Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך מפורט, תלוי כמובן בקונפיגורציה של ההנעה ההיברידית, אבל מנוע החשמלי מניע את מנוע הבעירה הפנימית.

המצבר הוא רק עבור מערכות העזר 12 וולט כגון תאורה, מגבים, אלקטרוניקה וכו.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לדעתי זה על אותו משקל של "מוסכניקים" שלא יודעים לטפל ברכב מסויים ומוציאים את החוסר ידע שלהם על הרכב , ראה ערך

"רכב צרפתי זה חרא יש הרבה בעיות חשמל" , לדעתי מדובר בהתנערות שלהם בגלל חוסר ידע.

הנה קח לך קישור ולך תעשה להם בית ספר.

http://www.varta-automotive.com/en-gb/technology/tech-start-stop/battery-comparison

נ.ב.

המצברים עולים משמעותית יותר יקר לכיוון 800-1000 לפי שידוע לי.

AGMאו EGF

בכל מקרה אני צריך מצבר קומפקטי. והם אמרו שאין כזה בארץ. העיקר שדחפו אותי לכיוון, כאן בפורום נציגי ורטא.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם (נערך)
AGMאו EGF

בכל מקרה אני צריך מצבר קומפקטי. והם אמרו שאין כזה בארץ. העיקר שדחפו אותי לכיוון, כאן בפורום נציגי ורטא.

AGM זה המצבר שאתה מכוון אליו.

כמו כן שירשור דומה לפני כשלושה חודשים שמדבר על אותה בעייה כמעט אבל בפיאט.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?584358-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-start-amp-stop-%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%95

danniel , תסכים איתי שמצבר רגיל יעבוד הרבה יותר קשה בכל ההתנעות האלה מחדש , תאר לך את פותח השירשור עומד בפקק ארוך של איילון בחמישי שבו כל 10 שניות הוא מגיע למהירות O והג'אז ישר מתכבה (היה לנו במשפחה כשנתיים בערך JAZZ היברידית ), המצבר לדעתי שלא בנויי למחזורי הנעה כפולים ומשולשים יגיע למחזור חיים של לפחות חצי מהתקופה בו אמור לעבוד באמת.

אני לא מבין כל כך לעומק במונחים המדעיים במצברים, אבל אני חושב דיי בהיגיון שמצבר של רכב היברידי שונה בתכונות שלו ממצברים רגילים בשוק שעולים 350-500 שח על פי אופי השימוש שלהם ברכב.

עריכה אחרונה על ידי umardekar
פורסם

שוב פעם... אם המנוע החשמלי מניע את המנוע בנזין, המצבר 12 וולט כלל לא מעורב בתהליך התנעת המנוע ולכן אינו חייב להיות מצבר מתאים לעצור~סע.

פורסם (נערך)

לי בסיוויק הייבריד כאשר המצבר המקורי נגמר הרכיבו מצבר רגיל לגמרי,הרכב נסע כ 3 שנים אחרי זה עד שנמכר.

ההתנעות ביניים מתבצעות בעזרת הסוללה ואין שום קשר למצבר.

עריכה אחרונה על ידי leo69

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

אני לא חושב שהיצרן סתם החליט על מצברים X שמתאימים לסוג רכב X ומצבר Y מתאים לרכב Y , זה שזה עובד הכל טוב ויפה השאלה מה לתקופה הארוכה וסוג הבלאי שזה גורם , זה כמו שאפשר להרכיב טכנית מצבר 45 אמפר על לנד קרוזר והרכב יניע , השאלה מה בהמשך. זאת דעתי האישית בלבד כמובן.

• ספונסר פורום
פורסם

חברים שימו לב שקצת יש פה בלבול בין רכב היברידי ורכב STOP&START

אז קצת סדר רכב היברידי לרוב ובמקרה של הרכב שלך הונדה ג'אז בפרט מניע את הרכב מהמצבר ההיברידי ( הגדול)

ולכן המצבר הקטן אינו מצבר ג'ל בדרך כלל ובמקרה שלך הוא מצבר חומצה בעל קיבולת של 45 אמפר

ברכבים שהם STOP&START המצבר תמיד יהיה מצבר ג"ל מטכנולוגיה EFB או AGM

לגבי ההתראה שקיבלת היא נובעת מהמצבר ההיברידי ואני מציע שתכנס בדחיפות למוסך מורשה של הונדה לבדיקה.

מקווה שעזרתי

יוסי - שרות לקוחות ורטה

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אני אחזק את danniel ואת יוסי נציג טלרון - במכוניות היברידיות, אשר להם יש גם כיבוי מנוע בעמידה (מערכת start stop), המנוע החשמלי הראשי הוא שאחראי על התנעת המנוע. המצבר הרגיל משמש רק למערכת החשמל ברכב, ולא להתנעה (בין אם התנעה ראשונה או לאחר כיבוי בעמידה), חוץ מבתנאי קור (שאינם שוררים בארץ יתר על המידה) ובמקרה של התרוקנות מלאה של הסוללה ההיברידית או תקלה במערכת ההיברידית. זאת בניגוד למכוניות עם מערכת start stop אשר אין להן מערכת היברידית (והם משתמשים בסטרטר להתנעת המנוע לאחר עצירה, בניגוד למערכות שמזריקות דלק לצילינד שהכי קרוב לנמ"ע) - במקרה הזה אכן מומלץ להשתמש במצבר ייעודי שיכול לעמוד בעומס הגדול של התנעות תכופות.

באינסייט (וכנראה גם בג'אז) המצבר המקורי הוא בקיבולת של 35 אמפר-שעה, ואכן קשה עד בלתי אפשרי למצוא מחליף זהה בארץ, ואם כן אז המחיר מופרז ביותר (קרוב לכפול ממצבר 40 אמפר-שעה). בנוסף, במנועי הונדה ההיברדיים אין כלל אלטרנטור, וטעינת המצבר הרגיל מתבצעת דרך ממיר מתח מהסוללה ההיברידית (במתח של 110 וולט DC). הטסרטר, כמו המצבר, הינו קטן יחסית למנועים רגילים, שכן הוא לא אמור לעבוד כמעט בכלל.

פורסם (נערך)

עדכון: הבעיה נפתרה. קפצתי הבוקר למוסך מורשה הונדה. קוד התקלה הראה שהמאוורר החשמלי של הסוללה ההיברידית (PDU UNIT FAN BLOWER) הפסיק לעבוד. תפקיד המאוורר החשמלי לקרר את הסוללה ובכלל את המערכת ההיברידית, שמאד מתחממת. במוסך אמרו שכבר יצא להם לא אחת להחליף את החלק הזה בהיברידיות של הונדה. זו הייתה התראת האזהרה של המערכת ההיברידית IMA וגם הסיבה שהמערכת הפסיקה לתפקד.

למזלי הרב, זו לא הסוללה ההיברידית ששווקה חיים :lol:...אז יצאתי יחסית בזול...

בתמונה זה המאוורר התקול שהוחלף בחדש.

P60222-205750.jpg

עריכה אחרונה על ידי thebaron

פורסם

אגב, למרבה הצער, הסתיימה האחריות על המכלולים ההיברידיים: משך האחריות חמש שנים או עד מאה אלף ק"מ, מה שמגיע קודם. הרכב עדיין לא בן חמש, אך עבר יותר ממאה אלף ק"מ.

פורסם
וזה גם לא מכלול הברידי.

נכון, זה לא ממש היברידי, אבל זה חלק מהמערכת ההיברידית. אז אני מבין שהיו מכניסים את זה לאחריות המערכת ההיברידית ולא הייתי נדרש לשלם. כך הבנתי מהמוסך. מערכת ההיברידית הכוונה לא רק סוללה אלא גם מנוע חשמלי, ממיר טעינה, מחשב ייעודי וכדומה.

• תוכן חדש...