Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי 14 הפך ל 144

DrorZi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה למצוא מתי מודיעין 14 הפך ל 144, מצאתי דף ויקי שטוען שבשנות ה 80 אבל אני דווקא זוכר יותר אזור תחילת ה 90, מישהו יודע לכוון אותי לתשובה הנכונה?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לדעתי אתה צודק - זה אכן היה מתישהו בתחילת הניינטיז. יש מצב שזה היה עם המעבר של בזק למרכזיות ספרתיות (ועמו גם ביטול של כמה איזורי החיוג: 052, 053, 06, 07 ובטח עוד כמה).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זכור לי קמפיין שליווה את המעבר, יחד עם השעון הדובר ושירות תיקונים במספרים העוקבים. מתנגן לי בראש יותר אייטיז. אם תצליח למצוא את הקמפיין הזה, עם השנה שבה יצא, תהיה לך תשובה די מוצקה. יש כל מיני אתרי נוסטלגיה שאוספים כאלה דברים.

אני חושב שזה היה לפני השינוי שהזכיר אלעד, אבל יכול להיות שאני טועה.

בכל אופן, מחצית שנייה של שנות השמונים וצפונה.

פורסם

אני סתם שאלה

למה זה מעניין אותך מתי?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שמעתי מישהו שטוען שהם עברו ל 144 ברגע שטלפונים סלולרים נכנסו לשוק, שחיוג ל 14 היה מחייג לזכרון מספר 14 ולא למודיעין אני מנסה לבדוק את האמת בסיפור וחלק מזה זו ההבנה מתי עברו לחיוג 144 במקום 14

אני זוכר שנוקיה 2120 היה יכול להתקשר לזכרונות באמת בחיוג ישיר (31 SND היה מחייג לזכרון 31) אבל אני לא זוכר אם מוטורולות בננה (בלוק) עשו את זה גם

האם מישהו זוכר האם המוטורולות הראשונות של פלאפון ידעו גם לחייג ישירות לתא זכרון?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם (נערך)

מזכרוני המעומעם - בין 87 ל-89. לטענת ויקיפדיה, באמצע שנות השמונים: https://he.wikipedia.org/wiki/B144

שום קשר לסלולריים שהגיעו שנים רבות לאחר מכן.

באותה תקופה בערך גם עברו מ-6 ל-7 ספרות בטלפונים הרגילים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה, את דף הויקי הזה ראיתי ובכוונה לא שמתי קישור כי רציתי לראות האם מישהו זוכר בעצמו

אם המוטורולות הראשונות גם יכלו לחייג ישירות לזיכרון מספר XX זה דווקא כן יכול לקשור את הנושא יחד

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם (נערך)

יש!

http://www.mobilecollectors.net/downloads/2349/motorola_dynatac_4500l_user_manual

הוראות של אחד הטלפונים הראשונים של מוטורולה

בעמוד 20, חיוג מהזכרון XX + SND (כש XX הוא מספר בין 1 ל 99)

לזכרוני השיטה הזו היא שדחפה בעיקרה את השינוי מ 14 ל 144, פשוט אי אפשר היה לחייג למודיעין מפלאפון (כשפלאפון עוד היתה החברה היחידה בשוק)

זה גם מסתדר עם השנים, כניסת פלאפון ב 86, מעבר ל 144 לקראת סוף שנות ה 80.

4500p.jpg

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

תשמע, זאת אחת מתיאוריות הקונספירציה הכי משכנעות שקראתי עד כה. בהחלט ייתכן. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לי זכור שזה היה יותר מוקדם, אבל זכרון הוא דבר נזיל.

פלאפון הופיעה ב-1986 בקידומת 050 ומספרים בני 5 ספרות.

לגבי המעבר מ-6 ל-7 ספרות - הוא החל בסביבות 1983-84 בפ"ת, בהמשך שנות ה-80 התפשט לכמה מרכזיות בת"א וראשל"צ ובהדרגה באיזור 03. קצת יותר מאוחר הופיע בכרמיאל, אחריה אצבע הגליל והמעבר הכללי היה ב-1995 (התאריך בחיפה זכור לי במדויק - 7 בנובמבר 1995 - אבל למעשה תקופת החפיפה בין 6 ל-7 ספרות החלה כמה שבועות קודם ונמשכה מספר חודשים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למיטב זכרוני. 92 הפך ל-922 ונוסף 923 או משהו כזה.

אני זוכר כיון שזה קרה לאחד החיילים במחלקה שלי, שהיה טיפוס בלתי נשכח. גם עשה קצת רעש באיזו חבורה שהשתייכתי אליה ושטכנולוגיה עניינה אותה מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פורסם

אני זוכר את המעבר ל-6 ספרות באיזור הדרום.

התחיל רק במהלך 1996 - אז כל מה שהיה איזור חיוג 07 קיבל את התוספת של הספרה 6.

בתחילת שנות ה-2000 (לא זוכר במדויק מתי) אני זוכר שביטלו את איזורי חיוג 07 ו-06 (שהוטמעו למעשה באיזורי חיוג 08 ו-04).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אזורי 06 ו-07 בוטלו עוד בשנות ה-90, כיון שחברות הסלולר קיבלו את הקידומות (סלקום את 064 ו-065, פלאפון את 068 ואורנג' את 066 ו-067). הקידומות של חברות הסלולר אוחדו ב-2004, עם הוספת ספרה שביעית.

איציק - התהליך של הוספת הספרה השביעית באזורי 02 (בפרוזודור ירושלים ובהמשך בעיר), בצפון הרחוק (הוספת הספרה 6 בעקר באיזור צפת, מה שהיה בעבר הרחוק 069) והשפלה (08) החל במחצית הראשונה של שנות ה-90. לא זוכר תאריכים מדוייקים, אבל אני זוכר בודאות חברים מאזור קרית מלאכי שקיבלו את הספרה השביעית בערך במקביל אלי בחיפה, כלומר בסוף 1995. לא זוכר מתי הדבר התרחש באזור 07, אבל מדובר בערך באותו זמן.

• תוכן חדש...