Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

האם בלנסר שנת 2009 מהצורה הישנה (מצב תמונה) - קיים פילטר לשמן גיר ?

האם ניתן לבצע החלפה מלאה והחלפת פילטר ?

או שלא מחליפים את הפילטר ומבצעים רק החלפה חלקית ?

הרכב עבר 75 אלף קמ.

תודה לעוזרים.

LANCER.jpg

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פילטר יש, אבל כדי להחליף אותו, צריך לפרק את הגיר מהמנוע.

הוא אמור להיות מתוכנן להחזיק לכל אורך חיי הגיר.

לדעתי, כל עוד אין בעיה בגיר, תסתפק בהחלפה חלקית (כי בלי לפתוח את הגיר, אין מצב לשפוך את כל השמן שיש שם) כל 60K ק"מ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מחזק את הבחור שמעליי,

תקנה לך 4 בקבוקים של שמן איכותי שעומד בתקן SP-3, כמו יורול או ולווליין מקס לייף.

Stay Dirty

פורסם

תודה לעונים.

מוסכניק שאני מעריך הציע לי החלפת שמן בעזרת מכונה שמוציאה את כל השמן הישן, ומכניסה חדש.

החלפה של 8 ליטרים, מבלי לפרק את הגיר.

האם כדאי? נשמע לי טיפשי לערבב נוזל חדש עם נוזל בן 7..

העניין הוא שהוא מחתים אותי על אישור שהוא לא אחראי על הגיר ועל נזקים שאולי יגרמו בשל ההחלפה. (הוא מתכוון לרוקן את כל שמונת הליטרים על ידי התחברות לצינור הקולר)

מה דעתכם ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

כל עוד הגיר שלך תקין אני לא רואה סיבה לפחד מהמכונה, כל עוד הגיר תקין זה אפילו יותר טוב מהחלפה חלקית! אני עבדתי במוסך שהחלפת השמן התבצעה בדרך הזאת ולא שמעתי על שום בעיות, רק תתדאג לשמן איכותי דעומד בתקן!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם (נערך)

הנה עוד מכונאי שנשמע מקצוען(עם הכלים המתאימים ומזהיר לפני) שמתריע על החלפת שמן גיר שאולי תגרום לנזקים.

למה פה בפורום חושבים כולם שהם אלוהים ולוקחים אחריות ששום דבר לא יקרה בהחלפת שמן גיר?

לדעתי תוודא שהגיר שלך תקין ב100 אחוז קודם כל.

אפילו כשאני למדתי בזמנו אוטוטורניקה ברכב והגענו לנושא של הגירים נאמר כי הגיר מתרגל לשמן הישן וכשמחליפים אותו זה עלול לגרום להחלקות.

אם זה משמח אותך, הלנסר של העבודה שלי (07-08) עם 270 אלף על גיר מקורי ולא תמיד אני נזהר עליו בלשון המעטה.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

מחזק את אושריקו , בעבר עשינו ניקוי כזה בסונטה 00 הכל הפיקס לפני הניקוי , אחרי הניקויי כבר הגיר היה מורגש בהחלפות והן כשאתה משלב הילוך .

כמו שנאמר דבר שעובד מצויין אל תיגע בו .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אני רק שם את זה כאן.

כל אחד שיחליט לעצמו.

אני החלפתי בגולף 2001 שעשתה 116 אלף והחלפות לא היו חלקות לפני שהחלפתי שמן + פילטר אך ללא ניקוז מהטורק. הגיר עכשיו מתפקד הרבה יותר טוב, מגיב מהר, לא מחליק.

הזול עולה ביוקר

פורסם

אפילו כשאני למדתי בזמנו אוטוטורניקה ברכב והגענו לנושא של הגירים נאמר כי הגיר מתרגל לשמן

וזה למה ענף המכונאות בארץ ניראה כמו שהוא ניראה.

אם ככה מלמדים, אז מה אפשר לצפות מהמכונאי בשטח?!

יום טוב גם לך

פורסם

אצלי ברכב בוצעה החלפה מלאה כולל שטיפה עם המכונה וכמו שלא היו בעיות אז, אין בעיות עם הגיר מאז.

אם הצבע של השמן תקין, לא אמורה להיות שום בעיה מהחלפת השמן, להפך רק תרויח בטווח הארוך.

אם הצבע כבר לא תקין, הגיר ככל הנראה הולך למות והחלפה עשויה להרויח קצת זמן או לזרז את התהליך, כל מקרה לגופו.

פורסם
וזה למה ענף המכונאות בארץ ניראה כמו שהוא ניראה.

אם ככה מלמדים, אז מה אפשר לצפות מהמכונאי בשטח?!

יגאל , תחליף שמן גיר ברכב שעבד קשה 150-200-300 אלף ק"מ ולא הוחלף בו שמן גיר מעולם.

אתה תתחייב שהגיר יתפקד מעולה לאחר מכן ?

סתם מעניין אותי , כי לא מדובר כאן על החלפה יזומה וסדירה לפי הוראות יצרן שכמובן מוסכניקים לא ממש מקפידים על זה.

פורסם

אתה מודע שליגאל יש צרפתית יוצאת צבא אוטומטית טורבו-דיזל,מהיכרותי עם יגאל הוא אף פעם לא ממליץ סתם כי רשום בספר האחזקה.

לגבי החלקות בהעברת הילוכים זה אומר שהגיר היה בשלבי גסיסה במקודם או במאוחר אותו בעל הרכב היה נתקע באמצע כביש מהיר עם גיר לא מגיב.

פורסם
יגאל , תחליף שמן גיר ברכב שעבד קשה 150-200-300 אלף ק"מ ולא הוחלף בו שמן גיר מעולם.

פיספסת את הנקודה,

זה בזיון שבקורס אוטוטרוניקה, קורס שאמור להכשיר את אנשי המקצוע של העתיד, מלמדים שטות נוסח "הגיר מתרגל לשמן"

מזל שלא אמרו לכם שלגיר יש אנגינה.. והוא צריך תוסף דבש בשביל להבריא.

לעניין המשך השאלה שלך, כמו שאמר מארק, כל מקרה לגופו.

החלפתי שמן גיר בגולף 96, החלפה ראשונה מאז שהרכב יצא מהמפעל, הכל בסדר, כולם בריאים ושלמים והגיר רק שמח מזה..

לא התרגל לא קיבל דלקת פרקים

יום טוב גם לך

פורסם

לוקי2 - הפילטר פנימי, ולא מחליפים אם אין תקלה של בעיית ספיקה , לחצים.

בצע החלפה כמו שביצעתה בפעם הקודמת - חלקית כחצי מהכמות.

ורשמו שמנים / נוזלי ממסרה טובים בתקן, SP-3 .

תואם לנוזלי הממסרה של יונדאי / קאיה , אפשר להשיג גם מ יונדאי-שופ, וג'אסט מוטור.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...