Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שהנושא כבר מאוס בטירוף, חייב להעיר הערה.

בק.ספורט שלי 45000 ק"מ ללא שום קרקוש, קילוף, או בעיה בדש בורד, ובכלל, בחלקים הפנימיים.

בעית קילוף ההגה נפתרה בהחלפתו (מרגיז, נדרש ויכוח, אבל בסוף נפתר) אומנם לא ליותר מוצלח, אבל זה מה יש.

רון

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים שהנושא מאוס/טחון/יוצא מכל החורים.

אבל בכל זאת...

לאנשים שונים שיקולים שונים.

יש אנשים שממשיכים לקנות צרפתיה אחרי צרפתיה, ויש אנשים ששומרים אמונים לקונצרן VAG , בשני המקרים למרות ניסיון עם היתרונות והחסרונות של רכבים מהמשפחות הנ"ל. ואילו אנשים רבים אחרים מכרו את הגולף שלהם אחרי הפעם השלישית שנפל להם החלון, ואת הצרפתיה אחרי שנה של ביקורים תכופים מדי במוסך.

בשיקולים של אנשים לא ניתן להתערב ולא חייבים להסכים.

אבל ישנם היבטים שקשה מאוד להתווכח עליהם.

א. שילדת הקליאו עדיפה על זו של האיביזה. אין זה אומר שכיול המתלים מושלם לכל אחד. לשם כך קיים שוק aftermarket. וזה למרות הניצחון של האיביזה על פני הצרפתיות בג'ימקאנה שבשפיצרינג.

ב. מנוע ה- 1.8T של VAG עדיף על זה של הקליאו. גם מי שחובב אטמוספרי יסכים ש-VAG הצליחו לצמצם את השהיית הטורבו למינימום, ואילו התמורה בכח היא אדירה. וזה מבלי לדבר על הפוטנציאל האדיר של המנוע הזה בשיפורים. שכן בהשקעה כספית זעומה הוא מספק כ- 200 כ"ס, ואילו בהשקעה כספית בינונית הוא מספק (באמינות מוכחת על כבישי ארצנו) 300-400 כ"ס.

אני מקווה שבקרוב מאוד נראה קליאו ספורט עם לחץ חיובי בסעפת, נותנת בראש לכולנו.

המזל שלי היה שלא הייתי צריך להתלבט זמן רב כאשר חשבתי לקנות קליאו ספורט. אני, וכל אדם גבוה אחר, לא יושב בנוחות בתוך הקליאו ספורט.

כמו כן, לא מצא חן בעיניי האופן שבו ידית ההילוכים נכנסת למקומה, לא מצא חן בעיניי רצועת הכח של המנוע, ולא מצא חן בעיניי השירות והמחירים אצל היבואן והמוסכים.

פורסם
למרות שהנושא כבר מאוס בטירוף, חייב להעיר הערה.

בק.ספורט שלי 45000 ק"מ ללא שום קרקוש, קילוף, או בעיה בדש בורד, ובכלל, בחלקים הפנימיים.

בעית קילוף ההגה נפתרה בהחלפתו (מרגיז, נדרש ויכוח, אבל בסוף נפתר) אומנם לא ליותר מוצלח, אבל זה מה יש.

בעיית קילוף בהגה קיימת גם באיביזה :shock:

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
אייל לא אידיוט (נראה לי). אבל הסיבות לקנות איביזה ולא קליאו אינן הסיבות לקנות פולו לעומת סקסו. אבל נמאס לי כבר לנסות להסביר לך למה :wink:

מי נשא את שמי לשווא? :-)

דווקא במקרה הזה רוני ,הייתי נותן קצת קרדיט לTB.

להזכירך הוא היה בסרט של ה106 ראלי, ואפילו יש לו סקסו בבית רחמנא ליצלן.

בנוגע להשוואה, אם היינו מבצעים בדיקה לפני שעשית ראש מנוע (מה? כבר ראש מנוע?)

אז היינו מגלים שהרבה מאוד פונים צרפתיים ברחו מהאורווה ופתאום לפולו יש יתרון גם בקו ישר,

אבל בוא נעזוב את זה.

לדעתי פולו 16V צריכה להיות מושווית מול VTR , כאשר הפולו GTI מושווית מול ה VTS,

ואז פתאום זה עולם אחר לגמרי בשני המקרים.

בקשר לאיביזה? לא יודע, לא עושה לי את זה כ"כ ואין לה סאנרוף מקורי ברוב הדגמים.

(כבר הסכמנו שברגע שהיה לך כזה , אתה לא יכול בלי)

הייתי קונה בכסף הזה גולף GTI אחרי שהמחירון התרסק לרסיסים...

דרך אגב, אני הייתי פוסל את הקליאו (דור 1 ) רק בגלל שיש לה דשבורד כחול. (משולב עם אפור)

על מה הם חשבו למען השם כשעיצבו ? נשארו להם חלקים מהדשבורד הכחול של ה1.2 גרסת השכרה?

ומישהו מוכן להסביר לי למה כשאני עובר ליד מוסך רנו איפשהו, תמיד יש קליאו ספורט עם מנוע/גיר למטה?

ויכוח פורה לכולם :-D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שילדת הקליאו עדיפה על זו של האיביזה. אין זה אומר שכיול המתלים מושלם לכל אחד.
בלי להתייחס לשאר הנקודות שנטחנו כבר עד דק השיקול של ה-Aftermarket דווקא מעניין לדיון. באופן אישי אני לא רואה אותו כאופציה סבירה בישראל עד שתוכל להיכנס לסדנה רשמית ומוכרת ולקבל חבילת תוספות כוללת (מנוע, בלמים, מתלים וכו') מאושרת חוקית + אחריות, כפי שנהוג בחו"ל (וכפי שסובארו ניסו לעשות בארץ עד שמשרד התחבורה שם לזה בטיפשותו כי רבה סוף). עד אז מדובר בחאפרז' ולדעתי בסיכון לא מחושב והסיכוי שתקבל מכונית לא מאוזנת לא מבוטל בכלל.

אה, כן, איך שכחתי. מכונית הנעה קדמית עם 300 כ"ס?

למה זה טוב חוצמי לרקורד?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מי נשא את שמי לשווא? :-)

1. אני נותן לו קרדיט, אבל זה עדיין לא אומר שהוא צודק :wink:

2. הפונים הצרפתים בורחים בדיוק כמו שהפונים הגרמנים בורחים.

3. זה לא עולם אחר, לסקסו עדיין יתרון מובהק בהתנהגות. הפולו פשוט תשתווה אליה מבחינת ביצועים, ותעלה עליה מבחינת איבזור ואיכות חיים.

4. זה בדיוק ההבדל ביני לבינך. אני מסתכל על הפאקים של הקליאו ואומר "מילא". אז יש לה דשבורד כחלחל, תנוחת ישיבה מעצבנת, הגה בזווית לא נוחה, איכות פלסטיקים קצת פחות טובה - אבל הרבה הרבה יותר חשובים לי הדברים שהופכים אותה למכונית מהנה הרבה יותר לנהיגה. וזה לא אומר שאני לא מקבל את הדעה שלך - זכותך להעדיף מכונית אחרת על פניה בגלל שהדשבורד כחול.

5. ואולי אתה מוכן להסביר לי מה הדחף שמניע אותך להציץ לתוך מוסכי רנו? :lol::wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בלי להתייחס לשאר הנקודות שנטחנו כבר עד דק השיקול של ה-Aftermarket דווקא מעניין לדיון. באופן אישי אני לא רואה אותו כאופציה סבירה בישראל עד שתוכל להיכנס לסדנה רשמית ומוכרת ולקבל חבילת תוספות כוללת (מנוע, בלמים, מתלים וכו') מאושרת חוקית + אחריות, כפי שנהוג בחו"ל (וכפי שסובארו ניסו לעשות בארץ עד שמשרד התחבורה שם לזה בטיפשותו כי רבה סוף). עד אז מדובר בחאפרז' ולדעתי בסיכון לא מחושב והסיכוי שתקבל מכונית לא מאוזנת לא מבוטל בכלל.

אה, כן, איך שכחתי. מכונית הנעה קדמית עם 300 כ"ס?

למה זה טוב חוצמי לרקורד?

שוק ה- aftermarket בארצנו התפתח מאוד בשנים האחרונות, ובפרט ל- VAG .

יש הרבה מאוד פרוייקטים רציניים ומוצלחים בארץ, שנוסעים באמינות ובכוחניות על כבישי ארצנו.

ובנוגע לסוגיית ההנעה: אני מסכים שבהנעה קדמית יש חיסרון כלשהו, ולכן ה-TTQ והליאון 4 מהוות פלטפורמה מעולה לשיפורים הנ"ל (למרות המשקל הרב), אבל עם משמעת עצמית או בקרת יציבות אלקטרונית אפשר להסתדר מצויין.

פורסם
שוק ה- aftermarket בארצנו התפתח מאוד בשנים האחרונות, ובפרט ל- VAG .

יש הרבה מאוד פרוייקטים רציניים ומוצלחים בארץ, שנוסעים באמינות ובכוחניות על כבישי ארצנו.

ובנוגע לסוגיית ההנעה: אני מסכים שבהנעה קדמית יש חיסרון כלשהו, ולכן ה-TTQ והליאון 4 מהוות פלטפורמה מעולה לשיפורים הנ"ל (למרות המשקל הרב), אבל עם משמעת עצמית או בקרת יציבות אלקטרונית אפשר להסתדר מצויין.

נתחיל מהסוף, בשביל משמעת עצמית לא צריך 300 כ"ס, מספיק 200. בקרה אלקטרונית פשוט מסרסרת את המנוע כך שבין כה וכה אתה לא מנצל את כל הסוסים ששילמת עליהם במיטב כספך. ס

לגבי שוק ה-Aftermarket, הוא אכן התפתח מאוד ויכול להיות שיש פרויקטים מוצלחים בכל קנה מידה ואין אני בא להשמיץ את העוסקים בתחום או לטעון שהם אינם עושים עבודתם נאמנה. עם זאת, עדיין מדובר בתעשייה לא חוקית, לא מוכרת, לא מסודרת ולא מוסדרת ואני לא הייתי לוקח סיכון על מנת להפוך את המכונית שלי לשפן ניסיונות ובטח שלא קונה מכונית חדשה מתוך כוונה תחילה לשים אותה תחת סכין המנתחים.

אם אני מכניס את מכוניתי לחו"ל לסדנה מסודרת אני יודע שהמכונית שלי היא לא איזשהו פרויקט ניסוי ייחודי אלא שהיא עתידה לעבור מספר שינויים שמותאמים אחד לשני ומוכרים ע"י החוק והביטוח ומכוסים באחריות ולפעמים אני אפילו יכול לנהוג קודם בדוגמא מוגמרת כדי להחליט אם אני רוצה בשינוי.

כל דבר פחות מזה הוא הימור. יכול להצליח ויכול להיכשל כשאתה יודע איך אתה מתחיל אבל לא יודע במה זה נגמר. אני מכיר פרויקט אחד מוצלח מאוד שעם כל הרצון הטוב עדיין לקח הרבה זמן וכסף עד שהוא התייצב לרמה בו ניתן לאמר שיש מכונית מוצלחת מוגמרת. למי שאוהב להתעסק עם המכונית אולי גם הדרך היא כיף, למי שההתעסקות ברכב היא לא תחביבו זה עדיין לא שיקול בקניית רכב חדש.

פורסם

המזל שלי היה שלא הייתי צריך להתלבט זמן רב כאשר חשבתי לקנות קליאו ספורט. אני, וכל אדם גבוה אחר, לא יושב בנוחות בתוך הקליאו ספורט.

עד איזה גובה אפשר לשבת בנוח בקליאו ספורט?
פורסם
עד איזה גובה אפשר לשבת בנוח בקליאו ספורט?

אני הייתי איתה בחרמון ולא היתה בעיה.

פורסם

ברצינות? אם זה באמת חשוב לך, שב באחת ותבדוק. יכולים להיות שני אנשים 1.85, לאחד רגלים קצרות לשני ארוכות לאחד נוח לשני לא.

ובכל זאת, אני 1.85 ואין לי בעיה לנהוג בקליאו ספורט. מה זה עוזר? זה לא...

גיא.

פורסם

בנוגע לנוחות ישיבה בקליאו:

אכן רגליים ארוכות הן בעייתיות במיוחד.

בנוגע לפוטנציאל שיפור ה-1.8T :

כמו בכל תחום, אם יודעים מה עושים, אין מדובר בהימור.

יש ערכות מוכנות מחו"ל, יש בעלי מקצוע בארץ עם הרבה ניסיון, ויש בארץ רכבים רבים שבעזרתם אפשר להתרשם מהתוצאה הסופית. רב השינויים אינם גלויים לעין הבלתי מיומנת.

בד"כ יש הסכמה מדעת שהרכב עלול להיות רועש יותר, פחות אמין וכו'.

והתוצאה בד"כ גם שווה את זה.

לגבי ביטוח: תמורת סכום הולם חברות ביטוח יבטחו הכל בהתאם לבדיקת שמאי.

• תוכן חדש...