Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב מחקר שמוכיח שמצלמות המהירות גורמות לעליה בתאונות הדרכים במקום לצמצם ושוב מדינת ישראל ממשיכה להציב עוד ועוד מצלמות.

אי אפשר לשנות את רוע הגזירה? הרי לאור הנתונים זה ממש פגיעה במודע בציבור שלא לצורך.

http://www.nrg.co.il/online/90/ART2/752/183.html

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

עזבו לרגע את מצלמות המהירות.

גם מצלמות אור אדום מסתברות כלא יעילות.

השבוע היה זה תורה של העיר טמפה שבפלורידה, המונה כ-350 אלף תושבים. מדו"חות שהוגשו לחברי העיריה עולה שבצמתים בהם הוצבו מצלמות אור אדום חל זינוק חד של בין 40 ל-51 אחוזים(!) במספר התאונות.
פורסם (נערך)

לטעמי הסגנון של הכתבה מגמתי.

הכתבה מנסה לבסס טענה שמצלמות מהירות מעלות את כמות ההתנגשויות. כדי לעשות זאת, היא מסתמכת על נתונים מארצות הברית על אודות יעילותן של מצלמות רמזור אדום ולא של מצלמות מהירות ייעודיות.

הכתבה טוענת כי מצלמות אלו הגדילו את כמות ההתנגשויות וזה ידוע במחקר שכמות התנגשויות החזית-אחור עולה, אך כמות הנפגעים וחומרת הפגיעה בהם - יורדות.

אני מבין את התואנה כנגד אכיפת מהירות דראקונית בכביש הפתוח, אבל בואו נשתמש בטיעונים שכן מחזיקים מים. אחרת בקלות יבטלו את דעתנו.

כמו כן, לטעמי אין מקום לביקורת נגד שימוש במצלמות רמזור, גם אם הן אוכפות מהירות: צומת הוא מקום מסוכן ובהתקרבות אליו יש לשמור על מהירות מתונה.

אגב, זה נחמד לטעון כאילו רק אנחנו "מפגרים" מאחורי העולם הנאור, כשבפועל הכתבה מציגה מציאות של אכיפת מהירות לא פחות קפדנית גם בארצות הברית ובבריטניה.

לא יעזור, עיתונאים אינם חוקרים ולא הייתי מצפה למצוא "סקופ" אמתי (שהוא גם בעל ערך מחקרי ומעשי) לא ב-NRG ולא ב-YNet.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קראת את כל הכתבה?

איך הגעת למסקנה שיש אכיפת מהירות לא פחות קפדנית בבריטניה?

בבריטניה, בה הופעלה במשך מספר שנים תוכנית אכיפה אגרסיבית ביותר שכללה כ-6000 מצלמות דרך, הבינו שמצלמות האכיפה לא הביאו לצמצום במספר תאונות הדרכים ובחומרתן והחליטו לצמצם בצורה משמעותית את מספר המצלמות ולהעלות את רף האכיפה שלהן.
פורסם (נערך)

מעבר לכך שמדובר בכתבה עיתונאית ללא מבואות, שים לב שתכנית אכיפת המהירות הבריטית לא בוטלה: רק צומצמה בהיקף שנוח למחבר הכתבה שלא לציין.

עדיין יש שם אכיפת מהירות ערה מאוד, ובמונחים אירופיים להעלות את רף האכיפה זה עדיין לא +10 קילומטרים לשעה כמו אצלנו...

אגב, חלק מאכיפת המהירות בבריטניה היא במקומות מאוד הגיוניים כמו בתוך ערים. פתאום גם זה לא תורם להורדת הקטל בדרכים?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אגב, חלק מאכיפת המהירות בבריטניה היא במקומות מאוד הגיוניים כמו בתוך ערים. פתאום גם זה לא תורם להורדת הקטל בדרכים?

קניתי. איפה זה? אהה באנגליה.

גם על מצלמות רמזור+מהירות אף אחד בפורום לא מתלונן. לגיטימי ומקובל.

אבל, מצלמות בכבישים בין עירוניים? אני לא יודע מה מראים מחקרים באנגליה אבל לא צריך להיות פרופסור לתעבורה כדי להבין שבארץ כל מטרתן היא הכנסה כספית.

החל מהמיקום שבהן מוצבות, ועד לפרופגנדה של עמותות כאלו ואחרות. כל הספקטרום מסריח ממניעים לא כשרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אף אחד פה לא טוען אחרת. אם כי אני עדין חושב שיש צורך להבדיל בין כביש מהיר (שבו אכיפת מהירות היא דבר מצחיק, גם אם נהוג) לבין סתם כביש בינעירוני.

העובדה שהולך רגל או חיה גדולה יכולים לחצות את הכביש לרוחבו בגלל שאין גדר - היא כשלעצמה סיבה טובה לשמור על מהירות מתונה יחסית.

על אחת כמה וכמה כשמדובר בדרך מפותלת, משופעת ו/או חד-מסלולית.

פורסם

את המצלמות מהכבישים המהירים היו צריכים למקם בכל צומת ורמזור אפשרים. שם הסכנה האמיתית ולא בזה שמישהו נוסע עם AMG קצת יותר מהר ממה שאיזה פקיד החליט שזה מותר.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

הנתונים בשטח מדברים,לפי נתונים של המשטרה יש עלייה דרמטית בתאונות קטלניות מאז שהתחילו להתקין את מצלמות המהירות,וזה תקף לכל האזורים בארץ,אבל כל ילד וטף יודע שהתקינו את המצלמות בשביל להעשיר את האוצר,לא בשביל למנוע תאונות,את הסטטיסטיקה שהמצלמות לא מונעות תאונות היה עוד לפני התקנת המצלמות!.

פורסם
את המצלמות מהכבישים המהירים היו צריכים למקם בכל צומת ורמזור אפשרים. שם הסכנה האמיתית ולא בזה שמישהו נוסע עם AMG קצת יותר מהר ממה שאיזה פקיד החליט שזה מותר.

+1

הלוואי ומישהו יתעורר למעלה במדינת חלם ויקח החלטה חכמה (גם כנגד ההטפה המטופשת של אור ירוק - רק מהירות) ויעביר את המצלמות לערים ולצמתים

קובי

:-)

פורסם

אם היה מעניין אותם להוריד את מספר התאונות היו משקיעים באמצעים אחרים לגמרי,היו להם סטטיסטיקות מהולנד,אנגליה,ומדינות אחרות,שהמצלמות לא מורידות את כמות התאונות,קלות או קשות.

ככה שהמטרה שלהם ברורה לחלוטין,והכי גרוע שהם לא מנסים אפילו להסתיר או לשקר לגבי זה.

• תוכן חדש...