמים, כמו במערכות המתלים וההגה, אין הרבה רזרבה. כדי להרגיע את שואל השאלה, הנה סיפור מהחיים.

לפני שנים רבות (וכן, אז גם אני חשבתי שהכל פשוט וקל) הרכבתי פין פציל דק יותר מהמידה הנכונה באום של הציריה האחורית בפיאט שהיתה לי. התוצאה היתה שכל הגלגל האחורי (עם הדרם שלו) נפל למחצה מהרכב באמצע נסיעה. תבין, זה היה רכב עם הנעה אחורית, כך שלא היתה בלימת מנוע. בלם היד פעל על הסנדלים האחוריים, כך שלא היה בלם יד. ברכב גם לא היתה משאבה מרכזית כפולה, כך שכל השמן הוזרם לגלגל בו לא היה דרם, ולכן לא היה כלל ברקס. האירוע הסתיים בלי נזק ובלי נפגעים (גם לטיפשים יש לפעמים מזל) אבל אם הייתי מזהיר אותך ששפלינט דק מדי יגרום לכזה בלגן, היית מאמין? לכן עדיף להעזר בשירותי בעל מקצוע.

ענינית, נעילת גלגלים אחוריים ברכב מסוכנת הרבה יותר מנעילת הגלגלים הקדמיים. הסיבה נעוצה בכך שנעילת גלגלים אחוריים משפיעה על היציבות הכוונית והרכב נוטה להסתחרר. נעילת גלגלים קדמיים גורמת 'רק' לכך שלא יהיה לך הגה, אבל הרכב ממשיך לנוע ישר ולא מסתחרר. לכן במכוניות ישנות או זולות היה סידור כלשהו שבא למנוע את נעילת הגלגלים האחוריים. הדרך הפשוטה ביותר היתה להרכיב בלמים חלשים יותר מאחור, למשל ע"י קוטר קטן יותר של משאבות אופן. עם התפתחות עולם הרכב החלו להוסיף מה שנקרא שסתום איזון, אביזר המורכב בקו לחץ השמן לגלגלים האחוריים (בלבד) ומווסת את הלחץ המגיע לגלגלים האחוריים לפי המשקל על הסרן האחורי - השסתום מודד את מידת ההתכווצות של הקפיצים האחוריים (את המרחק בין ציר הגלגל וגוף הרכב), וככל שהסרן האחורי עמוס יותר כך יכול שמן בלחץ יותר גבוה להגיע לגלגלים האחוריים. זו גם הסיבה שבדרך כלל לא תקבל נעילה של הגלגלים האחוריים. כיום כשאלקטרוניקה מנהלת את כל העסק התמונה יותר מסובכת אבל עדיין נעילת גלגלים אחוריים מסוכנת יותר.

יוסי

פורסם

כול הפיאטים, לנציה, סיאט, פזו' , רנו ,סיטרואן ,קאיה, סוזוקי , סוברו, רוצה עוד דוגמאות או שהספיק לך.

בברכה בני ל.

דבר בשם סובארו DL... כי בכל הדגמים של הלגאסי משנת 90 והאימפרזה משנת 93 אין צורך בשום פירוק נאבה בשביל להוציא את התוף האחורי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לעמית שלום!!!

כנראה כל האורות האדומים שנידלקו בשירשור הנ"ל לא מזיזים לבחור כהוא זה,

לכן גם לא קיבלת תשובה לגבי אישור מוסך מורשה.

אבל אני רוצה להזכיר שרשמתי תגובה על הדביק שערך אחד ממנהלי הפורום

מתנצל שאני לא זוכר את שמו כרגע.

שם הוא הדגים איך להחליף בלמים לפיאט פונטו,למרות שבכותרת היתה אזהרה

שאסור לבצע החלפת בלמים אלא רק במוסך מורשה, זה בכול זאת פתח לאנשים

לא אחראים לבצע עבודות שקשורות בבטיחות הרכב לבדם .לראייה השירשור הנ"ל.

חבל שמישהו מחק לי את התגובה.

תודה NKO :roll:

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
שלום.

אני חושב שאתה כצת ניסחף כי אני לא מנסה להוציע אף אחד מטומטם...

אבל אם היתם מיסתקלים היטב היתם רואים על הנעל שינן כיוון אוטומטי.

דבר שני יכול להיות שהנעלים או יבשות או שיש גלזורה אליהם וצריך להחליף אותם.

כמו כן יתכן משאבות אחוריות תפוסות או שסטום מימסר פחת דפוק.

אגב אולי אבא שלך מכונאי, אבל אתה לא מבין כלום ולמה? כי אם היתה מכונאי אז היה ברור לך שבחיים לא תקבל נעילה בבלמים מאחור גם אם תעמוד אם שתי רגליים על הבלמים!!!

בברכה בני ל.

בשום פיאט או סיאט סוזוקי וכד' לא מפרקים נאבה בשביל להוציא דרם הדרם תפוס עם 2 ברגים 12 והרבה חלודה

JDM :twisted:

פורסם
ההערות השבלוניות לגבי הסכנה שבטיפול עצמי בבלמים אינן כל כך מטופשות - מהשאלות המנוסחות בצורה לא ברורה ומהפידבקים שהשואלים מחזירים עולה הרבה פעמים שהם לא מבינים הרבה ובבלמים, כמו במערכות המתלים וההגה, אין הרבה רזרבה. כדי להרגיע את שואל השאלה, הנה סיפור מהחיים.

לפני שנים רבות (וכן, אז גם אני חשבתי שהכל פשוט וקל) הרכבתי פין פציל דק יותר מהמידה הנכונה באום של הציריה האחורית בפיאט שהיתה לי. התוצאה היתה שכל הגלגל האחורי (עם הדרם שלו) נפל למחצה מהרכב באמצע נסיעה. תבין, זה היה רכב עם הנעה אחורית, כך שלא היתה בלימת מנוע. בלם היד פעל על הסנדלים האחוריים, כך שלא היה בלם יד. ברכב גם לא היתה משאבה מרכזית כפולה, כך שכל השמן הוזרם לגלגל בו לא היה דרם, ולכן לא היה כלל ברקס. האירוע הסתיים בלי נזק ובלי נפגעים (גם לטיפשים יש לפעמים מזל) אבל אם הייתי מזהיר אותך ששפלינט דק מדי יגרום לכזה בלגן, היית מאמין? לכן עדיף להעזר בשירותי בעל מקצוע.

ענינית, נעילת גלגלים אחוריים ברכב מסוכנת הרבה יותר מנעילת הגלגלים הקדמיים. הסיבה נעוצה בכך שנעילת גלגלים אחוריים משפיעה על היציבות הכוונית והרכב נוטה להסתחרר. נעילת גלגלים קדמיים גורמת 'רק' לכך שלא יהיה לך הגה, אבל הרכב ממשיך לנוע ישר ולא מסתחרר. לכן במכוניות ישנות או זולות היה סידור כלשהו שבא למנוע את נעילת הגלגלים האחוריים. הדרך הפשוטה ביותר היתה להרכיב בלמים חלשים יותר מאחור, למשל ע"י קוטר קטן יותר של משאבות אופן. עם התפתחות עולם הרכב החלו להוסיף מה שנקרא שסתום איזון, אביזר המורכב בקו לחץ השמן לגלגלים האחוריים (בלבד) ומווסת את הלחץ המגיע לגלגלים האחוריים לפי המשקל על הסרן האחורי - השסתום מודד את מידת ההתכווצות של הקפיצים האחוריים (את המרחק בין ציר הגלגל וגוף הרכב), וככל שהסרן האחורי עמוס יותר כך יכול שמן בלחץ יותר גבוה להגיע לגלגלים האחוריים. זו גם הסיבה שבדרך כלל לא תקבל נעילה של הגלגלים האחוריים. כיום כשאלקטרוניקה מנהלת את כל העסק התמונה יותר מסובכת אבל עדיין נעילת גלגלים אחוריים מסוכנת יותר.

יוסי

ליוסי!!!

מעניין אותי איזה פיאט היתה לך.?

כי בכל דיגמי הפיאט הנעה אחורית כגון:500, 600, 1100, 1300, 124, 125, 132, 131,850

ארג'נטה, דיגמי הספדייר.לא היה פין פציל אלא אום עם אבטחה עצמית(בדפיקה על האום)

שבחלקם עם הברגה שמאלית.

תודה NKO

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

• תוכן חדש...