Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, lanosforce כתב:

+ "מותג הבאגט"

אני לא בטוח שזה קשור ישירות לרכבי באגט דווקא, קשור יותר לשני הפרמטרים הראשונים.

• תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה בדיוק זה.

רנו לא מייצרים בלמים.

אבל כשאתה קונה חלף עם מותג של יצרן הרכב, אתה משלם על זה שמישהו עשה בשבילך את העבודה - חיפש או הזמין חלף ברמת איכות טובה, והוא נותן לך אחריות על כך.

אותו דבר ההבדל כשאתה הולך למוסך מורשה יבואן, לפחות תיאורטית. הנהג לא מבין כלום ברכב, מגיע למוסך ואומר תטפלו ותתקנו מה שצריך. הוא לא צריך להבין בלוחות תחזוקה, באיכות חלפים ואיפה רוכשים אותם. אם צריך בעל מקצוע מומחה למנעולים, גירים, אפילו צמיגים - חלק מהשירות של המוסך המורשה הוא להביא את הרכב לבעלי המקצוע האלה. בא אחרי יום יומיים, משלם ולוקח את האוטו. 

במציאות כמובן יש פשלות וביזבוז במוסכי יבואן אבל הרעיון הוא one stop shop.

אם הנהג רוצה לשלם פחות אבל לא להתפשר על האיכות, יתכבד וילמד את כל עולם מוצרי האפטרמרקט, החלפים OEM ואחרים. ילמד מי הספקים של המוצרים האלה בארץ ובחו"ל. מה לוחות התחזוקה של הרכב. איזה שמנים מתאימים לו. איך עושים דיאגנוסטיקה. איך עושים יבוא. ייצור קשר עם כל בעלי המקצוע הרלוונטיים. 

ישלם הרבה פחות אבל ישקיע בזה המון זמן.

אחרי כל זה - המחיר ששילמת מאוד יקר. צלחות בלימה אחוריות מאווררות של BMW עולות בארץ הרבה פחות. על מוצרי בלימה אין מכס למעט מע"מ, שלא יספרו לך סיפורים.

למי שמייבא בעצמו - יתרון נוסף של רפידות עם מותג יצרן הרכב, אף פעם אין מחלוקת אם הם עומדים בתקנים ולכן נכנסות בלי שום אישורים.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 41 דקות, amosbmw כתב:

אותו דבר ההבדל כשאתה הולך למוסך מורשה יבואן, לפחות תיאורטית. הנהג לא מבין כלום ברכב, מגיע למוסך ואומר תטפלו ותתקנו מה שצריך. הוא לא צריך להבין בלוחות תחזוקה, באיכות חלפים ואיפה רוכשים אותם. אם צריך בעל מקצוע מומחה למנעולים, גירים, אפילו צמיגים - חלק מהשירות של המוסך המורשה הוא להביא את הרכב לבעלי המקצוע האלה. בא אחרי יום יומיים, משלם ולוקח את האוטו. 

מסכים, אבל בארץ לקחו את זה לקצה.

רוצים, במוסך יבואן, שתחליף פילטר אוויר כל שנה מבחינתם. מה אכפת להם מה כתוב על פי הוראות היצרן, שצריך כל 3 שנים או 60K ק"מ. לכן צריך לדעת לטפל לבד, או לקרוא את ספר התחזוקה של הרכב.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, amosbmw כתב:

אתה משלם על זה שמישהו עשה בשבילך את העבודה - חיפש או הזמין חלף ברמת איכות טובה, והוא נותן לך אחריות על כך.

זה בדיוק זה, אבל לא רק: בארץ המיסוי הוא פסיכי. אז נכון, גם הרווח של היבואנים פסיכי, אבל כל פעם שאני מביא חלקים לאופנוע או בתקופות שהבאתי חלקים לרכבים שהיו לי, הבנתי כמה אנחנו משלמים למדינה על כל שטות. הקיצון היה כשהבאתי לוח שעונים ל 106, שעלה משהו כמו 800 ש"ח, ושילמתי מעל 1000 ש"ח מכס כי הם לא האמינו לחשבונית מאיביי, ולא היתה לי סבלנות לריב איתם בשביל כמה מאות שקלים.

לפני 23 דקות, גולדן191 כתב:

רוצים, במוסך יבואן, שתחליף פילטר אוויר כל שנה מבחינתם. מה אכפת להם מה כתוב על פי הוראות היצרן, שצריך כל 3 שנים או 60K ק"מ. לכן צריך לדעת לטפל לבד, או לקרוא את ספר התחזוקה של הרכב.

לא שאני מסנגר על היבואנים, הם די חולרות בסה"כ, אבל גם את זה צריך לדעת לקרוא: זה שבספר האירופאי כתוב כל 3 שנים לא אומר שבארץ, עם האבק בכל פינה והשמש הקופחת, מרווח הטיפולים יהיה זהה.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 2 דקות, Fazer כתב:

לא שאני מסנגר על היבואנים, הם די חולרות בסה"כ, אבל גם את זה צריך לדעת לקרוא: זה שבספר האירופאי כתוב כל 3 שנים לא אומר שבארץ, עם האבק בכל פינה והשמש הקופחת, מרווח הטיפולים יהיה זהה.

חשבתי בדיוק כמוך ולכן בדקתי את פילטר האוויר אצלי, גר בב"ש, הפילטר כמעט נקי לגמרי, אחרי שנה.

נסעתי 15K ק"מ שרובם היו בינעירוני ב"ש למרכז, וביום יום נסיעה לעבודה בתוך ב"ש 3 ק"מ הלוך חזור, התפלאתי שהפילטר נקי יחסית.

פורסם

אפשר גם לקנות פילטר אוויר סיני - הוא מסנן פחות אבל עולה שליש - ולהחליף כל טיפול. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

חשבתי בדיוק כמוך ולכן בדקתי את פילטר האוויר אצלי

האמת היא שאני פשוט לא מבין מספיק כדי להביע דעה על זה, אבל:

1. היצרן צריך להתכוונן לאיזשהו ממוצע וכל ההמלצות שלו לא יתאימו לכל אחד.

2. אני לא בטוח שבדיקה ויזואלית מספיקה כדי לדעת את מצב הפילטר.

3. יש לדברים האלו בלאי גם אם הם לא בשימוש, כך שיתכן שאחרי X זמן שהיצרן תכנן, החומר עלול להיקרע ולהעביר אבק למנוע.

זה כאמור ברמה אינטואיטיבית לגמרי.

פורסם
לפני 2 דקות, lanosforce כתב:

אפשר גם לקנות פילטר אוויר סיני

אני חושב שהבעיה עם הסינים היא לא זה שהוא "מסנן פחות" אלא זה שהוא לא יושב 1:1 כמו פילטר שתוכנן לאוטו. בטיפול האחרון החליפו לי לפילטר סיני, כי זה מה שהיה להם זמין, ואני מייד רצתי להחליף לאפטרמרקט איכותי (זה מופיע פה בשרשור). העלות של המוצר הזה אם מזמינים מחו"ל ממש לא מצדיקה את השימוש בחלק סיני זול.

פורסם
לפני 39 דקות, Fazer כתב:

אני חושב שהבעיה עם הסינים היא לא זה שהוא "מסנן פחות" אלא זה שהוא לא יושב 1:1 כמו פילטר שתוכנן לאוטו. בטיפול האחרון החליפו לי לפילטר סיני, כי זה מה שהיה להם זמין, ואני מייד רצתי להחליף לאפטרמרקט איכותי (זה מופיע פה בשרשור). העלות של המוצר הזה אם מזמינים מחו"ל ממש לא מצדיקה את השימוש בחלק סיני זול.

לא נתקלתי בבעיות כאלו למען האמת עם מסנני אוויר. תמיד היו 1:1 אבל כשמסנן עולה 30-40 שקלים או 80 - פחות איכפת לי להחליף כל טיפול

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 15 דקות, lanosforce כתב:

לא נתקלתי בבעיות כאלו למען האמת עם מסנני אוויר. תמיד היו 1:1 אבל כשמסנן עולה 30-40 שקלים או 80 - פחות איכפת לי להחליף כל טיפול

מסנן חדש מסנן פחות טוב ממסנן שסינן כמה עשרות שעות, אולי בגלל זה היצרנים גם ממליצים להחליף כל 60K ק"מ?

פורסם

תלוי - בסובארו היצרן ממליץ כל 40KKM להחליף מסנן אוויר תא מנוע וכל 20KKM מסנן אוויר תא נוסעים. 

אתה צריך להכנס לאתר היצרן - לאתר את הדגם שלך ולראות מה הSERVICE INTERVAL שלו לכל דבר 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 4 דקות, lanosforce כתב:

אתה צריך להכנס לאתר היצרן - לאתר את הדגם שלך ולראות מה הSERVICE INTERVAL שלו לכל דבר 

כל 3 שנים או 60K ק"מ

אבל כנראה אחליף אחרי שנתיים כי בכל זאת יש פה יותר אבק מצפון אירופה

פורסם

פשוט כשאתה מגיע לאינטרוול של החלפת שמן ומסנן שמן - תבדוק את מצב הפילטר אוויר. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...