Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני אסביר קצת על עצמי ע"מ שיהיה קצת יותר קל להבין את הסיפור.

אני בן 24 אוטוטו 25, גר בשכירות עם חברה שלי סטודנטית ועובד ביוקנעם בשירות לקוחות טלפוני.

עקב המעבר לטבריה לקחתי על עצמי הלוואה לצורך קניית רכב ( לצערי הרב לא ניתן לקחת רכב חברה אז הרכב הינו פרטי והכול עליי כולל דלק, בלאי ואחזקה )

העסק התחיל לא להשתלם לי כלכלית למרות שאני מאוד אוהב את המקום עבודה שלי ובמיוחד המנהל שלי שברמת העיקרון משכתי שם רק כי מנהל כזה לא מוצאים לא רק בכל יום אלא גם לא בכל עשור.

בנוסף לכל, זה גוזל ממני את כל היום לצאת לעבודה בבוקר ורק בערב להגיע הביתה.

מבחינת השכלה אין לי בגרות מלאה כיוון שלפני צבא הייתי אדם מפונק אבל הצבא נתן לי את הכאפה ונתן לי סיבוב 180 מעלות. כרגע לצערי לא הזמן המתאים לעשות מכינה ולהשלים בגרויות.

כישורים?

* יש לי תודעת שירות מאוד גבוהה ואני יודע להתחבר לאנשים ולהתמודד עם לקוחות בעייתיים.

* יש לי חוש טכני וידיים טובות, מה שלקחתי על עצמי וניסיתי בסופו של דבר למרות הקשיים השגתי והצלחתי. ולא מפחד מעבודה קשה.

* אין לי בעיה לעבוד עם אנשים/לבד אני מסתדר ככה או ככה.

* מבחינת מכירות אני לא מתחבר.

* הרבה פעמים אומרים לי שאני אדם מחושב, ולא רק מבחינה כלכלית.

* יש לי המון סבלנות.

מחפש משהו חדש, פחות לכיוון שירות לקוחות שיהיה לי יותר קרוב לבית ויחסוך לי את הבלאי של הרכב ואת הדלק.

אני חושב לנסות תחום אחר ורציתי להתייעץ איתכם אולי תאירו את עיני בדברים שלא חשבתי לכיווהם.

לבינתיים חברה שלי הציעה לי לבדוק את תחום הבורסה, כאשר עשיתי עם המשחקים של הפלאפון בבורסה אני הצלחתי לעשות רווחים קטנים, אני מאמין שאם אתעמק בזה אני אצליח יותר ואין לי בעייה לקחת סיכונים קטנים פה ושם.

הדבר השני זה שאני אוהב את תחום האודיו ברכב למרות שלא למדתי או התעסקתי יותר מדיי פיזית.

משהו נוסף: התכנון בעוד מספר שנים להגר לחו"ל כך שאם אני אוכל להמשיך גם בחו"ל מה טוב

פרמטר מאוד חשוב:

השכר חייב להיות מינימום 6/6.5 אלף שקלים ע"מ שאוכל להמשיך לעמוד על הרגליים עם כל ההוצאות, כרגע אני על הנקודה שבין איזון לבין נפילה.

אשמח לעזרה מחברי הפורום היקרים להמליץ לי על עוד תחומים ולהדריך אותי להמשך.

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

הייתי ממליץ לבדוק לעומק את האפשרות של מכינה + לימודים בכל זאת.

מכינה + תואר, אתה יוצא בגיל 29 לשוק העבודה, שזה כולה שנה שנתיים מעל הממוצע. זה לא מאוחר אם זה מה שהניא אותך.

פורסם

הייתי מציע לך לחשוב על התגייסות למשטרה, אבל הדרישה ל 6 אלף קצת בעייתית למרות שאני לא בטוח אם השכר שמרוויחים שם בתור התחלה רחוק מזה כ"כ.

ללכת ללמוד אני מבין שזה לא אופציה מבחינתך כי אתה כרגע לא יכול להכנס להוצאות שכר לימוד כי ההוצאות שלך גבוהות?

מה לגבי לרדת ברמת החיים מבחינת לקחת דירה בזול יותר וכו'? 6 אלף הוצאות זה מאוד גבוה, על מה אתה מוציא סכום כזה?

פורסם

מסכים עם יוני. אני התחלתי ללמוד גם בגיל 25 וזה נורמלי לגמרי. הרבה מתחילים גם שנה שנתיים לפני גיל 25, וחלק לא מועט מהם מחליפים תואר באמצע. אם הגיל זה השיקול לא ללמוד - שכח מזה!

פורסם

יש גם כאלו שמתחילים בגיל 30. הכל אפשרי אם מוכנים לשלם את מחירי הפשרה.

לפות"ש, מה אתה אוהב? במה היית רוצה לעסוק? מה מעניין אותך?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני אסביר קצת על עצמי.

חסרים בתיאור שלך שני פרטים חשובים:

1. מה עשית בצבא?

2. מה לומדת בת הזוג?

עם המידע הזה יהיה הרבה יותר קל לייעץ לך.

פורסם

פות"ש - כל המגיבים עד כה מציעים לך ללמוד. זה היה גם הרפלקס שלי כאשר ראיתי את הודעתך, אבל לא הגבתי, כיון שחסרים לי כמה נתונים:

1. אתה גם עם חברה. האם יש לה הכנסות?

2. האם יש לך גיבוי כלכלי מהמשפחה שיאפשר לך לימודים או תקופת גישור בעת חיפוש עבודה חדשה?

3. היכן לומדת החברה? האם אין אפשרות לעבור להתגורר יותר קרוב למקום העבודה (ולהכניס לשיקולים גם את משמעות סיום חוזה השכירות)?

4. מתי מסיימת החברה את לימודיה, ומה הסבירות שתמצא עבודה תוך זמן סביר?

הסיפור שסיפרת מטריד אותי מאד, כיון שאתה בן 25 ואין לך שום תוכנית להתקדמות. אם תתקע בדרך זו תשאר כל חייך חסר השכלה, מה שאומר שהסיכוי שלך להתקדם כלכלית מוגבל. תמיד שומעים סיפורי הצלחה, אבל אף אחד לא מספר על אותם 99% מחסרי ההשכלה שנשארים רחוק מאחור ועובדים בתנאי עבדות ושכר מינימום ומטה.

לכן - המסקנה שלי היא שאתה צריך למצוא דרך ללמוד. כיון שיכולות הלמידה שלך לא ברורות לי, לדעתי עליך לחשוב איזה כיוון מתאים לך, וגם איזה סוג לימודים. עד כה כולם כתבו על לימודים אקדמיים, אשר במצבך יארכו לפחו 4-6 שנים גם אם לא יהיהו תקלות: 1-2 שנות מכינה + פסיכומטרי, ועוד 3-4 שנות לימודי תואר. יותר מזה - לאור הבסיס ההשכלתי הרעוע מאוד שלך תתקשה מאוד לעבוד בתקופה זו (זו הסיבה שבגללה שאלתי על תמיכת המשפחה ועל יכולת הפרנסה של החברה).

אם יכולת הלימודים שלך לא מתאימה ללימודים אקדמיים, אם בגלל המצב הכלכלי ואם בגלל חוסר התאמה, חפש לך לימודי תעודה ברמת טכנאי או הנדסאי (ובמידת הצורך השלם בגרות מינימלית) שיארכו 1-2 שנים ותצא לשוק העבודה מהר יותר ועם כלים מתאימים.

עניין אחרון הוא הרכב: הוא מטביע אותך! אני מניח שהוצאות הרכב אוכלות חצי עד שני שליש משכרך. אתה חייב להפטר מהרכב, גם אם זה אומר למצוא עבודה פחות מכניסה. סה"כ, קרוב לודאי, שמצבך הכלכלי ישתפר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל אני רוצה להודות לכל המגיבים!

החברה שלי היא סטודנטיט שנה א' לתואר ראשון ככה שמהצד אצלה אין כמעט הכנסה, בנוגע לגב הכלכלי אנחנו מקבלים קצת עזרה מה שניתן ובאמת שמשכורת של 6-6.5 נטו זה המינימום שאנו צריכים על מנת לעמוד על הרגליים.

הסיבה שאני לא יכול לצאת ללימודים היא כרגע מהסיבה הכלכלית בלבד לא תהיה לנו אופציה להחזיק דירה וגם ככה הדירה שאנו נמצאים בה למען האמת זו הדירה הכי זולה שמצאנו ( 1700 לחודש לא כולל ארנונה מים וחשמל )

בצבא הייתי נהג אמבולנס, מעל 15 בתדלוקים וגם מנהלתי. הרבה מאוד פעמים לקחתי דברים לידיים, בגדוד קרבי.

בנוגע לרכב עצמו עשיתי תחשיבים אם אני אמכור את הרכב לחלוטין אני אצטרך הכנסה נטו של כמעט 5,000 שקלים. ( עדיין תישאר הלוואה קטנה לאחר מכירת הרכב ).

בנוגע לתקופה של עד מציאת עבודה חדשה דיברתי עם המנהל שלי בעבודה הנוכחית אמר לי שיעזור לי במה שהוא יוכל ועד שאני אמצא עבודה חדשה ויהיה מועד תחילה יודיע להנהלה שאני מתפטר, ככה לא יהיה מצב שאני אשאר בלי עבודה.

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

פורסם

תשמע, מה שאתה מתאר אומר שאתה לא תלך ללמוד. חברה שלך תסיים עוד 3 שנים ועד אז היא תהיה אשתך ואז תרצו להקים משפחה.

חפש עבודה שתאפשר לך לרכוש מקצוע או שתפנה להכשרה מקצועית. הבעיה היא שבטבריה אין הרבה היצע של עבודה עם שכר הרבה מעל למינימום אז אולי תשקלו לעבור לגור באיזור יותר חזק מבחינת יכולות השתכרות ושחברה שלך תידע עם האוטו ללימודים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איפה לומדת החברה?

האם ניסית כבר למצוא עבודה בטבריה?

אתה מדבר על הלואה שתצטרך להחזיר לאחר מכירת הרכב. האם מדובר בהלואה שהרכב מושעבד בגללה? אם כן - אתה בפלונטר, כיון שלא תוכל למכור את הרכב בלי לשלם עת כל יתרת ההלואה, או שיהיה עליך לקחת הלואה אחרת שבהעדר בטוחות תהיה יקרה מאד.

והאפשרות האחרנה שצריך לבדוק - לחזור לבית ההורים. ברור לי שמדובר בבחירה קשה, אבל עדיין עדיפה על הסתבכות כלכלית שמי יודע כמה שנים יקח לך לצאת ממנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למזלי הרב הרכב לא משועבד אני לקחתי הלוואה לכל מטרה.

במקור אני לא מטבריה אלא מאיזור הקריות, וזו בדיוק הסיבה שאני עובד באיזור שמה, לטבריה עברתי בחודש אוקטובר.

7החברה שלי לומדת במכללה באיזור טבריה ( היא מחיפה ).

מה שאני מכיר מטבריה זה רק שווארמיות ותחנות דלק ולא מעבר, פריצת דרך אין כאן.

אגב גם מבחינת החזר הלוואה חודשי יוצא באיזור 700 שקלים לחודש.

לחזור לבית ההורים גם לא אופציה לצערי כי אם אני לא אסע את הנסיעות הללו החברה שלי תצטרך לנסוע ולא עשינו שום דבר בכל הנושא.

פורסם

עצות טובות ניתנו כאן. תפרוש בפנינו את כל האופציות שעולות לך לראש ואת הסיבות שאתה נוטה להעדיף/לא להעדיף אותן כיוון שקשה לנסות להטות את הכף בעבורך ככה.

האם האופציה לחזור לגור אצל ההורים אפשרית ואם לא אז מדוע?

האם האופציה למכור את הרכב ולהשתמש בתח"צ אפשרית ואם לא אז מדוע?

האם האופציה ללמוד כמו שהציעו מעלי לימודי תעודה של שנתיים אפשרית?

אתה דבר ראשון צריך לנסות כמה שיותר לצמצם הוצאות בכל המובנים. מגורים. רכב. וכו'.

אחרי שאתה בולם את ההוצאות הגדולות שלך (אגב, אתה משלם את השכירות לבד?), אתה צריך לחשוב על העתיד - או מכינה ואז לימודים אקדמיים, או לימודי תעודה, או להכנס לארגון גדול שמכשיר אותך על חשבונו.

תיכנות מעניין אותך? יש קורסים של בודקי תוכנה גם וכד'

פורסם

אם היא מחיפה ואתה מהקריות, יש אפשרות שתחזור לגור עם ההורים והיא תגור במעונות של המוסד בו היא לומדת? תוכלו להפגש בסופי שבוע ולישון יחד, זה לא נורא בכלל.

פורסם

החזר הלואה 700 ש"ח, אבל עוד 900 ש"ח דלק (ואולי יותר, חישבתי לפי 100 ק"מ ביום, 22 פעם בחודש ו-15 קמ"ל), ועוד 400-500 ש"ח בחודש רישוי וביטוח, ועוד משהו על טיפולים ותיקונים, וכבר עברנו 2000 ש"ח בחודש, לא כולל ירידת ערך הרכב (שצריכה להכנס לתחשיב העלויות).

בדוק היטב את תנאי ה"הלואה לכל מטרה" - אני מניח שאתה משלם רבית שמנה של איזה 10% בשנה, בהלואה לרכב היית משלם פחות מחצי. במצבך כל שקל משמעותי.

מה הסיכוי שהחברה תוכל למצוא חדר במעונות ואתה תחזור לאיזור חיפה? ברור לי שזו הצעה קשה, אבל יש סימן שאלה גדול המרחף מעל יכולתכם להתקיים בצורה הנוכחית לאורך זמן. בכל מקרה, כנראה שתתקשה לצאת מהדירה לפני סיום חוזה השכירות, כך שהמחשבות צריכות לעלות לקראת שנה"ל הבאה.

• תוכן חדש...