Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לקחתי מקדמה על אוטו ורשמתי סמס עם הפרטים זה נחשב למסמך ואני לא יכול לבטל את העסקה יותר נכון?

פורסם

מה הכוונה ״אם״? זה קרה או לא?

אם זה לא קרה אין בעיה.

אם זה קרה אולי כדאי שתציין למי ומה ״רשמת״, ואיזה פרטים״.

בעלות העברת?

אם תתן יותר פרטים ננחש פחות ויהיו פחות אי הבנות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

למה שלא תתן את כל הפרטים בפעם אחת?

אתה רוצה לבטל? הוא רוצה לבטל? אף אחד לא רוצה לבטל? שניכם רוצים לבטל?

האוטו כבר הועבר לקונה?

הועברה בעלות?

מה הסיבה שאתה שואל?

יש זכרון דברים בינכם?

יש עוד פרטים שאתה חושב שיכולים לעזור להבין את הסיטואציה? אם כן אולי כדאי שתציין אותם, לטובת אלו בפורום שלא היו במעמד המכירה איתך ולא מתמצאים בפרטים.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אני רוצה לבטל את העסקה האוטו לא הועבר בעלות הוא רק בדקת אותו אמר שהוא קונה והסכמתי למחיר די נמוך כי זה פעם ראשונה שאני מוכר

המקדמה ניתנה לי אתמול ב10 וחצי בלילה

מה זה זכרון דברים?

פורסם

תחזיר לו את המקדמה, ותגיד שלא מתאים לך וזהו. אם הוא בדק את רכב במכון בדיקה ומתעקש להחזר על הסכום, מן הראוי שתשלם לו את בדיקת הרכב, ותקח ממנו את התופס.

מה רשמת לו ב-SMS?

פורסם

יש כאן בעייה - אי חתימה על מסמך כתוב שמבהיר את כל הפרטים והמצבים (כי אז היה ניתן לרשום מה היה עולה בגורלו של מי שמתחרט).

הבעייה היא שאיני יודע בדיוק איך "תופסת" ההסכמה שבע"פ - אבל אני חושב שיש כאן בכ"ז עילה להסכם כלשהו.

כוונתי היא - שאם הועבר תשלום כלשהו - זה מראה על רצינות ונכונות המוכר לרכוש.

האם דברת עם הרוכש ? האם עדכנת אותו שהתחרטת ? (מניח שאם הוא מתעקש לרכוש - תצטרך לפצות אותו איכשהו).

יש לי רעיון קצת... "מלוכלך" (מודה מראש) - תגיד לו שהרכב נתקע / התחמם. יש אז סיכוי שיסכים להחזר התמורה ולביטול העסקה.

alfa 156 2.5.

פורסם

הצעת לו לבטל העסקה? הסכים? סרב? יש סיבה שאתה לא מציין את כל הפרטים בהודעה הראשונה?

אם אתה מתחרט, תנסה לבדוק האם הוא מוכן לקבל את המקדמה.

אם הוא הוגן, זה יספיק לו (כולל אולי הוצאות בדיקה אם עשה לרכב, שוב לא ציינת).

יכול להיות גם שיבקש סכום סמלי על בזבוז הזמן.

אם הוא לא מסכים - ההסכם שעשיתם בעל פה תקף, ועליך להמשיך לבצע את העסקה.

אם תסרב הוא יכול לתבוע אותך בבית משפט לתביעות קטנות, וכנראה שיזכה.

לא כדאי להגרר לזה, שם גם תפצה אותו על הוצאות נוספות שנגרמו לו (אובדן ימי עבודה, עוגמת נפש וכו').

תבדוק מה הוא מבקש בתמורה לביטול העסקה, ואם זה הגיוני, ואתה חושב שתצליח למכור את הרכב לאחר בסכום גבוה יותר - תעשה את השיקולים שלך.

להבא כדאי לרשום זכרון דברים, בו מצויין אם ואיך ניתן להתחרט ולפצות את הצד השני, תוך כמה זמן יש להעביר בעלות, למסור הרכב וכו'.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

כדאי גם שתסביר לנו למה אתה מתחרט. אם נדמה לך שהיית יכול לקבל עוד 3000 ש"ח, וותר על זה. שחרר לו את הרכב. אחרת תצטרך לשלם לו החזר הוצאות, לשרוף עוד זמן עם קונים אחרים שבסוף לא ישלמו יותר מהראשון.

תלמד שיעור לחיים להבא לשקול את צעדיך יותר לאט - כמו להגדיר לעצמך מראש לפני הפגישה מחיר מינימום שלא תסכים לרדת ממנו.

אם התחרטת משום שהחלטת לתת את האוטו לבן משפחה, אז תשלם לקונה את החזר ההוצאות שלו ותיפרדו כידידים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נשמע כאילו הבחור רצה למכור את הרכב, מצא קונה ואחר כך הרגיש פראייר כי חשב שהייתי לו אפשרות לקבל סכום גבוה יותר.

למרות הפרטים העמומים אני חייב לומר 2 דברים.

1. המצב היום בשוק הוא לא לטובת המוכרים - ושווה למכור בקצת פחות ממה ש*אולי* אפשר לקבל, רק בשביל השקט הנפשי. בצד של המוכר הטלפון לא מצלצל בלי הפסקה, וזה בלשון המעטה.

2. יש כל כך הרבה מוכרים (וקונים גם לא חסר) קשקשנים, סגרת עם מישהו על מחיר? שילם לך מקדמה? יאללה שחרר, עכשיו ללכת ולהתפלפל לגבי מה היה רשום בסמס? ואם אתה שואל אותי, בתור מישהו בלי ניסיון משפטי, לא יהיה לו קשה מדי להוכיח שנעשה הסכם.

• תוכן חדש...