Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשקה נפשי במצלמה חדשה.

השימוש העיקרי יהיה לטיולים (נופים עירוניים, הרריים וכו) ונושא הקומפקטיות בהחלט חשוב.

בטיולים הקודמיים הייתי עם דמוי SLR, סוני DSC-HX300 שמבחינת איכות תמונה הייתה מעולה אבל מודה שלהסתובב כמעט חצי יום עם המלצמה על העורף זה לא תענוג.

אני דיי בור בנושא המצלמות. אני כן יודע שהייתי רוצה מצלמה שיהיה אפשר להשיג איתה עומק שדה רדוד (יודע שזה תלוי בגודל הצמצם).

לאחר כמה חיפושים באינטרנט יש לי כמה תהיות ואשמח להתייעץ.

האפשרות הראשונה, לרכוש מצלמה שדורשת פשוט שליפה וצילום (ללא עדשות נלוות), בסגנון CANON G9X או SONY RX100.

אפשרות שניה, לרכוש מצלמה שניתן להחליף בה עדשות, שבנוגע לזה אני מניח שבטיול הקרוב אני לא אנצל זאת אך ללא ספק אראה בזה שימוש בעתיד (תחום הצילום כן מעניין אותי אבל מעולם לא ניסיתי להגיע לקצה עם המצלמות). בקטגוריה הזו מצאתי את ה FUJIFILM XA2 ו PANASONIC GM1.

אני כמובן קראתי באתר את נושא ההמלצות על SONY A6000, אבל היא גם דיי רחוקה מהתקציב שלי וכרגע אני לא כ"כ רואה בזה צורך.

אני יודע שהמצלמות שציינתי דיי חורגות מהתקציב שלי אבל חריגה של עד 2000 ש"ח מבחינתי מתקבלת.

כמו שאתם רואים, אני דיי מבולבל עם עצמי. הייתי שמח לקבל כמה טיפים ממביני עניין ואולי זה גם יעזור לי לדעת במה להתמקד :wink:

פורסם

גם אם תוותר על הזום שהיה לך בסוני ותיקח GM1 עם עדשת קיט, תחסוך 100 גרם לעומת הסוני

וזו רק עדשת קיט. אם כבר יש לך מצלמה עם עדשות מתחלפות, לא תרצה איזו עדשה-שתיים נוספות...?

אני לא בקיא בהבדלים עם G9X ל-RX100 (אנחנו מדברים על דור ראשון בתקציב שלך! מקסימום שני...), אבל אני אומר, אין טעם לקנות ציוד שיישב בבית. יש אנשים שמספיק מחוייבים לסוג הצילום שהם רוצים, שהם הולכים עם מצלמת FF + פלאש + גריפ + חמששה עדשות + חצובה...

אתה כנראה לא או עדיין לא.

אז קנה קומפקטית איכותית, וכשתגלה מה היא לא יכולה לעשות, תראה אם יש לך תקציב לקנות מצלמה שכן.

בכל מקרה, להוציא זום, שתי המצלמות הן שיפור ניכר לעומת הסוני שיש לך, בזכות חיישן יותר גדול.

וקישור לסקירה:

https://www.dpreview.com/reviews/2016-roundup-compact-enthusiast-zoom-cameras

נ.ב. צילום ב-RAW מאפשר עיבוד תמונה יעיל יותר, שיכול לעזור לפצות על מגבלות גודל החיישן של מצלמות קומפקטיות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הזום של הסוני היה נחמד, אבל לא משהו שיחסר לי יותר מדיי.

אני אציין שהבעיה שהייתה לי עם הסוני זה שבשביל להשאיר אותה זמינה היא חייבת להישאר על העורף (היא גם יכלה להיות בתיק...), והמשקל והחוסר קומפקטיות דיי הציקה בשלב מסויים.

כך שמבחינתי אפילו עוד חצי קילו של ציוד נלווה זרוק בתיק, לא ממש יציק לי (וכמובן לא התפעול), בהנחה שהמצלמה מספיק קומפקטית, לא מגושמת ואפילו עם סיכוי סביר להיכנס לאיזה כיס.

אז כן, אני חושב שאני עדיין לא מספיק מחוייב לצילום. לפחות כרגע, כן אכפת לי יותר מהקומפקטיות.

כרגע המחשבות שלי נוטות בכיוון חיובי יותר עבור הקומפקטיות. לא יודע לגבי ה RX100 I, ניראה לי שלא הייתי רוצה לקנות מצלמה חדשה שיש לה כמה דורות ולהיות עם הראשון (כלומר, כניראה הכי פחות טוב מכולם).

עוד דגם שקפץ לי, CANON G16.

היא בהחלט יותר קומפקטית מ DSLR.

יש לי עוד קצת שיעוריי בית לעשות, את האמת שהפוסט עלה כניראה בתאריך דיי מאוחר (מחר בצהריים טיול נוסף) ואני גם לא רוצה לקנות משהו כזה בלחץ של זמן (שזה מה שקורה כרגע).

פורסם (נערך)

אני עברתי לG16 מcanon 550d מסיבות דומות לשלך. זו היתה החלטה לא פשוטה, אבל הגעתי למצב שהפסקתי לצלם כמעט לחלוטין רק בגלל שנמאס לי לסחוב את המצלמה על כל ציודה לכל מקום, וזה לחלוטין חטא לסיבה המקורית שלשמה נקנה כל הציוד, שהיא- לצלם והרבה.

אז כאמור מכרתי ועברתי לקומפקטית עם תוספות, ואני מאוד מרוצה ממנה ובכלל מאושרת באופן כללי, קודם כל כי חזרתי לצלם! ואח"כ כי היא כמעט ולא מחסירה ממני דבר שהיה לי בעבר, ועוד מוסיפה לי כמה פיצ'רים שמשפרים את הנוחות והשימושיות. למשל- הכיוונון הידני שלה נוח יותר, יש לה אפשרות נוחה למדיי להעברת קבצים עם wi-fi לנייד, הזום שלה נחמד, היא מצלמת גם raw, והיא בעיקר נכנסת בקלות לכל תיק, ונישאת על הצוואר בלי להעמיס.

יש לה אפילו תושבת לפלאש נפרד.

הדבר היחיד שמציק לי בה זה הviewfinder המנוון שלה, שגם לא מציג תמונה שלמה (אתה חושב שאתה מצלם ברווז במים ומגלה שבפועל נכנסו לך לפריים גם 2 שחפים ותייר סיני אחד), גם לא מציג פרמטרים של אור, חשיפה וכו', וגם מוסתר תמידית ע"י קצה העדשה. בקיצור- להתרגל לצלם עם המסך ולא עם העינית...

בסופו של דבר אני אישית ממש מרוצה מהמעבר. אם אני לא טועה, ה G9X היא היורשת של הG16, כך שתשווה ביניהן אם זו אופציה. את הG16 יהיה לך קשה למצוא כבר במלאי בארץ.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

גודל עדשת זום תלוי ישירות בגודל החיישן.

מצלמות סופר זום מגיעות לזום גדול בגלל חיישן קטן.

מצלמות עם עדשה קבועה וחיישן גדול יחסית למשל הrx, בגלל הרצון שתשאר קטנה וגודל החיישן, הזום קטן יחסית.

מצלמה עם עדשה מתחלפת וחיישן גדול לעומת כל המצלמות עם עדשות קבועות וקטן לעומת כל המצלמות עם עדשות מתחלפות זה הmicro 4/3 ללא מראה של פנסוניק ואולימפוס.

מצלמות עם חיישן גדול מהm4/3 זה הללא מראה של סוני ופוג'י והdslr הקטנות יותר של קנון וניקון.

חיישן מלא בdslr הגדולות וללא מראה של סוני.

ברור שגודל חיישן זה לא הכל, יש את איכות החיישן, איכות המעבד, איכות העדשה וכו', אבל הוא כן משמעותי באופן כללי, למשל מצלמות סלולרי עם חיישן קטן הגיעו לרמה טובה בזכות איכות החיישנים, עדשות וכו' וצמצמם גדול.

בשילוב של איכות, משקל, והיצע גדול ומחיר טוב של עדשות הייתי הולך על m4/3 הכי טובה שהתקציב מאפשר, קח בחשבון שעדשת קיט בדר"כ נותנת תוצאות טובות יחסית למחיר, אבל לתוצאות עדיפות כבר נדרש עוד עדשות.

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם

M43 זו המערכת המועדפת עלי, אבל לכיס היא לא נכנסת עם עדשות זום.

עוד דגם שקפץ לי, CANON G16.

חיישן קטן של קומפקטית - תוותר.

http://photoseek.com/wp-content/uploads/Sensor-sizes_PhotoSeek.jpg

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בלי קשר, ה-G16 יחסית מיושנת.

אם כבר לרכוש משהו מסדרת G, אז רצוי מהדגמים החדשים. בדגמים החדשים יותר יש חיישנים גדולים, בגודל 1-1.5".

אגב, אני זנחתי את הרפלקס לטובת מירורלס רק כי נמאס לי מהמשקל. בסופו של דבר, אחרי שאשלים את העדשה הרחבה שאין לי כרגע, אני אגיע לתיק עם ציוד + ציוד נלווה שישקול 3 ק"ג, לעומת 8 ק"ג שהיו לי ברפלקס. הרבה יותר כיף, פחות מושך תשומת לב.

אני חושב שאם אתה מחפש משהו שיכנס לכיס ולא יהיה כבד מדי אז גם סדרת G לא תבוא בחשבון, הRX100 יחסית קטנה.

אם אתה רוצה להיסחב עם מצלמה על הצוואר, אז מירורלס נשמע לי כיוון הגיוני מאוד, בייחוד אם אתה רוצה להמשיך ולהתפתח בתחום הצילום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אם כבר קומפקטית איכותית רק עם חיישן 1". באופן כללי צריך להגדיל את התקציב עבור משהו דם איכותי וגם עונה על כל הדרישות.

Rx100 מצלמה מצויינת, גם מהדור הראשון.

אם כבר מצלמה לטיולים, לפנסוניק יש tz100. היא קומפקטית עם חיישן גדול והרבה זום. היא מסדרה של מצלמות כיס לטיולים. אבל המחיר כ700$ בחול.

אגב, יש מירורלס סינית חדשה m43, פחות מ2000₪ עם קיט באיביי. Xiaomi m1

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקיי,

כמו שזה ניראה כרגע, לא ממש יתפנה לי זמן היום ללכת לקנות מצלמה, בטח לא שאני עוד לא נסגרתי על דגם מסויים.. כאמור הטיסה מחר וכבר ב 1 צריך לצאת מהבית והכל לחוץ. אני חושב שאם היה באלמ דיוטי פרי את ה G9 X הייתי סוגר עליה (גם המחיר סביר), אבל לפי האתר אין במלאי וגם יצרתי איתם קשר ואכן חסר במלאי.

אני חושב שאם אני אראה מציאה כלשהי בדיוטי פרי בשדה יש סיכוי שאלך על זה.

אם לא, אולי אם אמצע דגם מעניין ביעד הטיול(טנריף והאיים הקנריים, לא חושב שיהיה זול לקנות אלקטרוניקה כמו בגרמניה או הונג קונג - אבל עדיין אולי תהיה איזו מציאה)

ואם גם לא, אז מאוד יכול להיות שעד שאני אבצע את המהלך של הרכישה התקציב יגדל ויהיה אפשרי למצוא משהו טוב יותר.

פורסם

במקומך לא הייתי ממהר,בטנריף יש MEDIA MARKT (רשת חנויות אלק' אירופאית),קפוץ לשם,שחק ותקנה את מה שמתאים לך ובנוסף תקבל החזר מס בשדה...

בינתיים תטייל קצת כאן http://tiendas.mediamarkt.es/camaras-fotografia

אגב,גם אני התייאשתי מ-DSLR ומכרתי את שלי בגלל החוסר חשק להסחב איתה לכל מקום.

כרגע על הפרק ככל הנראה sony hx90v מאמזון :-D

טיול מהנה!

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

טוב, לא עדכנתי אבל הגיע הזמן לעדכן.

כשטיילתי בטנריף אכן נכנסתי לסניף MEDIA MARKET - לצערי לא הצלחתי למצוא שם כמה דגמים שסימנתי אז ויתרתי על הקניה שם. אז את הטיול העברתי עם מצלמת כיס של קנון, ממש לא עפנו עליה ואפילו יצא שבערך 75% מהתמונות הגיעו מהסלולרים שלנו.

אבל...

סתם נכנסתי לאמזון גרמניה (כל אחד והתחביבים שלו), ובסל קניות הייתה ה G9X, כניראה מההתלבטות ב BLACK FRIDAY. בשניה שמתי לב שהמחיר נמוך במיוחד - 349 אירו. עם מיסים ומשלוח (פחות מס מקומי) מדובר ב 361 אירו עד הבית או בשקלים - פחות מ 1500.

בדיקה קצרה בגמלגמלגמל אכן אימתה את מה שחשבתי - זה המחיר הנמוך ביותר שהיה למצלמה וגם המחיר הנמוך ביותר שאני זוכר שראיתי.

החלטתי להזמין, ובזמן הקצר שנותר (מקסימום אבטל תוך יום-יומיים) אגיע למסקנות עם עצמי (קצת זנחתי את הנושא). מבחינת מחיר - ניראה לי לפחות מחיר משתלם מאוד, בטיול האחרון עלתה בי עוד יותר המחשבה שכרגע אני לא מוכן להיסחב עם ציוד צילום/מצלמה גדולה מדיי והנטיה היא לקומפקטית איכותית.

וסתם לידע כללי - האיים הקנריים מדהימים (היינו בטנריף, לנזרוטה וגראן קנריה), בלי ישראלים (רק פעם אחת ראינו, וגם זה בגן חיות... ) ואם מישהו רוצה המלצות מוזמן לפנות לפרטי (:

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם
בלי ישראלים (רק פעם אחת ראינו, וגם זה בגן חיות... )

מקווה שצייתתם לשלט ולא האכלתם אותם.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...