Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לוודא הבנה.

בשמן מנוע רב דרגתי לצורך העניין 10W-40, ה10 מייצג צמיגות בטמפ קרה וה40 בכ100 מעלות.

כאשר בטמפ קרה השמן בפועל דליל יותר באמצעות תכונות כימיות, בהשוואה לשמן בטמפ עבודה.

אם כך הדבר מדוע רצוי להחליף שמן מנוע על מנוע חם?

אני טועה?

זה מה שמוסבר הסרטון הנ"ל :

פורסם

שים לב, זה 10W

לא סתם 10.

10W סמיך יותר מ-40.

תחליף שמן באיזה טמפ' שבא לך, רק תוודא שכבר הגעת למצב של טיפות בודדות מחור הניקוז.

Stay Dirty

פורסם

כשאשר השמן חם יותר ממנו יתנקז חד משמעית. מה גם שכל הלכלכוך שבשמן יהיה במצב של תרחיף ולכן יותר זוהמה תתנקז החוצה. שמן הכי טוב להחליף לאחר נסיעה שהביאה את השמן לטמפרטורת עבודה - בדרך כלל חצי שעה ברוב הרכבים ואז לתת חצי שעה לשמן קצת להתקרר וזה גם מספיק זמן לרוב השמן לרדת מטה.

הזול עולה ביוקר

פורסם

שמן תמיד מתנקז לאגן, ככה שזה לא משנה אם מנקזים אותו חצי שעה אחרי נסיעה או כשהוא קר לחלוטין.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בסיום הריקון ניתן לשפוך עוד כחצי ליטר שמן חדש למנוע, כשבורג הניקוז פתוח. כך שהשמן החדש ישטוף חלקית את האגן.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
שים לב, זה 10W

לא סתם 10.

10W סמיך יותר מ-40.

תחליף שמן באיזה טמפ' שבא לך, רק תוודא שכבר הגעת למצב של טיפות בודדות מחור הניקוז.

אסף בסרטון מוסבר שהשמן דליל יותר בטמפ ההתחלתית בהשוואה לטמפ עבודה, גם לי אינטואיטיבית זה לא הגיוני.

לפי הסרטון מדובר בהרכב כימי של השמן שמקנה לו תכונות כאלו.

ההיגיון קיים בהגדרת הצמיגות.

ככל שהמספר עולה הצמיגות עולה כלומר 40 יותר צמיג מ10 ו20W-50 יותר צמיג מ10W-40.

האות W מייצגת את הצמיגות בטמפ הקרה של השמן.

אני לא יודע מה יחידות הצמיגות והצפיפות.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

עדיין לא יצרו את השמן שדליל יותר כשהוא קר מאשר הוא חם. שמן תמיד יהיה צמיגי יותר כשהוא קר.

לעניין האות W יש כאלה שאומרים שהיא מסמלת Winter, יש כאלה שאומרים שהיא מייצת Weight ויש כאלה שאומרים שאין לה בכלל משמעות.

שמן שיש לו שתי דרגות צמיגות (כמו 10-40, 5-30) הוא שמן רב דרגתי אשר המספרים באים לתאר לנו את השתנות רמת הצמיגות כתלות בטמפרטורה.

המספרים עצמם הם חסרי כל משמעות, הם היו יכולים להיות מיוצגים באותיות או כל תו אחר, אין דבר כזה צמיגות 10 כשקר ו 40 כשחם, אין לזה כל משמעות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יונתן, לא מבין מה היה משתנה אם הייצוג היה ביחידות של צמיגות. אז היה מספר אחר, זה משנה משהו כשתבחר בשמן?

זה כמו קודי המהירות בצמיגים - הקוד עצמו חסר משמעות אבל אין צורך ביותר מזה.

פורסם

אני אגיד לך למה זה בלבל אותי.

ידוע 10W-40 פחות צמיגי מ20W-50.

אינטואיטיבי שככל ששמן יותר חם הוא פחות צמיגי.

המספר הגבוהה מיצג טמפ חמה, ניתן להבין שככל שהמספר גבוהה יותר אז השמן דליל יותר.

ואז בהשוואה ה20W דליל יותר מ10W.

כאן היה לי בלבול.

עכשיו ברור לי.

• תוכן חדש...