Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^

שאלתי את אותה השאלה באחד הדיונים שהיו פה בעבר.

לזכרוני התשובות שקיבלתי היו:

קרן השתלמות שנפתח

מתנות

ירושה

• תגובות 399
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז אתה בגישה של חן פרחי שאנחנו צריכים לחזור 50 שנה אחורה ברמת החיים למרות שאנחנו משכילים מהורינו ויצרניים יותר?

שמע, לא יודע מאיפה באת עם היציאה הזו אבל:

1. באופן ייחסי, אתה אולי משכיל יותר ויצרני יותר, אבל יש לך הרבה פחות כסף פנוי, פשוט כי להורים לא היו 2 רכבים, לא היו טסים פעמיים בשנה לחול, הם לא היו מחליפים כל שנתיים פלאפונים ובגדול, רכשו דירות זולות בקלות על משכורת של האב בלבד והאמא נשארה בבית לגדל ילדים ולמרבה השערוריה, עוד חסכו מספיק כסף כדי לעזור לילדיהם ברכישת דירה. הימים האלה עברו, ככל הנראה ללא שוב.

2. מה ואיפה לקנות דירת 3 חדרים לזוג צעיר ללא ילדים זה "לחזור 50 שנה אחורה ברמת החיים"?

או שאולי לדעתך לעבור לחריש זה ללכת 50 שנה אחורה?

הדעה היחידה שלי היא שבן אדם צריך לקנות דירה לפי הצרכים שלו ולפי היכולת הפיננסית שלו ולזוג צעיר ללא ילדים וללא משכורות מבוססות ומכובדות, לקנות דירת 4 חדרים במרכז ב 2 מליון ש"ח זו טיפשות מהמעלה הראשונה.

לא רק שאני מסכים איתך אלא שזה מה שעשיתי אבל אני החריג בנוף. הרוב לא מוכנים לשמוע בכלל כי יש להם "שיקולים".

אח"כ שלא יתפלאו שה"שיקולים" מנהלים להם את החיים ולא הם לעצמם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

2. מה ואיפה לקנות דירת 3 חדרים לזוג צעיר ללא ילדים זה "לחזור 50 שנה אחורה ברמת החיים"?

כן, בהחלט- אם להגיע לעבודה \ חברים \ משפחה לוקח שעה וחצי נסיעה במקום 20 דקות, אז כבר עדיף לעשות את זה מהמרכז עם עגלה וסוס :-P

פורסם
שמע, לא יודע מאיפה באת עם היציאה הזו אבל:

1. באופן ייחסי, אתה אולי משכיל יותר ויצרני יותר, אבל יש לך הרבה פחות כסף פנוי, פשוט כי להורים לא היו 2 רכבים, לא היו טסים פעמיים בשנה לחול, הם לא היו מחליפים כל שנתיים פלאפונים ובגדול, רכשו דירות זולות בקלות על משכורת של האב בלבד והאמא נשארה בבית לגדל ילדים ולמרבה השערוריה, עוד חסכו מספיק כסף כדי לעזור לילדיהם ברכישת דירה. הימים האלה עברו, ככל הנראה ללא שוב.

הדעה היחידה שלי היא שבן אדם צריך לקנות דירה לפי הצרכים שלו ולפי היכולת הפיננסית שלו ולזוג צעיר ללא ילדים וללא משכורות מבוססות ומכובדות, לקנות דירת 4 חדרים במרכז ב 2 מליון ש"ח זו טיפשות מהמעלה הראשונה.

אח"כ שלא יתפלאו שה"שיקולים" מנהלים להם את החיים ולא הם לעצמם.

אז אני מבין שהתשובה שלך היא כן...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם הבנתי את הנק’ של באגירה נכון, הוא לא מלין על רמת החיים הגבוהה אלא על אלו שחיים כך כשזה לא משקף באמת את היכולת הפיננסית שלהם

פורסם

זו בדיוק הנקודה שלי...

מהי היכולת הפיננסית שאתה מדבר עליה?

מדוע אנשים שחיים בחברה מערבית ואשר השקיעו בהשכלה ובקריירה תובענית צריכים לחזור לרמת החיים של הוריהם והורי הוריהם שהיגרו מאזורי מלחמה, לרוב ללא כל?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם תרצה קצת עידוד, כי בנוגע לכספים וכלכלה אני לא כ"כ מבין.

אז יצא לי לקרוא כמה נושאים שלך. אתה נראה לי בחור שיודע מה הוא עושה.

שקול, עם ראש על הכתפיים, ומשקיע בשביל העתיד שלו. אני מתכוון לתואר.

לכן אל תחשוב שאין לך סיכוי.

אולי אין לך סיכוי לרכוש דירה בשנה שנתיים הקרובות. נכון. צריך להיות מציאותיים.

אבל מי אמר שאחרי התואר, בעוד כמה שנים מהיום לא תוכל לרכוש דירה?

אז תרכוש דירה בגיל 30+ או 35+ אני לא רואה בזה כמשהו נורא כל כך.

נכון שתמיד עדיף לרכוש דירה כמה שיותר מוקדם, וגם תמיד עדיף להיות עם תואר בגיל 22 ישר אחרי השחרור, ולהתחתן מוקדם.

אבל כמובן שלא הכל מסתדר לפי התוכניות ולפעמים צריך לאלתר, לזרום.

לקחת בחשבון שגם בת הזוג שלך תעזור עם רכישת הדירה?

חצי מיליון מהבן זוג, חצי מיליון מהבת זוג (לצורך הדוגמה) - זה כבר מיליון שקל.

ההורים שלה אולי. גם אם שלך לא יכולים לעזור (רק לצורך הדוגמה), אולי שלה כן יכולים ומתכננים לעזור לה?

אתה מבין חבר.

בחיים יש הרבה דברים שאנחנו לא חושבים עליהם ולא לוקחים בחשבון.

זה די קשה לרכוש דירה לבד, בכוחות עצמך, במיוחד במדינת ישראל.

גם אני שלא מבין בזה כל כך, הייתי רוצה להיות בעל נכס בעצמי.

כי זה נותן לך ביטחון. יציבות. הצלחת להשיג משהו שלא הרבה משיגים, שקשה, וזה הישג.

אבל צריך לדעת שזה שעכשיו אין לי - לא אומר שגם בהמשך לא יהיה לי.

אני מאמין שתשתכר יותר אחרי התואר. המשכורת שלך תגדל.

כמו שכתבתי, גם בת הזוג תעזור. אולי אפילו משפחתה, ומשפחתך.

בינתיים לדעתי שים לך למטרה איך להגדיל את ההכנסות שלך.

זה די קשה, כי אתה גם סטודנט. אבל גם לרכוש דירה זה לא קל.

כל הדברים הכי שווים והכי נחשקים הם הדברים שקשה לעשות אותם, אבל בסוף זה משתלם.

רק רציתי לעודד אותך!

פורסם

נהג מתחיל, אתה ולא צודק, צודק עי אם נשווה.תפוחים לתפוחים המצב פה עגום. אחי מהנדס אלקטרוניקה בחברה נחשבת בתחום, השכר שלו באזור ה30k, מכובד לכל הדעות. רמת החיים שלו בהשוואה למקבילו האמריקאי נניח נחות משמעותית, אין ספק. אבל, ופה הטעות שלך, אתה מדבר על יוקר המחיה כרגע בארץ, ובאגירה מדבר על תפיסת חיים שגויה שגורמת להרבה צעירים לקפוץ מעל הפופיק. לא יודע מה גורם לזה, אולי תרבות, אולי חינוך..אבל אלו 2 נק’ שונות.

פורסם

אם נחזור לנושא שבכותרת, אם מחפשים ביד2 קרקע אז יוצא כל מני אופציות, הרוב זה חלקות שיהיו חלק מפרוייקט רב קומות בעתיד.. יש כל מני קרקעות חקלאיות שבטח לא רלוונטיות, יש "נחלות" שלא הבנתי מה זה. איך מוצאים שטח קטן שאפשר למקם עליו קראוון+ממד חוקית? בשכונה של בתים פרטיים למשל

בקשר לקניית דירה - למה בכוח? למה מעבר ליכולות? לקנות עם משכנתא זה זריקת כסף על ריביות,על זה שבגרף המחירים של דירות שלפעמים למעלה ולפעמים למטה, כיום אנחנו ללא ספק מאוד למעלה

לזרוק על זה שההון עצמי שלך לא בבורסה על מדדים עושה כמה אחוזים טובים..

http://www.assafnathan.com/2011/06/%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%A9-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D/

ובכלל אם מחפשים ביד2 דירות עד מיליון אז יש מלא, במקומות בצפון השרון ומדרום לתל אביב ממש לא חסר דירות במחירים נגישים. למה ישר להיות פראייר של דירה ממוצעת ב1.5 מיליון?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אם נחזור לנושא שבכותרת, אם מחפשים ביד2 קרקע אז יוצא כל מני אופציות, הרוב זה חלקות שיהיו חלק מפרוייקט רב קומות בעתיד.. יש כל מני קרקעות חקלאיות שבטח לא רלוונטיות, יש "נחלות" שלא הבנתי מה זה. איך מוצאים שטח קטן שאפשר למקם עליו קראוון+ממד חוקית? בשכונה של בתים פרטיים למשל

בקשר לקניית דירה - למה בכוח? למה מעבר ליכולות? לקנות עם משכנתא זה זריקת כסף על ריביות,על זה שבגרף המחירים של דירות שלפעמים למעלה ולפעמים למטה, כיום אנחנו ללא ספק מאוד למעלה

לזרוק על זה שההון עצמי שלך לא בבורסה על מדדים עושה כמה אחוזים טובים..

http://www.assafnathan.com/2011/06/%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%A9-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D/

ובכלל אם מחפשים ביד2 דירות עד מיליון אז יש מלא, במקומות בצפון השרון ומדרום לתל אביב ממש לא חסר דירות במחירים נגישים. למה ישר להיות פראייר של דירה ממוצעת ב1.5 מיליון?

אני גר בנחלה וזה מחולק ל3 חלקות

חלקה א' שטח המוגדר כשטח מגורים מותר לך לבנות בו

חלקה ב' שטח חקלאי בלבד אסור לגור מותר לבנות לול או לגדל חסה מה שמתאים לך

חלקה ג' שטח משותף עם המושב

גודל כל חלקה יחסית לגודל הנחלה משתנה ממושב למושב ואף מנחלה לנחלה. בעיקרון תמצא מושבניק שיש לו מקום ספייר בחלקה א' ואתה יכול לעשות מאחורי הבית שלו יציקת בטון ולהציב קראוון אחרי האישורים המתאימים

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

הסבר אפשרי להמשך עליית מחירי הדירות.

http://www.themarker.com/markets/1.2991997

נראה לי קצת לא הגיוני שמספר מועט כל כך של אנשים ימשוך את השוק כלפי מעלה במיוחד כשיש עכשיו עשרות אלפי דירות במחיר למשתכן או איך שלא קוראים לתכנית הנוכחית להורדת מחירי הדירות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כל מי שאומר שהמחירים ירדו חי בבועה. יום אחד אני ושני חברי לכיתה דיברנו על הנושא והם התווכחו איתי שהמחיר חייב לרדת.. הגיע הראש חוג לכלכלה שלנו והצגתי בפניו את הדיון.. אלה היו דבריו " ברור שהמחירים ירדו, אם מחר תיפול פצצת אטום על גוש דן ותמחק אותו..ואיתו את שאר כלכלת ישראל"

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

המחירים לא ירדו ואם כן, באחוזים בודדים.

כל מי שחולם על "התפוצצות הבועה"...שימשיך לחלום!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...