Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ניקו, אולי אחזקת המאזדה תעלה בשנה כמו המגאן II כי היא ישנה יותר ויש סבירות לבלאי בחלקים מסוימים? חוץ מזה כולם הפחידו אותי גם בקליאו ובסופו של דבר התחזוקה שלה הייתה סבירה למדי, למעט טיפול טיימינג שהוא יקר יחסית.

כשאני מסתכל על רכב משפחתי, אני לא מכיר הרבה אנשים שמעניינת אותם התנהגות כביש. לעצמי לא הייתי קונה לא מגאן II אוטומטית ולא מאזדה 3.

זאת לא נחרצות אלא דעה אישית, זה דיון, זה מה שאני חושב וכך אני רואה את הדברים, זכותך לראות את הדברים מנקודת מבט אחרת.

אני מאמין שבשנה הקרובה גם אחותי תעמוד בפני קניית רכב, כנראה שזאת תהיה צרפתיה כלשהי (308/C4/מגאן 2) ולא יפנית בת 10, כי היא נהגת חדשה וצריכה רכב בטיחותי. כמו שזה נראה כרגע, היא לא אחת שתחפש התנהגות אלא רכב נוח ושיהיה לה סבבה לנהיגה.

אתה מדבר על סטיגמות על צרפתיות כל הזמן,אבל אני רק שאלה קטנה,למה לדעתך מאזדה 3 פחות בטיחותית מרנו מגאן משנה מקבילה לדוגמא?

אתה יודע מה ההבדלים במבחני ריסוק? אתה יודע מה הניקוד שלהן?

ועזוב כרגע את העניין שהמגאן רכב בעייתי כבר מהסוכנות.

וההבדל בין הרכבים הצרפתיים לבין היפנים,זו הפשטות.

בעוד שהצרפתים מנסים להמציא את הגלגל מחדש, לסבך כל דבר ובכך גם לייקר את עלות התיקון,היפנים אוהבים פשטות ולכן תקלות פחות נפוצות וגם אם קורות יותר זולות לתיקון.

תגיד לי,פעם ניסית להחליף נורה במגאן 2?

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מדבר על סטיגמות על צרפתיות כל הזמן,אבל אני רק שאלה קטנה,למה לדעתך מאזדה 3 פחות בטיחותית מרנו מגאן משנה מקבילה לדוגמא?

ועזוב כרגע את העניין שהמגאן רכב בעייתי כבר המסוכנות.

בעוד שהצרפתים מנסים להמציא את הגלגל מחדש, לסבך כל דבר ובכך גם לייקר את עלות התיקון,היפנים אוהבים פשטות ולכן תקלות פחות נפוצות וגם אם קורות יותר זולות לתיקון.

החלפתי נורה במגאן 2 שהיתה לי לא פעם (נורה חיה בממוצע שנתיים במגאן) וזה בכלל לא נורא אם אתה יודע מה אתה עושה.

לגבי התסבוכת, זה היה נכון פעם. היפאנים כבר יישרו קו גם עם התסבוכת האירופאית יחד עם השיפור באיכות החיים בתוכן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה העניין שאפילו דבר פשוט כמו החלפת נורה הם הצליחו לסבך.

שלא נדבר על מנגנוני חלון,או על מפוח פנימי ששובק ואז צריך לפרק חצי אוטו,תאמין לי עשיתי את זה לפחות ב20 מגאנים וסבלתי כל רגע.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כמו שאני רואה את זה, אמינות זה יותר עניין של טיפול ברכב ופחות עניין של המוצא שלו.

בערך באותו סכום כסף שאפשר לקנות מאזדה 3 2005 אפשר לקנות רנו מגאן או פיג'ו 308 2009. אז בשבילי זה no brainer.

אני תמיד אעדיף רכב חדיש ומודרני יותר, ותמיד אסתכל על המצב של אותו רכב ספציפי שאני בודק ולא על ״מה אומרים על האמינות של רנו באופן כללי״.

V5

פורסם

לגבי התסבוכת, זה היה נכון פעם. היפאנים כבר יישרו קו גם עם התסבוכת האירופאית יחד עם השיפור באיכות החיים בתוכן.

זה נכון גם עכשיו.

תראה TSI+DSG בגולף מול אטמוספרי + רציף בקורולה.

נכון שליפנים יש את הדגמים המטורפים שלהם, אבל את הטירוף המכני הם משאירים בשוק המקומי ו/או בדגמי פרימיום, וזה לא יורד למיינסטרים, במיינסטרים הם עובדים לפי תובנת המ"מ שלי בצבא - אם זה עובד, אל תגע בזה.

אצל אירופאים, במיוחד גרמנים, התסבוכים מתחילים בפרימיום, ותוך 4-5 שנים יורדים למיינסטרים, תוך כדי הוזלה באיכות חומרים והרכבה, ולכן מקבלים רכב, שכשהוא חדש עם אחריות הוא בסדר, אבל כשהיא תיגמר, זה מתכון לפשיטת רגל, אלא אם אתה נכנס לעיסקת בלון חדשה (איך שחושבים על זה, אולי כאן סוד ההצלחה שלהם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ממזר ממש לא נכון. גם אצלי במאזדה יש הנדסה צרפתית במיטבה. כל מיני חלפים שהגישה אליהם הרבה יותר מורכבת ממה שצריכה להיות.

חיסרון גדול נוסף לבטיחות המאזדה הוא שאין לה ESP בכלל.

עוד מעט סוגר 250 אלף, אולי אעלה סקירה, למרות שלא רואה איך אני יכול לחדש משהו למישהו על הרכב שכולם מכירים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ככלל רכב יפני אמין הרבה יותר מרכב אחר, סובארו לדוגמה רכב אמין בצורה יוצאת דופן , הדגמים שלפני עשרים שנה עדיין בכבישים ללא תקלות מיוחדות!

פורסם
שוב, הכל שיקולים לגיטימיים. ממש. רק חישוב לזכור שזה מאוד אינדיבידואלי. אני קודם בודק צרכים ותקציב, אחר כך רק מחליט מה מו מי. בד"כ לא מעניין אותי מקור הרכב אלא יותר אחזקתו. סטיגמות אני נוטה לברר עם אנשים שמחזיקים את הרכבים.

קארזפורום וזה סבבה, אני מסתכל על זה כשאני קונה לעצמי ואני עכשיו כשאני רווק, סביר להניח שאם לא יהיה לי עודף כסף להעמיד בחניה איזו מגאן RS/אוקטביה VRS או משפחתית מעניינת כשאהיה נשוי עם ילדים, תעמוד מכונית סטנדרטית למדי בחניה, והתנהגות לא ממש תעניין אותי.

עכשיו זה כן מעניין ואם לא אמצא את עצמי בהחלפה הבאה עם ילדים ועם סכום כסף נורמלי, אולי ארשה לעצמי איזה רכב ספורטיבי נחמד.

ועזוב כרגע את העניין שהמגאן רכב בעייתי כבר מהסוכנות.

פשטות, נו, פשוט תגיד שהיפנים לא מצליחים ליצור טכנולוגיות ומעתיקים הכול מהגרמנים והצרפתים. מנועי טורבו וגירים רובוטיים קיימים אצל האירופאים כבר כמה שנים טובות, רק לאחרונה במזרח נזכרו שזה קיים! מעניין למה. :roll:

יש גם לפשטות הזאת מחיר בצריכת דלק ובביצועים להזכירך.

חוץ מזה כמו שכבר יודעים בפורום, הקורולה של ההורים שלי הוכיחה בדיוק ההפך - יש תקלות ובשפע. הרנו גם הוכיחו ההפך - אין תקלות ואין בעיות חשמל.

מגאן II הייתה בעייתית עד 2007, אבל אחרי מתיחת הפנים היא בסדר גמור.

מנורה אכן קשה להחליף אבל זאת נחלה של הרבה רכבים מודרניים, ומעבר לכך יש קומבינה להחליף מנורה בלי לפרק את הטמבון הקדמי.

ולגביי סעיף הבטיחות - מגאן 5 כוכבים, 3 (עד 2009) 4 כוכבים. אף אחד לא דיבר על שנים מקבילות, לקחתי השוואה של מאזדה בת 10 (דהיינו 2006~) וצרפתיה חדשה יחסית. אם היית אומר 3 2009+ מול מגאן II/III, שתיהן עד לאחרונה קיבלו 5 כוכבים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יפה,מאזדה 3 משנת 06 מקבלת 4 כוכבי בטיחות,אי אפשר לקרוא לה רכב לא בטיחותי,ההבדל היחידי הוא מינורי והוא בהתנגשות קדמית,בעוד שמגאן שצעירה בכמה שנים מקבלת 5 כוכבים וניקוד כמעט זהה.

היפנים לא מפגרים אחרי אף אחד,אתה שוכח שמה שאנחנו מקבלים בארץ זה לא מה שיש בעולם,ותראה את הטכנולוגיה של הרכבים ההיברידים שברובם הם יפנים.

אם נדבר על המזרח בכלליות כבר מזמן יש בקיה ויונדאי גירים כפולי מצמדים ומנועי טורבו.

ושוב אתה מסתכל על רכב אחד פרטני ומכליל על הכלל,הקורולה אין ספק שזה אחד הרכבים הכי אמינים בעולם,על הקליאו קשה להגיד את אותו הדבר.

ועדיף שיהיה עיכוב בטכנולוגיה אבל שיעשו את זה כמו שצריך וכמו שהם יודעים ולא יהיו מחלות ילדות במשך 8 שנים כמו VW.

טכנולוגיה מתקדמת זה לא תמיד הכי טוב.

המגאן 2 גם אחרי 08 הייתה רכב בעייתי,הדגם היחידי המוצלח שהיה להם זה היה הטורבו דיזל.

בקיצור זה כבר וויכוח נדוש ועברנו אותו בפורום עשרות אם לא מאות פעמים.

שכל אחד יחליט איזה רכב הוא רוצה לקנות,תמיד אעדיף רכב שיתן לי ראש שקט,מצטער מנסיון של לא מעט זמן רנו ופיג'ו לא נכללות בקטגוריה הזו.

ואשמח אפילו לדוגמא אחת שבה טויוטה או כל יצרן יפני אחר "העתיק" מיצרן אירופאי וצרפתי בפרט.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
קארזפורום וזה סבבה, אני מסתכל על זה כשאני קונה לעצמי ואני עכשיו כשאני רווק, סביר להניח שאם לא יהיה לי עודף כסף להעמיד בחניה איזו מגאן RS/אוקטביה VRS או משפחתית מעניינת כשאהיה נשוי עם ילדים, תעמוד מכונית סטנדרטית למדי בחניה, והתנהגות לא ממש תעניין אותי.

עכשיו זה כן מעניין ואם לא אמצא את עצמי בהחלפה הבאה עם ילדים ועם סכום כסף נורמלי, אולי ארשה לעצמי איזה רכב ספורטיבי נחמד. במקרה שלך, יש מקרים שלא כך הדבר. מאזדה 3 (ונניח לרגע את היותה נפוצה ולא הכי חזקה) ביחס לרכב משפחתי ממוצע היא כן קצת יותר מעניינת לנהג במיוחד עם המנוע היותר חזק.

פשטות, נו, פשוט תגיד שהיפנים לא מצליחים ליצור טכנולוגיות ומעתיקים הכול מהגרמנים והצרפתים. מנועי טורבו וגירים רובוטיים קיימים אצל האירופאים כבר כמה שנים טובות, רק לאחרונה במזרח נזכרו שזה קיים! מעניין למה. :roll:

יש גם לפשטות הזאת מחיר בצריכת דלק ובביצועים להזכירך.

אתה רציני במה שאתה אומר? היפנים לא מצליחים ליצור טכנולוגיות? מעתיקים הכל מהגרמנים? מהצרפתים?!! מציע לך לבדוק קצת היסטוריה לפני שאתה כותב...

אגב במה המאזדה 3 מהשנתונים המדוברים נחותה "טכנולוגית" לעומת הרכבים הצרפתים מאותה קטגוריה שיצאו במקביל?

פורסם

נשמע שפשוט כל יד ברכב הספציפי אנסה אותו,אצלנו עם לנטיס שנת 2000 שהוצאנו מהחברה לא היה צורף להחליף גיר,תושבות מנוע,מוטות מייצבים,בולמים ועוד ב10 שנים ו270,000 קילומטר. רק טיפולים.

הכל תלוי בסגנון נהיגה. ומזדה 3 ספיריט זה רכב שמועד לפורענות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)
אתה רציני במה שאתה אומר? היפנים לא מצליחים ליצור טכנולוגיות? מעתיקים הכל מהגרמנים? מהצרפתים?!! מציע לך לבדוק קצת היסטוריה לפני שאתה כותב...

אגב במה המאזדה 3 מהשנתונים המדוברים נחותה "טכנולוגית" לעומת הרכבים הצרפתים מאותה קטגוריה שיצאו במקביל?

זה לא חדש שאתה חולה על יפניות. :roll:

איך תסביר את זה שמנועי טורבו דיזל שלהם לא מצליחים כמו של האירופאיים בשום מקום כמעט בעולם?

איך תסביר את זה שתיבות הילוכים רובוטיות כפולות קיימות אצל האירופאים ברכבים בייצור סדרתי החל מ2009? (תכלס קיים עוד הרבה לפני אבל לא בייצור סדרתי)

לפי המידע שקיים ברשת זה קיים אצל האירופאים עוד משנות ה-80! מתי יונדאי השתמשה בזה לראשונה? ב2011 וגם זה רק בוולוסטר.

מה לגביי מנועי טורבו? זה גם לא המצאה של היפנים לפי המידע שקיים ברשת, אלא החלוצים בייצור הם האמריקאיים בכלל, ואחריהם האירופאים (גרמנים אם לדייק).

אבל הרעיון? גרמני.

http://en.turbolader.net/Technology/History.aspx

אז מי מפגר אחרי מי? היפניות אחרי כל השאר או ההפך?

הדיבור על הטכנולוגיה הוא באופן כללי על המודרזניציה של היפנים מול האירופאים ולא על 3 מול מגאן II.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני קורא את הויכוח לגבי הגירים ולא מצליח להבין ממתי יונדאי וקאיה יפאניים.

הקשקאי החדש (יפאני) מאכיל מרורים את הבעלים שלהם עם הגירים, מיצובישי לא מצטיינים באמינות, דיפרנציאלים בb4, מנועים בקורולות, גירים רובוטיים בקורולות וזה ככה בשלוף.

רכב הוד דבר מורכב וככל שהמורכבות עולה ואורך חיי דגם מתקצר כמות התקלות וההנדסה הלא מושלמת עולים וזה נכון בעל מקום בעולם.

מקברים על רנו כסמל לאי אמינות אבל מתייחסים לדגם אחד (מגאן 2). באותה התקופה בדיוק דגמים אחרים של רנו הפגינו אמינות טובה. זה רק אומר שכל דגם לגופו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אתה מדבר שטויות בקצב מסחרר שזה לא יאמן.

שום מנוע טורבו דיזל אירופאי לא מגיע לקרסוליים למנועים של ההילקסים מהדור הראשון ועד היום.

וגם למאזדה B2500.

אלו מנועים שעושים מליון קילומטר לארוחת בוקר,רנו היו רק חולמים להגיע לנתונים כאלו.

קיה משתמשים בגירים כפולי מצמד כבר לא מעט זמן וזה אותו גיר כמו בוולוסטר,ואז מה אם הרכבים האירופאים משתמשים בתיבות כפולי מצמד ומנועי טורבו,זה אומר שהם עשו את זה כמו שצריך? ממש ממש לא.

גם ברנו פלואנס דיזל יש גיר כפול מצמדים מי אמר שהוא טוב? כי הוא לא.

ודרך אגב ניסאן אכלו מרורים מאז שהתחילו לשתף פעולה עם רנו רק אומר.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...