Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשת צל למרפסת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לעשות רשת צל למרפסת של הדירה שלי (גר בשכירות כך שפרגולה לא באה בחשבון):

מדובר על מרפסת פתוחה לחלוטין מ-3 צדדים: מזרח-דרום-מערב, (בצד רביעי - הבית, מצפון) בגודל 4*5מ' על צלע הר באיזור י-ם (סביב 600מ' מעל פני הים), כאשר אנחנו הגבוהים באיזור (אין חסימת רוח מהכיוונים הפתוחים).

חשבתי על רשת במידות של בין 3*3 ל-3*4 (מעבר לזה לא אוכל לחבר אותה בצד הרחוק מהבית).

יש לי כמה שאלות בנוגע לסוג הרשת מבחינת חוזק וצל וכן מבחינת העיגונים:

1. סוג רשת - אני מבין שישנם 2 סוגים רלוונטים: 95-97% צל ושמשונית.

להבנתי השמשונית מתאימה לכל עונות השנה ואילו השנייה רק לקיץ.

מה היתרון של הרשת מול השמשונית? מבחינתי עדיף שהיא תהיה מחוברת 24/7 (כמובן שבסופות כמו שהיו לפני כמה שבועות אני אסיר/אגלגל אותה).

גם תמחירית נראה שהשמשונית יותר זולה, אך כיצד היא חוסמת UV והאם מתחת לשמשונית אסבול מאפקט חממה?

2. עיגונים:

מצד הבית החיבורים צפוים להיות:

1. תושבת צלחת לווין של יס (מחוברת ע"י 4 מוטות הברגה M12) - החיבור יהיה לתושבת עצמה (מדובר על צינור של 60מ"מ קוטר בערך - חשבתי להדק את הכבל אליו באמצעות מהדקי אגזוז) או לאחד המוטות (ע"י eyebolt עם הברגה פנימית).

2. חיבור לקיר ע"י ג'מבו M12 ו-eyebolt המחובר אליה.

מהצד השני אני בבעייה. המרפסת מוקפת קיר ועליו יש גדר נמוכה - הקיר הוא סביב 0.8מ' ויחד עם הגדר סה"כ גובה של 1.3מ' - ראו תמונה.

חשבתי להכין 2 מוטות ברזל באורך 1.5מ' אשר בראשם תרותך טבעת לצורך חיבור לכבלים של הרשת.

2 העמודים ימוקמו ב-2 פינות המרפסת מגובה הקיר ומעלה (ז"א שהטבעות יהיו בגובה של כ-2.3מ' מהרצפה) ויחוברו בעזרת 2 מהדקי אגזוז כ"א לגדר לצורך קיבוע.

הפתרון הזה לא כ"כ נראה לי מבחינת החיבור מ-2 סיבות:

1. מהדק אגזוז לא אמור לחבר בין 2 צינורות

2. אני חושש מיצירת מומנט עקב 2 רתימות קרובות מידי על כל עמוד - המרחק המקסימלי האפשרי בינהן הוא 35ס"מ.

אשמח לשמוע מאנשים בעלי נסיון פתרונות נוספים.

כמו כן, מעוניין לשמוע על ההבדלים בין רשת צל לשמשונית וכן האם יש פתרונות אחרים, פשוטים יותר (כמו גזיבו שהוא היה הפתרון הטרוויאלי מבחינת פשטות ומחיר, אך אני חושש שיעוף ברוח).

אם יש חנויות מומלצות באיזור י-ם (אפשר גם לרדת למרכז, פחות מעדיף) גם אשמח לשמוע.

תודה!

2016-02-05 16.26.38.jpg

פורסם

גזיבו אפשר לקבע עם משקולת או קידוח לריצוף (אם יתאפשר מבחינת בעל הדירה) ולא צריך למתוח חבלים ולייצר נקודות עגינה. כמו כן מגיע עם תמיכה לבד למניעת נפנוף ופתחי יציאת אויר.

לא מדבר כלל על הכיעור שבמתיחת רשת צל שחורה/כחולה עם אלמנט הסוואה צבאי או כפרי משהו...

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

יכו להיות שבאמת אלך על גזיבו וכמה משקולות. אבל זה מבאס לקפל כל פעם - למשל השבוע שהיה מזג אוויר מצווין, אבל בסופ"ש צריך להתחיל להתעסק באריזה שלו.

רשת הצל/ברזנט בכל מקרה הייתה אמורה להיות לבנה/שמנת ולא צבע מושך מידי..

פורסם

יש בדים נמתחים לבנים מאוד אסטטים של "מילגה". יצא לי לראות כבר מספר עבודות הצללה שנעשו איתם והתוצאה נראית הרבה יותר טוב ממה שניתן לצפות.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

טרם.

נושא הרתימה בצד הרחוק מהבית עדיין פתוח.

שוקל לעבור לגזיבו ולהשתמש ב2 משקולות/שקי חול. זה מסתמן כפתרון הפשוט ביותר (גם אם לא האידיאלי). ובכל מקרה, זה יהיה זול משמעותית.

פורסם

תסתכל על האיור המדהים שצירפתי כאן.

לפני כ- 15 שנה עזרתי ככה לחבר שגר בחיפה למעלה. הגשעפט הזה עד היום קיים שם ולא מראה סימני חולשה.

תעמיד את הציור; המוט במרכז היה אם איני טועה פרופיל מרובע של 25 מ"מ. למעלה תוכל לראות שציירתי פקק פלסטיק (חץ), כדי שלא ייכנס גשם. את אורך המוט הזה תצטרך למדוד ותנסה לרכוש מגולוון, כי בזמנו הוא קנה רגיל ונאלץ לצבוע אותו מספר שכבות. את המוט הזה אתה מצמיד אל מוט קיים בגדר שכבר יש שם, ע"י 2 לוחיות פלדה אותן גם תצטרך לרכוש: תקנה פס ותחתוך ותקדח לבד (חיצים).

בורג 6 מ"מ או 8, כבר לא זוכר, שיעבור בכל קדח אל לוחית נוספת זהה בצד השני ואום שיהדק את כל הסיפור.

אם הברגים שרכשת הם אל חלד - מה טוב. אם לא - פשוט שים גריז על האום וקצה התבריג שבולט.

זהו.

כך גם בעוד 20 שנה תוכל יום אחד להחליט שאתה מפרק הכל, ובסה"כ תצטרך לתהליך מפתח רינג.

מקווה שעזרתי ועוד יותר מקווה - שהבנת.

זה מאד פשוט אבל אני לא מומחה בהסברה...

img-207053334-0001.pdf

פורסם
טרם.

נושא הרתימה בצד הרחוק מהבית עדיין פתוח.

שוקל לעבור לגזיבו ולהשתמש ב2 משקולות/שקי חול. זה מסתמן כפתרון הפשוט ביותר (גם אם לא האידיאלי). ובכל מקרה, זה יהיה זול משמעותית.

משקולת כשלהיא זה פיתרון גרוע בעיגון.

כח של רוח במיוחד במרפסת הרבה יותר חזק ממה ששק יכול לקבע.

גזיבו זה פיתרון טוב אך לא למרפסת ששם הרוח חזקה בהרבה מקומת קרקע.

לא מאמין שתמצא גזיבו שישרוד לך סערה

לגבי קיבוע, אך ורק קיבוע לבטון עם עוגן חץ ולא ג'מבו

במקרה שלך אתה יכול להביא 2 קורות 300×12×5 בעופי דופן 2.5 ממ לפחות ולעגן אותם ב 2 צידי המרפסת וכך יהיה לך נקודות עיגון למפרש.

אצלי זה מחזיק מפרש שמשונית 16 מר.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

סליחה, אני מוכן להישבע שעניתי לפני 3 ימים..

ירחמיאל - הבנתי את השרטוט - לא נראה מסובך מידי, יש מצב שיבוצע כשמזג האוויר יהיה יותר רלוונטי.

gsi - מה ההבדל בין עוגן חץ לג'מבו?

בכל מקרה, גזיבו התכוונתי לשים רק בעונה.

• תוכן חדש...