Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברכב ישנם 4 צמיגים במידה - 215/60R16 ומדגם Hankook K425 - כך הגיע מהיצרן.

הצמיגים עברו כ40,000ק"מ רגועים כאשר כל 10-15Kק"מ עשינו רוטציה אחורה-קדימה.

אחד הצמיגים נקרע בדופן, כך שאי אפשר לתקן אותו.

מכיוון שהרכב הוא רכב ליסינג, אז הליסינג אץ רץ לשים צמיג סיני, אך הספייר היה בגודל מלא כך שהסיני הלך לספייר והספייר הזהה לכל שאר הצמיגים החליף את הצמיג הקרוע.

המצב הוא שכרגע יש 4 צמיגים זהים, אך אחד מהם חדש והשאר עברו 40,000ק"מ אך הם במצב טוב מאוד(בגלל הרוטציה ונהיגה רגועה)

רציתי להזמין צמיג חדש נוסף שישב על אותו הסרן, הבעיה שלא מייבאים Hankook K425 במידה הזו לארץ.

מה הייתם ממליצים לעשות במצב כזה? לקנות צמיג חדש מאותו יצרן מסדרה דומה אך מדגם אחר? לדוגמא- Hankook k415? להישאר במצב הקיים ולחכות להחלפת רביעייה? בגלל שזה רכב ליסינג לא כ"כ בא בחשבון להחליף עכשיו 2 צמיגים לצמיגים נורמאליים על חשבוננו, והליסינג לא יאשר החלפה.

אריאך

פורסם

אם הליסינג מחליף לסיני ואתה רוצה הנקוק, בדוק את האפשרות לשלם רק על ההפרש. אם ההפרש לא גדול זו פשרה שהייתי עושה כדי לא לשלם מחיר מלא ומצד שני לנסוע עם צמיג בטיחותי יותר. בכל מקרה הייתי מחליף כנראה רק זוג בהנחה שמצב הצמיגים טוב.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
למה לדוש בעניין לא רלוונטי , זה גם ככה ליסיניג..

מה הקשר ליסינג?הוא נוהג על זה ביום יום ורוצה צמיג איכותי.

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

אוטוטו מגיע חורף. לא נעים לעצור בעזרת הטמבון של הרכב לפניך. צמיג זה לא אלמנט עיצובי. חצי מטר של בלימת צמיג יכול לעשות את כל ההבדל.

פורסם

אם הבטיחות שלך חשובה לך, תחליף 2 צמיגים. אין דרך להתחמק מזה.

צמיג חדש מציע רמת אחיזה שונה מצמיג משומש בן שנתיים (תקן אותי אם אני טועה) ו-40 אלף ק"מ, אפילו בתנאי התחזוקה שאתה מתאר. במקרה של בלימה חזקה, אתה תסבול מהבדלי בלימה משמעותיים בין הצדדים, שבהתאם לסרן עליו מותקן הצמיג החדש עשויים להוביל אותך להחלקה לא רצויה. אותו הדבר נכון גם לצמיגים מדגמים שונים של אותו יצרן על אותו הסרן.

לסיכום - יש מעט מאוד דברים במכונית שחשוב באמת להשקיע בהם מבחינה בטיחותית כמו צמיגים. אם הבטיחות חשובה לך, קנה שני צמיגים. בסופו של דבר מי שיתמודד עם מצב החירום ברכב יהיה אתה, לא חברת הליסינג, שמן הסתם לא אכפת לה לחסוך קצת בבטיחות שלך.

פורסם

למה עניין לא רלוונטי? אנסה לחדד אם לא היה ברור.

התכנון היה לקנות צמיג זהה לצמיג ספייר(שזהה לשאר הצמיגים ברכב) - K425. וכך להרוויח שני צמיגים חדשים זהים על סרן.

הצמיג לא מיובא לארץ, ולכן אי אפשר להשיג צמיג זהה הצמיגים הנוכחיים הם המקוריים שהגיעו עם הרכב מהמפעל.

אז המצב הנוכחי הוא שכל הצמיגים זהים, אך 3 מהם עברו 40,000ק"מ ברוטציה ואחד הוא חדש.

השאלה הייתה מה לדעתכם כדאי לעשות במצב כזה? כמה "בעייתי" להישאר במצב הזה? האם להחליף צמיג נוסף לדגם "דומה" של Hankook אך בעל סולייה שונה?

בעניין הליסינג- הם נתנו צמיג אחד של FEDERAL, שנח כרגע כצמיג ספייר. הם לא יאשרו החלפה של עוד צמיגים כי כולם במצב טוב, ולכן אין אופציה לבקש שני צמיגים ולסגור עם הפנצ'רייה על ההפרש.

פורסם (נערך)
חצי מטר של בלימת צמיג יכול לעשות את כל ההבדל.

לדעתי חצאי מטרים זו כבר רזולוציה קטנה מדי. חצי מטר יכול להיות ההבדל בין מרחקי עצירה לאותו צמיג בטמפרטורה סביבתית קצת שונה.

צמיג חדש מציע רמת אחיזה שונה מצמיג משומש בן שנתיים (...) ו-40 אלף ק"מ, אפילו בתנאי התחזוקה שאתה מתאר.

צמיגים בני שנתיים וארבעים אלף קילומטרים יכולים אפילו ליצור מצב שעדיף להחליף בו רביעיה כדי לא ליצור פערים בין הסרנים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חצי מטר הייתי צנוע. גם לא לקחתי מקרה קיצון של בלימה בכביש מהיר. סתם עצירה פתאומית ברמזור בכביש רטוב ואז כמה סמ של אחיזה טובה הן ההבדל בין דפיקות לב בלבד לבין להחליף פרטים ברמזור.

פורסם (נערך)

פותח השרשור, קבל הצעת מאנטון (כל פעם שבדקתי הוא היה הכי זול) מחיר לצמיג פאלקן , נראה לי שזה דגם 914 ZE , צמיג מעולה וזול (ביחס למותגים אחרים) , אחלה ,תמורה למחיר. אחרי שתקבל הצעת מחיר לזוג שאל אותו אם הוא יכול לקבל ממך את ההנקוק החדש . ככה תקבל גם צמיגים מעולים במחיר סביר וגם תוזיל עלויות אם יסכים לקחת ממך את הצמיג שלך.

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
גם לא לקחתי מקרה קיצון של בלימה בכביש מהיר.

גם מרחק העצירה במהירות של דרך מהירה זו אמת מידה לא רלוונטית כי בדרך כזו עומק שדה הראיה לרוב לא מציב בעיות מבחינת מרחקי עצירה.

הבדלים באורך הבלימה של שני מטר ויותר במהירות עירונית (40-50 קילומטרים) זה משמעותי. הבדל שאורכו גדול מאורך המכונית במהירות בינעירונית (70-80 קילומטרים לשעה) הוא משמעותי.

כדי לשמור על מרחק בלימה עקבי ברמת המטר הבודד תצטרך להחליף צמיגים כל שנה וחצי ובולמים כל חמשים אלף קילומטרים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...