Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי פורום יקרים,

יש לי כבר הרבה זמן בעיה שלמיטב הבנתי קשורה באלטרנטור.

בנסיעות קצרות בתוך העיר, הרכב לרוב מתקשה לפתוח/לסגור חלונות וגם לקרר כראוי לא הולך.

הבעיה הזאת מורגשת פחות כאשר אני לאחר נסיעה ממושכת בכביש מהיר.

בנוסף לכך, במהלך עמידה של מספר דקות עם מזגן דולק מרגישים כל דקה בערך נפילת כוח/רעידות/שינוי בטורים.

מה לדעתכם הבעיה? אם זה אכן נשמע כמו אלטרנטור, האם כדי להביא חדש או משומש או לשפץ?

* הלכתי לחשמלאי שבדק בעזרת מכשיר מסוים תקינות האלטרנטור ונאמר לי שהוא לא עושה את העבודה שלו כראוי.

* חשוב לי לציין שהרכב הולך להיות בשימוש אצלי במהלך השנתיים הקרובות (סטודנט).

פורסם

בדוק את המצבר בעזרת רב מודד

בדוק כאשר הרכב כבוי וכאשר הרכב מונע...

וולטאז' תקין של רכב כבוי נע בין 12.2-13 משתנה בין רכב לרכב

ושל רכב מונע בין 13.5-14.5 -כנ"ל משתנה בין רכב לרכב מתחת ומעל מצביע על בעיה במערכת הטעינה

אגב מצבר חלש שלא מקבל טעינה יכול לגרום לבעיות במערכת הטעינה

במידה והבדיקות תקינות ושללת בעיות טעינה על פי מה שאתה אומר הדבר יכול להיגרם גם מערכת אחרת-מזגן זו מערכת שמעמיסה על המנוע וגם על מערכת החשמל וכתוצאה ממפלי מתח נוצרת הנפילת סל"ד 2

עריכה:

ראיתי שכבר ניגשת לבדוק ונאמר לך שהאלטרנטור לא עושה את העבודה כמו שצריך-לדעתי זו סיבה מספיק טובה לא לשאול בפורום במידה ובעל מקצוע בדק...

פורסם
בדוק את המצבר בעזרת רב מודד

בדוק כאשר הרכב כבוי וכאשר הרכב מונע...

וולטאז' תקין של רכב כבוי נע בין 12.2-13 משתנה בין רכב לרכב

ושל רכב מונע בין 13.5-14.5 -כנ"ל משתנה בין רכב לרכב מתחת ומעל מצביע על בעיה במערכת הטעינה

אגב מצבר חלש שלא מקבל טעינה יכול לגרום לבעיות במערכת הטעינה

במידה והבדיקות תקינות ושללת בעיות טעינה על פי מה שאתה אומר הדבר יכול להיגרם גם מערכת אחרת-מזגן זו מערכת שמעמיסה על המנוע וגם על מערכת החשמל וכתוצאה ממפלי מתח נוצרת הנפילת סל"ד 2

עריכה:

ראיתי שכבר ניגשת לבדוק ונאמר לך שהאלטרנטור לא עושה את העבודה כמו שצריך-לדעתי זו סיבה מספיק טובה לא לשאול בפורום במידה ובעל מקצוע בדק...

תודה על תגובתך..

השאלה שלי התחלקה לשני חלקים, אחד "מה הבעיה?", ובמידה והבעיה אכן אלטרנטור אז " איזה לקנות? משומש? משופץ? חדש?"

אני שואל את זה בעצם מכיוון שאני מתכוון להישאר עם הרכב שנה שנתיים.

פורסם
תודה על תגובתך..

השאלה שלי התחלקה לשני חלקים, אחד "מה הבעיה?", ובמידה והבעיה אכן אלטרנטור אז " איזה לקנות? משומש? משופץ? חדש?"

אני שואל את זה בעצם מכיוון שאני מתכוון להישאר עם הרכב שנה שנתיים.

במידה ואיש המקצוע אמין ואתה סומך עליו אבחן את הבעיה יש כמה פתרונות:

אלטרנטור משופץ זה בדרך כלל אלטרנטור שנגמרו לו הפחמים "בעל המקצוע" פתח (אני מסמן בכוונה במרחאות כי העבודה פה היא יותר עבודה בעיניים מאשר עבודה על האלטרנטור) החליף פחמים שעלו לו 20 שקל הלחים סגר והרכיב ומכר לך את האלטרנטור הזה ב500 שקל ללא עבודה

לעומת זאת אלטרנטור חדש זה אלטרנטור תואם מקור-לפעמים אפילו מקורי אם החברה שמייצרת לא פשטה את הרגל שלא הורכב על אף רכב לפני ואתה קונה אותו ב800-1000 שקל ללא עבודה

אלטרנטור משומש זה אלטרנטור שעוד עובד אבל אתה לא יודע כמה הוא יעבוד כי הוא היה על רכב כמו שלך-הרכב סיים את תפקידו בתור רכב והפך לחתיכת ברזל שממנה פירקו את האלטרנטור ומכרו לך ב100-150 שקל

על עבודה בדרך כלל מורחים אותך עוד קצת ומבקשים 500-600 שקל

במידה ואינך בטוח/בעל המקצוע שבדק לא בטוח שמדובר דווקא בפחמים ויש לך ידע וכוח להתעסק אתה יכול לקנות אלטרנטור משומש,פחמים להלחים ולבקש להתקין או להתקין לבד במידה ואתה רוצה שבעל מקצוע יעשה את כל העבודה אתה יכול לבחור בין משופץ לבין חדש הכל תלוי בהיביט שלך ובבחירה שלך

בעיקרון אלטרנטור זה לא חלק שאמור לעוף לך כל שנה ובמידה ותרכיב אחד נורמאלי הוא ישרוד לך לא שנה/שנתיים אלה עשור או אולי אפילו שנים

פורסם
במידה ואיש המקצוע אמין ואתה סומך עליו אבחן את הבעיה יש כמה פתרונות:

אלטרנטור משופץ זה בדרך כלל אלטרנטור שנגמרו לו הפחמים "בעל המקצוע" פתח (אני מסמן בכוונה במרחאות כי העבודה פה היא יותר עבודה בעיניים מאשר עבודה על האלטרנטור) החליף פחמים שעלו לו 20 שקל הלחים סגר והרכיב ומכר לך את האלטרנטור הזה ב500 שקל ללא עבודה

לעומת זאת אלטרנטור חדש זה אלטרנטור תואם מקור-לפעמים אפילו מקורי אם החברה שמייצרת לא פשטה את הרגל שלא הורכב על אף רכב לפני ואתה קונה אותו ב800-1000 שקל ללא עבודה

אלטרנטור משומש זה אלטרנטור שעוד עובד אבל אתה לא יודע כמה הוא יעבוד כי הוא היה על רכב כמו שלך-הרכב סיים את תפקידו בתור רכב והפך לחתיכת ברזל שממנה פירקו את האלטרנטור ומכרו לך ב100-150 שקל

על עבודה בדרך כלל מורחים אותך עוד קצת ומבקשים 500-600 שקל

במידה ואינך בטוח/בעל המקצוע שבדק לא בטוח שמדובר דווקא בפחמים ויש לך ידע וכוח להתעסק אתה יכול לקנות אלטרנטור משומש,פחמים להלחים ולבקש להתקין או להתקין לבד במידה ואתה רוצה שבעל מקצוע יעשה את כל העבודה אתה יכול לבחור בין משופץ לבין חדש הכל תלוי בהיביט שלך ובבחירה שלך

בעיקרון אלטרנטור זה לא חלק שאמור לעוף לך כל שנה ובמידה ותרכיב אחד נורמאלי הוא ישרוד לך לא שנה/שנתיים אלה עשור או אולי אפילו שנים

אני מאוד מודה לך!

שבוע טוב

פורסם

דבר נוסף, כאשר אני מניע את הרכב בבוקר לאחר שעמד כל הלילה, יש רעש חזק של כל מיני רצועות (למיטב שמיעתי) במהלך ההתנעה.

התופעה נעלמת כאשר אני מניע את הרכב שוב פעם במהלך היום.

במה מדובר?

פורסם
דבר נוסף, כאשר אני מניע את הרכב בבוקר לאחר שעמד כל הלילה, יש רעש חזק של כל מיני רצועות (למיטב שמיעתי) במהלך ההתנעה.

התופעה נעלמת כאשר אני מניע את הרכב שוב פעם במהלך היום.

במה מדובר?

אתה מדבר על רעש של רצועות מחליקות? (מעין שריקה)

אם כן אולי הם יבשות כבר והגיע הזמן להחליפם...

• תוכן חדש...