Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בן, אני מבין טוב מאוד את הצד השני, ואין לי בעיה איתו. גם לא אמרתי לרגע שאני נגד האיביזה באופן גורף. אני פשוט חושב שהיתרונות שלה מול הקליאו מחווירים אל מול החסרונות. אולי מישהו אחר לא יראה את זה ויעדיף את האיביזה, החלטה שלו.

מצחיק שאתה מציין את 5 הסיבות בתור סיבות הגיוניות. אני ציינתי אותן בדיוק מהסיבה ההפוכה - כי הן מגוחכות. אף אחד מהן אינה קבילה אצל בנאדם הגיוני. ולא, אני לא מחשיב את מי שקונה רכב ספורטיבי בשביל להשיג כוסיות כבנאדם הגיוני. או כזה שבטוח שהאיביזה שוחטת את הקליאו כי היא טורבו, או כי היא פולקסווגן. או כי היא מפנקת. (שוב פעם המילה הארורה הזאת. איפה הפינוק הזה? תסביר לי בבקשה, כי בינתיים כל מה שאתה יודע להגיד זה "לא יודע איך להסביר לך, תשווה את שתיהן ותראה").

האיביזה שלך תהיה נוחה יותר לנסיעות בין עירוניות מהסקסו? אתה יודע מה, אולי, בהפרש של 10%, נניח. מספיק טוב בשבילך? מה הרווחת בזה?

הנה, איביזה מול קליאו MK1:

chapterv_ibiza_2000_interior_small.jpg

salpicadero.jpg

מה אני אגיד לך, כבר מהתמונות רואים את איכות החיים המתנפצת מהאיביזה כנחשול צונאמי, לעומת אלפי הצקצוקים והקרקושים היוצאים מכל פינות תא הנוסעים הלא מפנק בעליל של הקליאו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השינוי עדין לא הושלם,

אמור במהלך החודש חודשים הקרובים לעבור ל- EXALTO (בלי נדר) ובנוסף להרכיב STRUT קידמי שכבר הגיע.

ללא קשר, עד כה הסתימות בשיניים והדש עדין לא מונח על הבירכיים..... מרגיש בסדר גמור.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
השינוי עדין לא הושלם,

אמור במהלך החודש חודשים הקרובים לעבור ל- EXALTO (בלי נדר) ובנוסף להרכיב STRUT קידמי שכבר הגיע.

ללא קשר, עד כה הסתימות בשיניים והדש עדין לא מונח על הבירכיים..... מרגיש בסדר גמור.

עזוב את הסתימות, מה קורה עם הזנב?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אין בעיות מיוחדות עם הזנב.

משיחות אינטרנט עם חובבים מחו"ל הקשחה + סטראט העלתה את האחיזה, הקטינה את זווית הגלגול, הגדילה את דיוק ההיגוי אבל על חשבון הנטייה של הרכב להיגוי יתר.

מכיוון שאני מניח שלא הרכבת קוני כי זה "מגניב" ולא הזמנת סטראט כי זה מדליק בחורות הייתי רוצה לדעת איך ההקשחה לבדה שינתה את התנהגות הרכב.

פורסם

כפי שאמרתי, עדין לא הושלם התהליך, בנוכחי רק בולמים מוקשחים, לא יצרתי חוסר איזון בין הצירים ביחס למקור כך שנטיות הרכב ביחס למקור לא השתנו, מבחינה פיזיקלית משך הזמן שהגלגלים נמצאים על הכביש התארך ביחס לבולמים הקודמים על חשבון נוחות נסיעה כמובן.

לגבי ה- STRUT עדין לא הורכב.........

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
בן, אני מבין טוב מאוד את הצד השני, ואין לי בעיה איתו. גם לא אמרתי לרגע שאני נגד האיביזה באופן גורף. אני פשוט חושב שהיתרונות שלה מול הקליאו מחווירים אל מול החסרונות. אולי מישהו אחר לא יראה את זה ויעדיף את האיביזה, החלטה שלו.

מצחיק שאתה מציין את 5 הסיבות בתור סיבות הגיוניות. אני ציינתי אותן בדיוק מהסיבה ההפוכה - כי הן מגוחכות. אף אחד מהן אינה קבילה אצל בנאדם הגיוני. ולא, אני לא מחשיב את מי שקונה רכב ספורטיבי בשביל להשיג כוסיות כבנאדם הגיוני. או כזה שבטוח שהאיביזה שוחטת את הקליאו כי היא טורבו, או כי היא פולקסווגן. או כי היא מפנקת. (שוב פעם המילה הארורה הזאת. איפה הפינוק הזה? תסביר לי בבקשה, כי בינתיים כל מה שאתה יודע להגיד זה "לא יודע איך להסביר לך, תשווה את שתיהן ותראה").

האיביזה שלך תהיה נוחה יותר לנסיעות בין עירוניות מהסקסו? אתה יודע מה, אולי, בהפרש של 10%, נניח. מספיק טוב בשבילך? מה הרווחת בזה?

מה אני אגיד לך, כבר מהתמונות רואים את איכות החיים המתנפצת מהאיביזה כנחשול צונאמי, לעומת אלפי הצקצוקים והקרקושים היוצאים מכל פינות תא הנוסעים הלא מפנק בעליל של הקליאו.

רוני

אתה כל החיים שלך תמשיך להיות ציני, אה?

בקשר ל"פינוק" (המרכאות בכוונה).

האיביזה שלי לעומת הסקסו שלך זו סתם דוגמה להבדלים בין האיביזה טורבו לקליאו ספורט.

האיביזה בנסיעות מנהלתיות רגילות נוחה הרבה יותר מאשר הסקסו. יודע מה? אפילו זכור לי מבחן שמישהו העלה פה בין ה106GTI לאיביזה קופרה1. בלי כל קשר לכל שאר המבחן, זכור לי שרשמו על הרכב מבחינה חיצונית (האיביזה יותר מרשימה, גלגלים 16' אינץ' וכו אבל שום דבר קריטי) ואז כשהם נכנסו לרכב הם רשמו, ואני מצטט:

"אם במלחמת הפוזה החיצונית זוכה הסיאט בנקודות בלבד, הרי שחלל המכונית הספרדית מביס את הפיג'ו ללא תנאי". (ל106 יש רק מושבים תומכים יותר מאשר בגירסאות הרגילות שלה ולוח מכוונים מפורט יותר, לעומת זאת לאיביזה כיסאות עור ריקארו, ריפודי עור בדלתות ובמשענות הראש, מחשב דרך, חגורות אדומות, ועוד כמה דברים שלא היה לי כח כבר לרשום).

מה הרווחתי מזה? פשוט כלום. לא ניסיתי להוציא ממך הודעה שתסכים איתי, ממש לא. פשוט רציתי להראות שהאיביזה שלי יותר נוחה מהסקסו כמו שהאיביזה טורבו יותר נוחה מהקליאו ספורט - תבין שזה אחד מהשיקולים. אייל עם הפולו 16V קנה את הפולו למרות שהיא פחות ספורטיבית מהסקסו. יודע מה היתרון שלה? היא יותר מפנקת, יותר נינוחה. זה היתרון היחידי (כמעט) שלה על פני הסקסו. הדברים האלה משפיעים על אנשים. אתה למשל כניראה לא רואה מבין למה למען השם כדאי לאנשים לקנות פולו 16V, נכון? הרי היא רק קצת יותר מאובזרת ו"מפנקת", אז למה? כי יש אנשים שזה משפיע עליהם הרבה. מעדיפים להתפשר ולקבל פחות התנהגות, ויותר אבזור.

להסביר לך למה רכב אחד יותר איכותי מהשני זה קשה עד בלתי אפשר דרך האינטרנט. האיביזה טורבו יותר איכותית מהקליאו ספורט, ויותר נעימה לנסיעות מנהלתיות. פחות קרקושים, יתרון הסאן רוף, יותר מרווחת. אם זה סיבה מספיק טובה בשביל להעדיף אותה על הקליאו ספורט או לא זה סיפור אחר לגמרי, אני רק אומר שההבדלים קיימים. (שוב פעם אני אומר - אני לא אומר שאני תומך בזה. כל אחד ואיפה שהלב שלו הולך, אני בכלל הייתי מעדיף 106GTI חדשה על פני כל אחת מהן חדשה ולהישאר עם עודף, אני רק מציג את הראיה הכוללת).

תראה,

לא אמרתי שאני מצדד ב 5 הסיבות שגורמים לאנשים לבחור באיביזה (פוטנציאל קו ישר, פולקסוואגן = סיאט, פוזה וכו'), אבל פשוט אמרתי שחמשת הסיבות הללו קיימות בשביל אנשים מסויימים ועליהם הם כן ישפיעו. לא חסר אנשים שאם תביא להם את הקליאו ספורט הם יתבאסו ויעדיפו את האיביזה. למה? כי הם אוהבים רייסים. כי הם אוהבים את הפוזה של האיביזה. כי הם אוהבים סאן רוף. כי כשהם היו קטנים המילה הראשונה שהם אמרו הייתה איביזה. מה זה משנה למה? לכל אחד יש את הסיבות שלו. בין אם אתה או אני מסכימים עם הסיבות האלו או לא זה לא קשור, יש להם סיבות שבגללן הקליאו ספורט לא תתאים להם. לבחרו שדיבר איתי ביום שישי והתלבט בין 106GTI לקליאו ספורט לאיביזה טורבו - איזה רכב אתה היית ממליץ?

Back to the original - NC again.

פורסם
מגאן 200 שלום ,

אם רכשת את הרכב כי הוא הכי אמין מהספורטיביות , אז אני מרחם עליך .

קניית רכב ספורטיבי צריכה להגיע מהלב .

לא אם זה אמין / יביא כוסיות / יעשה אותי כלי בעיניי החברה'.....

אמינות בתחת שלי !

אני רוצה רכב שיגרום לי להתאהב בו למרות החסרונות .

רכב צריך לקנות בגלל תשוקה !

רכב שיעמיד לי ( מתנצל מראש ) בכל פעם שאני רואה אותו .

לא מעניין אותי השאר .

אותו הדבר יהיה בהמשך החיים .

אשתי תגיע מתשוקה ולא בגלל שאני אחשוב שהיא תהיה אמא טובה .

ראבאק ,

איזו השקפת עולם יש לכם קיבינימט.....

שלום גם לך

א: לא קניתי את היאריס ספורט בגלל האמינות,קניתי אותה כי היא הקנייה הכי מישתלמת היום ב-109K לרכב חדש ספורטיבי

ב: אני בעלים לשעבר של 205 GTI פיגו 106 RALLY ואיביזה CUPRA ככה שאי אפשר לאמר שאני קונה רכב רק מטעמי אמינות

ג: אין בכלל השוואה בין קליאו ספורט ליאריס T הקליאו היא HOT HATCH ואילו היריב היא ספורטיבית חמה ולא יותר

ד: גם אנוכי חיפש קליאו ספורט ,במשך 7 חודשים ומכיוון שלא מצאתי החלטתי להשקיע עוד קצת ולקנות את היאריס . שיהיה לכולם המשך ערב נעים.......

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם
אם שמת לב בתחתית ההודעה שלך יש ציטוט של פורת והשאלה הנשאלת היא איזה מכונית תביא אותך להגיד את הדברים הללו. אם לא זו המכונית שאתה בוחר לעצמך אולי אתה צריך להחליף את הציטוט של פורת בניקוד של סקר.

יותר מתאים.

שלום וערב טוב

כן אני יודע בדיוק מהיכן הציטוט -אבל יתכן מאוד שאתה לא יודע ,לא חייבים לנהוג בפרארי כדי להנות תיתפלא אבל גם מיאריס ספורט "עלובה" אפשר לקבל חיוכים (וזה תמצית המישפט שיש גם מכוניות קטנות ופשוטות שיכולות להעניק הנאה )

פורסם
אתה כל החיים שלך תמשיך להיות ציני, אה?

התשובה היא כן.

אנחנו טוחנים מים. האיביזה טורבו לא נוחה יותר מהקליאו ספורט. הפלסטיקים שלה לא מענגים יותר, מחשב הדרך שלה לא מגניב יותר, מושבי הרקארו שלה לא נוחים יותר, האיבזור שלה לא עשיר יותר (טוב, ניצחת, יש לה סאן רוף :-P )

לא טענתי שאין סיבה לקנות פולו 16V. כל שאמרתי הוא שבין האיביזה לקליאו האחרונה מנצחת בלי למצמץ. אתה לא צריך להסביר לי למה האיביזה יותר איכותית, כי ישבתי בשתיהן, והיא לא. ההבדלים הם כמו ההבדלים בין פוקוס LX לפוקוס GHIA, לצורך העניין.

מי שיתבאס מהקליאו ויעדיף איביזה, שיבושם לו. אני יכול לטעון עד מחר שהוא אידיוט ואתה יכול לטעון עד מחרתיים שזה בסדר כי הוא אוהב רייסים וסאן רוף. (ואז אני שוב אגיד שהוא אידיוט :-P:wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
למה לא דיברת איתי :biglaugh:
עכשיו אתה אומר שהנשמה כבר יצאה לי מהרכב הזה!!!!

פורסם
התשובה היא כן.

אנחנו טוחנים מים. האיביזה טורבו לא נוחה יותר מהקליאו ספורט. הפלסטיקים שלה לא מענגים יותר, מחשב הדרך שלה לא מגניב יותר, מושבי הרקארו שלה לא נוחים יותר, האיבזור שלה לא עשיר יותר (טוב, ניצחת, יש לה סאן רוף :razz: )

לא טענתי שאין סיבה לקנות פולו 16V. כל שאמרתי הוא שבין האיביזה לקליאו האחרונה מנצחת בלי למצמץ. אתה לא צריך להסביר לי למה האיביזה יותר איכותית, כי ישבתי בשתיהן, והיא לא. ההבדלים הם כמו ההבדלים בין פוקוס LX לפוקוס GHIA, לצורך העניין.

מי שיתבאס מהקליאו ויעדיף איביזה, שיבושם לו. אני יכול לטעון עד מחר שהוא אידיוט ואתה יכול לטעון עד מחרתיים שזה בסדר כי הוא אוהב רייסים וסאן רוף. (ואז אני שוב אגיד שהוא אידיוט :razz::wink: )

רוני

אני טוען שזה בסדר כי כל אחד והעדפות שלו. מי אני שאחליט שרייסים פחות כיפיים מסיבובים? אז אני נהנה יותר מסיבובים, אז מה...? כל אחד והעדפות שלו.

זה שאתה ואני לא מסכימים עם העדפות שלהם זה זכותנו, אתה פשוט לוקח את זה קיצוני יותר (אתה טוען שהם אידיוטים, אני טוען שהם סתם עם העדפות שונות).

לגבי האיכות,

האיביזה יותר איכותית.

אני אומנם לא הצלחתי להביע בכתיבה למה האיביזה שלי למשל יותר איכותית מהסקסו שלך, אבל במבחן של "אוטו" רשמו את זה בצורה מאוד יפה. באותה הצורה האיביזה טורבו יותר איכותית מהקליאו ספורט.

זה שלא איכפת לך מזה זה משהו אחד, אבל זה לא אומר שזה לא קיים.

הסיבות לקנות פולו 16V ולא סקסו VTS הן אותן הסיבות בדיוק בשביל לקנות איביזה ולא קליאו, ואפילו פחות טובות (לפולו אין פוטנציאל בקו ישר לעומת האיביזה). לא ככה? עכשיו בוא נראה אותך קורא לאייל אידיוט :twisted: .

אלוהים ישמור, מרוב השרשור הזה נהרסה לי המקלדת החדשה. עזוב אותי כבר יא עקשן :wink:

Back to the original - NC again.

פורסם
אלוהים ישמור, מרוב השרשור הזה נהרסה לי המקלדת החדשה. עזוב אותי כבר יא עקשן :wink:

אייל לא אידיוט (נראה לי). אבל הסיבות לקנות איביזה ולא קליאו אינן הסיבות לקנות פולו לעומת סקסו. אבל נמאס לי כבר לנסות להסביר לך למה :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
שלום וערב טוב

כן אני יודע בדיוק מהיכן הציטוט -אבל יתכן מאוד שאתה לא יודע ,לא חייבים לנהוג בפרארי כדי להנות תיתפלא אבל גם מיאריס ספורט "עלובה" אפשר לקבל חיוכים (וזה תמצית המישפט שיש גם מכוניות קטנות ופשוטות שיכולות להעניק הנאה )

אני חושב שלא ירדת לסוף דעתי.

הבחירה של ברכב מצויינת.

השיקולים שאתה מביא כחשובים רחוקים מרוחו של הציטוט שנות אור.

• תוכן חדש...