Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חיפושים של שבועות אחר אקזמפלר "טוב על הנייר" של יונדאי I30 שנת 2013,

מצאתי מסוכנות אלבר רכב עם 80K ק"מ, הרכב לטענת עבר השבחה וכמו כן הוצגה לי הבדיקה שעבר במכון קומפיוטסט שיצאה תקינה.

ובכן, הדבר הראשון שעשיתי היה לפתוח את מכסה המנוע ולבדוק שמן, להפתעתי המד שמן היה על המינימום,

כמו כן, היה לרכב קשה להתניע.

כמו כן, נסעתי על הרכב שהרגיש לי טוב בנסיעה, אך המחשבה שהוא נסע במצב הזה מטרידה אותי.

בדיקת שמן לדעתי היא א"ב בתחזוקת רכב, אני מבין שמאחר והרכב מליסינג הנהג לא בדק זאת, אך אני כן מצפה שאם הרכב עובר "השבחה" ובדיקה על ידי מכון רכב, שהדבר הבסיסי כמו לבדוק שמן יהיה מובן מאילו.

אם לאחר השבחה השמן על המינימום אז אני תוהה איזו השבחה זו בכלל? האם זלזלו? האם לא בדקו?

אני מאוד לחוץ על רכב אך מצד שני לא רוצה לקנות לימון, לא לקחתי אותו לבדיקה כי הרגשתי שזה 400 ש"ח שילכו לפח.

האם מד שמן על המינימום זה דבר תקין שיש להתעלם ממנו?

האם זה לא משהו נעשה בהשבחה?

פורסם

השבחה היא בדר"כ חיצונית ותקלות בלבד,יכול להיות שעדיין לא הגיעה הק"מ לטיפול ולכן השמן על מינימום.

כל רכב שמחפשים מחברת ליסינג/השכרה חייב לקחת לבדיקה ובמכון רחוק מאזור הסוחר.

אל תקנה רכב בלחץ זה מתכון לטעויות.

פורסם

האם נזילת שמן היא לא תקלה?

לא אומר שיש ברכב, אך חוסר שמן די גורר אחריו בעיה כלשהי, שיכולה לנבוע מנזילה וכו'.

היה לי לאנטיס 2001 במשך 9 שנים שמעולם לא היה חסר לה מחסור בשמן, לא יודע לגבי הדגמים החדשים אך נדמה לי שזה לא תופעה תקינה.

פורסם

מישהו שבעצמו פדנט ומחפש רכב שמור ומטופל בצורה קפדנית, מגרש מכירות של חברות ליסינג לא הכתובת הנכונה. שם הטיפול ברכבים "חסכוני ".

והנהיגה והיחס של המשתמשים ברכבי ליסינג במקרים רבים לפי הסיסמה "מה שלא שלי - לא חבל עליו ".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תשמע הרכב חדש יחסית ואני לא מכיר את הדגם

אבל חוסר שמן ברכב אולי יכולה להעיד על אכילת שמן מנוע ואולי נזילה או במקרה פחות סביר שלא מילאו לו שמן בטיפול.

לפעמים זה תקין צריכת שמן מסויימת.

לי אישית יש רכב אומנם ישן אבל יש למנועים בדגם שלי מחלה שהם צמאים לשמן

מסרב לחתום:evil:

פורסם

סתם מתוך עניין - כמה כסף רוצים ממך על הרכב?

שתדע שבסוכות האחרון אחת מהחברות יצאה במבצע של יונאי i30 מודל 2013 מליסינג עם קילומטראז' דומה ב-60,000 ש"ח.

בסוף בחרנו לקחת דווקא מודל 2014 ב-67,000 ש"ח (כשהמחירון עומד על 95,000).

ד"א אני הייתי לוקח לבדיקה.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

תמיד לקחת לבדיקה.

לא הייתי מייחס חשיבות לעובדה שחסר שמן וההנעה קשה - כי בהחלט יכול להיות שהרכב עומד כבר מס' חודשים במגרש ממתין לקונה שיבוא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מניסיוני רכב מהדגם הנ"ל לא עומד אפילו יום במגרש.

פניתי לכל סוכנות רכב שאני מכיר ולאף אחת מהן לא היה את הרכב במלאי, יש מלא CW.

כמו כן, הזמנתי את הרכב מסניף בדרום אז הוא הניע יום לפני שהגעתי על מנת לפחות להחנות וכאמור הוא רק עבר השבחה ששם הוא בטח נבדק כשהוא מונע.

(אגב מהצצה במחשב של המוכרן בסוכנות, הרכב מקוטלג על ידי כ"סחיר מאוד", כך שאפילו הסוכנויות מודעות לקושי במציאת רכב כזה)

פורסם

אני לא מצליח להבין את ההיגיון. הרי ההודעה הזאת שכתבת פה מראה שיש לך התלבטויות ואתה לא בטוח.

אתה עומד לעשות הוצאה של כמה עשרות אלפי שקלים על רכב, אבל 400 ש"ח על בדיקה זה כסף שילך לפח?

לך לבדיקה.

אם היא יוצאת סבבה, תתחדש - הרכב עלה לך את מחירו + 400 ש"ח

אם הבדיקה תפיל את העסקה, תגיד תודה שיצאת בנזק של 400 ש"ח, ולא באלפי שקלים של תיקונים ובימים שלמים של טרטורים בין מוסכים.

בהצלחה!

אחרי חיפושים של שבועות אחר אקזמפלר "טוב על הנייר" של יונדאי I30 שנת 2013,

מצאתי מסוכנות אלבר רכב עם 80K ק"מ, הרכב לטענת עבר השבחה וכמו כן הוצגה לי הבדיקה שעבר במכון קומפיוטסט שיצאה תקינה.

ובכן, הדבר הראשון שעשיתי היה לפתוח את מכסה המנוע ולבדוק שמן, להפתעתי המד שמן היה על המינימום,

כמו כן, היה לרכב קשה להתניע.

כמו כן, נסעתי על הרכב שהרגיש לי טוב בנסיעה, אך המחשבה שהוא נסע במצב הזה מטרידה אותי.

בדיקת שמן לדעתי היא א"ב בתחזוקת רכב, אני מבין שמאחר והרכב מליסינג הנהג לא בדק זאת, אך אני כן מצפה שאם הרכב עובר "השבחה" ובדיקה על ידי מכון רכב, שהדבר הבסיסי כמו לבדוק שמן יהיה מובן מאילו.

אם לאחר השבחה השמן על המינימום אז אני תוהה איזו השבחה זו בכלל? האם זלזלו? האם לא בדקו?

אני מאוד לחוץ על רכב אך מצד שני לא רוצה לקנות לימון, לא לקחתי אותו לבדיקה כי הרגשתי שזה 400 ש"ח שילכו לפח.

האם מד שמן על המינימום זה דבר תקין שיש להתעלם ממנו?

האם זה לא משהו נעשה בהשבחה?

פורסם

כנראה שלא הבנת את ההתלבטות.

אין ספק שאקח כל רכב לבדיקה לפני שאתכוון לרכוש אותו.

ההתלבטות הייתה האם בכלל שווה לקחת רכב כזה לבדיקה לאור כך שהוא עבר השבחה ובדיקה ונמצא ללא שמן ועם בעית התנעה (כאמור הרכב הונע ונבדק יום לפני כו הוזמן בשבילי והמתנתי לסיום)

מבחינתי זה נראה כאילו הרכב לא רק שלא שמור אלא קיבל יחס מזלזל אפילו מצד אלבר שלא בדקה א"ב ברכב שזה שמן...

• תוכן חדש...