Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

בדקתי היום דייהו לאנוס(כי אין לי תקציב ואין לי ברירה למשהו אחר) וראיתי במיכל עודפים בוצה בצבע אדמדם - לא טחינה כמו שיש מנזילת שמן מנוע - רואים גם שלא נוזל שמן מנוע כי השמן באגן ממש שחור וישן.

שאלתי את המוכר אם מדובר במים אדומים והוא אמר :" לא הם סתם ישנים."

מה שמטריד אותי זה המיכל עודפים בצבע לא לבן אלא כתמים - האם זה סימן שהוסיפו נוזל לסתימת ראש מנוע ?

ואם כבר - אתם יודעים מה ממולץ ללאנוס: נוזל אדום או נוזל ירוק ? (אני יודע שהוא חולק חלקים עם אופל אז חשבתי שאדומים)

פורסם

עוד שאלה ברשותכם:

בלאנוס אין פקק על הרדיאטור מקדימה ! איפה מוסיפים נוזל קירור ? ומאיפה אפשר לרוקן את הרדיאטור ?

פורסם (נערך)

נוזל קירור מוסיפים דרך מיכל עיבוי.

כדי לרוקן אתה יכול לפתוח צינור שמתחבר לרדיאטור.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על תגובתך

לא התייחסת לשאלה הראשונה

אני די בטוח שזאת לא הדרך לרוקן את הרדיאטור כי ככה נשארים משקעים במקומות נמוכים מהצינור - אין צינור שהוא בגובה התחתית של הרדיאטור.

פורסם
תודה על תגובתך

לא התייחסת לשאלה הראשונה

אני די בטוח שזאת לא הדרך לרוקן את הרדיאטור כי ככה נשארים משקעים במקומות נמוכים מהצינור - אין צינור שהוא בגובה התחתית של הרדיאטור.

אולי יש פקק ריקון, אבל אתה בטוח שאין צינור תחתון? אם אין אז יש פקק.

כדי לנקות את כל המערכת ונוזל מבלוק המנוע צריך לרוקן את הנוזל הקיים, למלא מים רגילים ולהניע ושוב לנקז, ככה מספר פעמים עד שהמים יוצאים נקיים.

בכללי, תתרחק מהרכב הזה, יש דברים לא רעים יחסית בתקציבים נמוכים.

פורסם

יש צינור תחתון לא בגובה המינימלי.

אני פשוט מתקשה להאמין שאין פקק - אפילו בפורד פיאסטה יש. זה כאילו שהיצרן בנה את הרכב בכוונה ככה שיהיה קשה לתחזוקה ?

אתה מציע להתרחק מנסיון אישי/חברים? או משמועות ? אם יש לך "סיפורים מפחידים" אשמח שתניא אותי מהרכישה שגם לי לא נראית אידאלית(למרות שכבר הבטחתי לקנות את הרכב - אז כנראה שזה מה שאני עושה).

אני מחפש כבר קרוב לחודשיים משהו נורמלי ואין בתקציב שלי.אז אמרתי- יאללה נלך על זול עד הסוף.

זה גם לא רכב כזה נורא לפי חוות דעת של פורומים ואתרים - אני רק מתבאס שהקלאץ' הידראולי.

פורסם

אתה מיתבאס שהקלאצ הידראולי? אתה לא שם לב שאתה מתמקד בתפל ולא בעיקר? בתקציב כמו שלך אין לך מה להיתעסק עם זן שניכחד.ישנם לא מעט לאנטיסים בתקציב שכזה, אקסנטים, סובארו....בקיצור לך על היפניות אם אתה רוצה ראש שקט!

פורסם

אתה צודק. רציתי שעוד מישהו יגיד לי את זה כי גם אני חשבתי ככה

הבעיה היא :

לאנטיס אין ידני. אוטומט לא הכי אמין.

סובארו - אין ידני. האוטומט אמין אבל כל הגרנד לאונה שראיתי מוזנחות ושבורות

יונדאי אקסנט - אותה בעיה, חדשים אין ידניים, ישנים מכוסחים. אוטומט של אקנסטים לפני 2008 ידוע כבעייתי.

חשבתי מזמן על האלנטרה 2002 - 2005 ,מנוע 2000 נחשב לאמין יותר. לא ראיתי הרבה דיווחים על אוטומט תקול. עדיין, נדיר למצוא.

אז אמרתי לעצמי: ניקח לאנוס במצב סביר, נעשה יישור קו בסיסי - ויחזיק לפחות איזה שנה עד שיהיה לי יותר תקציב.

אבל אתה צודק זה לא פתרון. כנראה שאצטרך להישאר הולך רגל.

פורסם
האוטומטית של יונדאי אקסנט ולנטרה אמין מאוד במידה וטופל בתחזוקה מונעת.

למה אתה קורא תחזוקה מונעת ? החלפת שמן גיר ? כמעט כולם עושים...

לפי מה שקראתי מחוות דעת, 50:50 הסיכוי שהגיר ישבוק חיים אחרי ה150K. חוץ מזה ראיתי יונדאי אקסנט עם בעיית גיר - דילוג/השהייה של הילוך.

פורסם

החלפת שמן גיר ופילטר גיר.

ואני ראיתי יונדאי לנטרה 1600 שנת 2000 עם כמעט חצי מיליון ק"מ ועדיין נוסעת.

גם נסעתי האקסנט שנת 2005 עם כמעט 300 אלף ק"מ.

פורסם

הגירים של האקסנטים ושל דיגמי היונדאי למיניהם אמינים מאוד במיוחד אם מתחזקים אותם בהחלפות חלקיות של שמן הגיר. באמינות שלהם הם עולים על לא מעט גירים מודרניים (בלי להזכיר שמות). האקסנט שלי על אותו גיר 230 אלף קילומטר. הגטס שהייתה לי הגיעה כמעט ל 200 אלף על אותו גיר ועדיין מתפקדת יופי אצל הבחור שקנה ממני.

פורסם

זה קצת מרגיע שאתם מספרים את זה. הכיוון החדש של החיפוש שלי זה - יונדאי, לפי הסדר הבא:

1. לנטרה 2. אקסנט 3.גטס - אני מתפתה לקנות מהשכרה(אפשר למצוא 2005 ב9K)

בכל מקרה גלשנו מהנושא של השרשור. הייתי עד לשני הדברים הבאים:

1. בוצה במיכל התוספים ומיכל צבעוני(לא לבן עם קו נוזל ברור) 2. מעין שרף/סיליקון/דבק שהופיע בחיבור של צינור המים של המצערת - זה אומר שהוסיפו wonder weld וחבריו שנועדו לאטום ראש ?

פורסם

הקפצה.

דמוי שרף/פלסטיק/קצף מוקשה על צינור מים + מיכל עודפים מלוכלך זה סימן שהשתמשו בwonder welld ?

איזה סוחר שרציתי למכור לו רכב אמר לי פעם : "תראה תמיכל תוספים שלך,הוא צבוע הוסיפו פה חומר בכוונה לאיטום ראש".

• תוכן חדש...