Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר משלוח נחשב במכס או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש דבר שאני לא מצליח לקבל עליו תשובה וודאית ואשמח אם מישהו שיודע יעזור לי.

נניח שאני מזמין בגדים, מעל 75$ לוקחים מע"מ על החבילה, ממה שהבנתי דמי משלוח לא נחשבים בסכום שהמכס מתחשב אליו, כלומר אם הזמנתי משהו ב74$ עוד 20$ משלוח לא צריכים לקחת לי מכס/מע"מ.

מצד שני בשיחה עם פדקס הם אומרים שהמחיר משלוח כן נחשב, כאילו לוקחים מכס על 94$.

מי מבין שתי האופציות האלה נכונה?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פשוט מאוד - אם המוצר מחויב במכס או לא, נקבע על ידי המחיר נטו (מתחת ל75$- לא מחוייב במע"מ ומכס)

אם מעל 75$- מחוייב במע"מ, כאשר החישוב מבוצע הפעם על מחיר המוצר + המשלוח (נניח המוצר 76$ והמשלוח 20$ - המע"מ יחושב על 96$)

זה כתוב די ברור בחוק המכס שלא נמצא לפני (חפש בגוגל, אני בעבודה כרגע :-P) ואל תיתן להם לסבן אותך בשיטת מצליח שלהם.

בהצלחה!

פורסם (נערך)

שוב כדי להיות בטוח - חבילה עולה 74$ , משלוח עוד 20$, אני לא משלם מכס כן?

אני שואל כי על 75$ פדקס לוקחים עמלות של 150 שקל, משלוח של 20$ יותר משתלם.

דיברתי איתם שוב בפלאפון, הם מתעקשים שגם אם שווי החבילה 70$ ומשלוח 10$ היא מחויבת במכס..

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

שתי אפשרויות ,

1. הם לא יודעים

2. הם משקרים בפה מלא

אני לא יודע מה חמור יותר

הנה קישור לאתר רשות המיסים

https://taxes.gov.il/customs/personalimport/pages/yebueshe_guide.aspx

כתוב במפורש בקטע של "יבוא משלוח שערך הטובין הכלולים בו הינו עד 75$"

קצת למטה

ותסתכל בכותרת כתוב יבוא באמצעות דואר חבילות או חברות בלדרות.

שלא ינסו לשקר לך ולהגיד שזה רק לדואר חבילות ולהם יש חוקים אחרים.

• רעיון טוב! 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

נכון, ראיתי את זה. ועוד הנציג שירות אומר לי "הנה אני בתוך האתר של המכס עכשיו ורואה שזה כן נחשב".

בקיצור כל עוד בקבלה רשום לי בנפרד מחיר המשלוח אז לא צריך להיות על זה שום מכס/מע"מ. בכל זאת אני מאמין שיהיה לי בלאגן איתם על זה ברגע שתגיע לי הזמנה כזאת.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

תפנה אותו לאתר , תבקש ממנו כתובת מייל ותשלח לו קישור לאתר של רשות המיסים שמראה את החישוב הנכון.

הוא הרי יודע את האמת ומשקר . (לפחות עמיל המכס של החברה יודע את האמת בוודאות )

פורסם

טעות נפוצה בגלל חוסר שקיפות של רשויות המס.

במקרה של צרור בשילוח בדואר:

רגיל, עד 75$ עלות, השילוח לא מחושב בשווי למיסוי והכל סבבה.

מעל 75$ עלות, השילוח נחשב בשווי למס ואז משלמים מעמ וכו'.

במקרה של בלדרות:

כן, פדקס, ושאר הנבלות הן חברות בלדרות.

כל העמלות מחושבות מהאגורה הראשונה. דמי אחסון, שחרור, עמלות פטור, הכל.

פורסם

אבל בסופו של דבר זה עובד לפי המכס ולא לפי מה שפדקס או השאר יחליטו לא?

נגיד חבילה 60$ משלוח 20$, המכס לא יקח לי כלום לפי החוק, ומשם זה כבר לא נכון לשיקול של פדקס ולא יקחו לי כלום נכון (הם אומרים שאם אין מכס הם לא לוקחים כלום במסירת החבילה)?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

זה עובד לפי ערוץ בראש ובראשונה,

צרור בדואר או חבילה/בלדרות.

ה"חוק" שכולנו אוהבים לצטט מתייחס אך ורק לצרור בדואר לא לבלדרות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במקרה של בלדרות:

סבבה, שיגבו כמה שהם רוצים דמי אחסנה ועמלת טיזי ותשלום שקר כלשהו, אבל הם לא יכולים לגבות מכס על מוצר שלא מחוייב במכס (הם לא רשות המסים בפעם האחרונה שבדקתי) ועל זה התלונן פות"ש.

למיטב ידיעתי הם גם לא יכולים לגבות עמילות מכס על מוצר כזה.

דמי אחסנה ותשלום על החמצן שהשליח שלהם מבזבז וגם מס ירוק על גזי החממה שהוא פולט הם כן יכולים לגבות.

פורסם

במקרה של בלדרות:

אני לא יודע מהיכן אתה שואב את המידע שלך, אבל אם תסתכל באתר של רשות המיסים, שזה לכל הדעות גוף מוסמך לקבוע , מדובר על חישוב מס ביבוא אישי גם דרך דואר חבילות וגם דרך חברת בלדרות. ,(כתוב בכותרת) נטען אחרת ממה שאתה כותב

פורסם (נערך)

בפעם המיליון.

אין תשלום מס מתחת לרף ה 75$ תפנימו ואל תשלמו אם דורשים שחרור בעקבות זאת. כן צרור לא צרור בלדרות , יש חוק במדינה.

שבוע שעבר קיבלתי חלוצות שהזמנתי סך כל החבילה היה 94 דולר כולל משלוח עד הבית של DHL לא שילמתי שקל מעבר למה ששילמתי לחנות.

למה כי המוצרים עלו פחות מ 75$ . דמי המשלוח לא נכללים בפתור של עד ה 75$ הם מחושבים בנפרד.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם
בפעם המיליון.

אין תשלום מס מתחת לרף ה 75$ תפנימו ואל תשלמו אם דורשים שחרור בעקבות זאת. כן צרור לא צרור בלדרות , יש חוק במדינה.

שבוע שעבר קיבלתי חלוצות שהזמנתי סך כל החבילה היה 94 דולר כולל משלוח עד הבית של DHL לא שילמתי שקל מעבר למה ששילמתי לחנות.

למה כי המוצרים עלו פחות מ 75$ . דמי המשלוח לא נכללים בפתור של עד ה 75$ הם מחושבים בנפרד.

בואו ונעשה סדר בדברים.

נניח שמישהו שאתה מכיר ביקש ממך לנסוע למקום מסויים בשביל לקנות מוצר מסויים. המוצר עלה X והדלק עלה לך Y. כאשר אותו מישהו ישאל אותך כמה עלה לך המוצר כי הוא רוצה להחזיר לך את הכסף מה תענה לו?

המוצר עלה X? המוצר עלה X+Y?

זהו ההיגיון של המכס. המוצר שווה את העלות שלו פלוס עלות המשלוח.

לגבי נושא התשלומים על ידי חברת הבלדרות. הנושא נטחן פעם אחרי פעם וממשיך לחזור על עצמו.

בואו נאמין לרגע שכל חבילה שנכנסת למדינת ישראל נבדקת. מישהו צריך לבדוק אותה ולהעריך את השווי של התכולה. הבדיקה הזאת שנקראת עמילות מכס עולה כסף. מיכוון שכל חברת בלדרות נאלצת להביא את המוצר ללקוח תוך מספר ימים היא נאלצת לשכור מטעמה עמיל. לכן היא גובה עמלה גם אם סכום המוצר יהיה נמוך מ 75 דולרים. הרי היה צריך לשלם למישהו שיבדוק את החבילה.

לעומת זאת : דואר ישראל אינו גובה שום עמילות מכס. כל חבילה שלא מוגרת כאקספרס אינה מצריכה תשלום. הכיצד?

חברות הבלדרות פנו בזמנו לגוף האחראי על הנושא ושאלו מדוע הן צריכות לגבות עבור עמילות מכס והדואר לא? הרי אם ככה הן מופלות לרעה.

תשובת הנציג מטעם הדואר הייתה שעובד הדואר עושה את העמילות מטעמם "בזמנו הפנוי". כלומר, יש להם קבוצה של עמילי מכס והם עוברים על החבילות בקצב שלהם. לכן ישנן חבילות שלוקחות עד חודש ואולי יותר עד אשר הן מגיעות לנמען. מיכוון שעובדי הדואר לא לחוצים בזמן הם מסוגלים לבצע את העמילות ללא תוספת תשלום לכן הדואר יכול להציע שירות חבילות ללא חיוב הלקוח על עמילות מכס.

מה מוסר ההשכל?

א. זמן שווה כסף וכסף שווה זמן. מי שדחוף לו לקבל חלק מסוים כי הזמן שהוא מפסיד גורם לו הפסדים כבדים שיתכונן לשלם כסף בכדי להציל זמן.

ב. מי שיש לו זמן ולא ממהר לאף מקום יכול לחסוף הרבה כסף.

ג. על מנת למנוע עמלות עמילות מכס ועוד עמלות כאלה ואחרות יש לבקש מהמוכר לשלוח את החבילה בדואר רגיל ולא אקספרס.

ה. באוסטריה למשל, גם הדואר הרגיל וגם האקספרס מתבצע על ידי חברת DHL. הדואר הרגיל נקרא DHL PACKET לכן לא להתבלבל

ו. דואר EMS בישראל נחשב כדואר אקספרס. מי שקיבל חבילה דרכם שיתכונן לשלם כסף.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קליפת מוח יקר,

לא צריך להפעיל כלום, רק לקרוא את הכללים אשר כתובים שחור על גבי מסך באתר רשות המיסים.

אם ערך הטובין ללא עלות המשלוח נמוך מ 75$, המוצר פטור מתשלום מיסים בין אם מדובר בדואר חבילות או כל חברת בלדרות .

אם יקר יותר אז משלמים את המס לפי שווי המוצר ועוד עלות משלוח ועוד ביטוח (במידה והיה).

אלו החוקים. אם חברת הבלדרות רוצה לגבות עמלת שחרור גזי חממה , זכותה. אבל מיסים אסור לה לגבות.

• תוכן חדש...