Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויטה פריוס 2010 עם 160000 קילומטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

ראיתי טויוטה פריוס 2010 מנוע 1800 לכאורה במחיר משתלם שטופלה רק במוסך מורשה ועשתה 160000 קילומטר במחיר 53000 ש''ח הדבר היחיד שמדאיג אותי זה הקילומטר הגבוהה (לטויטה פריוס הוא דווקא נמוך ביחס לשאר הרכבים שמוצעים למכירה) השאלה שלי אם זה קילומטר שאפשר לחיות איתו או שעדיף לחפש מכונית עם ממוצע שנתי סביר יותר (כמובן שלא בפריוס ובשנתון הזה)

פורסם

הקילומטרז' גבוהה, בערך 30K בשנה. אבל זה קילומטראז' שאפשר לחיות איתו. הכל תלוי כמה קילומטראז' אתה מתכוונן לעשות. בקניית רכב היברידי זה מקבל חשיבות גם בגלל נושא הסוללות. לצערי לא אוכל לתת לך תשובות בעניין אלא רק למקד יותר את השאלות שלדעתי צריך לשאול כשמדובר ברכב היברידי. כמה זמן עוד יחזיקו הסוללות? כמה עולה להחליף אותן? והאם ניתן להחליף חלק או צריך להחליף את כל המארז?

פורסם

אני מתכוון לעשות בסביבות ה20K בשנה פלוס מינוס השאלה אם המחיר משתלם או ששווה נניח ללכת על ספייס סטאר או גאז עם קילומטר נמוך יותר, לגבי הסוללות נניח שיש אחריות עליהם, משתלם ללכת על ההיברידיות (עם הקילומטר הגבוהה) בכדי לצרוך כמה שפחות דלק או לרדת מזה?

פורסם

אני מחזיק אחת כזאת בשנת 2008 , רכשתי אותה בזמנו גם עם קילומטראז' גבוה, רכב מפנק נעים מאוד בנסיעה , וצריכת דלק מעולה , חשוב לבדוק הסטוריית רכב וכמובן תעשה בדיקה , בנוסף תבצע בדיקה לסוללה במוסך מורשה כלשהו של טויוטה , בהצלחה .

פורסם (נערך)

אם האוטו פרטי, יד1-2 אז ב-53K בטח לקחת!

פריוס עם 160K זה כלום, לך למוסך תראה שם פריוסים עם 350-400 אלף ק"מ כמו חדשות.

בחצי שנה האחרונה הייתי עד ל-3 עסקאות כולן פריוסים 2010 וכולן נמכרו מעל 70K ש"ח,

רכבים עם 100-120 אלף ק"מ שמורות במצב חדש.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני מכיר מישהו שיש לו פיריוס עם 300000 ק"מ וקנה את הרכב עם 170000 ק"מ.

שלא תחשוב שהרכב נטול בעיות למרות שהוא מטופל במוסך מורשה כמו שעון, חלקים מתיישנים ולא משנה אם זה טויוטה או לא ולמרות שהרכב שלו נוסע רק מחוץ לעיר הוא הוציא המון כסף על תיקונים.

אם כבר עדיף לך לקנות רכב דיזל או אם גיר רגיל בא בחשבון- משפחתית ידנית כמו פורד פוקוס למשל.

הכסף שתוציא במוסך על תקלות קטנות יאכל לך את כל החסכון בדלק ולפני שאוכלים אותי פה - כל רכב מתיישן ויש לו בלאי, גם לטויוטה ובמיוחד לרכב היברידי שיש לו המון המון אלקטרוניקה.

אגב השוות הונדה ג'אז שהיא בכלל סופר מיני, אם ככה יש לך בכלל המון אופציות ועדיף לך לחפש רכב עם ק"מ נמוך יותר.

פורסם

תודה רבה רבה לעוזרים!!

האמת שלא משנה לי בכלל הגודל של האוטו בעיקרון רוב הזמן אני נוסע עם 2 נוסעים ככה שגם סופר מיני תתאים לי רק השאלה שלי וההתלבטות העיקרית שלי היא על מה יותר משתלם ללכת על הגאז ההיברידית או על הפריוס אשתף אתכם בהתלבטות שלי ואשמח אם תוכלו לעזור לי בהחלטה על סמך ניסיונכם הרב

פריוס:

יתרונות:

רכב שמונע בעיר רק על חשמל והנסיעות שלי לרוב הם בתוך העיר

מנוע 1800 (מן הסתם המנוע יותר חזק משל הגאז)

יותר מאובזרת (עם מערכת מולטימדיה)

חלפים וטיפולים זולים יותר משל הגאז

חסרונות:

קילומטר גבוה (160000 ק''מ) ושנתון נמוך (2010)

שמירת ערך פחות טובה מאשר הגאז

אומרים שהיא לא נוחה לנסיעות ארוכות

גאז

יתרונות:

קילומטר נמוך (100000 ק''מ) ושנתון גבוה (2012)

שמירת ערך טובה (השאלה אם אני קונה רכב עם 100K כמה אוכל למכור אותו בעוד כמה שנים שהק''מ יהיה גבוהה יותר)

חסרונות:

לא מאובזרת כ''כ (חשוב לי מערכת מולטימדיה)

מנוע 1300

חלפים וטיפולים יקרים (פלאגים 2000 ש''ח!!)

אנשים מספרים שצריכת הדלק לא כמו שמבטיחים אלא 1 ל14\15

אשמח אם תוכלו לעזור לי בהחלטה פשוט זה הרבה כסף ואני לא רוצה לקנות רכב ולהצטער אח''כ

נ.ב.הנתונים הם לפי מה ששמעתי בלבד אם יש לי טעות תתקנו אותי

פורסם (נערך)

אל תהיה בטוח שהחלפים של הפיריוס זולים משל הג'אז.

לגבי שמירת ערך וסחירות: שוק הרכב עבר מהפכה רצינית בשנית האחרונות ורכב שמבוקש היום לא בהכרח יהיה מבוקש בעוד כמה שנים.

קח את סובארו למשל שפעם הייתה מלכת המכירות, היום מי שמוביל את טבלת המכירות זו בכלל יונדאי/קיה ולא סובארו או מאזדה.

אגב, כתבת ג'אז היברידית, ב 53K אני בספק אם תמצא כזו ואם כן אולי אחת שעברה תאונה רצינית, תקנו אותי אם אני טועה.

במקומך הייתי חושב על כיוון אחר לגמריי: סופר מיני ידנית שתהיה מאוד חסכונית בדלק וגם באחזקה (יונדאי I20/פיג'ו 208/סיאט איביזה/סקודה פאביה/פורד פיאסטה וכו') אם אתה מתעקש על אוטומט אז הונדה ג'אז/טויוטה יאריס יכולה להיות בחירה טובה אבל קח בחשבון שתצטרך לרדת בשנתון שזה עוד חסרון...ובכל אופן במקומך אם הייתי חייב אוטומט וחסכון בדלק הייתי הולך על יונדאי I20 או קיה פורטה עם גיר 6 הילוכים.

לי יש יונדאי I20 שנת 2009 שעברה מעל 171000 ק"מ אנחנו נוסעים המון בעיקר מחוץ לעיר. צריכת דלק 1:13 משולב.

חלקים זולים מאוד, אמינות דיי טובה, רכב מאובזר, בטיחותי, מרווח פנימי לא רע לסופר מיני, מה גם שב 50000 ש"ח אתה קונה אחת משנתון גבוהה יחסית (2012 אם לא יותר אפילו) ונשאר עם עודף. אני לא מת על הרכב הזה אבל בהחלט הוא עושה עבודה טובה ובמחשבה לאחור הייתי קונה סופר מיני ידנית.

לגביי מכירה בעתיד- עד אז יעברו הרבה מים בנהר ולכן לא הייתי פוסל יונדאי/קיה. בכל מקרה אם אתה נוסע הרבה כל רכב שעבר הרבה ק"מ לא יימכר בקלות כי גם ככה קשה למכור רכבים יד 2 היום אז עדיף ליהנות מרכב אמין וחדיש יותר מאשר להתעסק עם רכבים שקרעו להם את הצורה או שהם ישנים יותר.

למידע נוסף הייתי ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי, יעזור לך להתכוונן יותר על הצרכים שלך מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תוכן חדש...