Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצחיק אתה...

עכשיו ברצינות

ברצינות, גיא נתן תשובה נכונה. ולהמחשה, אני גבוה מאשתי בכ-3 ס"מ והרגליים שלה ארוכות משלי בכ-5 ס"מ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו בכל תחום, אם יודעים מה עושים, אין מדובר בהימור.

יש ערכות מוכנות מחו"ל, יש בעלי מקצוע בארץ עם הרבה ניסיון, ויש בארץ רכבים רבים שבעזרתם אפשר להתרשם מהתוצאה הסופית. רב השינויים אינם גלויים לעין הבלתי מיומנת.

בד"כ יש הסכמה מדעת שהרכב עלול להיות רועש יותר, פחות אמין וכו'.

והתוצאה בד"כ גם שווה את זה.

לגבי ביטוח: תמורת סכום הולם חברות ביטוח יבטחו הכל בהתאם לבדיקת שמאי.

1. זה שיש בעלי מקצוע עם ניסיון "שיודעים מה הם עושים"- אני בטוח שיש (ואפילו מכיר כאלה). אבל אם הם לא חברים שלי אני לא יכול לדעת מראש מה מידת המקצועיות שלהם והם בטח ובטח שלא מוכרים או נתמכים ע"י היצרן/יבואן.

2. בנוגע לרכבים שאפשר להתרשם מהם בארץ - שוב מדובר ברכבים פרטיים וההתרשמות מהם היא עניין חברי.

3.העובדה שאתה מדגיש שהשינויים אינם גלויים רק מוכיחה את הטענה שלי שמדובר בביצוע עבודות לא חוקיות על המכונית, מה שעושה בעיה עם הביטוח (אתה רוצה לחשוף את כל השיפורים הלא חוקיים שלך לפני השמאי?), עם משרד הרישוי ומונע אפשרות לקבל אחריות רשמית ומוכרת בחוק ממי שביצע את השינויים.

4. אין שום סיבה הגיונית שרכב שעבר שינוי מוסדר במקום עם רישיון מתאים יהיה פחות אמין מרכב סטנדרטי.

לסיכום, לא ענית כמעט לאף אחת מההסתייגויות שלי באופן

פורסם
ברצינות, גיא נתן תשובה נכונה. ולהמחשה, אני גבוה מאשתי בכ-3 ס"מ והרגליים שלה ארוכות משלי בכ-5 ס"מ.

פשששש, שיחקת אותה בן אדם :wink:

פורסם
פשששש, שיחקת אותה בן אדם :wink:

ייבוא אישי, מספר זר, שילוב של טכנולוגיה סקנדינבית, you know...

פורסם

אגב שלא תבינו לא נכון, השילדה של האיביזה מצויינת, אולי פחות טובה מזו של הקליאו אבל עדיין.

היא מבוססת על הגולף MK2 GTI.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
אגב שלא תבינו לא נכון, השילדה של האיביזה מצויינת, אולי פחות טובה מזו של הקליאו אבל עדיין.

דניאל.

אם מבחינת התנהגות כביש השלדה של הקליאו היא בין טובה לטובה מאוד האיביזה לא יכולה להיות מצויינת. מצויינת זה 306GTI-6, לדוגמא.

לגבי מבוססות זו או אחרת, פיאט קופה מבוססת על שלדה של פיאט טיפו ומניסיוני אין ביניהן דימיון מבחינת התנהגות הכביש...

פורסם
אם מבחינת התנהגות כביש השלדה של הקליאו היא בין טובה לטובה מאוד האיביזה לא יכולה להיות מצויינת. מצויינת זה 306GTI-6, לדוגמא.

לגבי מבוססות זו או אחרת, פיאט קופה מבוססת על שלדה של פיאט טיפו ומניסיוני אין ביניהן דימיון מבחינת התנהגות הכביש...

הכיול -כיול המיתלים הוא הוא הדבר המשמעותי (כמובן עים גאומטריית היגוי ושילדה מתאימה)

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם
הכיול -כיול המיתלים הוא הוא הדבר המשמעותי (כמובן עים גאומטריית היגוי ושילדה מתאימה)

אם נחזור חזרה לעניין שוק ה-Aftermarket, כיול מתלים הוא משמעותי אך לא טריוויאלי בכלל...

פורסם

דניאל.

אבל הכיול הוא ההבדל הגדול בין השניים.

זוכר ששאלת אותי מה ההבדל בין האיביזה שלי לשלך? הנה התשובה שלך.

(ותוסיף את העובדה שלך יש איזה 25 קג"מ להוריד לכביש והרבה יותר כח ממני, ככה שלשילדה אולי קשה להתמודד עם זה).

falou,

נניח והיה שוק aftermarket נורמלי בארץ לרכבים - מה כבר היית משנה בקליאו ספורט?

מילא באיביזה טורבו יש הרבה דברים שיכולים לשפר אותה מאוד (בעיקר הפוטנציאל במנוע....) אבל בקליאו?

Back to the original - NC again.

פורסם

falou,

נניח והיה שוק aftermarket נורמלי בארץ לרכבים - מה כבר היית משנה בקליאו ספורט?

מילא באיביזה טורבו יש הרבה דברים שיכולים לשפר אותה מאוד (בעיקר הפוטנציאל במנוע....) אבל בקליאו?

מה הייתי משפר בקליאו (לא שאני יודע אם אפשר)?

היגוי - מקטין הגה, מגביר תחושה בייחוד באזור המרכז. מקטין את לחימת ההגה תחת האצה.

מתלים - הקשחה קלה ומעבר פרוגרסיבי יותר בין היגוי יתר לתת היגוי.

ו...

אתה יודע מה, הייתי נותן למשפצר לנהוג ב-306GTI ואומר: "ככה אני רוצה שהמכונית תתנהג..." :lol:

עם זאת יש משהו בחוסר האיזון של הקליאו שהופך אותה למאוד כיפית למרות מגרעותיה האוביקטיביות (בדומה ל-ZX Volcane). ברגע שלומדים אותה אפשר לנהוג אותה מאוד מהר עם הרבה דרמה (צמיגים צורחים, זנב משתובב וכו') אם כי קשה לשמור אותה מאוזנת בסיבוב כמו שאפשר לעשות עם 306.

בסופו של דבר המטרה היא לא להקיף מסלול בזמן שיא אלא להנות מהנהיגה והקליאו נותנת את ההנאה קודם כל בגלל שהיא מגיבה מהר לשינויים בהעברות משקל בעקבות האצה/בלימה וניתן לשחק עם הזנב. זו הדרישה הבסיסית ממכונית ספורטיבית. מכונית שכל מה שאתה מקבל מהעברת מאסה קדימה זה הידוק קל של הקו היא לא מעניינת, בהגדרה.

אה, כן. ברקסים יותר טובים. תמיד צריך ברקסים יותר טובים...

פורסם

נכון, אני מסכים עיניין הכיול מאוד חשוב ומשנה והבולמים והקפיצים מאוד משנים את תגובות הרכב.

אבל צריך בסיס טוב. לא אמרתי מצויינת בשביל לדרג אותה 10 מתוך 10 אלא התכוונתי שהיא הרבה יותר טובה מכל ההשמצות חסרות הבסיס המקוממות הללו.

דניאל.

פורסם
אלא התכוונתי שהיא הרבה יותר טובה מכל ההשמצות חסרות הבסיס המקוממות הללו.

דניאל.

השמצות חסרות בסיס? בוא נסגור משהו פעם אחת ולתמיד: לנהג מנוסה מכונית כמו הקליאו תהיה מהנה הרבה יותר ממכונית כמו האיביזה טורבו (גם ה-20VT וגם ה-FR החדשה). האיביזה לא מגיבה היטב לפקודות נהג, יש לה תת היגוי נוכח מדי תחת לחץ והיא לא מהדקת קו כמו שצריך. ההגה חסר תקשורת לחלוטין. העברות המשקל אלימות מדי. מצד שני היא אוחזת היטב ולא מפתיעה אותך. אבל זה הופך מכונית לבטוחה, לא למהנה. נהג פחות מנוסה או בעל דרישות נמוכות יותר יוכל מאוד להנות ממנה בגלל האחיזה והמנוע, אבל בתחרות ישירה מול מכונית כמו הקליאו אין לה סיכוי (אפילו אם היא תהיה מהירה באותה המידה על מסלול).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כן רוני, השמצות חסרות בסיס.

האיביזה לא מגיבה היטב לפקודות הנהג ? בגלל זה קובי לקח מקום שלישי (בלי הקונוס - ראשון) בג'ימקאנה ?

תת היגוי רב מאוד, זה נכון בהחלט, בגלל זה דיברנו על כיול מתלים.

חסר תקשורת לחלוטין הוא ההגה של הקורולה של אמא שלי. לא של האיביזה, אולי לא מדוייק וטוב כמו של הקליאו ספורט אבל בהחלט לא מעוות כמו שאתה נוהג להציג אותו.

העברות משקל אלימות ?! לא הבנתי את החלק הזה, למה אתה מתכוון כשאתה אומר אלים ?

אוחזת היטב, כן, היא אוחזת מעבר להיטב היא אוחזת נהדר.

מהנה ? אחרי נהיגות במכוניות מהנות יותר ומהנות פחות אני יכול להגיד בוודאות שהיא לא רק בטוחה אלא גם מהנה. פחות מהקליאו אבל מהנה בהחלט.

דניאל.

פורסם

דניאל, אל תכעס. אני לא אומר את הדברים הללו בכוונה בשביל להעליב את הרכב שלך, ואין כאן שום דבר אישי. בנוגע לדברים שציינת:

האיביזה לא מגיבה היטב לפקודות הנהג - כלומר עזיבות דוושה ופקודות היגוי תחת לחץ. אין קשר לג'ימקאנות או לקובי כהן או למי שלא תרצה. בג'ימקאנה כזאת הדבר היחיד שקובע הוא הנהג, וקובי נהג מצוין בעל ניסיון רב. הוא היה מוציא תוצאה טובה גם על סוזוקי סוויפט (זוכר את ראם?).

תת היגוי רב הוא בעיה נוספת - הוא מגיע במהירויות נמוכות ופוגע בשמחה, ויותר חמור - גם לאחר עזיבת גז או ניסיון הידוק הקו הוא לא נעלם אלא נשאר חריף למדי. זה אמנם קורה במגבלות הגבוהות בלבד, אבל משנה בהחלט לנהג הספורטיבי.

ההגה של האיביזה 20VT - לא נהגתי עליה כבר המון זמן, אבל אם הוא כמו של האיביזה הרגילה או איביזה FR החדשה או דומה להגה של הלאון טורבו וכן הלאה - הוא בהחלט חסר תקשורת לחלוטין. נקודה. מצד שני הוא מדויק למדי ואין שטח מת גדול מדי.

העברות משקל אלימות - הרכב "נלחם" איתך בהעברות משקל תחת לחץ, במקום לזרום מפניה לפניה. גם זה בוודאי ניתן לטיפול מסוים באמצעות כיול שונה.

האיביזה בוודאי מכונית מהנה למדי, לא טענתי שלא. רק המנוע לבדו יכול לגרום להנאה צרופה, אבל בהתנהגות כביש לנהג המנוסה יש לה יותר מדי ריג'קטים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני בטח לא כועס. גם לא נעלב בשם הגרמנים שעיצבו את מיכלוליה או בשם הספרדים שהרכיבו לי אותה :wink:.

אבל אתה סותר את עצמך שוב, אין ספק שיש באיביזה "ריג'יקטים", אפילו מספר רב של כאלה.

אבל אמרת (ולא רק אתה אגב) שהיא לא מהנה. תיקנת את עצמך מאוחר יותר אבל העוול כבר נגרם :-P.

אני לא חושב שזה הוגן לתת לה סטיגמה כזאת של מכונית לא מהנה בעליל ורכב שרק אנשים חסרי ניסיון ומעוטי יכולת נהיגה קונים. זה כאילו כל מי שקונה איביזה מחפש את האימפרזה טורבו הבאה לתת לה בראש... זה לא ככה. אצל חלקינו לפחות.

האיביזה יכולה להיות רכב כיפי גם בסיבובים ובתנאי כביש לא רק של RunWay. נכון, כוחה מרגיש כאילו הוא מחפה על חוסר בהיגוי, אז לא, אפשר לשחק איתה ואפשר להגיע למצבים שרוב המכוניות הספורטיביות מגיעות אליהן ואף יותר לעיתים.

אולי לייד הקליאו היא בחירה פחות טובה בשבילך, או בשביל עוד אי אילו אנשים, אבל זה לא נכון להוריד אותה לגמרי מהפרק כשמדובר בראש בראש מול הקליאו, אני בטוח שישנם מספיק אנשים שהיו מעדיפים את האיביזה על הקליאו. לראייה הת'רד הזה לא היה מתקיים אם במקום איביזה היה רשום בכותרת קורולה :-P .

דניאל.

• תוכן חדש...