Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזרת מביני המחשבים בבקשה!

יש לי מחשב די חזק לצורכי עבודות גרפיקה ואנימציה בעיקר.

לצערי הרב, הוא כבר בן כמעט 5 שנים ולאחרונה התחיל לעשות בעיות.

כשאני עובד על תוכנה מסויימת, הוא עושה פתאום ללא התראה ריסטרט לעצמו,

ולפני העלאת הווינדוס כותב: Recovering lost DRAM Size, לאחר מכן הוא מכבה את עצמו לכמה שניות,

נדלק שוב ומעלה את הווינדוס. ואז כמובן הוא נותן לי מסך לבחור אם להעלות רגיל את הווינדוס או ב-Safe Mode.

מערכת ההפעלה היא ווינדוס 7, לא התקנתי לאחרונה שום חומרה חדשה.

מה זה יכול להיות לעזאזל?

אני מתשמש במחשב לצורכי עבודה וכל ריסטרט כזה מחרפן אותי ומאבד לי זמן יקר.

אשמח לכל עזרה או הכוונה איך פותרים את זה או לחילופין מה אני צריך להחליף שעושה את הבעיות.

תודה רבה מראש לעוזרים!

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני נתקלתי כמה פעמים בבעיות התחממות

שגרמו לסגירת המחשב או לריסטרט.

זה יכול גם להיות בעיה בקירור של ספק הכוח,

גם בזה נתקלתי בשני מחשבים אצלנו במשרד.

כמו שכתבו ניקוי טוב של אבק ושל המאווררים,

רצוי גם לשמן אותם, זה יחסית פשוט, וגם רענון

של משחת הקרור על המעבד פעם בשנתיים לא יזיק.

פורסם

אז זהו, שמתי לב לאיזשהו דפוס שחוזר על עצמו.

זה קורה בעיקר בתחילת עבודה, משמע המחשב על מצב שינה מכובה כל היום ובערב אני מתחיל לעבוד עליו.

ושמתי לב שזה קורה בעיקר בחצי שעה הראשונה לעבודה ולאחר מכן זה מפסיק.

ככה שזה נראה כאילו שדווקא כשהוא "קר" הוא עושה את זה.

נשמע הגיוני?

פורסם
כנראה התחממות, תתחיל בניקוי אבק ולוודא שכל המאווררים עובדים.

גם אני נתקלתי כמה פעמים בבעיות התחממות

שגרמו לסגירת המחשב או לריסטרט.

זה יכול גם להיות בעיה בקירור של ספק הכוח,

גם בזה נתקלתי בשני מחשבים אצלנו במשרד.

כמו שכתבו ניקוי טוב של אבק ושל המאווררים,

רצוי גם לשמן אותם, זה יחסית פשוט, וגם רענון

של משחת הקרור על המעבד פעם בשנתיים לא יזיק.

דווקא בחורף לא הייתי מתחיל מהכיוון הזה.

תבדוק לוח אם ותחפש קבלים מנופחים או נוזלים.

יש סיכוי שזה כשל בזכרונות עצמם של המחשב או יכול להיות גם תקלה ברכיבי זיכרון של רכיבים היקפיים כמו כרטיס המסך. אבל יש עוד דברים לבדוק בדרך לפני שתגיע למסקנה הזו.

פורסם
מה קשור חורף תגיד לי? מה המחשב יושב בשלג?

:lol:

אם אתה גר בחיפה או באזור אני מוכן לנסות להציץ עליו. ובכל מקרה, בטח עברו שנים מאז שניקית אותו והמשכה התרמית עשתה את שלה מזמן כבר.

פורסם
מה קשור חורף תגיד לי? מה המחשב יושב בשלג?

בחורף כשהטמפרטורה בחדר נמוכה ב 10-15 מעלות מאשר בקיץ רוב בעיות הקירור לא באות לידי ביטוי, ואם כן יש בעיית טמפרטורה אז לוקח לה יותר לצוץ בגלל הפרשי הטמפרטורות הגדולים יותר בין המעבד לסביבה, ואז יש כמה סימנים מקדימים לפני שהמעבד מאתחל את עצמו - רעש חזק מהמאורר בניסיון להגביר את הקירור, איטיות נוראית של המחשב כשהמעבד מכבה רכיבים שונים בניסיונות למנוע התחממות יתר, וכו, איתחול זה המוצא האחרון.

מאחר ואנחנו בחורף ולא היו תלונות על איטיות, או רעש מהמאוורר של המעבד אני מניח שלא זה הכיוון

פורסם

ניחוש - במחשב יש לוח אם תוצרת GIGABYTE.

קראתי במספר פורומים מחו"ל כי הגורם להודעת השגיאה הוא פין עקום במעבד או שההגדרות הפנימיות (BIOS) של המחשב ניזוקו - וזה מה שגורם לריסטרט

http://bit.ly/1To5v5H

אני לא יודע אם כדאי להשקיע בתיקון של המחשב (תתקן את זה, ואח"כ תקבל בעיה אחרת... לא כיף !).

לדעתי כדאי לנצל את ההזדמנות ולשדרג את המחשב (כולל החלפת דיסקים קשיחים).

פורסם

תסלחו לי על ההפרעה, אבל מניסיון שלי, הוצאת כל כרטיסי הזכרון, ניקוי המגעים בלוח האם ע"י לחץ אויר והושבת כרטיסי הזכרון חזרה במקומם עשוי בהחלט לפתור את התקלה.

אם יש לך גישה למחק (הלבן של בית ספר) לניקוי המגעים הזהובים על הזכרונות עצמם זה בהחלט מומלץ גם כן.

תעבוד בזהירות וכמובן כאשר המחשב מנותק מהחשמל.

תעדכן.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אם יש לך גישה למחק (הלבן של בית ספר) לניקוי המגעים הזהובים על הזכרונות עצמם זה בהחלט מומלץ גם כן.

רעיון יפה, לא הכרתי את השיטה הזו עם המחק.

פורסם

יש אופציה בwindows של ריסטרט במקרה של בעיה.

פעם היו וירוסים כאלה שמפעילים את הפעולה

קשה לי למצוא את זה ב10 שמותקן אצלי אבל תוריד את הv מהריסטרט והמחשב שלך מרגע.

אייל

פורסם

אם אתה גר בחיפה או באזור אני מוכן לנסות להציץ עליו. ובכל מקרה, בטח עברו שנים מאז שניקית אותו והמשכה התרמית עשתה את שלה מזמן כבר.

תודה רבה על הכוונה, אך לצערי אני גר הרבה יותר רחוק ממך... :)

דווקא לא עברו שנים מאז שניקיתי אותו, אני משתדל פעם בחצי שנה לנקות את כל המאווררים והאבק שמצטבר מאחורה.

מה זה משחה תרמית?

ניחוש - במחשב יש לוח אם תוצרת GIGABYTE.

קראתי במספר פורומים מחו"ל כי הגורם להודעת השגיאה הוא פין עקום במעבד או שההגדרות הפנימיות (BIOS) של המחשב ניזוקו - וזה מה שגורם לריסטרט

http://bit.ly/1To5v5H

אני לא יודע אם כדאי להשקיע בתיקון של המחשב (תתקן את זה, ואח"כ תקבל בעיה אחרת... לא כיף !).

לדעתי כדאי לנצל את ההזדמנות ולשדרג את המחשב (כולל החלפת דיסקים קשיחים).

אתה צודק, לוח האם הוא מתוצרת GIGABYTE. זה אומר שלא ניתן או לא שווה לתקן אותו?

הארדיסקים דווקא הוחלפו לפני כשנתיים לחדשים, כולל אחד SSD למערכת ההפעלה.

ותודה רבה לכולם על התגובות, אתחיל בניקיון יסודי, אולי זה יעזור.

פורסם (נערך)

משחה זה עושים ממיץ של מרה של חיה מסכנה, מה עושה בלילה של ירח מלא, גורו גורו...

משחה תרמית מורחים בין המעבד לגוף הקירור. היא גם מסייעת בהצמדות של המעבד לגוף הקירור

וגם משחה איכותית מסייעת בקירור עצמו. מה שעושים זה פירוק המאוורר יחד עם גוף הקירור,

מנקים עם סמרטוט ספוג באלכוהול את החלק העליון של המעבד ואת החלק של גוף הקירור שנצמד

אליו, מורחים משחה חדשה וישר מחברים הכל חזרה. לדעתי יש מדריך של thewolf כאן בפורום,

אם לא תגגל, יש מלא מדריכים. זה משהו שכדאי לעשות מידי פעם בלי קשר לתופעה שיש אצלך כרגע.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

אלדד , תתחיל מרענון משחה טרמית , רצוי (חשוב מאוד לנקות גם מהמעבד וגם מהגוף קירור) , וניקיון מארז מלא.

משחה טרמית מומלצת - http://ksp.co.il/?uin=13200

במידה ותצטרך לקנות חלקים אתה מוזמן לדבר איתי.

• תוכן חדש...