Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש בעל מקצוע מומלץ מאזור המרכז שיבצע תיקוני מכחול עדינים על גבי הפח של הרכב. אני מתל אביב.

מדובר בעיקר ב-Road Rash (קילופים קטנים על הפגוש הקדמי בגודל של יתוש) ועוד כמה קילופים עדינים בדלתות.

תודה מראש!

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

למה שלא תעשה לבד? זה מאוד פשוט, אלא אם כן זה מחוסר זמן. לדעתי אם קילופי צבע קלים מפריעים לך, תלמד איך לעשות זאת לבד, כך תוכל לשמור על הרכב במצב טוב לאורך זמן בלי להזדקק ללכת למומחה כל כמה זמן.

הוראות איך לבצע תיקוני מכחול:

1. שיוף קל בתוך הקילוף עם נייר השיוף

2. ניקוי האזור עם IPA להסרת שומנים

3. ערבוב הצבע עם הלכה

4. בעזרת מכחול דק 000 להניח את המכחות ולתת לצבע "לנזול" לתוך הקילוף, לא לעבוד בתנועות צביעה כמו של צייר

5. במידה ויש צורך, לבצע כמה שכבות צבע עד שהצבע יהיה גבוה מעט מפני הצבע המקורי

6. המתנה של כמה ימים לייבוש

7. בעזרת נייר השיוף לשייף עד שהצבע באותו הגובה כמו הצבע המקורי

8. פוליש להסרת סימני השיוף

מצרכים:

1. נייר שיוף 2000-2500 GRIT

2. צבע תואם לקוד צבע הרכב

3. לכה

4. IPA

5. מכחול דק

6. פוליש

פורסם

תודה!

לצערי אין לי זמן, אין לי מקום נוח לעבוד ואני מצויד בזוג ידיים שמאליות.

אני מעדיף לשלם למישהו שיעשה את כל מה שכתבת ואני אסתכל עליו ואצלם ב-iPhone.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

גם אני צריך לבצע תיקוני מכחול ברכב שלי, אני מתכוון לעשות את זה בעצמי.

כמה שאלות בנוגע להוראות:

1) למה צריך לשייף בתחילת התהליך ? לא מספיק לנקות עם פלסטלינה ו-IPA בתוך השריטה ?

2) בהקשר של סעיף 5, אם אני צריך מספר שכבות, כמה זמן בין שכבה לשכבה ?

3) בנוגע לפוליש בסוף התהליך, יש העדפה לסוג הפוליש ? לי יש ultimate compound של MAGUIERS . האם הוא מתאים ?

בנוגע לשיוף - אני מניח שהכוונה הייתה לשיוף עם נייר רטוב, נכון ?

פורסם
גם אני צריך לבצע תיקוני מכחול ברכב שלי, אני מתכוון לעשות את זה בעצמי.

כמה שאלות בנוגע להוראות:

1) למה צריך לשייף בתחילת התהליך ? לא מספיק לנקות עם פלסטלינה ו-IPA בתוך השריטה ?

2) בהקשר של סעיף 5, אם אני צריך מספר שכבות, כמה זמן בין שכבה לשכבה ?

3) בנוגע לפוליש בסוף התהליך, יש העדפה לסוג הפוליש ? לי יש ultimate compound של MAGUIERS . האם הוא מתאים ?

בנוגע לשיוף - אני מניח שהכוונה הייתה לשיוף עם נייר רטוב, נכון ?

1) כדי שהמשטח שאתה צובע בתוך השריטה גם יהיה אחיד וגם כדי שלא יהיה שקע חד אלא יותר קעור.

2)זה משתנה, אם זה צבע מקורי של היצרן זמן המתנה בערך 20 דק, אם זה צבע מחברות שמזמינים באינטרנט כמו dr color chip זה כמה דק׳.כמובן שהזמן משתנה גם לפי הטמפרטורה וכו׳.

3) כן מצוין, עדיף לאחר הקומפאונד לקנות ultimate polish כדי שיעלים את הסווירלים שהקומפאונד יצר.

הכוונה לשיוף עם נייר רטוב, לתוצאה קרובה למושלמת עדיף (תלוי בעומק השריטה) להתחיל נגיד ב2500 ואז 3000 ואז פוליש.

בנוסף מניסיון על הרכב של אבא שלי עדיף קודם למרוח צבע בנפרד ואז לשייף ואז לכה ולשייף.

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

השאלה היא כמה אתה מתכוון להשקיע?,ולמה אני שואל,בעל עסק בדרך כלל יעדיף לצבוע לך את כל החלק מפאת זמן וקלות עבודה.

צביעת מכחול לוקחת זמן והתוצאה לא מושלמת מכאן שאתה תשלם הרבה ליחסית עבודה לא מושלמת.

אם אתה מתכוון להשקיע אז אני מניח שכל דיטיילר יכול לעשות לך את העבודה, אני יודע שיעקוב אלטר עושה דברים כאלה, אפשר לשאול גם את שלומי אדרת.

תדע מראש שהמחיר הוא יקר כי העבודה לוקחת זמן וחומר.

פורסם

תודה על התשובה. קניתי ספריי צבע (שמגיע עם לכה בתוכו) לפי קוד הצבע של הרכב שלי (צבעתי בזמנו את חיישני הרוורס) וחשבתי לרסס מהפחית לתוך כוס קטנה ואז לעבור עם מכחול על השריטה. אני מתכוון לעשות את זה בחניה - שטח פתוח אבל מוצל.

אין לי מגבלה של זמן, ואם צריך לעשות עוד תיקון, אז אין לי בעיה לחזור על התהליך שוב עד שאני אהיה מרוצה.

בשלב זה לא נראה לי שאני אלך לבעל מקצוע, אלא אנסה את זה בעצמי (מקסימום אני אצליח :wink:)

פורסם

אתמול גיליתי חור קטן במכסה המנוע, מפגיעת אבן. הפח נחשף. עשיתי שימוש לראשונה בצבע הרכב שהזמנתי מאיביי, והצבע בא מוכן עם הנצנצים והכל, בדיוק כמו בצבע של הרכב. שמתי נקודה אחרי שטיפה טובה, ועכשיו אני מחפש נייר 2500...

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

אפשר להגיע לתוצאה מושלמת עם מכחול אבל למה זה נדיר? כי צריך לעשות הרבה שכבות ואחרי כל שכבה לשייף והאידיאל זה להתחיל ב2500 ולהגיע עד ל4000 ורק אז פוליש ואז לכה וכו. אם מערבבים את הלכה עם הצבע איו סיכוי לעבודה מושלמת אלא אם השריטה אינה עמוקה/מאוד קטנה

עריכה אחרונה על ידי SportsCar

פורסם

אחרי כל שכבה לשייף? חשבתי לשייף רק אחרי כל השכבות...

פורסם

הכל עניין של לאיזה רמה אתה רוצה להגיע.. כמובן שאפשר לשייף אחרי כל השכבות ואם השריטה לא עמוקה זה יראה סבבה אבל אם השריטה עמוקה התוצאה תהייה 80 אחוז ולא 95 אחוז. לארי קוסילה באיזשהו סרטון מסביר שהרכבים של הדיטיילרים שהם מציגים בתערוכות לוקח להם שבוע אם לא יותר לתקן stone chips/ שריטות קטנות.

ברמה הפרקטית כבר עדיף לצבוע את האזור אצל פחח וזהו.

פורסם

ברמה הפרקטית יש לי את כל הזמן שבעולם, ולרכב החדש יש לי גלריה שלימה שממתינה לכל צרה שלא תבוא. מכונת פוליש da, פוליש גס 400 של מזרנה, פוליש עדין 3000, צבע מקורי אורגינל עם מכחול, ועוד 20 מוצרי טיפוח שהצטברו לי. כולל 10 מ"ל ציפוי אופטי-קוט ליישום חוזר, ווקסים לרוב ומגבות לרוב.

וברור שאני לא אלך לפחח על כל נקודה מזערית.

רק צריך את ההסבר המקיף איך עושים את זה מושלם, וזהו

פורסם (נערך)

אני חייב לומר שכאשר זה מגיע לתיקון צבע עם מכחול,

זה רק ניסיון ויכולת, שום וידאו לא יעזור.

אתה חייב לפרק את זה לתתי נושאים, שיוף, בונד\מילוי, צביעה, יישור, קומפאונד, פוליש, וכו׳

אתה פשוט חייב להיות בטוח שאתה שולט בכול אחד מהם לחוד לחלוטין, כי זה פשוט דבר שתלוי בדבר.

תעשה אחד מהם לא מקצועי, והכול יראה לא מקצועי.

יש לך את כל החומרים וזמן פנוי? שב ללמוד קודם על פח רכב שאתה יכול להתאמן עליו, ולא על הרכב שלך.

sportscar - עירבבת בין המון דברים שהוא מדבר עליהם, שום רכב לא לוקח שבוע,

בטח שלא לאנשים ברמה שלו, גימור ברמה של 80 אחוז או 95 אחוז אלו נושאים שהם דיברו עליהם בנוגע לזמן מול כסף, מה דיטיילר חייב להבין כשהוא מצפה להיות רווחי.

ורק בשביל לתקן.. בתערוכות רכב, הם עושים עד רמה מספיקה ולא מעבר. (יש להם כמות עצומה של רכבים להספיק בזמן מצומצם).

ברכבי תצוגה שנשפטים ומקבלים ניקוד זה משהו אחר.

הדבר המצחיק הוא, שעם הזמן אתה לומד להבין שהרכב המפואר לרוב הוא מאוד מטופל והעבודה שלך עליו היא די מזערית, אומנם צורכת זמן כי זה עבודה קפדנית, אבל האפקט הוא מזערי.

הרכבים ה״פשוטים״ לרוב הם אלו שיש בהם המון עבודה וגודל השינוי הוא המשמעותי ביותר.

עריכה אחרונה על ידי AstoDriver
פורסם (נערך)

התכוונתי לרכבי תצוגה שמקבלים ניקוד.. על זה הוא דיבר. שלוקח להם שבוע לתקן משהו קטן.

ולמי שיש זמן סבלנות ויכולת אכן יכול להגיע לתוצאה גבוהה יותר מדיטיילר בהיבט הזה, לא בגלל שהדיטיילר לא יכול לעשות הוא יכול פשוט לא כלכלי בשבילו.. לכן תמיד רואים תיקוני מכחול של דיטיילרים מובילים בארץ שזה פשוט נראה לא משו.

עריכה אחרונה על ידי SportsCar

• תוכן חדש...