Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה רציני?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פעם ראיתי תכנית מארצות הברית על משפחה חסכונית, אשר מילאו בקבוקי קטשופ משאריות של שקיות קטשופ במקדונלדס...

מצטער, לא מצאתי דוגמא יותר מתאימה להשוואה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אתה רציני?

כן, רציני לגמרי.

העניין הוא לא החסכון, אני מוציא על הדיטיילינג סכומים אדירים. הסיבה היא שאני רוצה להוריד עד למינימום את הסיכון למצוא את עצמי נוהג עם נורה שרופה. וכמובן לא להתעסק עם ההחלפות. לפי הנסיון של 22 שנה - זה עובד.

פורסם

איפה STIO?!!?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
כן, רציני לגמרי.

העניין הוא לא החסכון, אני מוציא על הדיטיילינג סכומים אדירים. הסיבה היא שאני רוצה להוריד עד למינימום את הסיכון למצוא את עצמי נוהג עם נורה שרופה. וכמובן לא להתעסק עם ההחלפות. לפי הנסיון של 22 שנה - זה עובד.

נורה עולה שקלים בודדים.

וגם אם אתה בעל רכב שמסובך טיפה לפירוק - אני מניח שאחרי 22 שנות ניסיון אתה תדע לפרק כמה ברגים ואומים, להוציא מצבר ועוד חלק או שניים ולהחליף נורה שרופה ( דבר שקורה אחת לשנה שנתיים לדעתי)

ואם אתה מדבר על הפלסטיק של הפנסים שנשרף , יש שיטות להוריד את זה בלי להוציא 200 שקל.

בנוגע לשרשור - לא משנה קיץ שמש או חורף מושלג, אני באופן אוטומאטי מסובב את הידית מיד בהתנעה של הרכב, לדעתי זה אמור להיות מושרש אצל כל אחד לבד, ואורות הDRL האלו רק עושים צרות ושורפים לי את העיניים במראה המרכזית.

פורסם
כן,

בניגוד לשאר העולם שם לכל נהג ברור מתי צריך להדליק אורות ומתי לא, בארץ הקודש מחליטים בשבילך.

לכן החיישן לא מדליק אורות כאשר אור ושמש בחוץ אז אתה צריך להדליק ידנית.

כדאי שתתחיל לבדוק את עצמך. חוקים דומים קיימים בהרבה מאד ארצות, וברבות מאד הם תקפים כל השנה, בלי תלות במזג האויר. ו-כן. המחוקק הישראלי לא סומך על כושר השיפוט של הנהג הישראלי, וכנראה יודע למה. זה נכון לגבי הדלקת אורות ביום, זה נכון לגבי הפניה שמאלה ברמזור ירוק (בעבר הרחוק הרמזור ה"אירופי" הפתוח בשני כיוונים נגדיים היה קיים גם בארץ, אבל בוטל בשל אפיו של הנהג הישראלי), זה נכון לגבי החובה לעצור להולך רגל המתכוון לחצות את הכביש ולעוד תקנות רבות.

בעיר אני מדליק את אורות החניה ללא אור הדרך. כן, בגלל הבלאי של הנורות

אם כך אתה יכול לוותר לחלוטין על האורות. הנרות של אורות החניה לא נראים ממילא. כפי שכבר כתבו לך - למען בטיחותך הדלק פנסים ראשיים, גם אם זה עולה החלפת נורהפעם בשנה-שנתיים. כמובן אור מעבר, אור הדרך מסנוור את הנוהגים מולך.

בכל מקרה - אני עם EliC25. לפני 40 שנה המורה שלי לנהיגה החדיר בי מנהג לסובב את מתג התאורה יחד עם מפתח ההצתה. נדיר שאני מפקשש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איפה STIO?!!?

אני לא נוהג בפאביה והעברתי אותה לאחותי שאין לי מושג מה עושה. נוהג עליה רק בסופשים ואז בנוהל - לא מדליק בכלל (כל עוז מז"א נאה).

כשאקבל את הפולו (בינואר) אני מתכוון לנהוג רק עם DRL.

פורסם
אני לא נוהג בפאביה והעברתי אותה לאחותי שאין לי מושג מה עושה. נוהג עליה רק בסופשים ואז בנוהל - לא מדליק בכלל (כל עוז מז"א נאה).

כשאקבל את הפולו (בינואר) אני מתכוון לנהוג רק עם DRL.

אתה לא חושב שאתה מסכן את עצמך? אולי מעט מאוד אולי מעט יותר, אבל בכל זאת מסכן את עצמך?

מה שכתבתי בשרשור זה לא כי אני איזה צדקן. רחוק מכך. יצא לי לראות באופן אישי יותר מתאונה אחת בגלל נהגים שלא ראו אותם. אחת הייתה לא סימפטית במיוחד כש"אביר" פירק מאזדה 3 כאילו עשויה מחמאה.

נשגב מבחינתי מדוע קיימת ההתעקשות לחסוך בחיי מצבר/נורה/דלק על חשבון בטיחות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי למה אין DRL גם בפנסים האחוריים?

כאילו אני חושב על אירופה, מזג אוויר סגרירי וגשום, תאורת DRL עוזרת בעיקר לזהות רכבים במראה האחורית, אבל אינה עוזרת לסימון וזיהוי הרכב הנוסע לפניך. זוג נורות לד אדומות יכולות לדעתי, בתנאים מסויימים, לעזור מאוד בזיהוי כלי רכב הנוסעים לפניך, שמירת המרחק המתבקש והפחתת הסיכוי לתאונה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אני זוכר נכון אז ישנם מדינות באירופה (בכיוון סקנדינביה) שבהן חובה שידלקו נורות גם מאחורה ואז ה DRL מופעל גם קדימה וגם אחורה.

אני בכלל לא מבין למה זאת אופציה (לכבות אורות).

אם אתה לא זז - אין בעיה עם נורות חניה.

אם אתה בתנועה - פנסים ראשיים עובדים.

פשוט - קל - חוסך התעסקות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מהיום (חורף) אני מדליק את הDRL ביום ושיניתי בתוכנה שהאחוריים ידלקו קבוע כי פשוט יש להם צורה יפה יותר, הבטיחות היא ערך מוסף.פתטי אני מודה.

וקריאה נזעקת לעמוס השרת:

כוון את השעון בפורום!!!

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
מישהו מוכן להסביר לי למה אין DRL גם בפנסים האחוריים?

כאילו אני חושב על אירופה, מזג אוויר סגרירי וגשום, תאורת DRL עוזרת בעיקר לזהות רכבים במראה האחורית, אבל אינה עוזרת לסימון וזיהוי הרכב הנוסע לפניך. זוג נורות לד אדומות יכולות לדעתי, בתנאים מסויימים, לעזור מאוד בזיהוי כלי רכב הנוסעים לפניך, שמירת המרחק המתבקש והפחתת הסיכוי לתאונה.

יש איזה תאוריה שכאשר הפנסים האחוריים פועלים הנהגים מאחור פחות רגישים לפנסי הבלימה. נראה לי מוזר, במיוחד במדינה כמו שלנו שבה פנסי הבלימה לא תקינים בעשרות אחוזים מהמכוניות, אבל יתכן שמישהו בדק והוכיח זאת.

צריך לחפש את הסקירה המעמיקה מאוסטרליה שמוזכרת בשרשור המקביל בכל שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני רואה יותר ויותר בלילות נהגים שנוסעים ללא תאורה אחורית ( חושבים ש DRL תחליף לכל דבר או שוכחים להדליק פנסים רגילים ).

תאר לעצמך אחד כזה בלילה, אשר נוסע עם פנסים אחוריים חשוכים ונורות בלימה שרופות, דופק בלימת חירום לפנייך.

סחלו לי, אני לא מבין את ה DRL הזה בכלל ולמה זה תורם ( חוץ מלסנסוור בלילה את הבאים ממול).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...