Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, היא נחנקת, אז היא נוסעת לסופש ברומא ואחכ היא כבר לא נחנקת, זה החשבון בנק שחונק אותה :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 399
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בעוד אני למשל טוען שזה כשל (כלכלי, חברתי, ממשלתי, מה שתבחר) שאנשים משכילים ויצרניים צריכים לותר לשיטתו של בגירה על סמרטפונים, סרטים בקולנוע, נסיעות לחו"ל, חוגים לילדים, אירועי תרבות, תחביבים, שני רכבים בבית והכל למען מולך הדיור.

סמרטפונים - תחליף למחשב ביתי, יושבים על אותה משבצת ומסגרת תקציבית.

קולנוע - לא מעניין.

חו"ל - פעם בחמש שנים זה די והותר.

חוגים - מומלץ בהחלט.

אירועי תרבות - פעם בשנה משהו טוב.

תחביבים - לא עולה כלום.

שני רכבים - למה מי מת? אפס + השכרה כשבאמת, אבל באמת באמת צריך.

תרבות צרכנית איננה מובילה לאושר ואיננה מביאה לסיפוק בחיים, יש אלטרנטיבות וגישות אחרות שאינן כרוכות במרדף אחרי הדשא הירוק של השכן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא משנה באיזה מדינה אתה גר עם מתמטיקה לא ניתן להתווכח.

השכר החציוני במשק נמוך. זוג עם הכנסה סבירה מתקשה לסיים את החודש בגלל מחירי הדיור המאמירים.

לא ניתן להעלות עוד ועוד את מחירי הדירות במקרה הגרוע הם יעצרו, במקרה הטוב הם יתחילו לרדת. יתכן שהמחירים לא ירדו הרבה, יתכן שכל דירה שתרד במחיר תיקנה מידית כך שהירידה תיעצר.

מחירי הדירות לא ירדו. כל עוד קק"ל לא מפשרים אדמות, וכל עוד המדינה מנוהלת ע"י בעלי אינטרסים אישיים, מחירי הדירות ימשיכו לעלות. למה שהכנסת ושריה יפגעו באחת מעמודי ההכנסה העתידיים שלהם. בינתיים ממצאים פתרונות הזויים כמו ריבית 0 ומחיר למשתכן. מאכילים אותנו רק ע"מ שנשמין היטב לפני שנוגש כסעודה במנה העקרית שלהם. אז אם לדעתך המחיר ירד (והוא לפי דעתי ירד, אם כי כמו הדלק - ירידה לצורך עליה) אז אתה רואה ורודות.

פורסם

ועדיין, עם השכר במשק הישראלי מול מחירי הדיור עדיף להשקיע את הכסף בסמי הזיות.

אני לא מסכים עם אף אחד שטוען שצריך לחיות בצנע ע"מ להגשים חלום בסיסי (גם אם הוא מטומטם) של לרכוש בית.

ושוב יתקפו אותי שאני גר בחו"ל ושאני לא מבין כלום ושישראל היא הבית והמקום הכי בטוח ואוטופי על פני הכדור...

גם פה הדיור יקר באיזורים מסויימים, פה לפחות עם 10% מקדמה אתה קונה בית בלי זיוני שכל מיותרים.

אבל ביטוח הבריאות...

עדיף להיות הומלס בקופת חולים.

Sent from my A0001 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

וואלה חברים לא חשבתי שהדיוק יתפתח לקנה מידה שכזה, אני שמח, זה מראה שהבעיה היא אכן חלק מרכזי מהשיח הציבורי.

לא ממש יצא לי להיות פעיל ולהשתתף (תקופת מבחנים ארורה) היום ישרתי קיו, תודה אגב לכל מי שעודד אותי פה, או בפרטי, בהחלט מחמם את הלב :))

מקריאה של כל השירשור, בגדול קיבלתי תמונה ברורה עד כמה המצב עגום.

בנוסף יצא לי קצת לדבר השבוע עם אנשים שדיי עוסקים בתחום, לצערי אף אחד מהם לא נביא, אבל הרעיון הכללי דיי ברור, ניתן לפתור את בעיית הדיור, ואפילו מהר ממה שנדמה.

חסר לנו דירות, זהו מצב עובדתי נתון, כתוצאה מהריבית הנמוכה (הכסף בבנק לא עובד) נותר לבעלי הממון הנזיל להשקיע או בבורסה, או בנדלן, בורסה יכולה להתרסק, נדלן זה תרנגולת שמטילה ביצי זהב, מהר מאוד משקיעים עטו על דירות לצורכי השקעה, ולמעשה התחרו בזוגות הצעירים על דירות, התוצאה ידועה מראש, המון דירות נרכשו ע'יי משקיעים, ונוצר מחסור בדירות למגורים. הביקוש לאט לאט (או מהר מהר) עלה על ההיצע, ראו המשקיעים כי טוב, והתופעה של רכישת דירות להשקעה נהיתה שם דבר בשוק, שהתפשט כאש בשדה קוצים, ואת ההמשך אתם כבר מכירים.

אז הסכמנו שיש בעיה, איפה המדינה בסיפור?

המדינה מצידה, אילו רצתה למגר את התופעה, ולדאוג לזוגות הצעירים, שכן דירה למגורים זו זכות יסוד הרבה יותר חשובה וחזקה, מאשר דירה שתשמש כפרה חולבת עבור בעליה. הממשלה בנקל יכלה להעביר הצעת חוק, שדירה נוספת (דירה להשקעה) תהיה כרוכה ב50 אחוז מיסים מערכה (זה כבר היה מרתיע משקיעים, שכן הדבר לא היה כלכלכי עבורם) או לחילופין, להטיל מס ישיר, על כספי השכירות שהמשקיע מרוויח (כיום אם אני זוכר נכון, זכירות עד 5 אלף ש"ח פטורה ממס) מצב כזה היה מוביל לאיזון בשוק, ולא היינו מוצאים עצמינו במציאות דרקונית, כפי שאני נמצאים היום. אבל כאמור, לממשלה תכניות אחריות.

למקבלי ההחלטות מאוד נח שמחירי הדיור מרקיעים שחקים, או לכל הפחות, כפי שחבר פורום כבר אמר, מאוד נח לתרפד, לעקב, להערים קשיים, ככל שניתן על מנת למנוע את הוזלת מחירי הדיור. (להוציא את העובדה, שהרבה מחברי הכנסת והשרים עצמם מחזיקים בנכסים, ומיותר לציין מה ההשלכות מכך)

אם מקבלי ההחלטות, לא בראש מעינייהם לתת פתרון (שבאמת יעיל, ולא כל מיני סיסמאות שקר, בדמות מחיר מטרה, או מעם 0) לא רואה שמשהו יזוז פה (כפי שחברי פורום סברו באשכול הזה כבר)

למרות שאם להיות הוגן, מחיר למשתכן זה בהחלט מבורך, אבל גם, הסיכוי שזה יוביל לשינוי משמעותי בשוק המעווות הזה, שווה ערך לטיפה בים. אבל כל שינוי שכזה מבורך, ועל כן, מוריד בפני כחלון את הכובע.

לאחר שהשלמתי עם העובדה, שהזכות לדיור היא לא זכות בסיסית, אלא מותרות, שזמינה לבעלי כיסים עמוקים מאוד, או הורים מפנקים.

ברשותכם יש לי שאלה אחרונה.

משהו במשוואה הזו לא מסתדר לי, שוק הדיור יצא מפרופורציות, בגלל כל משקיעי הנדלן, הרבה דירות הם דירות להשקעה, יש בעלי דירות שברשותם אף יותר מדירה אחת, ובמקרים מסויימים גם 3 דירות (מכיר אישית 2 כאלה) הווי אומר, שכל הדירות להשקעה שיש בשוק, אלה דירות להשכרה, מכאן הרווח! כך שלהבנתי צריך להיות אינפלצייה של דירות להשכרה, יש המון דירות להשכרה!! חסר דירות לקנייה, אבל לשכירות? יש כמו זבל. אם כך, מדוע לשכור דירה זה כה יקר??? האם במקרה הזה ההיצע לא התאזן, וההיצע הרבה יותר זמין? מה שאמור להוביל להוזלה במחירים? (תחרות) מה אני מפספס? אשמח להתייחסות.

שבת שלום:)

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

ההיצע לא גדל ולכן לא חל פיחות במחירי השכירות. מה שכן, מחירי השכירות עלו פחות ממחירי הדירות, באחוזים - מה שמרמז על ההתנפלות על דירות כמקור השקעה, כפי שהיטבת לנתח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה שאתה מפספס זה קצב הפשרת הקרקעות, בקצרה קצב הבנייה לא השתנה כמו גם האוכלוסיה.

מכאן שכמות הדירות בשוק עולה בהתאם לעלית האוכלוסין, ככה שבפועל כמות הדירות להשכרה עולה בהתאם לכמות הביקוש ולכן המחיר לא משתנה ואף עולה בשל הפרש בין שתי המשתנים.

במידה והיו בונים מספיק דירות אז בהחלט מחירי השכירות היו צריכים לרדת.

אודי A4

דימה.

פורסם (נערך)

אז אכלנו אותה 360 מה שניקרא. מעניין מאוד. היתי נותן הרבה בשביל להעיף מבט, אילו בשורות יביא איתו העשור הבא בנושא הדיור.

מעניין יהיה לראות אם הכל יתפוצץ כמו שעלה, או שהמצב אף יחמיר.

היתי מהמר שמשהו קיצוני יקרה, לפה או לפה, מתינות לא תהיה פה (לדעתי לפחות)

עריכה אחרונה על ידי NiNi

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם
וואלה חברים לא חשבתי שהדיון יתפתח לקנה מידה שכזה, אני שמח, זה מראה שהבעיה היא אכן חלק מרכזי מהשיח הציבורי.

מקריאה של כל השירשור, בגדול קיבלתי תמונה ברורה עד כמה המצב עגום.

המדינה מצידה, אילו רצתה למגר את התופעה, ולדאוג לזוגות הצעירים, שכן דירה למגורים זו זכות יסוד הרבה יותר חשובה וחזקה, מאשר דירה שתשמש כפרה חולבת עבור בעליה.

למקבלי ההחלטות מאוד נח שמחירי הדיור מרקיעים שחקים, או לכל הפחות, כפי שחבר פורום כבר אמר, מאוד נח לתרפד, לעקב, להערים קשיים, ככל שניתן על מנת למנוע את הוזלת מחירי הדיור. (להוציא את העובדה, שהרבה מחברי הכנסת והשרים עצמם מחזיקים בנכסים, ומיותר לציין מה ההשלכות מכך)

לאחר שהשלמתי עם העובדה, שהזכות לדיור היא לא זכות בסיסית, אלא מותרות, שזמינה לבעלי כיסים עמוקים מאוד, או הורים מפנקים.

שבת שלום:)

שכחתה את הנקודה החשובה ביותר.

אזרחים עם משכנתאות (הלוואות לקניית הבית), בנקים ויציבות הבנקים והמחירים.

במידה ומחיר הדירות ירד, המשכנתאות אשר האזרחים לקחו יהיו שוות יותר מהנכס.

אנשים יפסיקו לשלם את ההלוואה, והבנקים יתקעו עם דירות בערך נמוך מכסף ההלוואה.

ויש חשש לקריסת הבנקים, ומזה המדינה מפחדת.

בנוסף , הדירות משמשות כנכס כספי למאות אלפי אזרחים רגילים.

לדוגמה יש לדירה ערך והם מתכננים בפנסיה למכור ולעבור למגורים למבוגרים.

ואם מחיר הדירה ירד, יהיה להם קשה לשלם עבור הדיור בבית למבוגרים.

בנוסף יש עסקים אשר הדירה משמשת כערבות להלואות שוטפות לעסק.

כאשר ערך ההלוואה צמוד למחיר הדירה, ושוב בעיה.

לכן לא יהיו הפתעות, הירידה צריכה להיות קטנה, ויותר לכיוון שמירה על יציבות מחירים

ושמירה על הבנקים.

הזוגות הצעירים צריכים לקבל עזרה מהמדינה, ובמקביל לא לקפוץ מעל-הפופיק.

יש מקומות שאפשר לקנות דירה במחירים סבירים.

ואם רוצים לגור במרכז, להתפשר, פעם זוגות קנו דירה השכירו אותה, ומספר שנים

גרו עם ההורים והסבתא .

או קנו דירה רחוק מהמרכז, השכירו שם, ובמחיר של השכירות , הם שכרו דירה קטנה במרכז.

ולפעמים הוסיפו עוד קצת כסף, כי היה הכרח מבחינתם לגור במרכז מבחינת העבודה או הלימודים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אז אכלנו אותה 360 מה שניקרא. מעניין מאוד. היתי נותן הרבה בשביל להעיף מבט, אילו בשורות יביא איתו העשור הבא בנושא הדיור.

מעניין יהיה לראות אם הכל יתפוצץ כמו שעלה, או שהמצב אף יחמיר.

היתי מהמר שמשהו קיצוני יקרה, לפה או לפה, מתינות לא תהיה פה (לדעתי לפחות)

אני מוכן להיכנס לתפקיד.

לדעתי הדלק הבא של שוק הדיור יהיה הירושות.

כשסבא וסבתא רבה שלי הלכו לעולמם הם לא השאירו שום ירושה בדמות דירה בשווי כזה או אחר לסבא וסבתא שלי.

אבל לסבא וסבתא שלי כיום יש דירה ובבוא היום הם יורישו אותה להורים שלי.

ההורים שלי כנראה ישכירו את הדירה וכעבור כמה שנים יצטבר הון לא מבוטל שלא בנו עליו שיש למצוא לו פתרון, חבל שישכב סתם בחשבון.

אם הריבית תמשיך להיות ברצפה, לא רואה את ההורים שלי מנווטים את הכסף לאפיק פחות רווחי משוק הדיור.

העניין הזה גם יגדיל את הפערים החברתיים כי אם להורים שלי יש אח/אחות בודדים אז הם ירוויחו לכיסם אחוז שכירות גבוהה בהשוואה למשפחה ברוכת ילדים ששם כל ילד מקבל אחוז קטן יותר מהשכירות כי צריך להתחלק עם יותר אנשים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הרבה לפני "כמה שנים" שבהן יצתבר כסף משכירות הדירה עבור מקדמה לדירה נוספת, אבא שלך יוכל ללכת לבנק, לקחת 50% מימון לדירה נוספת ע"י משכנתא ואת ייתרת ה 50% בשעבוד הדירה שקיבלתם בירושה (שעליה אין כלל משכנתא).

זה מה שהרבה עושים.

הקטע הוא שלהגיע לדירה ראשונה, קשה מאוד לזוגות צעירים אבל זוג קצת יותר מבוגר עם דירה, יכול בקלות יחסית לקנות דירה שניה ואפילו שלישית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תלוי. היום הריביות מתחילות לטפס, והריביות לטווח ארוך מתקרבות ל-5%, ואם נשקלל הלוואה לכל מטרה עלול להיות יותר. במצב כזה, קשה מאוד למצוא דירה שתושכר כך שיוותר תזרים חיובי, או ששכר הדירה יהיה גבוה יותר מהריבית על המשכנתא.

פורסם
שכחתה את הנקודה החשובה ביותר.

אזרחים עם משכנתאות (הלוואות לקניית הבית), בנקים ויציבות הבנקים והמחירים.

במידה ומחיר הדירות ירד, המשכנתאות אשר האזרחים לקחו יהיו שוות יותר מהנכס.

אנשים יפסיקו לשלם את ההלוואה, והבנקים יתקעו עם דירות בערך נמוך מכסף ההלוואה.

ויש חשש לקריסת הבנקים, ומזה המדינה מפחדת.

בנוסף , הדירות משמשות כנכס כספי למאות אלפי אזרחים רגילים.

לדוגמה יש לדירה ערך והם מתכננים בפנסיה למכור ולעבור למגורים למבוגרים.

ואם מחיר הדירה ירד, יהיה להם קשה לשלם עבור הדיור בבית למבוגרים.

בנוסף יש עסקים אשר הדירה משמשת כערבות להלואות שוטפות לעסק.

כאשר ערך ההלוואה צמוד למחיר הדירה, ושוב בעיה.

לכן לא יהיו הפתעות, הירידה צריכה להיות קטנה, ויותר לכיוון שמירה על יציבות מחירים

ושמירה על הבנקים.

הזוגות הצעירים צריכים לקבל עזרה מהמדינה, ובמקביל לא לקפוץ מעל-הפופיק.

יש מקומות שאפשר לקנות דירה במחירים סבירים.

ואם רוצים לגור במרכז, להתפשר, פעם זוגות קנו דירה השכירו אותה, ומספר שנים

גרו עם ההורים והסבתא .

או קנו דירה רחוק מהמרכז, השכירו שם, ובמחיר של השכירות , הם שכרו דירה קטנה במרכז.

ולפעמים הוסיפו עוד קצת כסף, כי היה הכרח מבחינתם לגור במרכז מבחינת העבודה או הלימודים.

אייל.

שכחת דבר חשוב. יש הבדל בין אופן המשכנתא בארץ לאופן בארהב למשל.

בישראל אתה מחויב להחזיר את המשכנתא וגם אם המחיר ירד, ותחזיר את הדירה לבנק, הבנק ימכור אץ הדירה ויבקש ממך את ההפרש.

בארהב המשכנתאות הן מסוג נון-ריקורס, כלומר הבית משמש כערבות יחידה, במידה ואתה רוצה אתה יכוך להחזיר את המפתחות לבנק ולהגיד שלום ואץה נשאר ללא חוב

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
שכחת דבר חשוב. יש הבדל בין אופן המשכנתא בארץ לאופן בארהב למשל.

בישראל אתה מחויב להחזיר את המשכנתא וגם אם המחיר ירד, ותחזיר את הדירה לבנק, הבנק ימכור אץ הדירה ויבקש ממך את ההפרש.

בארהב המשכנתאות הן מסוג נון-ריקורס, כלומר הבית משמש כערבות יחידה, במידה ואתה רוצה אתה יכוך להחזיר את המפתחות לבנק ולהגיד שלום ואץה נשאר ללא חוב

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk

לא מדויק כל כך, זה שהבית הוא הנכס היחיד כערבון נכון, אתה כן שם מקדמה שהולכת לפח ו100-200k זה לא סכום פעוט, בנוסף, הבנק כן יבקש את יתרת החוב, פשוט אתה יכול לצאת מזה על ידי הליך פשיטת רגל ודפיקה כוללת של הרקע הפיננסי שלך (קרדיט).

זה עובד כך גם עם רכבים, קח מימון לרכב, אל תשלם והם יקחו לך את הרכב יימכרו אותו במכרז, לאחר מכן תתבקש לשלם את יתרת ההלוואה אחרי ניכוי סכום המכירה במכרז.

Sent from my A0001 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

3 חדרים לא מספיק לכמה שנים הראשונות?

ולמה במרכז?

שיעבור לחריש ויקנה דירת 5 חדרים לא ב 2 מליון אלא ב 750 אלף שח.

3 חדרים זה מעולה לזוג עם ילד או שניים

ראית איך נראות דירות שלושה חדרים? מתי הייתה הפעם האחרונה שבנו פה דירת 3 חדרים? חורבות בנות 40-45 שלא עברו שיפוץ מעולם וגם עליהן דורשים (ומקבלים) מחירים מהסרטים.

לעבור לחריש זה מצויין. מה עושה זוג שעובד במרכז? אוכל פקקים כל בוקר וכל ערב? אולי שייצא בחמש וחצי בבוקר מהבית? או אולי שיסתמך על התחבורע הציבורית המחורבנת שלנו? ייחכה לאוטובוס שבא מחריש לחדרה 3 פעמים ביום, יחכה לרכבת, היא תאחר (כי היא מאחרת), הנסיעה תתעכב (כי היא מתעכבת) יגיע למרכז, יחכה לאוטובוס , יתעכב באוטובוס שייקרב אותו לעבודה ויגיע למשרד ב9 בבוקר כמו סמרטוט :roll:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...