Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

עלה לי רעיון לאפליקצייה גאונית שלדעתי תספק פיתרון לקהל יעד ענק של אנשים.

בדקתי כמובן ברשת אם כבר קיימת אפליקצייה כזאת,

למרבה הפלא עדיין אין(יש רעיון דומה לאיזה קבוצה בחו"ל שעדיין לא פיתחה כלום).

אין לי שום קשר לעולם האפליקציות וגם אין לי כסף לשלם לחברה שתעשה את זה.

באיזה דרך אני יכול לפתח את הרעיון? גיוס המונים? חברות שקונות רעיונות כאלה וכו?

לאחר שהאפליקצייה קיימת ורצה בחנות,ממה אני מרוויח? מהפרסומות?

תודה לעוזרים!

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

רעיון , במיוחד ללא תוכנית עסקית (איך מגיעים למשתמשים , איך עושים כסף , איך גדלים וכו) , הבנה טכנולוגית של במה זה באמת כרוך , האם אפשר ויתרון במימוש - הוא לא יותר מרעיון.

לא הרבה במיוחד.

גם נשמע שאתה לא בעניין של ללמוד את התחומים הנ״ל (החלק העסקי , שיווק , פיתוח , איפיון) אלא to unload it to someone else ו״לשבת בצד״ - מה שאומר שהערך העיקרי שאתה ״מביא לשולחן״ זה הרעיון.

אם תסתכל לאורך ההיסטוריה (גם של הAppstore) - השילובים הם תמיד רעיון טוב , ביצוע מדהים (הרבה פעמים יותר חשוב מהחלק הקודם) ואסטרטגיה ברורה לאיך אתה מגיע לקהל / טיימינג מטורף.

רוב ההצלחות שאתה רואה - באו אחרי הרבה כשלונות / למידה / הזעה ושכל אחד מהפאונדרים הביא משהו רציני לשולחן.

אני ״בעולם״ הזה בערך 6 שנים - עם הרבה חברים בתחום - אני מכיר 0 מקרים של משהו שהביא רק רעיון לשולחן ויצא מזה משהו.

אני לא אומר שהרעיון לא מעולה ולא גאוני ולא עלית פה על משהו שכולם יעופו עליו אם הוא היה בשוק - אני פשוט אומר - שרעיון זה החלק הראשוני ביותר ביותר ובפני עצמו - לרוב לא שווה הרבה.

אתה קופץ לשאלה על גבול הלא רלוונטית בשלב הזה - של איך עושים מזה כסף.

זה תלוי ברעיון ובעיקר בשוק שלו.

האם יהיה קהל קטן אבל שישלם הרבה? האם יהיו מליוני משתמשים בכל יום ואז פרסומות יהיו אופציה סבירה ? האם המהלך הוא של גידול של המידע / משתמשים ואז מכירה או מונוטיזציה על זה? אי אפשר לנחש כי דין אפליקציה אחת לא דומה לדין אפליקציה שנייה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שים לב לעוד הודעה מלפני שנתיים בסגנון.

התשובות לא השתנו במיוחד:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?520293-%D7%99%D7%A9-%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%90%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%99%D7%A9-%D7%9E%D7%A6%D7%91-%D7%9C%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%97%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D

אם כבר השוק רק נהיה יותר קשה כי הרווחיות כל הזמן קטנה כשיש יותר ויותר אפליקציות ומפתחים.

Then dying is forgetting

פורסם

שאלתי באופן כללי,בשמחה אני ילמד את כל התחומים מסביב,אבל זה ייקח זמן במיוחד שאני לא מגיע מהעולם הזה.

הרעיון שלי יעניין ה-מ-ו-ן אנשים,כחצי מהאוכלוסייה בגדול.

אני לא רוצה לזרוק פשוט רעיון ולגרוף הון,אני מוכן לשבת ולחשוב על כל הדברים מסביב עם מישהו שמבין בזה דבר או שניים.

האם יש חברות שמתעסקות בזה?

אני יודע שהיום כמעט כל אחד שסיים תואר בתוכנה יכול לפתח אפליקצייה,השאלה באיזה רמה ועד כמה היא תתפרסם.

אז מה עושים הלאה?:lol:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

יש הבדל בין אפליקציה לאפליקציה - ויש סיבה שהשוק עדיין רותח למפתחים טובים בתחום שמשנה לשנה יכולים להרוויח יותר.

(רוב בוגרי התארים ובטח בוגרי הקורסים לא משהו , זו האמת. ומפתח בפני עצמו לא מספיק - זה לא הSkillset היחיד שצריך כדי ליצור מוצר מוצלח).

תשמע - אתה יכול לבחור את אחד התחומים שיותר קרובים אלייך ולתת בראש וללמוד אותו ברצינות, לדבר עם יזמים בתחום , לדבר אולי עם חברות פיתוח להבין מה העלות ואם המוצר עושה שכל... יש הרבה כיוונים ותלוי מה אתה באמת רוצה לעשות ומה רמת המחויבות שאתה יכול להקדיש לזה.

בכ״א - לכל מוצר צריך להתחיל מהבנה אמיתית של השוק שלו (חצי מהאוכלוסיה בגדול - זו לא תשובה רצינית , אז למה לא קם מוצר אחר למלא את החלל? או שזה קשה , או שאין באמת שוק בכזה גודל , או שיש מוצרים אחרים ליד שפותרים את אותה הבעיה ברמה מספיק טובה ומספיק נוחה, או שיש פה בעיה טכנולוגית אמיתית קשה מאוד... יש הרבה סיבות).

בגדול צריך Product market fit (להבין שאנשים באמת צריכים משהו), צריך דרך הגיונית לאיך עושים מזה כסף / גדלים אסטרטגית וצריך את הפיצוח המוצרי של למה המוצר הזה פי 10 יותר טוב מפתרונות קיימים שפותרים את אותה בעיה או בעיה קרובה. אחרי כל אלו - אפשר לחשוב איך ממשים באמת את הרעיון שזו שאלה טכנית ומוצרית / עיצובית.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

תלמד ג'אווה ו/או אובג'קט-C,

תפתח את האפליקציה ב Xcode ו/או אקליפס,

תשלם סכום נדיב לחברת בדיקות חיצונית שתעשה לך QA מקיף לאפליקציה,

והנה יש לך מוצר שמוכן לכבוש את המרקט/אפסטור.

אם תתחיל עכשיו בקיץ כבר יהיה לך את היידע לכתוב אפליקציות בשכבת ה user space. :wink:

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

ליביור - נשמע שאתה מבין דבר או שניים.

אני כרגע עובד על פיתוח של מערכת שאני צופה לה דרישה בישראל ובהתאמות מסוימות גם בחו"ל.

זה לא רעיון גאוני, זה לא משהו חדש, יש מתחרים, אבל כל אחד מציע את הפתרון בוריאציה אחרת ובישראל במיוחד יש רק חברה אחת שנותנת פתרון שהוא עלוב לעומת הפתרון שלי.

אני בונה על מחירים אטרקטיבים יותר מהמתחרים, ומתמקד על השוק בישראל בתור התחלה, כי אני מכיר אותו ויודע מה ה ADDED VALUE שלי.

המערכת כבר בשלבים הסופיים (הרי אין דבר כזה סופי, הכוונה למצב שבו אפשר להתחיל לעשות הצגה שלה) ואני אוטוטו מגיע לשלב שבו צריך להתחיל להציג אותה, לפרסם אותה וכמובן למכור אותה.

אשמח לעצות לאיך מתחילים לרקום עור וגידים מדבר כזה.

פורסם

אין לי כמעט זמן להשקיע בשנתיים הקרובות וזה המון זמן.

איך אני יכול להתייעץ עם מישהו בלי דאגה שהוא יגנוב לי את הרעיון?

פורסם

TheOne - בימינו - עדיף כבר להתחיל עם סוויפט ולא Objective C

כמו כן - אתה שוכח 2 דברים UX וUI , כ״כ חשובים שלפעמים השאלות הטכניות והמימושיות הן משניות אליהן.

phpclub - אני חיי את סצינת הסטארטאפים בעיקר מהכיוון הטכני.

אני מן הסתם רואה ומלווה את כל התהליכים מסביבי ויש לי חברים בפוזיציות מגוונות מאוד אבל אני לא מתיימר לדעת ליעץ בתחומים שאתה צריך שנשמעים בעיקר סביה הCustomer aquizition כלומר להגיע לאנשים הנכונים ולתת להם את הפיצ׳ הנכון כדי להפוך אותם ללקוחות.

גם אני לומד ה מ ו ן עדיין על התחום הזה , האנשים , השאלות שיש לשאול וכו עם הזמן.

בכלליות - בהרבה מקרים הדרך הנכונה לפתור את הבעיה היא להתחיל להיפגש עם לקוחות פוטנציאלים והשוק לפני שהמוצר מוכן - לשמוע את הPain points שלהם , איך המוצר התיאורטי שלך עוזר להם וכו - במיוחד אם אלו לא לקוחות קצה שאתה צריך מאסה - שם זה משחק אחר.

נשמע שאתה צריך לדבר עם פאונדרים ואנשי מכירות בתחום בעיקר בסוג הלקוחות שלך (לא מתחרים שלך אלא אנשים שמוכרים מוצרים לאותן חברות / בסגנון).

סצינת הסטארטאפים בארץ סה״כ נורא פתוחה יחסית אז גם - אם יש לך השקעה - בהרבה פעמים המשקיעים שלך יכולים לפתוח דלתות ולעשות Introים ויש פודקאסט מעולה על סטארטאפים בשם השבוע שיש לו קבוצת פייסבוק מעולה עם הרבה חברה שתורמים ידע וקשרים:

https://www.facebook.com/groups/Hashavua/

אם המוצר הוא טכנולוגיה בעיקרו - שווה להקשיב ושווה להצטרף לקבוצה ולהתחיל לשאול שאלות.

dany - חפש חבר שבתחום (מפתח למובייל , מאפיין בחברה שעושה מובייל וכו) קודם שיכווין אותך אם אתה בכלל בכיוון ואיזה Ballpark כללי של כמה קשה הרעיון.

עזוב את יגנוב לי / לא יגנוב לי.

המפתח ה״ממוצע״ בתחום הוא לרוב אדם טכני עם משכורת סבבה לגמרי שיש לו הרבה דרישה בשוק - פחות סוג האנשים שיתלכלך איתך.

כמו כן - רעיון זה לא משהו שאתה יכול להגן עליו באמת (NDA ופטנטים נועדו בעיקר כדי שתוכל לתבוע משהו אחר אם הוא מפר לך אותם , פטנטים אין במעט בעולם התוכנה וכדי לאכוף באמת בעיה כזו - אתה צריך ערימה רצינית של כסף בהרבה מקרים. סתם נקודה למחשבה).

אני לא אומר - תכתוב אותו בכל מקום וכו - אבל תהיה הגיוני. (לדעתי)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

obj-c שפה ותיקה להפליא, היא לא תיעלם כל כך מהר. :-)

ואקליפס עברה לפח הזבל של ההיסטוריה, לרווחת כולם.

- - - - -

מהניסיון שלי עם סטארט אפז (אפים? אפז?) - 100 אחוז מאלה שקיבלו מימון ראשוני

נוהלו על ידי שותפים מנוסים עד מנוסים מאוד. לעתים קרובות מדובר בצמד שותפים -

* אחד עם ניסיון (!) בניהול מוצר, איפיון מוצר ושיווק, יחד עם שכבה של ניסיון טכני בעבר.

* השני עם ניסיון מקיף ורחב (להבדיל מעמוק) בתחום הטכני.

לא נתקלתי מעולם בצמד שותפים שבהם אחד הראשים היה חסר ניסיון.

לעתים קרובות אחד השותפים אפילו חובש כובע נוסף, כגון מתכנן ux/ui (שוב, עם ניסיון!) או הבנה בכלכלה מעשית (תוכנית עסקית/תמחור).

מומלץ לקרוא שוב ולהפנים מה שכתב ליביו - רעיון לא שווה כלום בלי תוכנית עסקית,

והדברים שמצליחים הם רעיונות קיימים שיצאו לפועל על ידי אנשים שהשכילו להפוך אותם לכסף.

אל תפחד לדבר על הרעיון ולהתייעץ עם אנשים מנוסים. הוא לא שווה אגורה שחוקה כרגע, סליחה על החבטה המציאותית בפרצוף.

נ.ב.

אחזור רגע לשאלה האחרונה בפוסט המקורי, סתם כדי שתקבל טעימה:

* שום אפליקציה ביקום לא מתקיימת מהצגת פרסומות. קינוורט גרוע של יוזרים משמעותו - משלמים מעט מאוד על קליקים.

* יש אפליקציות בתשלום מראש (כן! עדיין! מחוץ לבועה הישראלית).

* מודל ה-freemium שבו האפליקציה חינמית ומשלמים על תוספות/פיצ׳רים עובדת בצורה מדהימה במשחקים

ברגע שקולעים לשילוב הנכון של תמחור וטכניקות של שימור מכורים לסמים. מחוץ לעולם המשחקים, הרבה יותר קשה לקלוע.

* יש כמה אפליקציות פופולריות ללא שום הכנסה, שפשוט מוחזקות על ידי המשקיעים בגלל בסיס עצום של משתמשים

שיום אחד יעשו ממנו כסף. הדוגמה הקלאסית שמוכרת לישראלי הממוצע - ווצאפ. הנה, פייסבוק קנו אותם

ועכשיו הם משתמשים במידע שחילקת בווצאפ בשביל למקד עוד יותר את הפרסום.

השאלה ״מהיכן יגיע הכסף״ היא קריטית וחיונית וצריך לענות עליה לפני שמתחילים לעשות משהו.

הנה, אפילו ווצאפ תכננו במקור שתהיה שנה ראשונה של שימוש חינם, כדי להפוך את המשתמשים שכבר התמכרו לתוכנה

למשתמשים משלמים. התוכנית העסקית השתנתה באמצע הדרך בגלל ההצלחה, אבל זה כבר גולש לדיון אחר. :-)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תתחיל לשחק עם App Inventor.

ספק אם ייצא מזה משהו, אבל לפחות תקבל מושג כללי על איך העניינים עובדים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין לי שום כוונה לזרוק רעיון לשולחן ולחכות שייתנו לי כסף,אני מבין שיש דרך ארוכה וקשה לתהליך הזה.

אתחיל מסקר שוק בקרב חברים,מכרים וסביבתי.

אחשוב במקביל על כל השאלות שעלו כאן,(כרגע אין לי רעיון כיצד אקבל תמורה מצד המשתמשים באפליקצייה),

הקבוצה בעלת רעיון דומה שהזכרתי מכוונת ל"מטבע ויראטואלי" כתמורה.

אני לא מתכוון ללמוד כרגע פיתוח אפליקציות כי אין לי זמן ורצון ממש,בנוסף אני גם סטודנט שיש לו מה ללמוד כרגע.:lol:

פורסם

דרך אגב - hans ידידי לעבודה - אתה לא מדייק.

בהחלט יש אפליקציות שעושות כסף מפרסומות בלבד.

הן פשוט עובדות על כמות תעבורה עצומה (מליוני משתמשים) אל מול הצורך לממן מעט מאוד עבודה (לדוגמא מפתחים קטנים).

או זה - או שזה רק עוד אמצעי של מוניטיזציה.

(לרוב מן הסתם אופציה ב׳)

רוב מי ששם פרסומות אכן עושה מזה גרושים.

ד״א - רק אתמול שמעתי פרק של Under the radar - פודקאסט מעולה של שני מפתחים עצמאים (ידועים ב״סצינה״) שדיברו על בחירת מודל תשלום לאפליקציה חדשה של אחד מהם ועברו קצת על האופציות לאפליקציות קטנות והבעיתיות המוסרית המסוימת של שימוש בפרסומות.

https://www.relay.fm/radar/18

בכלליות - יש המון פודקאסטים בתחום שמדברים על כל החלקים ומרתקים לשמוע ולומדים מהם המון.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

נו, אם הכוונה ב״יש״ היא ״יש יוצאי דופן״, אז... יש יוצאי דופן בכל תחום.

עדיין, ב-99% מהמקרים מדובר בגרושים, וכמו שכתבת, בד״כ מדובר באופציה ב׳ ומה שנלווה אליה.

אם כבר פודקסטים - הנה ספר מרתק על מונטיזציה במשחקים: http://www.amazon.com/Virtual-Economies-Design-Analysis-Information/dp/0262027259/ref=pd_sim_14_2?ie=UTF8&refRID=116CB33XZ6JN3PQZ4D6W

רוב הספר מדבר על התקופה שקדמה לפיצוץ של משחקי הפרימיום למיניהם, אבל זה לא משנה,

יש שם דוגמאות מאלפות על הניסיונות השונים של מפתחי המשחקים לייצר הכנסה נוספת ברכישות מתוך המשחק/אפליקציה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...