Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

רכשתי מאזדה 3 2010 בצבע לבן פנינה לא מזמן, האוטו עבר הרבה בחייו יש פה ושם דפיקות וכמובן המון שריטות קלות,כמו על איזורי הדלת ממפתחות ופתיחת דלתות כמובן גם משטיפה[אם יש צורך אני יעלה תמונות] אז ברצוני לראות עד כמה אני יכול לשפר את המצב כדי להחיות אותה חיצונית[יש גם 2 מקומות קטנים שאני יודע בוודעות שירדה הלאקה], חשבתי לקנות על מתאם למקדחה כדי לעשות פוליש עדין בעצמי כמו כן כל החומרים שנדרשים[אטם,גלייז,פוליש,וואקס,פלסטלינה-הבאתי אחת פשוטה של 3M בצבע תכלת(180גרם), מתליות מיקרופייבר -גם הבאתי 5 פשוטות וגם כפפות מיקרופייבר פשוטות הבאתי זוג לשטיפה]

חנייה מקורה אין אבל יש אפשרות להוציא מתח+מים כדי לעשות הכל בחנייה[ מזג האויר לא חם עכשיו רק צריך לחכות לכמה ימים ללא גשם ללא יותר מידי שמש],מבחינת זמן אין בעיה גם אני יכול להפנות לזה את הסופ"ש וכמובן את אחר הצהריים אחרי עבודה.

מבחינת תקציב אני יכול להרשות לעצמי 500 שקל ואפילו מעט למתוח לאיזור ה800.

השאלה מה החומרים המומלצים עבור שמפו,פוליש עדין[עם מתאם למקדחה]

גלייז+אוטם[שישתלבו בינהם]

וואקס

עשיתי סיבוב קצר באתרי אוטוסטור ואייפקס מוטורס, מה הייתם ממליצים לעשות במצבי[אני חדש בעיניין, כל מה שאני יודע זה רק מהקריאה באתרים וסירטונים]

תודה רבה והמשך שבוע מעולה :)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קודם כל תתחדש על הרכב!.

בנוגע להמלצות לדעתי דבר עם משה מאוטוסטור ואני מבטיח לך שהוא יעשה לך רשימה מכובדת ומשתלמת!, קניתי אצלו כמה פעמים ואני יכול להגיד בלב שלם שהוא אף פעם לא ניסה לדחוף לי, ויותר מזה באתי במטרה לרכוש משהו יקר והוא אחרי שראה את האוטו המליץ לי מוצרים יותר זולים שמתאימים למצב של האוטו.

אם אתה רוצה אתה יכול לשאול אותו ולבוא לכאן עם הרשימה ונגיד לך מה אנחנו חושבים.

בנוגע לשמפו סיטורס ומר פינק הם המככבים כאן.

למרות שאת הרכב שלך אחרי שנים של התעללות הייתי ממליץ סבון כלים שיוריד את רוב הג'יפה ואז פלסטלינה, עם חומר סיכוך, לא רשמת ואין ספק שצריך, אני אישית משתמש בonr.

עכשיו הסיבה שהגבתי במיוחד, אל תקנה את המברגה לעשות פוליש לרכב שלם ועוד משפחתית!!! אתה תתפגר באמצע, לי יש סופר מיני חדשה ואני לא חולם לעשות עם המברגה פוליש לכל האוטו,לדעתי הוא יותר לתיקון שריטות ומשהו מקומי.

אני ממליץ להשכיר מכונה, אם אני זוכר נכון היה אפילו מישהו כאן מהפורום שמציע מכונה להשכרה.

בנוסף אוטו שעבר כל כך הרבה פוליש עדין בלבד לא ידגדג לו, אתה צריך גם גס ורק אחרי לעבור עם עדין או פיניש.

אני אישית משתמש בחומרים של מגווירס והם מעולים לדעתי, העניין שלא ניסיתי אחרים אז אני לא ממש אוביקטיבי בנושא.

בנוגע לאוטם אני אוהב את הפוסו אבל אין אוטו בארץ אז המנזרנה גם אחלה.

ועוד עצה, עבור על הלוחות של יד שניה כאן, אני בטוח שתמצא מציאות.

בנוסף ממליץ בחום על חומר לחידוש פלסטיקה, עולה גרושים גם של האחים וגם של קאר פלאן.

אני יודע שזרקתי מלא מושגים שיכול להיות שאתה לא מכיר או יודע מה אני רוצה ממך, אבל מבטיח לך עשה חיפוש בפורום על המילה ואתה תמצא מלא ידע.

בהצלחה,! וכמובן אם בא לך פנק אותנו בתמונות של ליפני ואחרי.

נ. ב פוליש אתה עושה במקום מקורה נכון?!

אם אין לך מקום כזה אל תעשה!! אתה תעשה יותר נזק מתועלת

עריכה אחרונה על ידי eran89
פורסם

א.ממליץ שתקרא את החומר בנעוץ ש I.G קיבץ, יש שם הרבה מידע והמלצות.

ב.מאיפה אתה? אני יכול להשאיל לך את ההתקן הזה בכיף, גם אני לא ממליץ עליו לרכב שלם אבל עם מברגה טובה זה יכול להיות סביר, זה נוח יותר מידני ופחות 'מזיק' ממכונה לאדם שזו פעם ראשונה שלו. יש לי גם פדים 'ייעודים' ולא הסינים המקוריים שמגיעים עם זה.

פורסם
קודם כל תתחדש על הרכב!.

בנוגע להמלצות לדעתי דבר עם משה מאוטוסטור ואני מבטיח לך שהוא יעשה לך רשימה מכובדת ומשתלמת!, קניתי אצלו כמה פעמים ואני יכול להגיד בלב שלם שהוא אף פעם לא ניסה לדחוף לי, ויותר מזה באתי במטרה לרכוש משהו יקר והוא אחרי שראה את האוטו המליץ לי מוצרים יותר זולים שמתאימים למצב של האוטו.

אם אתה רוצה אתה יכול לשאול אותו ולבוא לכאן עם הרשימה ונגיד לך מה אנחנו חושבים.

בנוגע לשמפו סיטורס ומר פינק הם המככבים כאן.

למרות שאת הרכב שלך אחרי שנים של התעללות הייתי ממליץ סבון כלים שיוריד את רוב הג'יפה ואז פלסטלינה, עם חומר סיכוך, לא רשמת ואין ספק שצריך, אני אישית משתמש בonr.

עכשיו הסיבה שהגבתי במיוחד, אל תקנה את המברגה לעשות פוליש לרכב שלם ועוד משפחתית!!! אתה תתפגר באמצע, לי יש סופר מיני חדשה ואני לא חולם לעשות עם המברגה פוליש לכל האוטו,לדעתי הוא יותר לתיקון שריטות ומשהו מקומי.

אני ממליץ להשכיר מכונה, אם אני זוכר נכון היה אפילו מישהו כאן מהפורום שמציע מכונה להשכרה.

בנוסף אוטו שעבר כל כך הרבה פוליש עדין בלבד לא ידגדג לו, אתה צריך גם גס ורק אחרי לעבור עם עדין או פיניש.

אני אישית משתמש בחומרים של מגווירס והם מעולים לדעתי, העניין שלא ניסיתי אחרים אז אני לא ממש אוביקטיבי בנושא.

בנוגע לאוטם אני אוהב את הפוסו אבל אין אוטו בארץ אז המנזרנה גם אחלה.

ועוד עצה, עבור על הלוחות של יד שניה כאן, אני בטוח שתמצא מציאות.

בנוסף ממליץ בחום על חומר לחידוש פלסטיקה, עולה גרושים גם של האחים וגם של קאר פלאן.

אני יודע שזרקתי מלא מושגים שיכול להיות שאתה לא מכיר או יודע מה אני רוצה ממך, אבל מבטיח לך עשה חיפוש בפורום על המילה ואתה תמצא מלא ידע.

בהצלחה,! וכמובן אם בא לך פנק אותנו בתמונות של ליפני ואחרי.

נ. ב פוליש אתה עושה במקום מקורה נכון?!

אם אין לך מקום כזה אל תעשה!! אתה תעשה יותר נזק מתועלת

תודה על התגובה המהירה, בגדול אני יכול לעשות פוליש במוסך פחחות של מכר[להתנחל לו על מקום פשוט] אני מאמין שיש לו גם מכונה,אני יודע שפוליש צריך לעשות לא בשמש[בגלל זה ציינתי שיש לי את כל אחר הצהריים לשרוף על האוטו וגם ימי שישי שבת חופשי]

בגדול אחר בצהריים ב4-5 אין כבר שמש כמעט אז לא אמורה להיות לזה השפעה[תקן אותי]

לגבי מושגים חדשים אני יודע למה אתה מתכוון :) יצא לי לשבת לקרוא הרבה בשבועיים האחרונים

חומר סיכוך לפלסטלינה, אפשר להשתמש בONR,לא?

לגבי הפולישים, על איזה רמות אגרסיביות אני צריך ללכת כי יש גס 400 וגס גם 1000 בינוני 2400 ועדין 3500[רמות חיתוך אם אני לא טועה]

אשמח להמלצות עם קישורים לפולישים מתאימים:)

בינתיים מה שהסתכלנתי

אוטם [יש גם את האוטום הזה של אופטימום שקראתי עליו המון ביקורות חיוביות, רק שהבנתי שהוא לא מסתדר עם כל הגלייזים בגלל שיש במרכיביו איזה סולבנטים]

גלייז [או אם יש הצעות טובות אחרות]

חומר ניקוי\סיכוך\דילייטור[או אם יש הצעות טובות]

והקיט מתאם הזה למקדחה[בגדול אל נראה כזה נורא,יש לי המון סבלנות וגם אפשר לחלק את העבודה לחלקים]

פורסם
א.ממליץ שתקרא את החומר בנעוץ ש I.G קיבץ, יש שם הרבה מידע והמלצות.

ב.מאיפה אתה? אני יכול להשאיל לך את ההתקן הזה בכיף, גם אני לא ממליץ עליו לרכב שלם אבל עם מברגה טובה זה יכול להיות סביר, זה נוח יותר מידני ופחות 'מזיק' ממכונה לאדם שזו פעם ראשונה שלו. יש לי גם פדים 'ייעודים' ולא הסינים המקוריים שמגיעים עם זה.

אני מהצפון לגבי ההתקן אין לי בעיה להביא אחד חדש ולמיטב ידיעתי הפדים אינם חד פעמיים כלומר עם שטיפה שלהם ניתן יהיה להשתמש בהם שנית וכו'[קיט חדש כמובן לא זול אבל פוליש לא עושים כל שני וחמישי,אז ההשקע היא סבירה לטווח]

אני לא מחפש להביא את הרכב למצב תצוגה, סך הכל להביא את הצבע למצב טוב עם כמה שפחות שריטות וסקווירילים כאלה ואחרים.

כמו שאמרתי זמן לא חסר אני יכול להשקיע.

אגב עוד שאלה יש לי כמה שריטות בטמבון שהגיעו לפלסטיק[שחור] כל טושי ה"קסמים" לא יהיו יעילים, צריך להזמין צבע מאיבי לפי קוד יצרן[האם אני טועה?]

פורסם

הקיט של מגווירס מאוד יקר ולא משתלם, ממש חצי ממכונה... לי יש סיני פשוט, אני גם מהצפון ואם תרצה תוכל לקחת מתי שבא לך.

לגבי האוטם, המנזרנזה מעולה.

גלייז - לא רואה בו צורך, במיוחד לא לרכב לבן.

ONR מעולה, להכל.

הייתי מוסיף SONAX BSD אם אתה כבר שם, נותן הגנה טובה בין השטיפות.

פוליש ש'מתאים להכל' זה אולטימייט קומפאונד של מגווירס או FG400 של מנזרנזה, כדאי להוסיף אחד לפיניש כמו ה205 של מגווירס.

לגבי הפלסטלינה, לי אישית הלך מאוד קשה עם הסינית ובסוף קניתי כפפה (גם סינית) והיא מעולה ועולה סהכ 10$, והיא רב פעמית.

פורסם (נערך)
הקיט של מגווירס מאוד יקר ולא משתלם, ממש חצי ממכונה... לי יש סיני פשוט, אני גם מהצפון ואם תרצה תוכל לקחת מתי שבא לך.

לגבי האוטם, המנזרנזה מעולה.

גלייז - לא רואה בו צורך, במיוחד לא לרכב לבן.

ONR מעולה, להכל.

הייתי מוסיף SONAX BSD אם אתה כבר שם, נותן הגנה טובה בין השטיפות.

פוליש ש'מתאים להכל' זה אולטימייט קומפאונד של מגווירס או FG400 של מנזרנזה, כדאי להוסיף אחד לפיניש כמו ה205 של מגווירס.

לגבי הפלסטלינה, לי אישית הלך מאוד קשה עם הסינית ובסוף קניתי כפפה (גם סינית) והיא מעולה ועולה סהכ 10$, והיא רב פעמית.

אשמח לקישור של משהו דומה למה שיש לך

תודה על ההערה על הגלייז[רק לפי מה שהבנתי הגלייז ממלא סווירילים ושריטות עדינות אחרות], לגבי הSONAX אתה מתכוון לזה? הONR לא משמש גם בתור נוזל דיטיילורים גם?

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

זו הכפפה, אולי כדאי לך לקנות אחת של חברה מוכרת, היא תעלה פי 2 בערך.

הONR מפרק לכלוך מעולה, בBSD נותן ברק ומוסיף הגנה מעולה אחריי השטיפות, לתת חיזוק לאוטם, לא חובה אבל אחלה של מוצר. באוטוסטור עולה פחות.

באופן כללי - ממליץ גם על אופטיבונד, מעולה לכל הפלסטיקה החיצונית והפנימית, כולל גלגלים.

השריטה בטמבון היא בצבע של הרכב או בפלסטיקה? אם זה סתם צבע שחור של פלסטיקה חיצונית, לא צריך קוד צבע לדעתי. אם זה הצבע של הרכב, כמובן שכן.

פורסם (נערך)
זו הכפפה, אולי כדאי לך לקנות אחת של חברה מוכרת, היא תעלה פי 2 בערך.

הONR מפרק לכלוך מעולה, בBSD נותן ברק ומוסיף הגנה מעולה אחריי השטיפות, לתת חיזוק לאוטם, לא חובה אבל אחלה של מוצר. באוטוסטור עולה פחות.

באופן כללי - ממליץ גם על אופטיבונד, מעולה לכל הפלסטיקה החיצונית והפנימית, כולל גלגלים.

השריטה בטמבון היא בצבע של הרכב או בפלסטיקה? אם זה סתם צבע שחור של פלסטיקה חיצונית, לא צריך קוד צבע לדעתי. אם זה הצבע של הרכב, כמובן שכן.

השריטה חדרה את הצבע והגיע לפלסטיקה השחורה שמתחת לצבע,לגבי האולטימייט קמפאונד, יש לו רמות אגרסיביות לפי מה ששמתי לב באתר של אוטוסטור,השאלה אם לקחת את שתי הרמות או לקחת את עדינה ולאחר מכן אם לא אצליח להוריד את מה שאני רוצה להזמין את הגסה יותר או להזמין את ה205 ו105

בגדול אם אני מזמין את כל זה:

Menzerna PL

OPT NO-RINSE Shine 32oz

Meguiar's 105 Ultra Cut 0.946L

Meguiar's 205 Ultra Finishing 0.946L

אפליקטור ספוג Meguiar's X4

SONAX Xtreme

Chemical Guys White Light

כולל משלוח יוצא לי 860 שקל[כולל משלוח לבית]

קיט מתאם למקדחה יעלה גג עוד 100 שקל מאיביי

יש הצעות טובות יותר?

אגב אם אני עושה את הפוליש בחניה לא מקורה אך בשעות אחר הצהריים ללא שמש[כמובן שאני יוצא מנקודת הנחה שהרכב עבר שטיפה עם ONR וIPA בדילול מתאים כדי להסיר כל סימן של זפת ושומנים אחרים ופלסטלינה ויבוש] זה אמור להוות בעיה?

ואמורה להיות בעיה אם אני אחלק את העבודה למספר חלקים?

נגיד עושה פוליש למכסה מנוע+הכנפיים הקדמיות שם גלייז+אוטם ויום למחרת ממשיך לדלתות וגג וכו'

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

בקשר לשאלות עלonr אז התשובה היא הוא מתאים להכל! חח, אני אישית ממליץ על הכחול ללא הווקס, הוא מתאים לשטיפה, אני פחות אוהב, לשטיפה עם מטליות, לניקוי שמשות, למים לוישרים לסיכוך לפלסטלינה לניקוי חלונות בבית, בקיצור חוץ מלצחצח שיניים הוא טוב להכל חח, וגם זה אולי פשוט לא ניסיתי. חפש דילולים מומלצים בפורום, יש נושא עם כל הדילולים

אני אומר לך מראש אתה תהיי חייב פוליש גס לפני העדין.. אתה תקרע על כלום עם העדין, זאת דעתי,בכל זאת רכב שראה קצת עולם ומטאטים ואפילו פיצוצי לקה.

והמברגה אתה יכול לעשות לכל האוטו אבל קח בחשבון שזאת תהיי עבודה של כמה ימים, אני לא מאמין שיהיה לך כוח לעבוד עם רדיוס של 4 אינץ על שטחים גדולים, ועוד עם מברגה שלא מספקת את המהירות הנידרשת.

בקשר לפוליש חס וחלילה לעשות במקום לא מקורה, תאר לעצמך משב רוח עדין מעיף כמה גרגירים של חול על האוטו ואתה עובר עליהם עם המברגה.. אתה תעשה יותר בלאגן מתועלת

פורסם
בקשר לשאלות עלonr אז התשובה היא הוא מתאים להכל! חח, אני אישית ממליץ על הכחול ללא הווקס, הוא מתאים לשטיפה, אני פחות אוהב, לשטיפה עם מטליות, לניקוי שמשות, למים לוישרים לסיכוך לפלסטלינה לניקוי חלונות בבית, בקיצור חוץ מלצחצח שיניים הוא טוב להכל חח, וגם זה אולי פשוט לא ניסיתי. חפש דילולים מומלצים בפורום, יש נושא עם כל הדילולים

אני אומר לך מראש אתה תהיי חייב פוליש גס לפני העדין.. אתה תקרע על כלום עם העדין, זאת דעתי,בכל זאת רכב שראה קצת עולם ומטאטים ואפילו פיצוצי לקה.

והמברגה אתה יכול לעשות לכל האוטו אבל קח בחשבון שזאת תהיי עבודה של כמה ימים, אני לא מאמין שיהיה לך כוח לעבוד עם רדיוס של 4 אינץ על שטחים גדולים, ועוד עם מברגה שלא מספקת את המהירות הנידרשת.

בקשר לפוליש חס וחלילה לעשות במקום לא מקורה, תאר לעצמך משב רוח עדין מעיף כמה גרגירים של חול על האוטו ואתה עובר עליהם עם המברגה.. אתה תעשה יותר בלאגן מתועלת

אז ככל הנראה אני אצתרך להתנחל במוסך באיזה יום שישי יפה ואפילו אולי לשלם עוד כמה שקלים שיעשו לי שם את העבודה פשוט עם החומרים שלי ועם מכונת פוליש שלהם[כמובן להביא לשם את האוטו אחרי ניקוי טוב שמה שישאר זה לעשות ניקוי קל עם ONR/IPA וזהו]

מקווה שיעשו עבודה נורמלים ולא שיחטו לי את הצבע והלאקה שם[אפילו שראיתי את תיקוני הפחחות וצבע שהם עושים ונראה בסך הכל עבודה ברמה טובה].

בגדול על החומרים יש מקומות לשיפור בטווח התקציב שלי

פורסם (נערך)

קנית כבר חומרים?

אם לא יש דיטיילרים שעל עבודה כזו יקחו לך סביבות ה1000 ש"ח, והתוצאה תיהיה טובה בהרבה ממה שתוכל לעשות לבד, ממליץ על האופציה הזו.

כל שתצטרך לעשות זה לעשות שטיפה עם 2 דליים בכדי לשמר את התוצאה.

תצטרל לרכוש 2 דליים, כפפה שמפו וonr זה בונוס, אבל לדעתי מומלץ.

יש גם מקומות שמשכירים לך את המקום עם חשמל מים ומכונה ,והכי חשוב הדרכה,בשביל סביבות ה150-200 ש"ח.

עם ההתקן למברגה יקח לך שנה לעשות את הרכב והתוצאה תיהיה פחות טובה ממכונה טובה.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
קנית כבר חומרים?

אם לא יש דיטיילרים שעל עבודה כזו יקחו לך סביבות ה1000 ש"ח, והתוצאה תיהיה טובה בהרבה ממה שתוכל לעשות לבד, ממליץ על האופציה הזו.

כל שתצטרך לעשות זה לעשות שטיפה עם 2 דליים בכדי לשמר את התוצאה.

תצטרל לרכוש 2 דליים, כפפה שמפו וonr זה בונוס, אבל לדעתי מומלץ.

יש גם מקומות שמשכירים לך את המקום עם חשמל מים ומכונה ,והכי חשוב הדרכה,בשביל סביבות ה150-200 ש"ח.

עם ההתקן למברגה יקח לך שנה לעשות את הרכב והתוצאה תיהיה פחות טובה ממכונה טובה.

חשבתי על לברר על דיטיילר אך אם הסכום שהוא יקח[במינימום] אני יכול לקנות חומרים[עדיין לא קניתי אני בשלבים להסגר על הכל ואז אני אזמין את כל הנדרש] שיספיקו לטווח שימוש לא קטן וגם איך אני אלמד ואהנה מהתהליך[או יתעצבן תלוי איך ילך XD] בכל אופן איפה יש מקומות כאלה אין לי בעיה להביא את כל החומרים ונגיד להשכיר מקום שכזה ששם ידריכו אותי לעבוד נכון[כמו שאמרת],יש משהו באיזור הצפון או הכל מרוכז באיזור המרכז?

פורסם

האמת, בשביל פעם אחת שאתה עושה פוליש זה לא משתלם לקנות את כל החומרים האלו, אתה תשתמש בהם פעם אחת, פוליש עושים פעם ב כי אתה יכול לגרום נזק.

ובמיוחד שאתה מתחיל בנושא.

אני בדרך כלל בעד עבודות diy אבל יש פעמים שזה פשוט לא משתלם.

800 ש"ח זה הרבה כסף לחומרים בשביל פעם אחת, אין לך צורך בליטר של פוליש, האמת אני בכלל הייתי קונה אולטימט קומפאונד ואולטימט פוליש.

או הפתרון הטוב יותר לדעתי זה מנזרנה fg400, הוא טוב גם כפוליש סינגל סטייג'.

בכל אופן הייתי מנסה להוזיל בעלויות של החומרים או לחלופין הולך לדיטיילר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ממליץ לוותר על ה WHITE LIGHT, עמידות חלשה אמנם המראה טוב אבל לא מעבר.

במחיר שלו כבר לוקח ווקס או פשוט נשאר עם המנזרנה, למרות שהעמידות שלו היא בערך חודשיים שלושה.

או שאם כבר לקחת את ה white light אז כמובן לצפות אותו מעל במנזרנה ובשטיפות שבועיות לקנח בסונקס BSD.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...