Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל שהמציאות כ"כ שונה מהמציאות המדומה שיצרת לעצמך בכדי לשכנע את עצמך לגור במרכז.

דירות 3 חדרים נבנות היום בכל המגדלים אזור חריש,כרכור,פרדס חנה, אור עקיבא, חדרה, אולגה.

מחירים סביב ה 900K ש"ח (למעט אזור חריש ששם אתה בסכום כזה קונה 4-5 חדרים).

האזור בתנופת בניה אדירה ואשכרה עשרות אלפי ישראלים מבינים שזה האזור הנכון לקנות בו בית, גם אם אתה עובד במרכז.

אבל כמובן שתמיד יהיו את אלה שיתעקשו על דיזינגובה פינתגובה ארלזרובה.

ולא שיש בזה רע, כאמור, כל עוד אתה יכול לממן את זה ולא משעבד את עצמך ל 40 שנה בלי מותרות, רק בשביל לממן את דירת חלומותיך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 399
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ב900K אפשר לגור בבת ים, לא צריך לחפש במחוזות אחרים

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

האמת היא שגם שם קשה. רק באיזורים חרדים היום במחיר הזה. באיזורים אחרים 3 חדרים בקומה אחרונה ללא מעלית קצת מעל מיליון.

פורסם

בפרוייקטים של תמ"א/פינוי בינוי אפשר למצוא

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

הדירות שנבנות בתמא או פינוי בינוי יקרות יותר. איפה ראית מחירים כאלה?

לפני כשנה קניתי 2.5 חדרים בקומה רביעית ואחרונה, דורשת שיפוץ מסיבי ב 830. התעניינות אצל המתווך אם יש עוד דברים מעניינים העלתה שאין כלום, ולהפך, אם אנחנו רוצים למכור הוא ישמח למכור לנו אותה במעל מיליון. אולי ברמת יוסף או בית וגן יהיה אפשר למצוא משהו אחרי מיקוח כבד, אבל כרגע לא נראה שיש משהו

פורסם

שלחתי לך בפרטי

פורסם

האזור בתנופת בניה אדירה ואשכרה עשרות אלפי ישראלים מבינים שזה האזור הנכון לקנות בו בית, גם אם אתה עובד במרכז.

הרשה לי קצת לחלוק עליך, כשכל המשפחה באזור המרכז, ואתה עם ילדים, אני לא רואה איך לקנות בית במרחק של שעה וחצי נסיעה לכל כיוון יכול להיות נכון.

גיסי הולך לקנות בית בקרית גת, כי פשוט אין לו שום יכולת אחרת.

השתעשעתי במחשבה שבמחירים של שם אני יכול למכור את שלי, לקנות שם 5 חדרים, להשאר עם משכנתא של 200K ולסגור אותה תוך תקופה קצרה

אבל, נסיעה של שעה לכל כיוון בכביש 6 (וכביש 6 + דלק לא עולה כסף?), שני ילדים, המשפחות כאן (ואנחנו נפגשים איתם כל יום שישי + בדרכ גם באמצע השבוע), זה קצת הופך את העניין ללא כדאי, אתה לא חושב ?

פורסם

החזקתי מעמד אבל יש גבול

כן לגור בתל אביב זה יקר

מי שלא זכה בלוטו / טוטו הורים עשירים יתקשה בכך.

אחד בוכה על החברים שלו אחד בוכה על שהעבודה במרכז, כאילו אין עבודות באיזורים אחרים בארץ, ונהסיעה לוקחת שעות.

כל מי שעובד במנהטן לא נוסע שעה + בכל כיוון.

תגור בקריות עלה על רכבת תוך שעה ועשר דקות אתה בעזריאלי

תגור באיזור בינימינה חצי שעה

יש גם אזורי הייטק ביוקנעם במתם במגדל העמק, ואני רואה שיירות שנוסעות לכיוונם בבוקר מהמרכז.

לא הכל בעמק הסיליקון התל אביבי.

אז מי שחולם שהמדינה אי פעם תארגן לו 4 חדרים במרכז תל אביב שימשיך לחלום, עדיין

יש הרבה מה לשפר כדי שבעיית הדיור תיפתר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ישה,

הממשלה נכשלה בענק בתחום הדיור ודור שלם לא יוכל לחיות בדירה בבעלותו, ויאלץ לנדוד בין בעלי דירות חמדנים.

קח בחשבון שהפתרונות שהצעת הם לא הגיוניים לזוגות צעירים שלא מדביקים את הקצב של עליית מחירי הדיור, אפילו בפריפריה.

תוסיף על זה את יוקר המחיה וקיבלת מתכון השמדה עצמית.

מכיוון שאני די בקיא בחומר, אומר זאת בעדינות, כולם עשו יד אחת להשחיל את האזרח הקטן, ולאף אחד אין מטרה לתקן את המצב הקיים אלא להפך. הם רוצים לשמר אותו וכמה שיותר.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

עם הסייפא של דבריך מסכים לחלוטין.

בקשר לזה שהרעיונות של ישה לא ישימים, דוקא חולק עליך.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עם הסייפא של דבריך מסכים לחלוטין.

בקשר לזה שהרעיונות של ישה לא ישימים, דוקא חולק עליך.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

אשמח לשמוע את דעתך.

פורסם

אני לא אתיחס לנושא הדיור, אבל מישהו מכם ניסה להתנהל בתחבורה ציבורית בישראל?

וכשאני אומר להתנהל, אני מתכוון לזה. ממש להתנהל, ולא רק במסלול אחד מסויים שבמקרה נופל לכם בול מבחינת תחנות יציאה, יעד ושעות (אל תשכחו שגם אם מתאים עכשיו, הזוג יחליף מקומות עבודה במהלך החיים).

לדוגמא, בישראל הייתי גר ברמת גן.

נסיעה לאיירפורט-סיטי לוקחת כ40 דקות בתנועה של הבוקר. רוצים לנחש כמה זמן וכמה עצבים נשרפו עד שהגעתי לאותו יעד בתחבורה ציבורית כשהרכב היה בטיפול? פי 3 (!!)

זה כולל בתוכו הליכה והמתנה בחום הישראלי, אוטובוסים מקשרים, לו״ז תחבורה ציבורית לא ריאלי ולא מתוזמן, על זה עוד עיכובים סטנדרטיים.

עכשיו על הנסיעה שלי לאיירפורט-סיטי תוסיפו סידורים מדי פעם, או את העובדה שהעבודה שלי ספציפית דורשת ניידות ויתכן ואצטרך להגיע לפגישה אחרת ב15:00 בהרצליה. אתם רואים את זה קורה? האם תרגישו בטוחים בעצמכם להגיע לעבודה בתח״צ, במסלול דומה, ולתאם תוכניות לשעות שאחרי העבודה במטרה להגיע בשעה מדויקת?

לשם השוואה, כאן בשוודיה אני דווקא בעד לגור מחוץ לעיר.

כרטיס חופשי חודשי עולה פחות מדלק לשבוע, התחבורה הציבורית יעילה, מדויקת ונעימה לשימוש.

בלי להכיר את האיזור יותר מדי אני יכול בקלות לתכנן נסיעה, בכל שעות היום, מתחנה במרחק לא יותר מ5 דקות הליכה ממני לתחנה במרחק לא יותר מ5 דקות הליכה גם ליעד במרחק 200 ק״מ.

גם זמן הנסיעה דיי דומה לזמן הנסיעה ברכב, בהפרש של דקות בודדות גם במסלולים המורכבים ביותר.

אני מצליח להתנהל ללא רכב בין פגישות מרוחקות ולדעת היכן אהיה ובאיזה שעה בדיוק רב.

האם אוכל לעשות אותו דבק בישראל, אם אני גר בחריש ועושה עסקים במרכז? כנראה שלא...

Skickat från min LG-D855 via Tapatalk

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אתה משווה תפוזים לפרחים. אם העבודה שלך דורשת ניידות אתה צריך מכונית וזהו, לא רק בארץ. אולי בשוודיה זה עובד, בגרמניה זה לא, בשווייץ זה עובד מעולה אבל יקר מאוד, וכו'.

כל עוד לא בחרת בחור מרוחק, החיסכון במחיר הדלק/חניה/ביטוח הוא פשוט עצום, ונושא הזמנים הוא מה שמכריע את הכף לכאן או לכאן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אבל זה בדיוק מה שאני אומר.

קודם כל, לא ניתן להכליל שזהו הפתרון, בטח שלא להגיד שניתן לגור מחוץ למרכז בקלות בזכות תחבורה ציבורית ומי שלא עושה זאת מתפנק.

דבר שני, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת - זוג צעיר שקונה דירה כנראה יחליף עבודות במהלך השנים, ולא ניתן לדעת מה יהיו ההשלכות על ההגעה לעבודה בתחבורה ציבורית. גם אם היום אתה עובד במשרד ולא יוצא משם עד 18:00 ובחרת היום דירה בפריפרייה במיקום מעולה למסלול התחבורה הציבורית שלך היום, כשתחליף עבודה התמונה תשתנה. וזה, אם נתעלם מחוסר הוודאות מה יקרה במידה ותוקפץ לאסוף את הילד מהגן, או תרצה לעשות תוכניות לשעה נורמאלית לאחר יום העבודה (וגם להגיע בזמן).

מצטער, אבל בעיניי לפטור ב״תגורו בפריפרייה ותסדרו עם תחבורה ציבורית״ זה פשוט לתחוב ראש בחול...

Skickat från min LG-D855 via Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

זה ללא ספק טמינת הראש בחול.

קל להגיד שיש הרבה אנשים שעובדים במנהטן וגרים בברוקלין/קווינס.

הייתי שם, והיה לי רכב, נסיעה באוטובוס (שעובר כל חמש דקות בשעות העומס) לרכבת התחתית ואז ירידה בתחנה שמצריכה 5 דקות הליכה למשרד לקחו לי פחות זמן מנהיגה למשרד, ניסיתי גם נהיגה לתחנת הרכבת בשביל לחסוך את האוטובוס וזמן החיפוש אחרי החניה והפקקים הפכו את הכל ללא רלוונטי.

היה לוקח לי בממוצע בין 40 דקות לשעה להגיע לעבודה עם תחבורה ציבורית ובערך שעה וחצי להגיע עם הרכב.

בביקורי האחרון בניו יורק לפני מספר חודשים שוב הבנתי מהי עיר שחיה על תחבורה ציבורית, למרות שלא השתמשתי בה כלל, התניידתי במזראטי חדשה וסבלתי, חניה $40-$60 ללילה בלי אפשרות להוציא ולהכניס את הרכב, נסיעה במנהטן בין בלוק אחד לשני לקחה לי למעלה מחצי שעה (אין שמאלה פה, וגם פה ופה ופה אז צריך להמשיך עד לשגרה השלישית ואז לעלות למעלה איזה 3 בלוקים ואז יש שוב שמאלה ו צריך עוד אחד ועוד אחד) סיוט אמיתי.

בניו יורק אתה גם צריך לנהוג כמו מניאק בשביל לשרוד ואני שהגעתי מקליפורניה הרגועה מאוד הייתי צריך לחזור ל"survival mode" במהירות.

וזה לא שלגור בקווינס או ברוקלין זה זול, אבל אם כבר גרים שם נהנים מהעובדה שהן מפותחות מאוד והן חלק חשוב מאוד בעורקי התחבורה הציבורית.

haters will hate

• תוכן חדש...