Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני ואישתי עובדים באותה עיר שבו אנו גרים. לכן, לעבודה אנחנו מגיעים באוטובוס ואנחנו מחזיקים רכב שמשרת אותנו בעיקר בשישי-שבת לביקורי משפחה (למרות שלפעמים גם מסתובבים איתו יותר לאירועים וכו).

לפני כמה ימים משאית נכנסה ברכב מאחורי. הרכב נתקע בי, והעיף\גרר אותי מטר וכתוצאה מכך פגעתי ברכב מלפנים. אני אציין שאף אחד מנהגים (חוץ מנהג המשאית) לא היה ברכב בזמן הפגיעה (הרכבים חנו).

הרכב נפגע גם מלפנים וגם מאחור וכנראה שהמכה היתה בזווית כי הגלגל הימיני אחורי של הרכב היה על המדרכה.

מדובר על רכב ישן (קיה ריו 2003). יחד עם זאת, קיבלנו אותו מאדם ששמר על הרכב (אנחנו עשינו את אותו הדבר עם טיפולים קבועים). בנוסף, הקלימוטראז נמוך יחסית לשנתון (כ 60 אלף). הוא עבר לפני חודש טסט וטיפול (+ מצבר חדש). טיפולים קבועים וסטס שנתי מגיעים לכ 2000 ש"ח פלוס מינוס.

נראה שאם באמת נלך על טוטאל לוסט, נקבל כ 6000 ש"ח עליו (כי הקילמוטרז נמוך). מצד שני, הרכב מעולם לא עשה לנו בעיות ומאוד אמין, וכדי לקבל רכב במצב דומה לשלו (ושלא כבר עשה 200 אלף קילומטר) נצטרך להוסיף כמה אלפי שקלים. חשבנו אולי ללכת לתקן את הרכב עצמאית. זה דורש קודם לבדוק שמהמכה לא דפקה שום דבר אחר ברכב. הורדתי את הרכב מהמדרכה, ובדקה הזאת הוא נראה בסדר (מנוע נדלק בקלות, הצלחתי להעביר הילוכים וכו'). נשמע שהברקסים עושים רעש קצת מוזר, אבל יכול להיות שאני טועה. אם אכן אין נזק מכני, יש תיקון פחחות. פחות אכפת לי מאיך הפח נראה - הייתי אפילו משאיר את הנזק ככה אם היה ניתן (אין נזק לפנסים והם לא זזו מהמקום רק הפח מסביבם התקמט) - אבל אי אפשר לפתוח את דלק הבגז ואת המכסה מנוע, ככה שצריכים תיקון ברמה מסוימת. אני מצטרף תמונות והייתי שמח כמה לדעתכם יעלה בדיקה שאין נזק מכני ותיקון פחחות לרמה שאני מצליח לפתוח את הבגס\מכסה מנוי - ואם בכלל כדאי לקחת את הסיכון. מצרף תמונות.

תודה!

IMG-20160713-WA0000.jpg

IMG-20160713-WA0001.jpg

IMG-20160713-WA0002.jpg

IMG-20160713-WA0003.jpg

פורסם

אני מאוד רוצה לתקן את הרכב, אבל אני לא בטוח שזה כדאי. אני מניח שיש סכום מסוים או רמת סיכון מסוימת שזה לא משתלםץ אני מנסה להבין מה לדעת אנשים שמבינים קצת יותר מה פלוס מינוס עלות התיקון והבדיקה.

פורסם

אני בסיטואציה זהה לשלך (רק בלי התאונה ) - הרכב במצב חדש אבל השוק מתמחר את האוטו כגרט - האלטרנטיבה היא למצוא רכב משומש עם קלומטראז נמוך וזה סיפור יקר ...גש קבל הצעת מחיר ואז תחליט אם לתקן .

פורסם

לא הבנתי, יש לך אפשרות לקחת את האוטו ולא לקבל כלום מהביטוח או לקבל 6000 ש"ח? {אם יש טוטלוס משמע תיקון יותר יקר מ 3000 ש"ח= 50% מהמחירון}

פורסם

תיקון כזה, עולה על 3000 ש"ח גם אם תחפש את החלקים בפירוקיות, צביעה פירוק עלות החלפים ותיקונים מכנים שצריך

הרכב הזה סביר להניח סיים את תפקידו

קח את הכסף ותחפש רכב אחר

זה מבאס, אבל יכול לקרות לכולם, סביר להניח שבמכירה היית מוציא על האוטו ( אולי אולי) עוד 2000 ש"ח, אני מבין שלא רצית למכור, אבל בכל זאת , לקבל עליו 6000 ש"ח זה הרע במיעוטו

פורסם

תודה חברים. אני אקפוץ לקבל הצעת מחיר, למרות שנשמע מדבריכם שזה לא יהיה נמוך יותר מ 3000 ש"ח גם אם אני אתאמץ. בדיוק חזרתי מהרכב, נראה שדלק הבגז לא נסגרת כמו שצריך - כנראה המכה יותר עמוקה מרק הפח התחתון.

פורסם (נערך)

כואב הלב (מהמצב שלך). באמת מחורבן לקבל על אוטו שמור ומתוקתק שדורש רק הוצאות שוטפות סכום של טיפול גדול בצ'מפיון וטפיחה על השכם מהביטוח של הפוגע.

קשה לי להאמין שבמחירון כזה מישהו יצליח לתקן לך את האוטו.

אם אתה רוצה טלפון של מישהו שאולי יוכל לסייע לך - צור קשר בפרטי.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

שאלה למומחים: מה יקרה אם פותש יתקן בכל זאת, ואז יתבע את הביטוח של הפוגע על עלות התיקון (עם קבלה) + סכום ירידת הערך? גם אם התביעה תהיה במקרה כזה על 10k, האם הם לא יהיו חייבים לשלם?

פורסם

לא, חובתו של הנפגע להקטין את הנזק, אם ילך לבית משפט חברת הביטוח תטען שהנזק המקסימלי הוא שווי הרכב. את אף אחד לא יעניין שהרכב שמור. מה גם שזה תפחית את עלו הגרט. עוד, אגרות וכו' חבל על הזמן. האופציה אולי האפשרית היא אובדן להלכה, לקבל מחירון ולקנות את השרידים מחברת הביטוח ב גרושים אם באמת יש דרך לשקם את הרכב בזול.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם

מי אמר לך שמחירון הרכב 6 אלף?

לדעתי מדובר במחירון שנושק לכיוון ה-10 אלף ש"ח תירשם לWINWIN ותקבל מחירון רכב יצחק לוי העדכני לרכבך.

פורסם

אם המחירון הוא באמת 6, אני לא בטוח ששווה לתקן אותו.

אגב אני לא יודע מה התכנון שלך לרכב הבא, ובאיזה תקציב, אם בכלל, אבל תשאל את עצמך אם לקבל 6000 שקל מהביטוח היום יהיה שווה את אי-קבלת ההנחות בחידוש פוליסה ב3 שנים הקרובות.

פורסם

שום קשר להעדר תביעות הביטוח!

הוא תובע צד ג' של מי שנכנס בו. הנהג הפוגע מאבד את הנחת התביעות.

אני בטוח שלפות"ש אין מקיף לתבוע גם אם הוא רוצה.

פורסם

אינני בטוח בכך, אך למיטב ידיעתי - ברגע שתבעת את הביטוח (שלך או של הפוגע - לצורך העניין, לא חשוב איזה מהם) וקיבלת את התשלום עבור טוטאל לוס -> בתאונה הבאה (בתקווה שלא תתרחש) - לא תקבל שום פיצוי מהביטוח, מאחר וכבר קיבלת בעבר תשלום עבור הנזק שנגרם לרכב (מסתכלים על זה כמו ירידת ערך של 100%).

לשיקולו של פות"ש.

• תוכן חדש...