Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ירידת מחירי החדשות והמשומשות והאשראי הזול לרכישת מכוניות חדשות, גורם לכך שמכוניות בנות 15 כבר לא שוות דבר, ונמכרות לברזל מאין דורש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מי קובע את הסטנדרטים, בתור התחלה?

מי יפקח על המנגון?

אתה מציע להקים "מנהלת גריטה", עם מנגנון פיקוח של רואי חשבון, עורכי דין, חוקרים...?

ואם הגורט עובר לתחבורה ציבורית, זה לא עדיף למדינה?

זה לא כזה מסובך ומורכב כמו שאתה מציג את זה,

חייל משוחרר שרוצה להשתמש בכספי הפיקדון מיד עם השחרור יכול בתנאי ש:

1. הוא משלם את זה שכר לימוד ואז הבנק מוודא שהוא מביא את טפסי התשלום והרישום של מוסד האקדמי.

2. חתונה

3. פתיחת עסק.

על כל זה אפשר לפקח כי הוא מביא את הרישומים הרלוונטים, ועושה את כל העסקה דרך הבנק.

בכל מקרה אם יתברר שהוא לקח את הכסף למטרה אחרת הוא יצטרך להחזיר את זה,

אין שום בעיה לעשות את זה גם ברכב. לא צריך שום מנגנון מסובך

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שילוב הדעות כאן קורה הלכה למעשה במספר מדינות באירופה, ערך הגריטה הוא 1000 אירו, בא יצרן (במקרה אני מכיר שאופל ופיג'ו עשו את זה) ואומר לצרכנים המדינה נותנת לך 1000 אירו? אל תלך למדינה, בא אלינו ותקבל 2000 אירו הנחה על כל אופל שתבחר.

כאשר הזולות עולות כ 9000 אירו, מדובר ביופי של הנחה שאכן יכולה להוריד מהכביש רכבים מיושנים ולהעלות במקומם רכבים חדשים והרבה פחות מזהמים וזה כמובן בנוסף לשיפור במכירות של היצרן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

הטענה של רוב התנגדים פה הייתה מקור המימון אבל הם פשוט שכחו שרק השנה הממשלה סיימה עם עודפי תקציב והם פחדו נורא לקבל עוד מס עקיף על הראש ,אבל שהמסכן עם אופל קורסה שנת 93 ישלם יותר זה הגיוני.

הממשלה זאת התריסה את כולם על כולם כדאי שלא הסתכלו מה באמת קורה עם המיסים שאנחנו משלמים.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם
זה לא כזה מסובך ומורכב כמו שאתה מציג את זה,

הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים, גוף שקיים מ-1949, יושב תחת משרד הביטחון.

יענו, כל משאבי מערכת הביטחון נמצאים לרשותה, כי היא לא גוף אזרחי

הנה כמה מוצלח זה היה בהתחלה:

http://old.mevaker.gov.il/serve/showHtml.asp?bookid=433&id=57&frompage=47&contentid=8021&parentcid=8017&bctype=1&startpage=14&direction=1&sw=1600&hw=1130&cn=%E4%F7%F8%EF%20%EC%F7%EC%E9%E8%FA%20%E7%E9%E9%EC%E9%ED%20%EE%F9%E5%E7%F8%F8%E9%ED%20%E5%E4%E9%E7%E9%E3%E4%20%EC%E4%EB%E5%E5%F0%FA%20%E7%E9%E9%EC%E9%ED%20%EE%F9%E5%E7%F8%F8%E9%ED

הכל פשוט, אם אתה לא מנסה להכיר איך זה עובד.

בקיצור, זה לא עבד, מיליונים לא הגיעו ליעדם, הבנקים רומו על ימין ועל שמאל... שישו ושימחו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שילוב הדעות כאן קורה הלכה למעשה במספר מדינות באירופה, ערך הגריטה הוא 1000 אירו, בא יצרן (במקרה אני מכיר שאופל ופיג'ו עשו את זה) ואומר לצרכנים המדינה נותנת לך 1000 אירו? אל תלך למדינה, בא אלינו ותקבל 2000 אירו הנחה על כל אופל שתבחר.

כאשר הזולות עולות כ 9000 אירו, מדובר ביופי של הנחה שאכן יכולה להוריד מהכביש רכבים מיושנים ולהעלות במקומם רכבים חדשים והרבה פחות מזהמים וזה כמובן בנוסף לשיפור במכירות של היצרן.

גם בארץ היו חברות ליסינג שהציעו 6000 שקלים, במקום ה-3000 של הגריטה.

אבל בתכל'ס ידוע שזה חארטה והיה כנראה אפשר להוציא הנחה של 3000 שקלים בלי שום טרייד, אלא רק רכישה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הדאגה שלכם לאיכות הסביבה ולבטיחות ממש מעוררת הערכה !

האמת האמיתית היא שרבים וטובים רוצים לקבל 3,000 ש"ח על גרוטאה ששוויה אולי 300 ש"ח, וזה עוד ביום טוב ועם מצב רוח טוב מצד הקונה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אצלי זה באמת קשור לאיכות הסביבה ולבטיחות.

זה גם קשור לראיה ארוכת טווח של העלויות של מערכת הבריאות.

רכבים פחות מזהמים עוזרים לשמור על הבריאות של כולנו.

רכבים יותר בטוחים עוזרים לחסוך בשיקום של אנשים, כי יש פחות תאונות ופחות פצועים.

בתור מישהו שמכיר את המאבק עם רכב ישן, ושהיום נוסע ברכב חדש שעולה לו פחות בשנה ממה שעולה רכב בן 20, אין לי פה אינטרס אישי כי עם רכבים ישנים אני סיימתי.

כשיהיה לי רכב ישן זה כרכב שלישי בבית, לשימוש רק בסופ"שים.

כרגע מי שיש לו רכב ישן, לרוב לא יכול להחליף אותו לחדש כי אין לו את המקדמה, למרות שהעלויות החודשיות הן כמעט זהות.

- הביטוח זה אותו ביטוח בערך (נפח קטן יותר מתקזז עם השנתון).

- תצרוכת דלק טובה יותר מורידה את העלויות.

- מרווחי טיפול רחבים יותר מורידים עלויות.

- אמינות מאפשרת תכנון יותר טוב ומונעת הפסדים של ימי עבודה. בשביל עצמאים זה ממש קריטי.

- אין הפתעות כמו "הלך לך הגיר, זה 8000 ש"ח או שפשוט תזרוק את האוטו ותקנה עוד גרוטאה".

וגם אם הרכב בטיחותי (אפילו 3 כוכבים עדיף על סובארו לאונה) אז המדינה תשקיע פחות בשיקום של אנשים אחרי התאונות.

ככה האזרח שהיה לו רכב ישן יכול לקנות רכב, להוריד לעצמו עלויות ואז להשתמש בכסף הזה בשביל לקנות דברים אחרים.

זה גם מעודד את הכלכלה.

האינטרס של המדינה צריך להיות שכמות הרכבים לאדם תהיה כמו במדינה מפותחת (יותר ממה שיש לנו), עם רכבים יותר חסכוניים ובטוחים.

התמורה הכספית של זה היא הרבה יותר גדולה מאשר הכסף ש"מושקע" בזה.

פורסם

בתור מישהו שמכיר את המאבק עם רכב ישן, ושהיום נוסע ברכב חדש שעולה לו פחות בשנה ממה שעולה רכב בן 20, אין לי פה אינטרס אישי כי עם רכבים ישנים אני סיימתי.

התמורה הכספית של זה היא הרבה יותר גדולה מאשר הכסף ש"מושקע" בזה.

אני לא מצליח להבין את ההגיון המספרי פה, בתור דוגמא, הבלנו 98 שלי, עלתה לי השנה 800 ש"ח תיקונים, צינור מים ואטם כלשהו במנוע, היא צורכת 1/10.5 ואין לה כלל ירידת ערך, לעומת זה ירידת הערך של הרכב הכי זול בארץ, תהיה כ10000 ש"ח, איך זה עולה פחות מתחזוקת רכב ישן (אפשר לקנות 3 בלנו במחיר הזה)?

הסיבה היחידה לדעתי להחליף רכב לחדש יותר היא הבטיחות המשופרת, וזה אגב גם חלק מהאינטרס של המדינה כי העלות למדינה של כל הרוג בתאונה היא כ6 מליון שקל, עלות גריטה של 2000 מכוניות.

פורסם (נערך)

לא מאחל לך להגיע לשנה שבו היא תצטרך: בולמים חדשים,שיפוץ גיר,שיפוץ מנוע,החלפת רצועת תזמון ומשאבת מים.

שנה כזאת יכולה בקלות לעלות לך 8 אלף שקל במידה והכל אצל בעליי מקצוע בלי עזרה מחברי הכנופייה.

אני אשאל אותך מתי בדקת לאחרונה כיוון שסתומים?למרות שהספרות בפירוש אומרת כל 20 אלף.

האם אתה מחליף תקופתיים אצלך כל חצי שנה או 10 אלף על פי הוראות יצרן או פעם בשנה?

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

מן הסתם זה גם תלוי ברכב ובמזל.

אני לא מחשיב פה טיפול אלא רק תיקונים:

הוולוו שלי עלתה לי בשנה שהייתה לי אותה 14000.

הטווינגו עלתה 12000

הג'אסטי 8000

הרנו 11 עלתה 9000

הלגאסי 3000

האפלאוז 3000

הפיאסטה 1400

ה106 עלתה 5500

הפיאט טמפרה 2500...

בקיצור, אם יש לך רכב כבר כמה שנים והוא עובד (אני מניח שקנית את הרכב הזה לפני לא מעט זמן) אז העלויות יכולות להיות יחסית זולות.

אבל באותה מידה מחר בבוקר אתה יכול לקום והמנוע יהיה תפוס או שיילך לך הגיר.

במקרה הזה תצטרך להחליף לרכב אחר, ולרוב כל דבר שתקנה בפחות מ15000 יהיה גרוטאה שתעשה בעיות בשלב מסוים.

וזה בלי שדיברנו על הפסד ימי עבודה בהתעסקות עם מוסך או קניית רכב אחר.

לפני הרכב הנוכחי הייתה לי אלפא 156 שלא הצריכה שום תיקון במשך שנתיים אבל זה כי הבעלים הקודם השקיע בה כמעט 30000 ש"ח ואז נגמר לו הכסף והוא מכר אותה בפחות מזה.

אם אתה מחשב למשל שאני נוסע 26000 ק"מ בשנה, עם הרכב שלך זה 2476 ליטר, שזה בערך 15000 ש"ח (עם חישוב ליטר ב6 ש"ח).

עם רכב חדש וחסכוני שעושה 18:1 באופן ריאלי זה יוצא 8666 ש"ח.

ברכב השני שלי (107 רובוטית) זה יוצא אפילו פחות, ואני משלם עליה 650 ש"ח לחודש.

זה לגמרי מתקזז עם ירידת ערך.

פורסם
לא מאחל לך להגיע לשנה שבו היא תצטרך: בולמים חדשים,שיפוץ גיר,שיפוץ מנוע,החלפת רצועת תזמון ומשאבת מים.

שנה כזאת יכולה בקלות לעלות לך 8 אלף שקל במידה והכל אצל בעליי מקצוע בלי עזרה מחברי הכנופייה.

אני אשאל אותך מתי בדקת לאחרונה כיוון שסתומים?למרות שהספרות בפירוש אומרת כל 20 אלף.

האם אתה מחליף תקופתיים אצלך כל חצי שנה או 10 אלף על פי הוראות יצרן או פעם בשנה?

ברגע שיגמר המנוע, המכונית תעבור לעולם שכולו טוב, כמו מאות אלפי מכוניות בשנים שחלפו.

בעבר, אורך חיים של מכונית נע סביב ה 20 שנה, פלוס מינוס.

היום, עם ירידה עקבית ומתמדת במחירי המכוניות, הן החדשות והן המשומשות, הממוצע יורד בעקביות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...