Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לא ניכתב על הקרב בינהם

אך אשמח לשמוע ממי שיש לו/ היה לו אחד מהנ"ל (משנתון 2001)

יתרונות

חסרונות

תקלות אופיניות-או שלא אופיניות

מחירי ביטוח

צריכת דלק אמיתית

אמינות

מחירי טיפולים וכו'

תודה מראש.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על חיפוס שמעתה???

ח'ברה תיזהרו בכבישים!!

מתגלגל לי בבורה 1600 לאט ובטוח.:? נמכרה ב21.8.12 :lol:

ניסן קשקאי 2010 רכב למישפוחה:wink:

פורסם

bmw700 צודק, אבל בלי קשר - קליאו מול איביזה? תחסוך לעצמך את כל ההשוואות הספציפיות - הקליאו מכונית טובה ב-ה-ר-ב-ה.

אם מעניין אותך במיוחד תקלות, מחירי ביטוח, צריכת דלק, אמינות וטיפולים - אז מכונית ספורטיבית היא לא בשבילך. ברור לך שתיאלץ להתפשר בשתיהן. השאלה היא עד כמה אתה מוכן להתפשר. אם אגיד לך שהאיביזה זולה לאחזקה באי אילו אלפי שקלים בשנה, תעדיף אותה למרות שהיא מכונית נחותה? (ואני לא אומר שזה כך, יכול להיות שזה אפילו להפך).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
על חיפוס שמעתה???

קודם תילמד לכתוב שורה בעיברית נכונה וללא שגיאות ואחרי זה אולי תייעץ מה לחפש ואיך!

ביצעתי חיפוש מעמיק אך האיפורמציה לא סיפקה אותי בנושאים שהעלתי.

אני אתעקש ואשאל שוב מי שיודע ויוכל לעזור ולענות לי על שאלותיי שהעלתי.

תשובות כמו הקליאו רכב ה-ר-ב-ה יותר טובה לא מספקים במקרה זה.

שוב תודה.

פורסם

היי,

אם מעניין אותך יש לי מבחן דרכים מירחון EVO של הקליאו דור 2 VS איביזה 180

קצת גדול בשביל להעלות אותו לכאן......שלח לי ה"פ אם אתה מעוניין לקבל אותו למייל.

אייל

BMW M135I

פורסם

בכלליות:

לאיביזה יש מגדש טורבו (מנוע 1800T 150כ"ס) ככה שיותר קל לשפרה האיביזה טובה למרוצי דרג אבל בסיבבוים היא נופלת מהקליאו בהרבה.. הקליאו (מנוע 2000 172 כ"ס) טובה מאוד בסיבבוים אבל לא ניתן לשפרה יותר מדי...

כתבה על הקליאו:

http://www.auto.co.il/Content/Exams/CarTestDetails.asp?id=82&i=1&CG=&Comp

כתבה על האיביזה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-39888,00.html

ח'ברה תיזהרו בכבישים!!

מתגלגל לי בבורה 1600 לאט ובטוח.:? נמכרה ב21.8.12 :lol:

ניסן קשקאי 2010 רכב למישפוחה:wink:

פורסם

לי יש איביזה טורבו כבר כמעט שנה. אני משתדל להיות אובייקטיבי.

- לגבי נוחות - האוטו אינו נוח לנסיעה, למרות שאני כבר התרגלתי. הוא קשה בצורה יוצאת דופן אל תצפה לאיזה גרמניה מפנקת בנושא הזה. אני אישית וכנראה שאני אחד היחידים אוהב את הסגנון הזה (קשה).

- לגבי מראה, לטעמי היא נראית מצויין. זה משהו אישי ולא משתנה, אבל השילוב של מכונית "סטנדרטית" עם תוספות ומרכב ספורטיבי לטעמי הכי יפה (ע"ע קליאו ספורט).

- לגבי מהירות וכוח - אני לא צריך יותר. יש לי ברכב כ - 200 כ"ס ~ (לא נבדק בשום מקום - השערה בלבד). האוטו מהיר מאוד. לצורך השוואה כמו אימפרזה GT סטנדרטית. בטורים נמוכים הרכב דיי חלש אבל כשטורבו נכנס לפעולה וכשאתה עובד איתה ברצועה של הכוח אתה מרגיש אותו, כל הזמן. הדוושה מאוד רגישה, ועם זאת מתקשרת פחות מדוושה מכאנית (עקב היותה מצערת אלקטרונית).

- לגבי התנהגות - היא ממש מהנה. יציבות בשפע, חדות ופניות מהירות . כשמבטלים את הTCS אפשר להנות מהאוטו מאוד, עם צמיגים טובים וכביש חלק פשוט כיף.

- לגבי אחזקה - לא זול, צריכת דלק של 1 ל7-8 וצריכה של 98. ביטוח 6000 שקל ~ בשנה אני נהג צעיר. אמינות נפלאה, אבל זה אולי תלוי ברכב הספציפי שאתה קונה, שלי מתוחזקת טוב.

זהו אני חושב, אם יש עוד שאלות בכיף, אני כאן :wink:

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

דוושה מתקשרת? מאד מקורי.

הדוושה ה"אלקטרונית" מתקשרת מצויין, מה שיש בה הוא נגד משתנה שמחשב הרכב דוגם את התנגדותו או יותר נכון את הזרם שזורם במעגל שהוא סוגר ואז מחליט בכמה לפתוח את המצערת וכמה דלק לשחרר במזרקים...

לדוושה מכאנית עם כבל יש יותר חסרונות מיתרונות בתחום ה"תקשורת" עם רגל הנהג..

בקיצור - יותר הגיוני שתגובת המנוע היא זו שאינה מידית מאשר הדוושה האלקטרונית - למושג הזה קורים תגובת דוושה וממש לא "דוושה מתקשרת".

מתקשר זה משהו שנותן פידבק לנהג ולא הנהג שנותן "פקודה" לאמצעי תפעול כזה או אחר ברכב.

פורסם
מה לא ניכתב על הקרב בינהם

אך אשמח לשמוע ממי שיש לו/ היה לו אחד מהנ"ל (משנתון 2001)

יתרונות

חסרונות

תקלות אופיניות-או שלא אופיניות

מחירי ביטוח

צריכת דלק אמיתית

אמינות

מחירי טיפולים וכו'

תודה מראש.

שלום,

ראשית אם אני לא טועה...הייתה לך קליאו RSI לבנה?

היתכן שהחלטתה כבר מה לקנות ואתה רוצה חיזוקים? :-)

נהגתי על שתיהן, בחנתי את שתיהן בצורה עניינית ועובדתית וגם קניתי בסופו של דבר אחת מהן.

בטיחות אקטיבית ופסיבית

*לקליאו ספורט - מרחק בלימה קצר יותר, 4 כריות אויר - לסיאט 2 כריות אויר.

*לקליאו היגוי מתקשר יותר - מדוייק יותר ,לסיאט הגוי פחות מדוייק ומתקשר המוצא את ביטויו בשינוי כיוון פחות מדויקים ...

*לקליאו שילדה קשיחה יותר עם מתלה בהתאם לכן התנהגות דינמית עדיפה.

תקלות אופיניות

*לקליאו בעיה עם ווסת לסיבובי סרק - לסיאט בלאי מוקדם במכלול הטורבו

*לקליאו בעיה בקונקטור התראת כריות אויר - בעיה מינורית לחלוטין ניתנת לפיתרון תוך 5 ד'...

מחירי ביטוח

*תלוי בוותק הנהיגה, בתאונות או לא, ב3 שנים האחרונות

*בעיקרון - מחירי הביטוח לשתיהן נע בין 4500 ש"ח ומעלה (חובה + מקיף)

צריכת הדלק

טובה מאד בקליאו ספורט (הרבה תלוי באופן הנהיגה) ממוצע של 14 ק"מ לליטר

לעומת 10 ק"מ לליטר בסיאט (שוב הרבה מאד תלוי באופן הנהיגה)

אמינות

שוב תלוי בהרגלי הנהיגה - אצל חלק מחברי שנהגו בצורה ספורטיבית , היה צורך בטיפולים תכופים , גם בקליאו וגם בסיאט...

אצלי ברוך השם, (כמעט ללא תקלה משמעותית) במשך 4 השנים האחרונות.

מחירי טיפולים

מאד דומים בשני הרכבים (אם מבוצעים לפי הספר) ולא מתי שמתחשק.

עובדות

הקליאו ספורט נבחרה ע"י כל כתבי המכוניות( גם ע"י הכתבים האוביקטיביים וגם ע"י המשוחדים)

המובילים מכל המדינות באיורופה , באנגליה , בד"א וגם בארץ כ"הוט האץ" מס' שנים ברצף, והובילה את הקבוצה כ"איקון" .

האיביזה ספורט לא נבחרה בעבר ועדיין נכון להיום, כמובילה את הקבוצה (באף מבחן).

לסיכום

אתה חייב לנהוג בשתיהן לפי יכולתך , הבנתך ותבחר לפי מה שמתאים לך יותר.

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

מריוס

פורסם

היי מריוס, לא היתה עדיין יש, לא לבנה אלא כסופה.

ולכל העונים "אני מודה מודה מודה " לכולם

עזרתם לי

אם ישנם עוד דעות (רציניות ) אשמח לשמוע.

פורסם
תקלות אופיניות

*לקליאו בעיה עם ווסת לסיבובי סרק

מריוס

היי מריוס - אתה יכול להרחיב על דרכי הפתרון של הבעיה הנ"ל (כי אני חושב שנדבקתי...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צריכת הדלק

טובה מאד בקליאו ספורט (הרבה תלוי באופן הנהיגה) ממוצע של 14 ק"מ לליטר

לעומת 10 ק"מ לליטר בסיאט (שוב הרבה מאד תלוי באופן הנהיגה)

לא רוצה להיות קטנוני , אבל נתוני צריכת הדלק לא הגיוניים , גם לא הנתון עצמו וגם לא ההבדלים בין המכוניות.

פורסם
לא רוצה להיות קטנוני , אבל נתוני צריכת הדלק לא הגיוניים , גם לא הנתון עצמו וגם לא ההבדלים בין המכוניות.

צודק.

הקליאו עושה אצלי בנסיעה משולבת 11 ק"מ לליטר, שזה יפה בהתחשב בכך שאין לי רגל ממש קלה. בנסיעה בינעירונית היא עושה 12.5-13 ק"מ לליטר, אם הרכב לא עמוס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המכללים המיכניים והאלקטרוניים באיביזה טורבו ספורט עולים בלפחות דור אחד על אלה שברנו. היותם נפוצים בדגמי הקונצרן עושים אותם זמינים יותר וזולים, במידת הצורך. אמינות הסיאט עולה לאין שיעור על הרנו. אין בה ייחודיות בקרב דגמי הקונצרן ועל כן כל מוסך ברשת היבואן יודע לטפל בה. עלויות האחזקה בין הזולות בקונצרן. הביטוח לנהג מבוגר שכמותי 3200 ש"ח מקיף לשנה וזה 300 ש"ח יותר מהמחיר הרגיל כי לא הסכמתי להתקין קודן. עם קודן- 2900 ש"ח. חובה 1454 ש"ח.

האיביזה מצויידת עד לשיניים בכל אביזרי הנוחות המקובלים כולל בקרת אקלים ומערכת שמע שלטעמי היא יותר מטובה מאד. 4 כריות אוויר וכסאות קדמיים דמויי רקארו! איכות החומרים מעולה ולמרות שהיא בבעלותי כשלוש וחצי שנים, אין כל סימנים לבלאי, פרט לבעיה המוכרת של ציפוי הגומי על הידיות הפנימיות. תמיכת השרות של היבואן טובה ושירות מוסך פליקס יוצא מגדר הרגיל!

האוטו חסכוני למדי. עיקר נסיעותי מחוץ לעיר - ראשל"צ / ת"א והממוצע בחורף ללא מזגן 8.4 ליטר ל- 100 ק"מ. בקיץ עם מזגן 9.8 ליטר ל - 100 ק"מ. נסיעה מחוץ לעיר יכולה להציג לך במחשב הדרך גם 6.5 ליטר ל- 100 ק"מ בנסיעה במהירות 120 קמ"ש!

ניתן לנסוע עם 95 ללא בעיות, רצוי 98. אני משלם אותו הדבר באמצעות כרטיס פזומט.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תוכן חדש...