Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

יש לנו C4 2008 אחרי המתיחת פנים.

יש תופעה של מתח לא יציב.

האורות הקדמיים מרצדים, המסך הקטן של הרדיו מרצד ונורות קדמיות נשרפות. שמתי AE ונשרף מהר, עכשיו גם הHELLA נשרפו תוך חודשיים.

זה לא מרצד כמו פלוריסנט מעצבן, אבל בעין רגישה או חושך ניתן לראות שההארה אינה יציבה.

האם ברכב זה יש מייצב מתח?

האם הוא חיצוני?

האם ניתן להחליפו וזה יפתור את הבעיה?

תודה,

משכנתא זה קל

פורסם

באלטרנטור יש וסת מתח, ובעקרון המצבר הוא מייצב מתח אחד גדול.

תתחיל בלנתק את נעלי הכבל מהמצבר ולנקות אותם היטב (עם מצבר גיבוי כדי לא לגרום לאיפוסים למיניהם) . אח"כ לפרק את ההארקות ולנקות גם אותן.

במקביל תשיג רב מודד ותבדוק מה מתח הטעינה.

Stay Dirty

פורסם

מתח לא יציב מעיד על בעיית אלטרנטור בד"כ, למי אתה מחכה ? למחשב שרוף ?

גש לתקן את זה ASAP.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
באלטרנטור יש וסת מתח, ובעקרון המצבר הוא מייצב מתח אחד גדול.

תתחיל בלנתק את נעלי הכבל מהמצבר ולנקות אותם היטב (עם מצבר גיבוי כדי לא לגרום לאיפוסים למיניהם) . אח"כ לפרק את ההארקות ולנקות גם אותן.

במקביל תשיג רב מודד ותבדוק מה מתח הטעינה.

המצבר לא מייצב מתח.

רב-מודד לא תמיד מראה קפיצות מהירות ו/או לא סדירות.

ובכלל, בגלל פוטנציאל הנזק הגבוה ממש לא שווה לשחק עם זה.

פורסם

לפני שנתיים בערך הייתה לי סיויק 98', הייתה לי בעיה דומה לשלך הלוח שעונים היה מהבהב ומנורות הברקס ובדקתי הכל עד שבסוף גיליתי שהכל בגלל פנס בבקלית האחורית שהרכיבו אותו הפוך.

אם זה קרה אחרי החלפת נורה אולי שווה לך לנסות לראות.

מחפש פנסי ערפל לקליאו בי 2001 RTE :-)

החלפת קלאץ וציריות Clio B 1.2 8v 2001

פורסם

עד כמה שידוע לי אין קוטביות לנורות הללו.

מתח לא יציב מעיד על בעיית אלטרנטור בד"כ, למי אתה מחכה ? למחשב שרוף ?

גש לתקן את זה ASAP.

איציק

לא מדדתי מתח על המצבר. פשוט יש ריצודים. אני אגש מחר לבירור.

משכנתא זה קל

פורסם
המצבר בהחלט משמש כקבל סינון. המתן למרק שיחזק את דבריי.

טוב, אם אתה אומר "בהחלט":wink:

המצבר הוא ממש לא קבל סינון. הוא אפילו רגיש לשינויי מתח ועשוי להיהרס בעצמו.

איך אני יודע? המווווון שנות לימוד וניסיון עשיר עם סוללות ומצברים.

פורסם
עד כמה שידוע לי אין קוטביות לנורות הללו.

לא מדדתי מתח על המצבר. פשוט יש ריצודים. אני אגש מחר לבירור.

נשים רגע בצד את שאר הריצודים והמתח ואתייחס לריצוד האור הראשי - בסי4 הגוף של האורות הראשיים נוטה להישבר/להיסדק בחיבור לכנף והגריל ואז הכל רוקד עם המנוע. זו יכולה להיות עוד סיבה לריצוד.

פורסם
המצבר לא מייצב מתח.

רב-מודד לא תמיד מראה קפיצות מהירות ו/או לא סדירות.

אם קיימים ריצודים בתאורה הנובעים מירידת מתח רגעית כול רב מודד נורמלי יציג את המתח הנמדד בזמן השינוי. אם העין שלך לא מספיק זריזה 'לתפוס' את השינוי אתה יכול להשתמש ברב מודד עם פונקצית 'הקלטה' ולבחור ב-MIN - MAX ולאחר סיום הבדיקה תוכל 'לדפדף' בין תוצאות המדידה.

רב מודד פשוט לא יציג שינוי קצר של 10 מילי שניות אבל בהחלט יציג שינוי במקרה של פותח האשכול.

שאלה לי אלייך.

נניח ובזמן עבודת המנוע ננתק את חיבורי האלטרנטור מהמצבר מה לדעתך יקרה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

הייתה לי בעיה דומה בC4 2008 שלי. הדגם לפני מתיחת פנים.

הבעיה הייתה באלטרנטור. ליתר דיוק, מיישר הזרם/מייצב המתח.

תיאלץ להחליף. תתעקש על אלטרנטור מקורי ולא מחודש. החליפו לי פעמיים עד שלמוסך נמאס ואילץ את היבואן לשים לי מקורי באחריות.

ממליץ לבדוק את המצבר לאחר ההחלפה. יתכן שקפיצות המתח גרמו לו לנזק.

פורסם

זה לא עניין של להתעקש על מקורי, זה עניין של מחיר. אם אתה מוכן לשלם בערך פי 3, אז יזמינו וירכיבו לך את המקורי.

אתה במקרה קיבלת מקורי במחיר של משופץ לאחר מספר תקלות אבל ברור שכשבאים לתיקון בפעם ראשונה זה לא המצב.

אם נניח שאלטרנטור מקורי עולה 2500 ש"ח, משופץ עולה 700, כמה אנשים לדעתך יעדיפו לרכוש את המקורי? למרות שברור לכולנו שמקורי עדיף, הוא יספק מתח יציב וככל הנראה לא ידרוש החלפה חוזרת עוד הרבה שנים.

• תוכן חדש...