Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ששלום לכולם לפני כחודשיים רכשתי סוזוקי בלנו שנת 2000 הרכב עבר 72 אלף ק"מ מיד לאחר שרכשתי אותו ביצעתי טיפול והחלפת אטם במפלג שנזל קצת חוץ מזה הכל היה נראה סבבה

בימים האחרונים בזמן הנסיעה לרוב זה קורה בתחילת הנסיעה הראשונה, כאשר אני מבצע סיבוב אני שומע כמו רעש של מים מחלחלים מכיוון המנוע - זה רק תיאור של הצליל ייתכן ובכלל לא מדובר בבעיה של מים...

אתמול השארתי את הרכב מונע כעשרים דק והחום מנוע טיפס מעט מעל החצי, דבר שהזכיר לי לבדוק את מיכל המים והוא היה ריק והיו בו קצת משקעים ירוקים..

השאלה האם יש קשר בין 2 הדברים... האם יש סיכוי שהלכה משאבת מים??

האם כדאי רק למלא מים ירוקים ולהמשיך לנסוע ולראות האם המיכל מים מתרוקן שוב??

בכלל אשמח לכל עצה

תודה מראש

פורסם

ראשית כל תתחדש....אין על הבלנו אחלה רכב שבעולם אישתי נוסעת על אחד כזה בציר 96 ולא מוכנה לוותר עליו.

לגבי רעש החילחול שאתה שומע וחוסר המיים אז בוודאי שיש קשר כי מערכת הקירור לא מלאה מה שיוצר כיסי אויר ופיכפוך של מיים שלרוב יישמעו מאיזור הדשבורד. אתה חייב לבדוק להיכן נעלמים המים. אם אתה לא רואה נזילה כלשהיא תמלא מיים ברדיאטור ובמיכל העיבוי ותתחיל פשוט לעקוב. המחלה שלהם זה צינור המתכת. שיוצא ממשאבת המיים ועובר לרוחב המנוע מאחוריו וגם צינור המיים הקטן שעובר מהמצערת לכיוון הבלוק מאחורי סעפת היניקה.

פורסם
ראשית כל תתחדש....אין על הבלנו אחלה רכב שבעולם אישתי נוסעת על אחד כזה בציר 96 ולא מוכנה לוותר עליו.

לגבי רעש החילחול שאתה שומע וחוסר המיים אז בוודאי שיש קשר כי מערכת הקירור לא מלאה מה שיוצר כיסי אויר ופיכפוך של מיים שלרוב יישמעו מאיזור הדשבורד. אתה חייב לבדוק להיכן נעלמים המים. אם אתה לא רואה נזילה כלשהיא תמלא מיים ברדיאטור ובמיכל העיבוי ותתחיל פשוט לעקוב. המחלה שלהם זה צינור המתכת. שיוצא ממשאבת המיים ועובר לרוחב המנוע מאחוריו וגם צינור המיים הקטן שעובר מהמצערת לכיוון הבלוק מאחורי סעפת היניקה.

ראשית תודה רבה על העזרה, מילאתי מים כרגע היה חסר משהו כמו ליטר ואני לא מזהה נזילה, מה שכן בזמן עמידה כאשר מישהו לוחץ על דוושת הגז ואני עומד מאחורי הרכב אני מבחין כי יוצאים טיפות מים לא רבות מהאגזוז, בהמשך היום אני אבדוק את זה אחרי נסיעה קצת יותר ארוכה...

אבל האם זה יכול להעיד על משהו חמור?

ולגבי כל המחלות שלה עם הצנרת איך בודקים והאם זה עסק יקר?

תודה מראש

פורסם
כנס למוסך הקרוב או מישהו שאתה סומך עליו תבקש בדיקת לחץ ברדיאטור כדי לאתר את הנזילה ותעדכן פה מה אומרים לך במוסך

זה כמה עשרות שקלים לבדיקה אלא אם אתה מתקן את הנזילה אצלו

אני כרגע במוסך מעדכן בלייב חחחח

מבוצעת בדיקה בלחץ כבר מעל חצי שעה ואין שום נזילה

מעניין מה זה יכול להיות..

פורסם

קניתי את הרכב עם רדיאטור חדש.. לכן גם הפקק חדש, ולא נצפתה ממנו נזילה בבדיקת הלחץ..

בקשר למשאבת מים זה אי אפשר לדעת בלי לפתוח... ועל הדרך לעשות גם טיימינג.

מישהו אמר לי שהבדיקת לחץ הזאת רק עושה יותר נזק למערכת ולרדיאטור כי היא מביא אותו לעבוד בלחצים שהוא לא היה מגיע בנסיעה רגילה וזה יכול להרוס חלקים שאולי יכלו להחזיק עוד מעמד, אני לא יודע עד כמה זה נכון אשמח לתגובה מקצועית בעניין.

דבר נוסף שהמכונאי ציין זה שיש אפשרות לפתוח את מכסה השסתומים ולבדוק שאין איזה סדק שמשם בורחים מים, למרות שהשמן נראה תקין ולא חלבי אז זה לא נראה לי הגיוני אבל הוא אומר שזאת מחלה של הבלנו, אבל לא נראה לו הגיוני כי הרכב עבר רק 72 אלף ק"מ

תודה

פורסם

אין קשר בין ק"מ נמוך לרכב בעייתי.

לא תמיד מחליפים פקק רדיאוטר בהחלפת רדיאטור,כמו שלא מחליפים תרמוסטט בכל החלפת רדיאוטר.

פקק מקורי בחברה עולה 90 שקל ושל חברת VALEO אפשר למצוא בפחות(בחצי).

אני במקומך מתחיל ביישור קו מסיבי שכולל החלפת רצועת ומתוחנים של תזמון ואביזרים ומשאבת מים והחלפת כל צינורות המים לדעתי.

בעזרת הכנופייה העסק יעלה פחות מ1000 ש"ח עם חלפים מקורים או איכותיים במוסך מדובר בנזק של 1500 ש"ח מיניומום.

פורסם

יכול להיות המד התאפס או באמת יש מציאות.

השאלה היא האם בעל הרכב הקודם עשה החלפות של רצועת תזמון ומותחנים(לפחות 3 פעמים) וטיפולים תקופתיים(פעם בחצי שנה או כל 10אלף).

פורסם
רק לי זה נשמע מוזר שרכב 16 שנה על הכביש עם 70 אלף קילומטר?

אכן נשמע מוזר אבל יש תיעוד של טסטים שבהם רואים שהרכב תמיד עם ק"מ נמוך, בנוסף יש גם תיעוד חלקי במוסך מורשה של סוזוקי והקמ אכן תואם, לגבי התאפסות של המד לא נראה לי שרכב כזה יעבור את המיליון ק"מ בלי להחליף מנוע, מה שנבדק שהמנוע אכן מקורי, וכל שאר החלקים מקוריים במצב מצוין אז גם זה נשלל... פשוט אנשים שלא נסעו הרבה

לעניין הכנופיה הייתי שמח אם מישהו היה יכול לקשר אותי לאחד מהם בשמחה הייתי מוכן לקבל עזרה ולבצע יישור קו עמם...

תודה

פורסם

פשוט לא הגיוני שאתה מאבד מיים בתדירות גבוהה ובבדיקת הלחץ אין בריחה...מצטער... לא הגיוני ומשהו שם בבדיקה כניראה לא נעשה נכון! גש לשמוע חוות דעת נוספת בעניין!

פורסם
פשוט לא הגיוני שאתה מאבד מיים בתדירות גבוהה ובבדיקת הלחץ אין בריחה...מצטער... לא הגיוני ומשהו שם בבדיקה כניראה לא נעשה נכון! גש לשמוע חוות דעת נוספת בעניין!

היי מאור..

3 מוסכניקים הסתכלו על האוטו בזמן בדיקת הלחץ ואף אחד לא מצא נזילה, גם אני בעין בלתי מומחית לא ראיתי שום סימן לנזילה, ייתכן ובאמת רק היו חסרים מים? או שיש סדק בראש ומשם בורחים המים..?

אבל שוב אני שואל אם היה סדק שמן ומים לא היו אמורים להתערבב? לא הייתי אמור לראות צבע חלבי במדיד שמן?

או שבבלנו זה לא ככה..

בכל אופן כרגע מילאו לי מים במוסך נבדוק את העניין כמה ימים ונראה אם שוב יש חוסר במים...

שאלה נוספת כרגע אני לא עם נוזל קירור ירוק אלא מים רגילים האם זה גרוע שאמשיך לנסוע ככה בינתיים?

תודה מראש

פורסם

גרוע מאוד.

יכול לתפוס לך את המשאבת מים, לגרום לקורוזיה וחלודה בכל המערכת ושאר דברים לא בריאים לרכב. מים ירוקים ממש לא יקרים (40 שח פרסטון) אז ככה שלא שווה בכלל להתעסק עם זה.

מחפש פנסי ערפל לקליאו בי 2001 RTE :-)

החלפת קלאץ וציריות Clio B 1.2 8v 2001

פורסם
גרוע מאוד.

יכול לתפוס לך את המשאבת מים, לגרום לקורוזיה וחלודה בכל המערכת ושאר דברים לא בריאים לרכב. מים ירוקים ממש לא יקרים (40 שח פרסטון) אז ככה שלא שווה בכלל להתעסק עם זה.

וואלה בכלל לא עניין של כסף אחי...

מה הדרך הנכונה להחליף לבד את המים האם יש צורך בפלשינג לפני?

או פשוט לרוקן את הקיים ולשים חדש?

אשמח אם מישהו יסביר לי מה הצעדים לביצוע החלפת מים לבד...

תודה

פורסם

יש לך בתחתית הרדיאטור פקק בצורת פרפר אפשר לנקז משם את המים או לנתק את הצינור התחתון של הרדיאטור למנוע.

יש מצב שתצטרך בוקים על מנת להיכנס מתחת לרכב על מנת להגיע לפרפר.

הכי חשוב אל תמלא מים על מנוע חם רק על מנוע קר.

המים רעילים לכן יש להשתמש במיכל ריקון כלשהו ולרקון רק המים במוסך ולא לביוב ישירות.

פורסם
יש לך בתחתית הרדיאטור פקק בצורת פרפר אפשר לנקז משם את המים או לנתק את הצינור התחתון של הרדיאטור למנוע.

יש מצב שתצטרך בוקים על מנת להיכנס מתחת לרכב על מנת להגיע לפרפר.

הכי חשוב אל תמלא מים על מנוע חם רק על מנוע קר.

המים רעילים לכן יש להשתמש במיכל ריקון כלשהו ולרקון רק המים במוסך ולא לביוב ישירות.

אוקיי, והאם ברגע שלא יוצאים יותר מים זה אומר שכל המים יצאו או שיש עוד ברדיאטור?

ואיך יודעים כמה למלא אחרי הריקון?

תודה

• תוכן חדש...