Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דוושה מתקשרת? מאד מקורי.

הדוושה ה"אלקטרונית" מתקשרת מצויין, מה שיש בה הוא נגד משתנה שמחשב הרכב דוגם את התנגדותו או יותר נכון את הזרם שזורם במעגל שהוא סוגר ואז מחליט בכמה לפתוח את המצערת וכמה דלק לשחרר במזרקים...

לדוושה מכאנית עם כבל יש יותר חסרונות מיתרונות בתחום ה"תקשורת" עם רגל הנהג..

בקיצור - יותר הגיוני שתגובת המנוע היא זו שאינה מידית מאשר הדוושה האלקטרונית - למושג הזה קורים תגובת דוושה וממש לא "דוושה מתקשרת".

מתקשר זה משהו שנותן פידבק לנהג ולא הנהג שנותן "פקודה" לאמצעי תפעול כזה או אחר ברכב.

אני אוהב יותר את ההרגשה של דוושה מכאנית.

הdelay של המערכת החשמלית כן מורגש, זה לא קשור לתגובת המנוע.

כשרשמתי מתקשרת התכוונתי לנותנת הרגשה מדוייקת יותר, ביחס ללחיצה.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לסיכום - אים אתה מעוניין ברכב מתקשר. מדויק .מהנה ומהיר(סטנדרט) ובהחלט עולה על המיתחרה הגרמניה מבחינה ספורטיבית .עדיף כי תבחר ברנו,אולם תיצטרך להיתפשר מבחינת אמינות,אבל אים אתה מדרג אמינות בראש סולם העדיפויות שלך ומעדיף מכונית שהיא בהחלט טובה בקבוצתה, עדיף כי תחשוב על האיביזה

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם

לא.

התשובה הנכונה היא: אם אתה מעוניין ברכב ספורטיבי יותר אבסולוטית - הקליאו. אם אתה מדרג אמינות בראש סולם העדפויות שלך, קנה קורולה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מספיק עם בלבולי המוח, כלי רכב ספורטיביים ואחרים שננהגים קשה ובאגרסיביות "מתגמלים" את בעליהם בהוצאות כולל רכבים שבעיני מספר לא מבוטל של גולשים נחשבים לבלתי פגיעים.

על פי רוב מדובר בחלפים מתכלים שנצרכים בקצב מהיר יותר אך גם מרכיבים מכניים אחרים משלמים בסופו של דבר את המחיר.

אני לא מתכוון להעלות את רשימת ההוצאות של ה- WRX ל- 95000 ק"מ מכיוון שהיא ארוכה, יקרה, ותשבור את מיתוס האמינות הטוטלית היפנית.

לעניות דעתי רמת האמינות שה- 172 והאיביזה מציגות סבירה ביותר ביחס למה שעובר עליהן בדר"כ.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
לא.

התשובה הנכונה היא: אם אתה מעוניין ברכב ספורטיבי יותר אבסולוטית - הקליאו. אם אתה מדרג אמינות בראש סולם העדפויות שלך, קנה קורולה.

רוני

החיים הם לא שחור ולבן, למה אתה תמיד כזה נחרץ בדיעות שלך?

יש סיבה מסוימת למה אנשים קונים איביזה ולא קליאו וליהפך.

הקליאו יותר מתנהגת, יותר מהירה כסטנדרט, יותר כיפית בסיבובים.

האיביזה עם צ'יפ אחד קטן מהירה הרבה יותר מהקליאו בקו ישר (ובמסלול היא לא הרבה זמן אחריה אם בכלל... מבחינת הנאה היא דווקא כן הרבה אחריה), יותר יפה (לפי רוב), יותר אמינה (כניראה), והרבה יותר איכותית. הבעיה שלה, כאמור היא בהתנהגות, או חוסר התנהגות יחסית לקליאו.

אבל עדיין, יש אנשים שרוצים קצת להתפשר. הם רוצים את החוזק, רוצים את הספורטיביות, אבל רוב הנסיעות שלהם הם בכבישים מהירים בנסיעות רגילות ורוצים איכותיות, פחות חשובה להם ההתנהגות. רוצים יותר קו ישר.

לעומת זאת יש כאלה שיעדיפו את ההתנהגות והסיבובים, וקצת יותר בעיות אמינות מאשר הקו ישר והפינוק. כל אחד והעדפה שלו, אבל אל תחשוב שהעדפות שלך הן העדפות של כולם.

(אישית אני לא התחברתי לקליאו. קשה להסביר את זה אז פשוט לא אהבתי אותה. לפחות את הדור הראשון. לא בגלל הקרקושים, אלא בגלל תנוחת הנהיגה הלא נוחה, ההגה בגודל של אוטובוס וכו'. הייתי "מתפשר" בכיף על 306GTI במקום הקליאו ספורט וזה למרות שהיא פחות חזקה או פחות אמינה. הדברים הם לא אבסולוטיים, אלא משתנים מאוטו לאוטו).

Back to the original - NC again.

פורסם

אבל עדיין, יש אנשים שרוצים קצת להתפשר. הם רוצים את החוזק, רוצים את הספורטיביות, אבל רוב הנסיעות שלהם הם בכבישים מהירים בנסיעות רגילות ורוצים איכותיות, פחות חשובה להם ההתנהגות. רוצים יותר קו ישר.

אז שייקנו את הקליאו ספורט MK2...:lol:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בן, אני נחרץ רק כי המגיב לפני נחרץ. "אם אמינות בראש מעיינך, קנה את האיביזה". איזו מין אמירה חסרת פשר וסתמית זו? זה כמו להגיד "קנה 106 ראלי כי GTI פחות אמינה".

הסיבה שאנשים קונים איביזה ולא קליאו היא כי הם מעדיפים כל מיני דברים שבהם הקליאו מעט פחות טובה מהאיביזה (נניח) על פני יכולת ספורטיבית עדיפה משמעותית. זה הכל. (אה, וגם המחיר, אם אני לא טועה).

צ'יפ באיביזה - כן, כנראה קצת יותר מהירה מהקליאו.

במסלול - איזה מסלול, שפיצרינג? תעשה לי טובה.

יותר יפה - בעיני המתבונן.

יותר אמינה - אתה אומר את זה לפי דו"ח אמינות מכוניות ספורטיביות בישראל 2004 של המועצה לצרכנות בחסות משרד התחבורה, פרק 5 פסקה ג'3?

הרבה יותר איכותית - כי הפלסטיקים נשמעים יותר טוב כשנוקשים עליהם? נו באמת.

ולמה נראה לך שאני מגיב ביחס להעדפות שלי? אני נותן לו את העובדות בלי לבלבל בשכל על העדפות ספציפיות כדוגמת "יש אנשים שמעדיפים טיפה'לה יותר אמינות תמורת קצת פחות היגוי יתר, ויש כאלו שמעדיפים דוושת גז מתקשרת אבל מוכנים שילך להם הכבל גז פעם בשבע שנים" - תעשה לי טובה... זה מגוחך, כאילו שבקנייה כזו או אחרת אתה באופן מוחלט וסופי מתפשר על דברים שאי אפשר לדעת אותם מראש ותלויים בהרבה מאוד מקרים באחזקה השוטפת של הרכב והיחס אליו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בשום מקום בעולם לא מכמתים את נושא האמינות כמו בארץ שלנו , בשום מקום לא מייחסים לזה כ"כ הרבה חשיבות במעלה ראשונה.

יודעים מה, בשום מקום עם קצת תרבות נהיגה לא יעדיפו איביזה על קליאו רק בגלל שהיא "קצת" יותר אמינה, בשום מקום בעולם בן אדם שאוהב נהיגה לא ייקח מכונית הרבה פחות טובה רק בגלל שהיא "קצת" יותר אמינה.

זה הנחה שלא קשורה למציאות, בשביל לבסס אותה צריך להחזיק איזה 20 מכוניות מכל סוג , לנהוג בהם בערך אותו הדבר , באותם תנאי דרך ואחרי שנתיים של מבחן כזה להגיע למסקנה שאחת "קצת" יותר אמינה מהשנייה, כי בזו יש 2.14 תקלות לשנה ובשנייה 2.24 .

לעצם ההשוואה .

הקליאו, כמכונית ספורטיבית , טובה יותר מהאיביזה בכל הבחינות.

פורסם
בן, אני נחרץ רק כי המגיב לפני נחרץ. "אם אמינות בראש מעיינך, קנה את האיביזה". איזו מין אמירה חסרת פשר וסתמית זו? זה כמו להגיד "קנה 106 ראלי כי GTI פחות אמינה".
נתחיל מזה שגם ההודעה הראשונה שלך בשרשור הזה הייתה מאוד נחרצת:

קליאו מול איביזה? תחסוך לעצמך את כל ההשוואות הספציפיות - הקליאו מכונית טובה ב-ה-ר-ב-ה.

צ'יפ באיביזה - כן, כנראה קצת יותר מהירה מהקליאו.

הצ'יפ יתן יותר מקצת לעומת הקליאו, אבל זה כבר זוטות וממש לא עקרוני בוויכוח. הכוונה היא הפוטנציאל. כמה איביזות בארץ נוסעות על 220+ כ"ס? המון. כמה קליאו נוסעות על יותר מ 180?

הפוטנציאל לקו ישר באיביזה עדיף, ומי שמחפש את זה - היא עדיפה בשבילו.

במסלול - איזה מסלול, שפיצרינג? תעשה לי טובה.

הכוונה הייתה שבמבחן שהועלה פה לא מזמן בין איביזה 180HP לקליאו ספורט דור שני, האיביזה הייתה צמודה אליה מבחינת זמן במסלול. נכון שהדבר לא רלוונטי בארץ כי אין מסלולים, אבל זה מראה עד כמה שלמרות החסרון בהתנהגות, הכח מחפר על זה (אותו הדבר שטענתי ביננו בוויכוח ממזמן שהיינו אמורים לבדוק בחנוכה...) למרות זאת, ההנאה בסיבובים נשארת נחותה לעומת הקליאו בכל מצב.

יותר יפה - בעיני המתבונן

מסכים.

יותר אמינה - אתה אומר את זה לפי דו"ח אמינות מכוניות ספורטיביות בישראל 2004 של המועצה לצרכנות בחסות משרד התחבורה, פרק 5 פסקה ג'3?

איזה תשובה מתחכמת רשמת...:roll:

האיביזה יותר אמינה. זה כמו שתשאל אותי "איך אתה יודע שקורולה יותר אמינה מפיג'ו 306? ופיאסטה אמינה יותר מ 106? יש לך דו"ח אמינות בלה בלה בלה...?".

לפי שיחה עם מנהל מוסך מורשה של רנו - הקליאו ספורט לא מפגינה אמינות יתרה, בדור הראשון גם יש לה בעיה עם הגיר. נכון, שום רכב ספורטיבי לא אמור להיבחר דווקא בגלל האמינות שלו, אבל לפי מה שאני ידוע על איביזה טורבו היא דיי אמינה. (שיחות ממועדון VAG שם אני רואה את התקלות של האיביזות, ומטיפולים במוסך אני גם רואה כמה איביזות יש שם ולמה).

הרבה יותר איכותית - כי הפלסטיקים נשמעים יותר טוב כשנוקשים עליהם? נו באמת.

עוד תשובה מתחכמת. זה כמו שתשאל אותי למה האיביזה שלי מרגישה יותר איכותית מהראלי שהייתה לי. באמת למה?

תעשה סיבוב על קליאו ספורט ותעשה סיבוב על איביזה טורבו. האיביזה הרבה יותר איכותית, והרבה יותר נעימה ליום יום.

עריכה:

שלומי, אני מסכים איתך לחלוטין, זה לא שאני מעדיף את האיביזה טורבו על הקליאו. אבל עדיין צריך קצת לפתוח את העיניים ולא להיות עם ראש סגור. יש עוד סיבות, חוץ מאמינות, למה חלק מהאנשים מעדיפים את האיביזה.

פורסם

כבוד ה - TB, כבר אמרתי בעבר גם במרכזי סובארו אמרו לי לא לגעת ב- WRX, השתגעת ?? ים של צרות, אחזקה רצח וכו וכו......

להמשיך לגבי סיגנון דומה בפיגו לגבי 306S16, 106 ראלי דור ראשון ??? אחסוך ממך זה נשמע אותו דבר.

אומר לךשאם הייתי מקשיב לכל "המקצועני המוסכים" בארץ הייתי נוסע עד היום במונית.

תשתדל להרגיע בקצב השטויות.

פורסם

תקרא את כל מה שרשמתי.

אמינות היא לא מה שצריך להכריע בין המכוניות הללו, בטח ובטח אם הכוונה היא לרכוש רכב ספורטיבי ולא רכב מ A ל B. כל הכוונה שלי בכלל לא הייתה לדבר על אמינות, אלא על היתרונות האחרים של האיביזה טורבו לעומת הקליאו ספורט. הפרט על האמינות, לטעמי, שולי.

למיטב ידיעתי, ממה ששמעתי, ומי שאני מכיר (בשני הצדדים) היא פחות אמינה. אבל שוב פעם, זה לא העיקר בכל מה שאני טוען.

לגבי השורה האחרונה:

:evil:

פורסם

למי שטרח לרמוז שההבדל בין האיביזה 180 כ"ס לבין ה- 156 כ"ס הוא רק בהספק המנוע, אתה טועה ומטעה, גם כיול הרכב שונה ובגדול.

בקיצור האיביזה 180 לא כל כך דומה לאיביזה 156.

פורסם

בטופ גיר עשו מבחן לשתיהן. אולי זה היה פיפט גיר.

לא רק שהקליאו לא "לקחה בגדול", לא הייתה החלטה אבסולוטית לכל צד.

בקיצור, מהניסיון שלי עם האיביזה, היא כן מהנה, מאוד. אני לא מדבר רק על לחיצה בקו ישר.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
נתחיל מזה שגם ההודעה הראשונה שלך בשרשור הזה הייתה מאוד נחרצת:

ההודעה שלי הייתה מתאימה לתגובה שהיית מקבל מכל אחד שמכיר קצת או היה לו ניסיון מסוים. שאל לדוגמא כל כתב רכב שתרצה, בפשטות, "איביזה או קליאו". תקבל אותה התשובה בדיוק.

הצ'יפ יתן יותר מקצת לעומת הקליאו, אבל זה כבר זוטות וממש לא עקרוני בוויכוח. הכוונה היא הפוטנציאל. כמה איביזות בארץ נוסעות על 220+ כ"ס? המון. כמה קליאו נוסעות על יותר מ 180?

הפוטנציאל לקו ישר באיביזה עדיף, ומי שמחפש את זה - היא עדיפה בשבילו.

אם זה לא עקרוני בויכוח, אז למה אתה מזכיר את זה? פוטנציאל בקו ישר? כמו שלא כל אחד נוסע לסדום ערד כל סופ"ש, ככה כל אחד לא מרביץ רייסים כל יומיים :-P

הכוונה הייתה שבמבחן שהועלה פה לא מזמן בין איביזה 180HP לקליאו ספורט דור שני, האיביזה הייתה צמודה אליה מבחינת זמן במסלול. נכון שהדבר לא רלוונטי בארץ כי אין מסלולים, אבל זה מראה עד כמה שלמרות החסרון בהתנהגות, הכח מחפר על זה (אותו הדבר שטענתי ביננו בוויכוח ממזמן שהיינו אמורים לבדוק בחנוכה...) למרות זאת, ההנאה בסיבובים נשארת נחותה לעומת הקליאו בכל מצב.

כח לא מחפה על התנהגות. כח רק חושף את המגבלות של שלדה גרועה. האיביזה 156 (וגם החדשה, לצורך העניין) מכונית חזקה. אבל התנהגות הכביש לוקה מאוד בחסר. קל מאוד לבדוק את זה. מהירות במסלול אפשר להשיג בקלות באמצעים מסוימים, אבל מהירות =! הנאה.

עוד תשובה מתחכמת. זה כמו שתשאל אותי למה האיביזה שלי מרגישה יותר איכותית מהראלי שהייתה לי. באמת למה?

תעשה סיבוב על קליאו ספורט ותעשה סיבוב על איביזה טורבו. האיביזה הרבה יותר איכותית, והרבה יותר נעימה ליום יום.

עשיתי סיבוב. אז הדיפונים באיביזה מעט יותר רכים למגע, יש פחות רעשי פלסטיקה מתא הכפפות, המסך האדום המגניב באמצע עושה רושם על כוסיות, ובכלל בנהיגה יומיומית הקליאו היא כמו קייטרהם לעומת האיביזה (ובמילים אחרות - תעשה לי טובה)

עריכה:

שלומי, אני מסכים איתך לחלוטין, זה לא שאני מעדיף את האיביזה טורבו על הקליאו. אבל עדיין צריך קצת לפתוח את העיניים ולא להיות עם ראש סגור. יש עוד סיבות, חוץ מאמינות, למה חלק מהאנשים מעדיפים את האיביזה.

הסיבות הן (בפשטות וציניות :wink: ):

1. היא מושכת יותר כוסיות אחי.

2. מה, עם צ'יפ היא גוזרת את הקליאו גבר, מה קורה לך, זה טורבו.

3. היא יותר זולה, מה אני רוטשילד?

4. בואנה אחשלו סיאט היום זה פולקסווגן. מה אתה משווה לי לרנו, פחחחח....

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...