Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי בדיוק בגלל זה הוא התבאס, כי אפילו חבר עם נתוני פתיחה מעולים יחסית,

איננו מצליח להגיע לכדי רכישת דירה ממוצעת - על כן הוא, שמצבו פחות טוב (לפי המשתמע מדבריו),

בכלל אבוד במערכה הזאת.

אבל זה בדיוק העניין, המצב שלו מעולה והמקרה הוא מאד ספציפי ולא מובן.

כמו שכבר כתבו מעליי, אני מכיר הרבה עם נתונים גרועים יותר שקיבלו משכנתא.

• תגובות 399
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפותח השרשור: אני מכיר אישית אנשים עם נתונים משמעותית פחות טובים מהנתונים שמסרת שקיבלו אישור למשכנתאות בגודל דומה.

או שחסרים פרטים משמעותיים בסיפור או שהבנק לא מעוניין לתת כרגע משכנתאות (קורה לפעמים).

אני לא מקור ראשון כך שאין לי תשובה מדוייקת עבורך, מה שכן אשמח לדעת שאני טועה, דבריך מעודדים מעט.

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

שיקולים של בנק במתן אשראי הם מורכבים מאוד ומכילים הרבה פרמטרים.

הפרמטר של ההון העצמי אצל החבר הוא בסדר. מעבר לכך אין שום מידע, לרבות מידע שהחבר לא מעוניין למסור.

אין להסיק מהמקרה הפרטי של החבר שום מסקנה אחרת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
תראה לי זוג אחד בישראל שקנה דירה בלי תמיכה מההורים בדמות הון ראשוני, או עזרה בהחזר המשכנתא (אפילו הבנק מכיר בזה "הורה לווה") אני משער שהדבר פחות נוגע אליך.

אני מכיר לא מעט כאלה..

אף אחד מהם לא משתכר 4k בחודש. לכן אמרתי שימתין.. איש לא רודף אחריו.

זה רעיון רע לרכוש נכס כלכך יקר מתוך פאניקה או כתוצאה מתופעת העדר.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

מחירי הדירות לא יכולים להמשיך לעלות לנצח. לעניות דעתי כדאי להמתין בסבלנות עד לירידה הבלתי נמנעת במחירי הדירות.

http://www.themarker.com/realestate/1.2988573

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר, כל עוד הביקוש יעלה על ההיצע - אין סיבה שמחירי הדירות ירדו.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם
מחירי הדירות לא יכולים להמשיך לעלות לנצח. לעניות דעתי כדאי להמתין בסבלנות עד לירידה הבלתי נמנעת במחירי הדירות.

רק לא אמרו שבתקופה המקבילה הייתה שיא, עקב העלאת מס הריכשה. כך שכל דבר מולה יהיה "ירידה משמעותית"

משכנתא זה קל

פורסם

הלחץ לקנות דירה הוא זה שממשיך את עליית המחירים, שבתמורה מגדילה את הלחץ.

בסופו של דבר המעגל הזה יפסק. או שאנשים יבינו שכדאי לעצור את קניית הדירות למשך שנתיים, או, תרחיש ריאלי יותר, המחירים יעלו כל כך שלאנשים פשוט לא יהיה כסף לרכוש דירות גם בתנאים הדרקוניים שקיימים היום בשוק, ואז הלולאה תסתיים מעצמה.

המצב בארץ בלתי נסבל בנושא הזה. זו אחת מהסיבות המרכזיות שבגינם אני יודע שאם תהיה לי האפשרות לעבור לחו"ל לכמה שנים אתפוס אותה בשתי ידיים ולא אשחרר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
תראה לי זוג אחד בישראל שקנה דירה בלי תמיכה מההורים בדמות הון ראשוני, או עזרה בהחזר המשכנתא (אפילו הבנק מכיר בזה "הורה לווה") אני משער שהדבר פחות נוגע אליך.

זה מה שאני מתכנן לעשות, למה אני צריך להתעלק על ההורים הפנסיונרים שלי?

לאחי יש בית וקנה אפילו עוד דירה עכשיו להשקעה, והכל מכספו, וכל זה קרה כשהוא קרוב מאוד לגיל 40, סבלנות משתלמת.

אחי השני גם כן קנה עכשיו בית בגיל 27 .

אני באופן אישי התחלתי לחסוך למטרה הזו כבר בשנה האחרונה, בגיל 21, ואני מצפה בעוד כ5-6 שנים להיות עם מספיק הון עצמי שלי ושל זוגתי כדי לרכוש בית במחיר נורמלי ועם משכנתא שתאפשר החזר חודשי של 4-5 אלף בחודש (מחיר של שכירות במרכז בכ"א)

לא סיפרת לנו מה הנתונים שלך במשוואה הזו, כמה אתה מרוויח, כמה צברת? בן כמה אתה וכו'...

אם ויתרת, אני יכול להמליץ לך לכוון גבוה יותר בלבד.

בנוגע לחבר שלך ,סתם נפל על בנק לא טוב ואין לו הכנסה גבוהה כרגע, אני מניח שאם צבר חצי מיליון, למרות שרובם כנראה מירושה, המשכורת שלו התקרבה לפחות ל5 ספרות במינימום בעבר, ובעתיד הקרוב תהיה לו משכורת שתאפשר לו לקחת, בנתיים שיצבור עוד. :)

פורסם

אשמח אם תאיר/תעיר את עיני במה כוונתך כי הירידה במחירי הדיור היא בלתי נמנעת, בלי להסתמך על כתבה שמסתמכת על מניפולציות חשבונאיות של משרד האוצר.

האם אתה מבין שקיים כאן כשל שוק מבני בתחום הדיור, שלא ניתן יהיה לפתור אותו בעשור הקרוב, אם לא יותר?

אני בכלל לא מדבר על ירידת מחירים, אלא על פתרון. פתרון נטו.

פורסם
אשמח אם תאיר/תעיר את עיני במה כוונתך כי הירידה במחירי הדיור היא בלתי נמנעת, בלי להסתמך על כתבה שמסתמכת על מניפולציות חשבונאיות של משרד האוצר.

האם אתה מבין שקיים כאן כשל שוק מבני בתחום הדיור, שלא ניתן יהיה לפתור אותו בעשור הקרוב, אם לא יותר?

אני בכלל לא מדבר על ירידת מחירים, אלא על פתרון. פתרון נטו.

ביום שכל המשתוללים על הכביש יקבלו INSTANT KARMA , תפתר מצוקת הדיור.

פורסם

אני דווקא חושב על פתרון אחר:

רישת דירה קטנה בפריפריה הגדולה (חיפה למשל) במחיר של 700,000 ש"ח.

משכנתא של 200,000 ש"ח = 800 ש"ח החזר חודשי ל30 שנה.

אין בעיה לאשר, אין בעיה להתקדם.

שכירות מניבה כ2200 ש"ח לחודש ויש לו נכס ביד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ניר, אתה צודק, הניסוח שלי לא מדויק.

התכוונתי שבשלב מסוים מחירי הדירות יעלו כל כך גבוה (לדעתי אנחנו כבר שם) שאנשים יבינו שהם לא יכולים לקנות דירה ולא משנה כמה תשלומים הם יפרסו את המשכנתא.

גם אם הכתוב בכתבה הבאה מוגזם והדירות עלו רק בחצי מהסכום (229 אלף), איזה זוג יכול להרשות לעצמו לחסוך בשנה אחת 115 אלף שקל ?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4818108,00.html

בקיצור, התכוונתי לכתוב שלדעתי מחירי הדירות יגיעו (הגיעו ?) לרמה מסוימת שממנה הם יהיו חייבים להתחיל לרדת. כמה לרדת ? אני לא יודע, אבל המצב הנוכחי לא יוכל להמשך עוד הרבה זמן. קובעי המדיניות יבינו בסופו של דבר שמשכנתא גבוהה מביאה לצריכה נמוכה שעוצרת את התפתחות הכלכלה.

ההיצע נמוך לעומת הביקוש, אני מסכים. פתרונות למצב אני משאיר לקובעי המדיניות.

רעיונות הזויים כבר עלו בעבר. לחייב אנשים שמשכירים את הבתים שקנו לכל מיני עורכי דין/ רואי חשבון שפתחו בהם עסק למכור את הבית או להשכיר אותו למי שמעוניין לגור בו. לחייב אנשים בעלי 3 דירות ומעלה למכור אותן וכו'.

בנק שלא הסכים להלוות לבחור עם הון עצמי של חצי מיליון שקל מהווה תמרור אזהרה שמהבהב באדום לכל מי שמעוניין לקנות בית היום.

יש לקחת את האמור לעיל בעירבון מוגבל מאוד.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר זה ססמאות, שמדברות בכלל על החזרי משכנתא וכמה בערך יותר תעלה כל העסקה-כולל-הכל.

השוק עכשיו פחות עולה, בגלל הרבה דברים, אבל לא יורד מהצוק שהוא טיפס אליו.

משכנתא זה קל

פורסם
ניר, אתה צודק, הניסוח שלי לא מדויק.

התכוונתי שבשלב מסוים מחירי הדירות יעלו כל כך גבוה (לדעתי אנחנו כבר שם) שאנשים יבינו שהם לא יכולים לקנות דירה ולא משנה כמה תשלומים הם יפרסו את המשכנתא.

גם אם הכתוב בכתבה הבאה מוגזם והדירות עלו רק בחצי מהסכום (229 אלף), איזה זוג יכול להרשות לעצמו לחסוך בשנה אחת 115 אלף שקל ?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4818108,00.html

בקיצור, התכוונתי לכתוב שלדעתי מחירי הדירות יגיעו (הגיעו ?) לרמה מסוימת שממנה הם יהיו חייבים להתחיל לרדת. כמה לרדת ? אני לא יודע, אבל המצב הנוכחי לא יוכל להמשך עוד הרבה זמן. קובעי המדיניות יבינו בסופו של דבר שמשכנתא גבוהה מביאה לצריכה נמוכה שעוצרת את התפתחות הכלכלה.

ההיצע נמוך לעומת הביקוש, אני מסכים. פתרונות למצב אני משאיר לקובעי המדיניות.

רעיונות הזויים כבר עלו בעבר. לחייב אנשים שמשכירים את הבתים שקנו לכל מיני עורכי דין/ רואי חשבון שפתחו בהם עסק למכור את הבית או להשכיר אותו למי שמעוניין לגור בו. לחייב אנשים בעלי 3 דירות ומעלה למכור אותן וכו'.

בנק שלא הסכים להלוות לבחור עם הון עצמי של חצי מיליון שקל מהווה תמרור אזהרה שמהבהב באדום לכל מי שמעוניין לקנות בית היום.

יש לקחת את האמור לעיל בעירבון מוגבל מאוד.

כל שנה מישהוא אומר את זה. וכל שנה אנשים קונים דירות. אל תשכח שאנחנו במדינת ישראל, מדינת ה"אני מכיר מישהוא שמכיר מישהוא שיסדר" והראש הישראלי לקומבינות. אנשים ימצאו דרך.

• תוכן חדש...